Vezi cazu Hayssam de la Dynam

 • Patria recunoscătoare. Ok, imi place faptul ca acesti doi importanti domni sunt bagati (si astfel) in seama, insa indemnizatiile de acest soi ar trebui date celor care n-au nimic (decat opera fara premii criptokaki, cum ar veni), nu celor care au deja venituri sau averi pe langa care indemnizatia cu pricina e un mizilic… Sunt convins ca daca saracu Emin ar trai, mutatis mutandis, in zilele noastre, ar fi coleg de somerit emerit cu mine, fara niciun venit… oops. Unora, patria nu le e recunoscatoare decat dupa ce intra-n mit, shiit… 😦 (February 25, 2013 at 8:57pm)
 • Vezi cazu Hayssam de la Dynam…oops In era post-media, guvernata de etica Google (despre care am vazut ca si d.PDA are oarescari notiuni) nu mai merge cu jmecherii, cu oameni si cu scenarii criptosecretoase. Ori esti pe deplin transparent si onest, ori nu mai ai niciun cuvant de spus, mai devreme sau mai tarziu, in noua lume. (February 26, 2013 at 7:14pm)
 • Nu se face PR cu nasu’ pe sus. Eu le spusesem ca-n loc sa se ocupe de un PR cam scolaresc – bun si ista, in loc sa stam incruntati tot timpul -, mai bine ar introduce o initiativa legislativa de reparare a Legii 221/2009 (macelarita prin faimoasele Decizii CC de declarare a neconstitutionalitatii prevederilor art.5 din textul initial al legii), redandu-i un sens cat de cat omenesc si european si repunand-o in vigoare cat mai sunt inca in viata martirii gulagului comunist. Dar in loc sa intre intr-un dialog minimal pe aceasta tema, s-au supalat ca niste copii imbufnati. Of, of, cica asa se face PR, cu nasul pe sus… (March 2, 2013 at 10:54pm)
 • Ce este Planeta-Ou ? Observand că ‘Planeta Ou‘ tocmai a mai acumulat un like de la o distinsă doamnă – multumesc ! -, reiau aici, pentru cei cărora le e târș să citească tot poemul, finalul din Anexa nr.8 la Planetă, intitulată ‘Ce este Planeta Ou?‘ : ► „Ca să concluzionez, Planeta-Ou este un stadiu cu totul nou al Kosmosului Germinativ în evoluţia-i creatoare, e fructul or produsul miliardelor de ani ce-au trecut de la Big-Bangul care a generat realitatea înconjurătoare, fierbând-o şi prefăcând-o succesiv în gigantice furnale, stadiu în care fenomenul uman – cum l-a numit un gânditor mai an – nu e scopul final al Biosferei ce-a apărut la un moment dat lângă Soarele-i minunat, ci e doar forma actualizată a Softului ce-a plecat din Tatăl ca un nor de particule ultrasimplificat, când Atomul Primar a explodat, după care s-a hypersofisticat prin fierberile din căldările imensului hău pe care stă suspendat, hic et nunc, Pământul Său, şi regăsibil ca un cod genetic în fiecare celulă din corpul şi nu doar din ovuleţul tău sau al meu, cod sau genom pe baza căruia, din supa minerală şi organică aflată din belşug pe Pământ, se croiesc vieţuitoare dotate cu văz, auz, miros, gust, pipăit, iar în plus – faţă de vieţuitoarele de rând – cu gând, prin care Fiinţa ce adastă în acest eon deocamdată destul de plăpând îşi trăieşte timpul prezent din Sinele-i zis Sfânt şi-n acelaşi timp se dezvoltă ca puişorul în ou, într-un chip – repet – cu totul şi cu totul nou, deci altcumva decât o făcuse în stadiu-i mineralo-nativ, generând viitorul conform aceluiaşi proiect germinativ din Secunda Hyprelină, însă decopertând Virtualitatea cu-o altfel de lumină, mai precis cu lumina minţii, care n-a mai existat în Kosmosul trecut or ruinat, şi care eon se va dezvolta de-aici încolo din ce în ce mai sofisticat & accelerat, crescând într-o progresie egală cu viteza acestei altfel de lumini la patratul tot mai încurbat, astfel că-n momentul când întreaga Planetă-Ou, aloou, iar nu doar coaja-i biosferică în care s-a îmbrăcat, va fi eclozat într-un finis coronat local şi parţial, Kosmosul integral se va fi deplasat spaţio-temporal spre stadiu-i Omega predestinat tot atât de mult pe cât a făcut-o în toată epoca de altădat’, de când Atomu’ Primitiv a big-bangat.” ► Cine știe ? Poate mai convertesc vreun rătăcit din realitate la ‘credința’ în singura Planetă Vie, olelie lie 🙂
 • Poporu este precum copilu. Grav – foarte grav – nu e atat faptul ca ni s-a refuzat din nou accesul in Spaţiul Schengen (cea care spune NU! de data asta fiind insasi Germania, cea mai puternica natiune europeana a momentului, ca ne place sau nu acest ‘amanunt’), cat este deosebit de grav faptul ca guvernul de la Bucuresti ricaneaza ca Romania nu mai e interesata de acest obiectiv ‘minor’, si asta doar pentru ca asa vor muschii unor guvernanti trecatori. E ca si cum un biet credincios cam pacatos ar hotari, asa, netam-nisam, ca Raiul nu mai constituie o prioritate nu doar pentru el, care oricum a ratat orice sansa de a mai intra acolo, dar si pentru tot neamul sau, in vecii vecilor… Un popor responsabil ar iesi in strada pentru a-si exprima protestul fata de o asemenea clasa politica naroada. Dar, dupa cum se stie, poporul este precum copilul : cum ti-l cresti, asa ti-l ai, vai… (March 3, 2013 at 3:06pm)

