Simplitatea sofisticată a Maicii Tereza

 • Dacă Emin ar învia now, ghici cu cine s-ar întâlni la Ateneu ? Cica sa mai tanjesti – ca un frumos ideal, dupa o viata de artist iepocal – sa fii sarbatorit la Ateneu, ca un suprem omagiu al boborului tau… oops. Halal omagiere, cand Ivan Ilici, sinistru auctor al Mineriadelor mari si mici, e sarbatorit tot aici. (March 3, 2013 at 6:14pm)
 • Simplitatea sofisticată a Maicii Tereza. Nu poti sa traiesti simplu intr-un ordin care subzista din ceremonial si initiatic, iar asta se stie inca de pe vremea preotilor eghiptieni. Nu poti sa apari in fata multimii ca un om umil sau prea transparent, fiindca mai devreme sau mai tarziu iti vei pierde misterul pe care se bazeaza credinta. Daca oamenii simpli l-ar vedea din nou pe Iisus in carne si oase si-n smerenia-i nesofisticata, asa cum a fost in real, l-ar crucifica din nou cu prima ocazie… Simplitatea de care vbesti trebuie sa fie una deosebit de elaborata, intretinuta dupa toate regulile brandingului, asa cum s-a intamplat cu Maika Tereza, iar asta inseamna sa ai PR-ul in sange, mai mult chiar decat naturala sfintenie… Mai vbim. (March 15, 2013 at 1:23am)
 • În timp ce se descoperă în realitate, Domnu’ creşte în idealitate. Citez (dar nu din Dogma…) : „În definitiv, Cartea Cărţilor este chiar o carte-a-cărţilor şi dacă sfinţii părinţi au dibuit în neamu hebreesc 66 de cărţi pe care au pus canonu’ a două testamente, se vor fi găsind în tot Neamu Omenesc, de la Pillat Pontu încoace, măcar încă atâtea spre a mai tocmi un legământ… Dar vă spun că nu sunt 66, ci 6666…! // Dacă sfântu’ canon fu încântat de-o Geneză pre limba crescătorilor de capre, de ce nu ar înghiţi cosmogoniile lu’ Newton, Einstein, Milne, Lemaitre, Gamow…? Dacă s-au blagoslovit două Cărţi ale Împăraţilor israeliţi, de ce nu s-ar băga în seamă două sute de istorii ale imperatorilor mult mai străluciţi ca aceia…? Dacă s-au uns Cărţile Cronicelor unor triburi arhaice, de ce nu s-ar mirui Cartea Erei Cosmice…? Dacă îngenunchem în faţa Înţelepciunii lui Solomon, cum vom sta înaintea sistemelor lui Aristotel, Descartes, Kant, Hegel, Heidegger, Sartre…? Dacă sorbim divinii Psalmi, nu suferim Divina Comedie…? Dacă sanctificăm Plângerile lui Ieremia, de ce nu am sfinţi şi plângerile lui Shakespeare, Beethoven, Mozart, Leonardo, Picasso, Brâncuşi…? Dacă îi venerăm pe Osea, Ioel, Amos, Obadia, ne scârbim de Cervantes, Goethe, Dostoevski, Mann, Joyce…? Dacă Faptele Apostolilor sunt minunate, faptele apostolilor psihanalizei, geneticii, informaticii – sunt mai prejos…?” (Planeta-Ou, Anexa 1) ► Asta trebuie sa faca Papa, a mon avis : sa descopere, nu doar sa astepte sa i se reveleze. Caci acolo, in descoperirile de Virtualitate, e Domnu, din ce in ce mai descoperit si deci mai… Hai ca mai vbim. O zi buna. (March 15, 2013 at 9:31am)
 • Ipochimenii instelati… oops. Da, Papa, ca si Popa, face si el ce poate… Iar daca ar indrazni sa iasa din Dogma si din regulamentele vartos cimentate ale Biserici milenare, ar vedea el… oops. Beserica – fie ea de orice rit or culoare – mai degraba ar relansa rugurile pentru eretici si l-ar reinstala pe Savonarola, decat sa permita o libertate ce-ar face praf si pulbere, in final, randuieli de secole dupa secole, din care au trait destul de dulce, pe Pamant, nu in Gand, generatiile succesive de slujitori ai Domnului din descarnatele ceruri… ► Cat despre pila lu stim noi cine & ‘ipochimenii instelati’, vba ceea : ceru instelat deasupra mea si troaca lu goe in mine…  (March 15, 2013 at 12:18pm)
 • Dacă onestitate şi transparenţă nu e, nimic nu e. In loc sa joace onest si transparent, asa cum le sta bine unor oameni din era New Media, baietii nostri – fie ei si pro-euroatlantici de ocazie – apeleaza la tot felul de stratageme de balci, care de care mai imbarligate si mai riscante mediatic, ce vor sfarsi prin a-i compromite pausal, astfel ca nu vor mai avea nicio sansa in fata unui pamfletar media fatal, precum MBadea cel total… oops. Si asta, numai pentru ca portokakii si-au sacrificat imaginea media spre a face pe plac unui lean-dick or altuia sau celui ce-n mod vadit tinde spre paranoia, crezandu-se deja Salavatoru etern, in loc sa-si cante serenada pe Marmara cu mandruta sa, pai cum drea… In felu ista nu doar ca nu se va cimenta siguranta statului nost, insa riscam sa-l ia apa, in timp ce baietii dorm in post ori se joaca de-a strategiile fara niciun intelilighent service rost. (March 29, 2013 at 12:42pm)
Reclame

5 răspunsuri to “Simplitatea sofisticată a Maicii Tereza”

 1. AVP Says:

  Nici macar securistrigoe n-a guițat nicio iotă la acest topic… oops. Pasămite, s-a uitat cu râtu-i căscat, așteptând ca cichiri-mikiri să-l scoată, cumva, din rahat 🙂

  Postare noua.

 2. Nicu Says:

  Cei care fac parte din comunitatea restransa a misionarilor crestini povestesc, la intoarcerea din cele mai grele misiuni, ca pe langa privatiunile si nenorocirile de tot felul din timpul misiunilor lor, apar uneori rezolvari de o simplitate uluitoare, incredibile pentru rutina vietii de zi cu zi in civilizatia si confortul vietii comunitatilor crestine din tarile cu o viata moderna si confortabila.

 3. marginalia non turpia Says:

  ”Sfințenia” o ai sau nu o ai. ”Smerenia” o ai sau nu o ai. Și se dobandesc prin lucrul omului asupra sinelui său și Grația Divină.
  PR construieste kitsch-uri, păcăleli temporare și fragile daca nu se bazeaza pe ceea ce ai.

  Pentru Isus, Răstignirea si Invierea au fost cel mai bun PR. Dumnezeu e Marele Maestru și la PR.

 4. Nicu Margarit Says:

  @ marginalia non turpia:
  Frumoase ganduri si foarte frumos spuse.

 5. marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s