„Ia nevinavat, celavek ! Slujba, slujba…”

 • O vorbuliţă pt Ivan. Ivane, stii ca nu prea te am la suflet, din niste rixuri neuitate, dar aici ai dreptate, brate. In plus, as adauga ca reformistii astia, care au calitati teoretice cu ghiotura, pai cum drea, fac impresia unor aroganti de Romanica, iar cu comunicarea stau ca armonica, asadar se umfla si se dezumfla dupa cum le dicteaza rinza ori tartitza, fara sa stie sa zambeasca ori sa vbeasca profy, egali cu ei insisi si lunea, si sambata, deci profesionisti ai politicii sadea. Or, in era post-media, a fi bata la comunicare e ca si cum ai fi fara maini, urechi, ochi, nas, limba si picioare, fratioare, poti sa fii tu chiar si singurul incoruptibil de subt soare. Ai imagine buna fata de tot popolu votator de pe plai, sau nu ai, the rest is silence. (February 24, 2013 at 5:29pm)
 • Societatea civila cu iepoleti. Onest și transparent era ca PDA – și oricine se regăsește într-o postură asemănătoare – să ne fi spus acest lucru de la bun început, căci de-acum adversarii săi și ai României prooccidentale, pe care nu ne îndoim că distinsul editorialist transatlantic vrea să o servească sincer, își vor aminti că PDA et comp ne spuneau până mai ieri că ei – și numai ei – reprezintă societatea civilă de elită, nu altceva… Adicătelea, de ce nu s-a spus din capu locului că distinșii boieri ai minții aborigene de dreapta militează de fapt pentru regruparea societății civile în jurul serviciilor de siguranță statală, cele care țin în vigoare vechiul nostru nat, așa cum îl cunoaștem încă de pe vremea tovului Ceașcă: hipercentralizat și superbirocrat, campion mondial la pensiile militare de stat ? That is the question… (February 26, 2013 at 6:56pm)
 • Unii doctus cum libro n-au aflat decat mai alaltarea ca partidele vor disparea… oops Vedeti, mey ? D-aia nu cred io in eminenta – nici politica si nici teoretica – a lui Cristian Preda al fostei Oranjerii (caci ce sa mai vbim de alte ‘eminente’ portokaki) : fiindca el a aflat abia acum, si nici macar nu crede ce-a aflat, ca partidele vor diparea in viitorul apropiat si chiar imediat, aloo… Or, daca domnu expert l-ar fi citit pe Alexander Bard cel minunat (pe care te pomenesti ca-l confunda c-un rokerist cam sonat) ar fi aflat vestea asta inca de la inceputul deceniului celalalt. ► Iar daca nici prof Cristian Preda nu era in curent cu faptu ca Netocratia conduce deja p-aciia, va dati seama cam ce stie Elena Udrea ? Dar Abramburica ? Dar alti naivi si mai de balamucia, care inca asteapta ca Monarhia sa salveze România ? (February 27, 2013 at 7:38pm)
 • Exemplu de conducere netocratica. A fost suficient, de exemplu, ca Antena 3 sa se ocupe catva timp – nu cine stie ce – de Cristi Danilet si de Alina Ghica, ditamai magistratii membri ai CSM, pentru ca chiar ai lor colegi, judecatorii de la instante, cei care ii trimisesera in forul suprem al magistraturii, sa se simta obligati a se dezice de dansii, pentru ca nu cumva ei insisi, colegii, sa aiba problema in calitatea lor de colegi ai unor caricaturi (asa cum au reusit formidabilii pamfletari ai Antenei sa faca din onorabilii, pana mai ieri, magistrati renegati). Si cine ar putea rezista in fata apocalipticului Tun Catodic, manevrat de niste profesionisti ai comunicarii in era Mass Media si, deja, New Media ? (February 27, 2013 at 10:48pm) ► Oamenii statistici – deci Marea Majoritate – se lasa manipulati de un Tun sau de altul, dupa naz, caz si praz. Minoritatea cinica – sau ‘elita’ – se adapteaza intelighent la ziua de Azi (iti mai amintesti de cotidianul FSN „Azi”?), deci la realitate (chiar daca nu crede niciodata in nimica), cazand mereu in picioare, precum pisica. Exista si cateva cazuri absolut neinseriate, ce reactioneaza imprevizibil, fiecare cum il duce mintea or destinul si cum poate. (February 27, 2013 at 11:35pm)
 • „Ia nevinavat, celavek ! Slujba, slujba…” Am pe lista mea de ‘friends’ un fost securist – bine, nu e singurul, insa ista e exemplar -, actualmente pensionar, cu-o penzie de mare star, care se primbla relaxat prin lumeea mare si are hobby-ul de a posta pe feisbuc poze bucolice or cu el insusi in mic-burgheze interioare, alaturi de gospodina-i insotitoare, asta cand nu ne pleectiseste cu citate or imagini ‘celeste’ despre ‘români celebri’, fireste… Ipochimenu – care duce trai nineaca pe ponoare doar pentru ca altadata si-a tinut compatriotii subt teroare – nu e nici macar constient ca pe unii dintre rumanii cu care azi se mandreste ii urmarea pana mai ieri curat secureste – el, sau Directia sa – si i-ar fi luat la trei pazeste la ordinu coloneilor si generalilor lu pesce, pai cum drea… Desigur insa ca la o asa obiectie pretinu nostru ar ricana (ca pazarnicu Barzoff altcandva): „Ia nevinavat, celavek ! Slujba, slujba!„, n-asa? (March 1, 2013 at 9:08pm)

