Cenaclul de luni

 • Cenaclul de luni. Sorry, insa ai informatii dupa ureche, madam. Adevaratul centru de lansare al optzecistilor a fost ‘Cenaclul de luni’, coordonat de N.Manolescu, iar Manolescu insusi e socotit de toata lumea buna din Romania cel mai important critic literar dupa G.Calinescu, avand resurse dupa unii henorme… S-ar putea totusi ca tu sa-l confuzi cu altcineva. ps. E adevarat ca si Ov.S.Croh, care la un moment dat isi spalase in buna masura pacatele tineretii proletcultise, ca si Nina Cassian sau Dan Desliu, sa zicem, a coordonat un cenaclu important, pepiniera a unor prozatori optzecisti, printre care si Nedelciu, Cartarescu etc. (April 6, 2013 at 4:32pm) ► pps : Eu chiar nu inteleg de ce s-a infuriat doamna cu pricina. Care-i problema ? M-am incontrat pana acum cu toti antisemitii de Romanica si n-as vrea sa se intinda vreo vba proasta numai pentru ca, intamplator, n-am fost de acord cu ea cand a zis ca Manolescu e un kaka-maka p-acilea, insa Crohmalniceanu era un mare hom de cultura si un anticomunist sadea. Pai se poa, mey, Olga ? 🙂 (April 6, 2013 at 9:07pm)
 • Invataturile lu Avp către un fuduletz portokakiu. Ar cam trebui sa invatati de la Victor Ponta, recte de la cel care este adevaratul si puternicul vostru rival si care maine-poimaine s-ar putea sa va fie partener de mai multa or mai putina nadejde (asa cum este orice partener in politica, pai cum drea…) : Ponta, desi nu e mai putin orgolios, demn si nici mai putin intelectual decat oricare dintre voi, chiar daca l-ati acuzat de un plagiat cam fortat – si-n orice caz l-ati acuzat nu prea inspirat -, a inteles ca-n vremurile noastre n-ai nicio sansa daca intri in razboi nu doar cu Mass-Media, ci mai ales cu New Media si cu search engines de la alfa la omega, ceea ce presupune sa fii pretin efectiv cu toata lumeea, sa lasi deoparte aerele elitare sau tzifnele autoritare si sa-ntelegi ca-n Romania nu mai conduce Securitatea, SRI, KGB sau CIA si cu atat mai putin burghezia, ci Netocratia, iar pe baza acestei intelegeri si pana cand partidele politice si politicienii vor disparea, in era democratiei directe ce va veni si pe-aciia, sa faci ce se mai poate face pentru tarisoara ta, ca politician din Old Age, iar in caz contrar vei pati asa cum a patit-o gigantul Dell c-un simplu tintar, apage, da, insa blogar – adevaratul controlor din New Media Age -, a nu se uita… / Cu toata simpatia, (April 8, 2013 at 1:32pm)
 • Urare pe catafalc : „Felicitari, d-na Thatcher !” 😳 Pana acum auzisem de aplauze furtunoase la morti, dar despre ‘felicitari’ calduroase, nu… oops. Omu cat traieste, invata, caci mare e gradina Domnului. // ps. Pariez ca auctoarea acestor originale felicitari e vechea mea pretina, analista copacului, @Clemy, n-asa? (April 8, 2013 at 5:42pm)
 • Acuma pe bune, despre The Iron Lady. ‘Doamna de Fier’ a fost principalul sprijin pentru presedintele Ronald Reagan in istorica si heroica actiune a acestuia de demantelare a Lagarului Socialist si de readucere la Libertate a popoarelor acolo incarcerate. RIP. (April 8, 2013 at 10:32pm)

5 răspunsuri to “Cenaclul de luni”

 1. filadel Says:

  Pînă la urmă și demiurgu se plictisește să aibă întotdeauna dreptate. 😆 De-aia a inventat zarurile.

 2. marginalia non turpia Says:

  Subscriu. Pentru mine, Divinitatea e și certitudine și incertitudine simultan.

  Iar noi toți, cu bunele și cu relele noastre, suntem Unul.
  ”Condamnați” la existența împreună cu…și unii prin alții.

  ”Condamnați” să fim co-creatori, mai mult sau mai puțin întâmplători, ai Universului.

  Așadar, ”dai în mine, dai în tine” (fără ”fabrici și uzine”).

 3. Nicu Says:

  @filadel: In era „Funky Age & New Media”? Iti faci o pagina web!

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s