Netocratia a cucerit si Bulgaria

Planeta-Ou-003

  • Nascut, iar nu facut. Un poet nascut, iar nu facut, lucreaza cu tot zacamantul unei limbi (pe care – doar el, intr-un veac de singuratate sau leat – il augmenteaza cu noi filoane lingvistice de exploatat), si deci poetu adevarat opereaza nu numai cu ceea ce i-ar placea dascalimii or snobilimii la un moment dat, doar asa, fiindca ar fi la moda ori ar suna din coada-i dibace ca o cobra la patru ace, pai cum drea… Astfel, in timp ce primicerii snobilimii vivace fac galagie pe scena contimporana precum pajerele vorace, poetu creator de limba tace – pre limba sa, vba cuiva…- si face… (July 21, 2013 at 11:04am)
  • Integrarea europeana merge mei departe: ati auzit de Parchetul European? Înfiinţarea unui Parchet General European este o măsură nu doar necesară, ci chiar insuficientă, după părerea mea, fiindcă ea ar trebuie urmată urgent şi de alte măsuri prin care UE să-şi întărească autoritatea federal-statală asupra statelor componente, cel puţin în domeniile de interes general-european. Aşa cum am mai spus în hyperspatz, integrarea europeană reală presupune deplina integrare statal-federală, prin cedarea masivă din suveranităţile şi bâzdâkurile naţionale în favoarea entităţii federale Statele Unite ale Europei, altfel, Uniunea Economică Europeană nu doar că n-ar fi posibilă, ci ar fi chiar păguboasă (aşa cum se observă astăzi din păţaniile Zonei Euro, Zonă care nu dispune practic de niciun instrument de retorsiune statală contra perfidului sau impotentului stat grec, în schimb trebuie să-i suporte stoic, riscând chiar existenţa Uniunii, faptul că fudulul şi jmecherosul stat balcanic se întinde în mod tradiţional mai mult decât îi e plapuma, pe seama păcăliţilor creditori… (July 22, 2013 at 11:49am)
  • Gramatica nu e apanajul ingeniilor. Da, gramatica nu e apanajul ingeniilor, fiindca orice ingeniu isi are gramatica, deci stilu său inconfundabil şi irepetabil. „Ca la carte” nu scriu decât ziariştii si mediocrii, nu stiliştii. Intotdeauna când vor să te atace cu ceva, şi pentru că la altceva nu se pricep nikagda, toţi belferii, mediocrii sau chiar halalfabeţii plagiarişti încă nedovediţi îţi strigă c-ai uitat vreo virgulă nepusă pe undeva sau că aşa – ca tine – au mai zis şi alţii, păi cum dreaa… Doctus cum libro – ăsta e mediocrul cică erudit sadea. (July 24, 2013 at 4:49pm)
  • N-ai cu cine, mey, rumâne. Sud-Est Forum continua „Povestea lui Ave” cu episodul „In asteptarea bombei„. Pentru cine nu e in curent cu povestea, precizez ca ne aflam in noiembrie 1980, iar „bomba” in cauza e „Apelul catre Europa„, care conform intelegerii mele cu Calin Vlasie trebuia deja sa ‘plesneasca’ asupra CSCE de la Madrid si sa atraga atentia Europei libere – pe filiera rumânească, de data asta – asupra haftlingilor din „Lagarul Socialist”… La ora aia habar n-aveam, pai cum drea, că dacă ar fi fost s-astept chiar si pana azi, „Apelul catre Europa” tot n-ar mai fi plecat din tara printr-o filieră locală, chiar dacă aş fi vrut să-l scot preste aborigenele hotară printr-o cioară ghioară… Da, rămâne şi azi valabil paragraful pe care l-am inscripţionat în finalul „Apelului” meu din 1980 : „…dacă sîntem atît de puţini (semnatari, – n.m., avp), aceasta se datorează faptului ca mulţi dintre colegii şi compatrioţii noştri sunt terorizaţi, inhibaţi de perspectiva privării fizice de libertate şi a represaliilor, alţii au conştiinţele deja castrate, orientalizate, obsedate de ideea supravieţuirii cu orice preţ, iar ceilalţi, în fine, cei mai mulţi, nu mai sînt. Rugaţi-vă pentru ei !” (July 24, 2013 at 5:20pm)
  • Netocratia a cucerit si Bulgaria. Iata că ceea ce io le tot spun portokakiilor noștri – și cui o vrea si-o putea sa pricepa ce tot balmajesc io pe-aciia, n-asa? -, de vreo doi ani de zilisoare, si anume faptul ca s-a intrat intr-o noua paradigma a puterii, in care politicienii nu mai sunt ce-au fost, intrucat azi, aici si acum, ca si preste tot in lumea globalizata si internetalizata, ca sa zic asa, nu puterea clasica, deci aia politica, mai inseamna ceva, ci Netocratia (asa cum Alexander Bard descoperise inca de la sfarsitul anilor 90 ca se intampla in Suedia, e.g.), ei bine, zic, fenomenul de care tot le povestesc & prevestesc io alor nostri tocmai a fost descoperit si de vecinii bulgari, care vorbesc explicit despre el in ”Kultura”, insa ceea ce e trist e altceva, aloo… : si anume, faptul ca aborigenii de Dambovitza, fuduli si pizmasi cat toata Balkania, pai cum drea, nu vor pricepa nici acum nemica, necum sa ma aplaude pe mine – o data si inca o data – ca antevazator sadea… Poate sa-mi dea cu sare-n ochi, rumâneste, c-asa-i bine, n-asa…? (July 25, 2013 at 3:39pm) Acceptarea fenomenului netocratic ca fiind indisolubil legat de noua era a informationalismului ar insemna inclusiv redefinirea unor termeni ca ”stanga” si ”dreapta” cu care opereaza ideologii de rit vechi – precum Aligica si compania, dintre ai nostri -, termeni ce devin pur si simplu caduci, in noua paradigma. Nu prea va vine sa credeti, n-asa…? (July 25, 2013 at 3:58pm)
Anunțuri