Au detestat românii, cu adevărat, comunizmul ?

 • Regula nr.1 in New Media : onestitate şi transparenţă. Tre să fii mai tâmpit ca Cabinetu Doi în vremurile dinapoi, ca să crezi că-n era New Media mai poți păcăli baremi vreun didiloi cu ochișori de peruzea și cu petlițe așijderea, și chiar dacă didiloiu pare a te asculta în poziție de drepți, păi cum drea, sau oricât de jmecheros, de gradat or de secretos ai fost tu însuți până mai alaltărea, fiindcă e clar că nu te va mai asculta nici poolea spătaru dacă nu respecți regula că de-acum încolo doar onestitatea și transparența mai pot avea o oareșcare valoare, dacă vrei să te crediteze lumeea ca pe marele vizir Mustafa Bairactaru, deci altcumva decât ca pe o păpușică de mucava a Antenei unui Mogul cointeresat or altuia… Mai devreme or mai târziu orișice nickname aparent neînsemnat & diliu, dar cu neuronu cenușiu mai viu ca tot batalionu-ți roșu, galbin or portokakiu (pe care-l plătești de te spetești, ca-n vremurile ceaușești), îți va deconspira orice jmecherie cu care vrei să păcălești pollimea, și-atunci rămâi cu cooru-n baltă, precum ursimea ce și-a pierdut coada, dar și grăsimea, fiindcă n-a dus-o mintea să priceapă că nu tot ce zboară se papă, chit că trăiește – de când se știe per rumânește – în apă tulbure, firește… (December 20, 2012 at 5:05pm)
 • Au detestat românii, cu adevărat, comunizmul ? Au detestat pe dreaqu… Nici la peste 30 de ani de când am redactat „singurul text vădit anticomunist produs de vreun intelectual român în anii 80” n-am găsit mai mult de câțiva rumânași care să dea like Apelului meu către Europa… Civilizarea nației rumâne se va face – când se va face, și numai dacă nația rumână, nu rromana, va mai fi pe-aci – de către Puterile postmoderne ale lumii (în niciun caz de Rusii, Indii sau de alte chinezării ale Orientului) (December 22, 2012 at 4:20pm)
 • Mos Craciun e miezu bun.  Mos Craciun e miezu bun dintr-un homuletz altfel plin de kk & pish (si cam nebun). Daca n-ar exista Mos Craciun, ar exista doar cocina ori jungla din homenirea asta, pai cum drea. Sau cum sa-ti spun, ca sa-ti atrag atentia ca nu e frumos sa faci treaba mare pe masa de Craciun, stimat falun ? (vezi ca n-am zis colun ? :)) (December 23, 2012 at 9:13am)
 • Colaboratori, sau colaboraţionişti ? Pe Home in jos vad cum un cunoscut poet si dascal ne arata cu mandrie diploma obtinuta la Gala Colaboratorilor unui Consiliu Judetean de pe cuprinsul tarii… Daca fb ar fi existat si-n Iepoca de altadat – insa pe vremea aia exista „Cantarea Romaniei”, un fel de feisbuc din „realul lucios, de sambata spre duminica„, al SSMD, cu vba lui Nichita Stanescu -, atunci colaboratorii Consiliului Judetean Olt, sa zicem, s-ar fi inghesuit sa se laude cu diplomele si cu intrecerile lor de eroi ai muncii socialiste cu tot… Da, dar acuma, preste mode si timp, ar fi luat-o precis in bot, in calitate de colaborationisti ai unui Regim politic odios & netot… 🙂 ► Asta e istoria, de cand pe pamant s-a lasat : ceea ce la un moment dat pare a fi minunat si de laudat, altadata te poate baga in rahat… oops (December 23, 2012 at 11:17am)
 • Oricine e manipulabil, la o adică. Poporu nu e prost, dar e manipulabil intr-un hal fara de hal, ca orice Bobor normal… Nu numai ca la Lovilutie am crezut cu totii – intelighentii, mediocrii si idiotii – ca „teroristii” sunt tot atat de reali ca si hotii din eterna si fascinanta Romanie, dar chiar si azi multi intelighenti cred c-a fost vorba de o adevarata Revolutie, nu lovilutie… Ce-a fost a fost, insa realitatea e ca orice destept poate fi manipulat ca orice prost sau anost. (December 23, 2012 at 11:55am)
Anunțuri

3 răspunsuri to “Au detestat românii, cu adevărat, comunizmul ?”

 1. goldmundmondo Says:

  Suntem rezultatul mediului inconjurator, vase de lut modelate de multe maini, avand in noi scanteia vietii si constiintei unei existenti efemere. Cineva a pus la dispozitia noastra un citat din opera lui Orwell(romanele sale reprezinta o lectura necesara intelegerii unei dictaturi – si nu numai!)asa ca m-am gandit ca pot sa-mi permit si eu un citat:
  „Stam in genunchi pentru ca ne-am obisnuit cu pozitia.” Andreea Pora
  Fiecare e liber, in orice imprejurare, sa se ridice in picioare, sa invete din nou sa mearga drept, sa (re)gandeasca ce cunoaste(Schopenhauer: „Wir können durchdenken nur was wir wissen” – din memorie)

  De ce exista mereu o minoritate absoluta care nu crede intr-o dictatura? De ce exista totusi o minoritate care ramane mereu circumspecta in fata unei politici care este efectiv foarte populara?(70% in Parlament??) De ce exista mereu o minoritate absoluta care nu crede in „Führer”? (Führer= conducator – mai tineti minte? „Conducatorul mult iubit, tovarasul Nicolae Ceausescu”?)
  …Si ei sunt rezultatul mediului inconjurator…

  O duminica linistita!

 2. filadel Says:

  Eu l-am detestat.

 3. AVP Says:

  Bine ai facut. Inseamna ca esti un om liber.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s