Se schimbă paradigma, asta-i toată enigma…

  • O somnitate care habar n-are pe ce lume traiste. Iata o celebritate care ca şi multe somnităţi de pe la noi pare să nu mai priceapă mai nemic din lumeea în care trăieşte, pe care o buchiseşte pur şi simplu bătârneşte, chit că până la urmă o ghiceşte… O umbră a lumii de hârtie, pe care virtualitatea ce stă să vie, ba chiar e pe felie, îl va uita la un moment dat cam cum îşi pierde ciocârlia din chindie ultissimul tril din măiastra-i simfonie, răguşită şi zbanghie… (July 18, 2013 at 12:30am)
  • Cum ar arăta România dacă s-ar uni cu Bassarabia. Da, şi ar avea şi un milion de ruşi în ţară, pe lângă ungurii care ne bat la obraz că vrem s-o ţinem tot unitară… (July 18, 2013 at 6:35pm)
  • Ce bine ne-au făcut ? Multumesc, dle Margarit. Te dovedesti a fi un rumân nu doar intelighent, cum sunt toti my friends, pai cum dreaq, ci si obiectiv & matur, cum putini rumâni sunt, in acest veac buimac… Chiar daca si alti pretini imi vor fi dat dreptate, in sinea lor dăşteaptă, ca sa zic asa, apropo de ceea ce spun io in legatura cu imensul rau pe care ni l-au facut primiceri ca Al. Paleologu (un rau chiar mai mare decat cel pe care ni l-au facut maruntii activisti de partid, astia fiind mai degraba niste titirci si coni leonizi conformisti, decat stalinisti ori colectivisti satanisti, care sunt scuzabili pur si simplu pentru ca ei nu pot supravietui altcumva, in orice lume s-ar afla, daca nu s-ar face una cu pamantu pe care i-a aruncat soarta…), alti pretini, oricat de intelighenti te-ai astepta sa fie, zic, nu se dovedesc a fi, din pacate, nici suficient de maturi si nici suficient de curajosi spre a-si contrazice propriile prejudecati despre brandul Al Paleologu, de care sunt fascinati hăăt de mult, vezi bine, si care le-a intrat in animioara precum Intelectualu cel Bun… Sau cum dreq sa va spun ca sa intelegeti ca uneori am senzatia odioasa ca vbesc cu peretii astia pe unde pixelesc, chit ca sunt constient ca un alt contingent mai bun nu mi-ar da, aici si acum, nici Mos Craciun cel mai Shogun…. Asta e situatia si natia. (July 19, 2013 at 11:43am)
  • „Dreptacii” își schimbă părul, dar năravul ba. Mi-e clar ca fudulii si agresivii „dreptaci” n-au absolut nicio sansa de a mai accede la pupitrul Romaniei in urmatoarea luunga perioada, dupa ce va pleca de acolo si ultimul mohican, oricate gafe sau chiar prostii colosale ar savarsi ale Ponta si compania (poate doar sa-i aresteze pe toti, si nici atunci dreptacii n-ar castiga, probabil, daca ar iesi la inaintare cu figurile impopulare de acuma, including sau mai ales madam U, asul din maneca comandantului cica popular Base…). Puterea in era New Media se dobandeste nu pe baza de programe pompoase, de fraze sforaitoare, de rapiri din sierai sau de numar de arestari ale coruptilor (o aiureala, in tarisoara in care a fi corupt nu inseamna absolut nimic, daca nu cumva e chiar un titlu de glorie, coruptia intrand in traditia locului), ci pe baza de tembeliziuni populare ori sfortze twiterrare simpatice si potential virale, nu ca ale fascistoizii blogarysti negri-n ceru gurii… Dezastruos e ca „dreptacii” nici macar nu realizeaza de unde li se trage, darmite sa aiba si capacitatea de a fi in congruenta cu imperativele New Media… Nu ne ramane decat sa speram ca puterile garante – UE si NATO – nu-si vor lua mana de pe Romanica, mai ales ca au si cevasilea interese strategice p-aciia si vor avea rabdarea ca incet-incet, in vreo suta de anisori si ceva, cu guverne aborigene de stanga sau de centru-stanga, caci de unde dreq altceva, sa ne scoata, cu mana la nas, din balcanica hazna… (July 19, 2013 at 11:26pm)
  • Se schimbă paradigma, atâta tot. Cica Obama a fost dezonorat de falimentul Detroitului, iar Hollande se face de ris prin transformarea Frantei in ‘stat politist’. Despre transformarea Romanicai – un fost stat comunist, basculat in securist de tranzitie si-n fine : in stat procurorist – nu se sufla niciun cuvintel… Insa n-as vrea sa insist si sa-l fac pe amicul portokakiu (care l-a citat pe un alt dreptaci cam abramburist) si mai trist… ► In fapt, toate acestea sunt simptome ale falimentului democratiei de tip burghez sau reactiile statului de tip vechi in fata viiturii postmoderne. Nu „socialistii” Obama & Hollande sunt de vina, si nu o dreapta desueta va mai putea repara ceva, ci pur si simplu se schimba paradigma (July 20, 2013 at 10:08am)
Anunțuri