Ponta calcă pe urmele lu nen-su Băse

  • Ponta calcă pe urmele lu nen-su Băse. Păi cum dreaq să renunțe, nu e și ista la fel de căpos ca și nen-su Băse…? Nici Băse – după cum se știe – n-a renunțat la miniștrii și mai ales la ministressele vizate de articolele și pamfletele „găozarilor de presă”, și uite unde a ajuns partidul pe care cică l-a sprijinit de l-a sfirijit… oops. (February 2 at 11:49am)
  • Rejudecarea lui Socrate. Ce era de rejudecat aici ? Ca sa traiesti la doua milenii dupa Socrate si sa nu realizezi din prima ca marele ganditor a fost victima nu doar a vremurilor intunecate in care traia, dar – in primul rand – a concetatenilor sai de toata jena (fuduli si prosti, asa cum sunt prostii, pizmasii si meschinii dintotdeauna), inseamna ca n-ai mult mai multa minte decat ei… Si desigur ca nu ma refer la tine, cand spun asta. (February 4 at 1:40pm)
  • Volo e „Homo sovieticus” ? Fugiti, mey, d’aciia… Si totusi, „homo sovieticus” a inceput sa publice inca din 1982, daca nu ma insel, editoriale anticomuniste si antisovietice la „Europa Libera”, asta-n vreme ce multi dintre criticii sai inversunati de azi isi purtau cu mai multa sau mai putina mandire carnetul rosu, de membru PCR ; chiar si Paul Goma a fost membru PCR, asta ca sa nu mai pomenim de Andrei Plesu si de alti distinsi boieri ai mintii Ro… Colac peste pupaza, ghici ce era pe vremeea aia sotul patronatului de la gazeta unde RCC isi publica diatriba… ? That is the questia… (February 5 at 10:50pm)
  • Artistu nu-i ca ziaristu. Dacă scrii mumos – cum o face Magda Ursache în art-ul de mai jos – riști ca cetitorii să nu vadă pădurea de idei din pricina copacului rămuros al scriiturii pline de scântei, florilegii lexicale, mârtăcei, iambi, trohei et alii angarale, iar dacă scrii tern, crispat sau banal, te paște pericolul ca lumeea să creadă că ideile din textul tău sunt ceva accidental… Și totuși, se pare că pentru cititorul statistic, din real sau virtual, e musai să scrii ca un ziarist profesionist, deci nici prea-prea, nici foarte-foarte, ci ca la carte (de bucate… oops). Trist, dar exist, n-așa ? (February 6 at 10:22am)
  • New Media vs Old Media. Ha-ha… S-ar zice că Aligică – și împreună cu el aura de fănei și de cititori ai acestui auctor care pe mine personal nu mă impresionează absolut deloc – n-a aflat decât ieri-azi ce înseamnă să fii auctor în era New Media (spre deosebire de auctorul cocoțat în „turnul de fildeș”, din Lumea de Hârtie… oops), drept dovadă faptul că el a concedat să scrie până mai încoace, totuși, precum un rică venturiano din vremea lui Nenea Iancu, asta ca să nu mai vbim de Cărtărescu – citat și de Aligică, păi cum dreaq, fiindcă brăndoiul ista i-a intrat în animioară, ca și mulțimii de admiratori aborigeni, și nu mai vrea să plece de acolo nici mort-copt, conform legităților brandigului comercial, nu ale axiologiei, vezi bine… -, care scrie și-n clipa asta cu tocul muiat în călimară, probabil… 🙂 Și mai haios e că Aligică crede că de aia n-a replicat niciodată pe forumuri M.Cărtărescu, pentru că nu l-au lăsat patronii fașionabilelor gazete pe unde a tot fost editorialist, iar nu pentru că jmecherosul Cărtă știe precis că-n momentul în care ar intra în rixuri cu forumiștii sau când i-ar banna pe cei mai gălăgioși, riscând să-i transforme în clienți nemulțumiți, și-ar pierde tot ratingul după care râvnește ca o vedetă de showbiz, evident ; și mai ilariant e că unii naivi îl întreabă pe Aligică al nost de ce s-a întors la Contributors.ro și de ce nu-și face un blog al său, păi se poa’, la valoarea lu domnia sa, a…? Păi, d-aia, mey: fiindcă dacă ar pleca de pe platformele lor fașionabile, bine întreținute cu visitors de către păpușarul care-i animă pe toți băieții ăștia mai mult or mai puțini secretoși, atunci cine dreaq i-ar mai citi, decât băiețeii, moșnegeii sau forumeii însărcinați cu clickurile și likeurile atrăgătoare de fluturi pentru lampa Mânăstirii „care e”…? That is the question. (February 9 at 1:57pm)
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s