Vremea burgheziei s-a dus…

 • Un mesaj pt Cykyry. In caz ca n-ai observat, afla ca topicurile din ciclul ‘Jurnalu unui cuc feisbuc’ reproduc interventiile mele de pe FB, strictamente de anul trecut, din care se vede ca-n palma, cu conditia sa fii macar atent, daca nu f.inteligent, de ce se-ntampla ceea ce se-ntampla in viitorul prezent… Nu, nu ma mai intereseaza actualitatea politica de aici si de acum, din moment ce mi-e clar ca cei care se incaiera astazi pe hoitul fostei RSR – ce inca isi pastreaza aproape toate caracterele, institutiile, organele si, dupa cum se vede din evolutia lu Stely, naravurile – sunt clanurile criptocomuniste si criptosecuriste, oricum s-ar numi ele, de la PSD, la PDL, PNL, PC, UDMR si pana la PPDD, ‘Noua Republica’ sau la ‘Miscarea Populara’, recte la ‘aripile tinere’ care e (si care fantose se cred tare jmechere, nefiind decat incompetente, desuete si arogante, ca toate ‘cadrele’ cu radacini in RSR). Atat timp cat eu unul inca nu pot identifica in viermuiala politica din iepoca de tranzitie niciun eon politic realmente onest, transparent si benefic pt viitorul bietei Romanii, nu ma mai intereseaza nici macar ‘raul cel mic’, oricare ar fi, – rosu, galben sau portokaki. N-ai cu cine, mey, rumâne, acum si aci ! ► Intre timp, incerc sa traiesc si io cum pot, intr-o tarisoara din care nu lipseste – deocamdata – decat un tov Pol-Pot sau un ayatollah ortofox si mai netot, care sa ne spuna ca gandirea libera nu e doar un moft total, ci e un pacat fatal, iar printre picaturi mai scriu cate un randulet la Poemul atat de ideal incat nu-l percepe aproape nimeni din boboru-mi infricosator de real… Halal (June 23, 2013 at 9:54pm)
 • Iepoca Netocratilor. Nikule, elektricule, de ce ma prigonesti…? 🙄 faptu ca io am scris inca de anul trecut, strigand ca glasu din pustiu, despre ceea ce poate observa azi orice lastnightmusicutz papugiu, pe plaiu-ti rosu-galben si ex-portokakiu, si anume ca Antena 3 conduce Romania ca Tartaria pe mortu viu, inseamna c-am devenit mbadist or mgadist diliu, iar cei care nu pricep or nu recunosc nici morti-copti ca fat-frumos cel sasiu, care ne-a papat viitoru postmodern si cilibiu jucandu-se de-a mama si tata hahaitor si zbanghiu cu ileana consanzeana din siriu, e un politician pirpiriu, incompatibil cu cerintele din era Web 2.0 or Media New, au dreptate, dear epigon or ‘fiu’…? Faptul ca io am demonstrat că un pamfletar in felul sau fermecator si perfect compatibil cu Funky Age si cu Iepoca Netocratilor a batut mar cioporul ‘coloneilor’, care face propaganda ca pe vremea tov bunicutelor, inseamna ca sunt un admirator al clownilor, iar nu un Cronicar superior – cum imi spuneau chiar securistii, la d.u.i.sor -, un artist discoverytor adsorbit de izvoru ingeniilor asa cum sorabe soarele un norisor de aur din marea de amar a sireacului bobor… ? (June 23, 2013 at 10:26pm)
 • Targetul paşoptist a fost atins. Numai prin Europa si odata cu ea ne vom salva natia si limba si ne vom postmoderniza. Idealul pasoptistilor – generatia cea mai rodnica, de pana acum, din istoria Romaniei – s-a implinit cu asupra de masura, fiindca nu numai ca ne-am asigurat simpatia Europei, ci am intrat in ea. (June 24, 2013 at 2:13pm)
 • Ticăloşii amăgitori. Nu există ființe mai scabroase, din punctul meu de vedere, decât cinicii, egoiștii, narcisiacii și lacomii pe care îi trădează ca atare chiar faptele lor de zi cu zi, dar care o fac fără să clipească pe modeștii, aloo, pe atenţii și pe magnanimii față de boborul de săraci cu duhul or de copii, care-i crede orice i-ar face și oricum ar fi, în timp ce nemernicii i-o trag pe unde s-o nimeri și indiferent ce s-ar întâmpla după aia cu bieții inocenți, găgăuţi or morți vii… Fac parte din tagma amagitorilor în special politicienii, piariştii, negustorii, popii, predicatorii, vrăjitorii și-n genere auctorii care își construiesc carierele și averile pe bază de zâmbete mieroase, haine mincinoase, vorbe, ochiade or limbi onctuoase, likeuri și bezele lipicioase, promisiuni fabuloase și alte asemenea tactici de captatio benevolentiae zmecheroase, pe care le arborează ca pe niște măști, uneori asociați în bisericuțe sau găști de trombonitori, atacându-i pe bieții electori, consumatori, credincioși, cititori ori spectatori precum haitele de lupi or grupările de infractori… ► Atât timp cât pe lume vor mai exista mărunți visători, talibani încrezători, amatori de raiuri pline de splendori & candori obținute pe bază de pile la experți rugători ori nevrotici complexați / surmenați însetați ceas de ceas după laudele celor cointeresați, fie ei amanți versați, alumni, subordonați, părinți ori soți îngrijorați sau alți asemenea furnizori de droguri or asiguratori, vor exista manipulatori & amăgitori (June 26, 2013 at 12:21pm)
 • Vremea burgheziei s-a dus… Daca nu s-a consolidat pana acum (din motive foarte bine sintetizate si clar expuse in articol, intr-un limbaj aproape didactic, nesofisticat), Burghezia loco nu mai are nicio sansa de a o face de acum incolo, fiindca vine puternic din urma Netocratia, inclusiv sub chipul noului val de antreprenori moderni (si de fapt postmoderni), „mai educaţi, mai analitici, mai transparenţi, mai inventivi şi mai eficienţi”, care „ştiu să ardă etapele în epoca economiei digitale”, care „navighează lejer pe internet şi au o libertate de mişcare în lume” şi care „au trecut la servicii sau industrii care au nevoie de mai puţin capital şi nu mai au o înclinaţie spre a acumula active fizice (costisitoare) precum generaţia anilor ’90”. Aceasta este Netocratia incipenta din era informationalismului, de care au vorbit Bard si altii, asa cum am aratat pe my blog (July 1, 2013 at 11:14am)
Reclame

6 răspunsuri to “Vremea burgheziei s-a dus…”

 1. marginalia non turpia Says:

  Ardem etapele. Și ne ardem.

 2. AVP Says:

  Postare noua.

 3. Nicu Margarit Says:

  Foarte inspirata fotografia din filmul „Farmecul discret al burgheziei”. Domnule Padina, burghezia are acces mereu la tehnologia de varf. Nu trebuie sa fi foarte destept ca sa folosesti aceste noi achizitii.

 4. marginalia non turpia Says:

  The Discreet Charm of the Bourgeoisie (Le charme discret de la b…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s