17 răspunsuri to “„Ia nevinavat, celavek ! Slujba, slujba…””

 1. Cykyry Says:

  AVP, tu n-ai auzit de „margaritas ante porcos”, bre ? Ce sens are sa-ti tot insiri margaritarele pe peretii astia goi ? La intelepciunea ta, ar trebui sa stii ca singura sansa de a te face placut si util celor vii (na, ca m-am molipsit si eu de la stilul matale) e sa-i gadili pe burtica ori sub paroasele cozi din dotare, asa cum facea Nichita, jmecherosul tau „pretin” bizantin de altadata (sau oricare alt „mare” scriitor sau mentor, din care daca elimini aura de fanei dobanditi prin clasica lingusire nu prea mai ramane nimic…). Cu sinceritatea deplina, asa cum o practica „poeselu AVP”, ajungi sa nu te mai suporti nici tu, la un moment dat 😆

  PS: Apropo de „pretinii” tai, care dupa ce te lauda in draci dispar apoi ca magarii in ceata, fiindca sa izbesc ca „mboii” de stilul tau de scorpion pur (sincer si intepator indeosebi cu altii… 😉 ), imi aduc aminte cu amuzament cum au scris despre tine niste proaspat fosti „friendsi”, solicitati sa refere despre persoana ta de catre baietii de la „Obiectiv Cultural”, ce tocmai iti dedicasera un numar din excelenta gazeta (nr.8/2011, pare-mi-se). Scontand pe faptul ca referentii iti sunt „pretini”, intrucat asa reiesea din datele recente de pe Google sau din constatarile lor personale (anterioare), si fara ca redactia sa fie in curent cu cearta ta – deja traditionala – cu „pretinii”, echipa de la OC a avut surpriza sa constate ca aproape toti cei solicitati sa scrie – laudativ, cum se procedeaza in astfel de cazuri, de – despre omagiatul AVP au scris in laudatiile lor despre orice altceva, numai despre „poeselu Viorel” ba … 🙂 Ma refer la Coande, la Grebu, la Cucerai si la aproape toti ceilalti din pagina „omagiala”… Evident ca referentii, fuduli si fosti, ca orice rumâni carora le place sa se bage in seama, n-au avut macar bunul simt de a declina oferta redactiei de a scrie despre Viorel Padina (pe care il laudasera vartos odata ca niciodata, da, dar de-acuma pa, tata…) Au preferat sa-l jigneasca tacand ca mboii ori ricanand ca goii, pana si atunci cand trebuiau sa-l sarbatoreasca… Noroc cu Alexandra Tomita, care a spus despre AVP ce era de spus (probabil pentru ca inca nu avusese de a face cu acele sale 🙂 ). PPS. Apropo, mi se pare clar ca pe urmele ipochimenilor sus-pomeniti calca si fosta ta amica virtuala CMM, care tine sa repete – absolut penibil 😳 – peste tot unde se duce ca ea nu e „fanita” si nici macar „friend” cu AVP, ci scrie despre tine doar asa, ca sa afle lumea cat de obiectiva e cu talentele chiar si prost crescute (citeste: nelingusitoare), dar mai ales sa se afle cat de dasteapta este ea, CMM… ). De „Stely” si de celelalte „vestale” devenite intre timp „fanitele” celui care le putea in cur pana mai ieri, in troaca lui goe, pe vox publica sau pe oriunde se nimerea, nici nu mai merita sa pomenesc, „drea”…

  Stiu, da, ca unii cred ca Cykyry e AVP, dar asta e, bre.