3 răspunsuri to “Vezi cazu Hayssam de la Dynam”

 1. goldmundmondo Says:

  Nu stiu de ce, dar randurile tale mi-au amintit de acele zile atat de indepartate pe cand mama ne citea cu o rabdare de aur din „O mie si una de nopti” si cum noi copii ramaneam cu ochii mari si gurile cascate(pe mine nu ma vedeam atunci, nici macar in oglinda – o alta tema) in jurul mesei uriase din sufragerie…, dar , si de putina atractie a Orientului lasate
  asupra-mi fiintei launtrice.
  Atractia a fost si ramane Occidentul(cu toate ca tot in acele timpuri mama mi-a vorbit ore intregi despre Caracas, despre „primavara eterna” de acolo, despre triburile din Bazinul Amazonului si „colonistii fara inima”, despre Nedreptate in general, dar si despre personajele care au schimbat in bine lumea, despre locurile minunate din mijlocul naturii…

  Occidentul se afla in cadere libera de un secol, Orientul e prea „strein”, misterios si altfel, Africa, Asia, Americile si restul au problemele pe care nu mai pot si vreau sa le inteleg. Cum ramane cu Europa de Est, acea regiune scapata de sub jugul ideologiilor pernicioase, odioase si acum intr-un fel religioase? Exista momente si in viata unui om cand toate ocaziile si avutiile morale sunt jucate cu usurinta alcoolicului etern, asa si popoare nestiind incotro s-o apuce si ce sa faca cu o libertate venita prea rapid si pripit s-au ratacit in banal si materialul diurn.
  Apropo de Plaeta-Ou:
  iar mi-a venit asa o poveste in minte, o pilda cat Universul, cea cu „La sanul lui Avram”:(NT), o morala care ne arata si dovedeste ca nu tinem cont de nimic, nici de Dragostea de Om, de Creator sau Fauritor sau Ziditor pe aceasta planeta, iar cand vrem sa mai reparam e prea tarziu, ca deobicei. Si atunci?

 2. AVP Says:

  Nobilule si generosule, Gold : asta e situatia si natia…

  Doamne ajuta, draga prietene.

 3. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s