 2. AVP Says:

  Cycyry, doo chestii : 1. Eu nu fac decât să strâng şi să sistematizez pe my blog însemnările din ciclul „Jurnalu unui cuc feisbuc”, pe care le voi reuni în curând pe un blog special dedicat – lansând practic o nouă „carte” de publicistică virtuală, in lipsa unor oferte de tiparire in lumea de hartie -, care-i problema, badie ? Trebuie să cer aprobarea cuiva pentru asta ? S-au dus vremurile când îţi trebuia aviz de la CCES, care la rândul său îl lua de la cine tre, respectiv de la „băieţii” care au fost şi e sau de la alţi mahări culturnici care ca toate lichelele or paşalele nu-ţi dădeau aprobare decât pe baza unor năravuri orientale, inclusiv cele de clientelizare, de salamelekuri de fidelizare si alte angarale. Bine, eu inteleg ca matale doar deplangi faptul ca margaritarele mele n-au cititorii pe care poate i-ar merita, insa eu iti spun ca daca ar avea macar unul – ca tine sau ca Cindrel de Francia, sa zicem – si tot ar fi niciunul, n-asa ? Hai, vezi-ti naiba de treaba ta, nu-mi dictezi tu mie ce trebuie sa fac p-aciia, aloo… 2. In rest, cam ai dreptate, frarte, si chiar am spus si io ce spui mata, si nu numai odata, nestandu-mi in fire sa umblu cu sosele si momele in timp ce iapa e nepipata.

 3. Cykyry Says:

  N-ai spus nimic in privinta pretinselor asemanari dintre mine si tine. Nu te deranjeaza aceste barfe ? Daca vrei, dispar de aci si ma rezum doar la statutul de bagator de seama, de pe margine, asa cum l-am avut timp de zece ani.

 4. AVP Says:

  Nea Cycyry, stii cum se spune : cine se aseamana, se aduna 🙂 Care-i problema ta, din moment ce-ti dau voie sa te incuri pe-aciia ? Unii isi duc vacu pe blogul auctorului Planetei-Ou, asadar – cum ar veni… oops – in raiu now, iar altii in troaca lu goe sau in alt fagadau de pripas, unde cand intri tre sa te tii obligator de nas, dupa caz, naz si pras, pardon, praz… Lasa-i sa moara de necaz, my ass… 😉

  Stai dreq pe-aproape, in caz ca n-ai ce face, fiindca n-ai alt amour, si daca te mananca-n cour 🙂

 5. Cykyry Says:

  Bine, bre, atunci mai vbim 🙂

 6. AVP Says:

  Hai, mana magareatza… 🙂

 7. marginalia non turpia Says:

  @Cy…-Cico

  Da, repet: n-am fost si nu sunt fanitza AVP, am fost si nu mai sunt for ever prietena de facebook cu AVP. Nu am structură de fanitza. Așa m-a făcut mama, Dumnezeu s-o odihnească, și îi mulțumesc zilnic pentru asta.
  Pe AVP l-am avertizat -în privat – în repetate rânduri că dacă îl șterg din lipsa mea vafi for ever.
  Vin din Bucovina și am strămoși în Maramu`. Așa că,”Ce-am lăsat, e bun lăsat”!
  Poezia lui AVP nu m-a ofensat niciodată. Pe Ea o iubesc și o respect, tot for ever.

  Scriu așadar despre ce am chef, cum am chef si cand am chef. Public unde sunt acceptată.

  Gloria, pe care personal nu dau doi bani, căci ce e gloria in fata eternitatii (exact ca”omul în fața muntelui”), nu o obțin scriind despre AVP.

  Gloria mea, câtă e, mi-am produs-o deja.

  Mai degraba, pot primi ceva injurii. Ei, și? Vorba unui intelectual de pe aici din facebbook, o injurie proferata de un anonim e egala cu zero, un Vax Albina, adaug eu. Vorba lui Eminescu:”Dacă port cu ușurință și cu zâmbet a lor ură / Laudele lor, desigur, m-ar mâhni peste măsură”. Citatul e din memorie.

  Celor din real, din lumea mea, le pot explica motivele pentru care scriu despre această poezie, și îl vor înțelege pe poetul AVP cu umorile lui cu tot.

  Asa ca domnule Cy…, zburdati liber si ferice! Va astept cu interes prin real.
  Veniți și cu Cico. Luați-l și pe AVP.

  Curaj! Urmați exemplul unei femei fara mască.

  @AVP
  Dacă nu sunt banată, mulțumesc pentru acceptare.

  În fond, e blogul dvs., unde orice prieten ori orice dușman al dvs. e în dreptul (și in stangul) său să mă înjure fără ca mie să mi se dea dreptul la replică.

 8. marginalia non turpia Says:

  Erata: ”lista” in loc de ”lipsa”.
  Scriu in graba mare, ca mai am si alte lucruri de facut decat sa flecaresc pe aici.

 9. marginalia non turpia Says:

  @All
  Pe blogul meu, îmi sporesc ”gloria„ scriind despre un prieten din real, poetul Valeriu Mircea Popa.
  Cititi-ma pe blogul meu, alegeti ce postari vreti, si veti putea evalua ”cine sunt si ce pret am”.

  http://marginaliamarginalia.wordpress.com/2013/07/22/bijutierul-din-podul-casei-vorbele-o-materie-spirituala-de-modelat-poetul-valeriu-mircea-popa/

 10. marginalia non turpia Says:

  @AVP.
  Am avut o iluminare, AVP. Mi-am amintit ca sunt animale cărora e nevoie să li se ia puii din cale, spre a-i impiedica să și-i devoreze.

  Asta vrei tu să faci azi cu Planeta-Ou?!
  Trezește-te! Asta e munca lui Strigoe, il lași șomer, tu ar fi de dorit să scrii și celelalte canturi!

 11. marginalia non turpia Says:

  Retransmit aici un anunt retransmis pe Facebook de către cel mai iscusit romancier pe care noi il avem acum, pentru cultivarea mintii d-lui Cy…:

  ”Radu Aldulescu
  Transmit şi eu mai departe invitaţia la la un eveniment la care mi-aş dori tare mult să ajung:
  „Va invitam marti, 23 iulie, la deschiderea celei de-a doua editii a Scolii de vara „Fenomenul Pitesti”, la ora 10, în sala mare a Consiliului Judeţean Argeş (Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1), unde vor participa reprezentantii organizatorilor, fosti detinuti politici trecuti prin inchisoarea Pitesti, precum si studentii selectati pentru a participa la cursurile Scolii de Vara.
  Evenimentul va fi urmat de o vizita ghidata la sediul fostei inchisori din Pitesti si de o slujba de pomenire a victimelor „reeducarii”.
  Scoala de vara va continua pana vineri, 26 iulie, cand va avea loc o vizita la inchisoarea Jilava – Fortul 13.

  In cazul in care doriti sa va alaturati vizitei de vineri sau sa asistati la prelegerile Scolii de vara, va rugam sa ne contactati la adresa alina.urs@istoriecontemporana.ro .
  Cu cele mai bune ganduri,
  Echipa CSIC”

  ”Vai, ce-o fi cu oamenii ăștia? Cum își permit? Și cine o mai fi și romancierul ăsta? Cui vrea el sa-i fure gloria?” – bubuie subconștientul domnului CY…
  (La aceste întâlniri obișnuia sî participe și Sorin Ilieșiu).

  ”Grav”!

 12. marginalia non turpia Says:

  Estimez ca aceast topic va fi șters de catre AVP.
  Oricum, am făcut o copie, pentru o pagină inedită de istorie literară. Ușor horror. da merge.

 13. AVP Says:

  CMM, dupa cum vezi nu te-a banat nimeni.

  Altfel, marturisec cu tristete ca nu inteleg nimic din ce spui… oops. Iar asta, in cel mai bun caz pentru tine, inseamna ca tu n-ai priceput nimic din ceea ce-am vrut eu sa va fac sa intelegeti prin comparatia dintre turnatorul Paleologu si turnatorul Zamfiroiu…

  Asta e situatia si natia.

  Cu aceasta, anunt ca voi suspanda sine die activitatea pe my blog. Nu doar ca n-ai cu cine, dar n-ai nici pentru cine, mey, rumâne.

 14. marginalia non turpia Says:

  Sa fie intr-un ceas bun!

 15. marginalia non turpia Says:

  Sper că ai cumpănit bine.

 16. marginalia non turpia Says:

  Si sper că ai cumpănit în deplină libertate, neinfluențat de nimeni.

  Aștept celelalte Canturi. Spor!

 17. AVP Says:

  Postare din seria noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s