Dai in Ponta… ?

Top-9

 • Alti pedagogi de scoala noua. Obligându-i pe bieții învățători să facă facultatea, spre a mai putea să-și câștige pâinea în meseria pentru care s-au pregătit la Școala Normală sau la Liceul Pedagogic – cum i s-a zis școlii de învățători pe vremea comuniștilor -, ale Abramburica, despre care știm cum și-au făcut doctoratele și masteratele, vor să spună nu că ar fi absolut necesar să fii învățător la Poplaca din Deal cu facultatea la seral, într-o iepocă în care Googlele și Wikipediile te-nvață tot ce tre spre a fabrica chiar și o bombă nucleară, dacă ai cu ce ( darmite să-i prepari pe niște puradei care știu deja mult mai multă carte, de la tableta de cetit Encarte, decât orice belfer cu studii costisitoare & deșarte), ci vor să le sugereze că e simplu ca bonjur să fii ditamai supertitrat, dacă știi să faci un plagiat bine mascat… oops. (January 18 at 12:56pm)
 • The idea of the universe as a ‘giant brain’ has been proposed by scientists. Bun, si daca eu am spus lucrul acesta – aproape textual ! – intr-o scrisoare din 1983, catre Nicolae Manolescu, ce-i de facut ?? M-o crede cineva ?? O mai tine dl Manolescu scrisorica mea ? Si daca da, ce dreaq sa mai fac acuma cu ea ? Se uita contingentu meu aproape ca un mbow la Apelul catre Europa si la Planeta Ou, now, darmite daca i-as arata o scrisorica prin care vreau sa ma recunoasca drept herou… oops (January 18 at 2:46pm) Pentru cine-o fi zicand ca poeselu vbeste doar asa, in dodii ca despre elodii, ghici ce-am io aici… ? oops Epistola cu pricina – cum ar venea – e publicata inca de-acum un an si ceva, ceea ce nu inseamna ca ma veti crede, pai cum drea… oops. (January 18 at 3:09pm)
 • Printre moşmoni şi iove. Unii dintre my friends, dar mai ales pempanții curioși ce se uită printre gard pe wallu Avp, crezând că vor zări doar capra vecinului, căreia să-i ureze de sănătate, păi cum drea, observând că acolo se primblă cu totul și cu totul altceva, procedează fix ca nea Moromete atunci când a văzut pentru prima dată în viața sa o girafă sadea, la zoo teleorman, căci unde naiba altundeva… Consternați să vadă nu capra contemporană ori miorița străbună, ci o entitate cu totul și cu totul de neconceput pentru ei, deci nici măcar cu lână, își scot șepcile sau căciulile de pe cap și, după ce le trântesc de pământ, cu-o mină nebună, exclamă : „Așa-ceva nu poate să existe, e o minciună !”, deși chestia cu trestia chiar există, bre, aici și acum, iar nu pe Lună, și se vede cu ochiul liber cum se mișcă printre moșmoni și iove, or – cu celebrele slove – e pur si muove… 🙂 (January 19 at 12:18am)
 • Nu le-a fost de invatatura. Tot cu vechituri din astea cu imagine compromisa iesiti la inaintare, mey, baieti ? Nu v-ati invatat minte ? Oricaruia are imagine proasta tre sa-i dati urgentissim papucii, ca la o nevasta despre care gura lumii stie ca nu mai e casta inca de la Adam din coasta si pe care daca te vei incapatana s-o tii de nefasta, fiindca ti se pare tie ca-i sta bine-n capot – de fapt daru amantului – si-n capu patului, vei ajunge pe post de prostu statului, pardon, al satului. Iar ceea ce e si mai odios, mey, copii, e ca tu nici nu vei sti chestiuta asta, pana cand te vei pomeni, intr-o zi, ca nimeni nu mai sta de vba cu tine, la bufet sau la sindrofii, ori te trateaza ca pe niste puradei nashparlii. (January 22 at 12:25pm)
 • Dai in Ponta ? Nu dati prea tare in Ponta, voi criptoportokakii, caci s-ar putea sa va vedeti in aceeasi caruta cu rosii, la un moment dat, mai precis dupa ce liberalii il vor fi atacat precum un haitic infuriat fiindca e alungat de langa hoitul prazii, sechestrat de haiticu „aliat”… oops. Dupa ce Base si-ai sai lupani portokakii nu vor mai fi, s-ar phootea sa constatati, in lipsa altor ioropene or „liberale” alifii, ca Ponta e tot ce-a produs mai bun boboru Maicii Dochii si-al Mioritii paunesciano-colectivist, cel putin pana la urmatoru plebicist… oops. (January 22 at 1:15pm) ► POST SCRIPTUM : Azi,10.07.2013, am făcut subt articolul lui Vladimir Tismăneanu Betia puterii: Auto-divinizarea arendasului Victor Ponta, de pe Contributors, următorul comentariu: „Ma tem, draga Volo, ca ai scris aici si acum ca un partizan cam intaratat, nu ca un savant care stie multe, ca un intelept care i-a fumat pe toti la viata lui sau ca un pamfletar totusi detasat & relaxat. Politicianul Victor Ponta e tot atat de cinic, de mincinos sau de bun/ rau ca si rivalul sau Traian Basescu, sau ca orice politician nascut, iar nu facut, daca vrei, atata doar ca Victor Ponta stie sa foloseasca excelent, in favoarea sa, mass media si new media care conteaza in fata oamenilor statistici, intuind ca numai acestea pot fi – hic et nunc – sursele cele mai redutabile ale puterii sale, deci noii stapani din iepoca netocratiei, spre deosebire de uzatul moral, vai, TB, care n-a inteles niciodata ca puterea politicianului de azi nu mai poate proveni din fortele partidice sau din cazematele ori din catacombele statale, fie ele si ale serviciilor de intelighenta, ci aproape exclusiv din modul in care politicianul stie sa si-i apropie pe noii furnizori de putere, netocratii, si sa-si gestioneze, prin ei, imaginea publica (conturata inclusiv dupa legitatile naming-ului comercial, voila…). Politicianul de azi a devenit un bun de consum oarecare la cheremul tembeliziunilor comerciale, iar cine nu intelege asta nu mai poate juca decat un rol secundar pe scena politica, sau chiar numai un rol de decor, tale quale…” (10/07/2013 la 10:04)

5 răspunsuri to “Dai in Ponta… ?”

 1. Nicu Margarit Says:

  @ AVP: citesc acum o carte care modifica mult din perceptia cromatica a vietii politice romanesti si de aiurea:
  „The Two Republics, or Rome and The United State of America by Alonso T. Jones”. E gratis in format electronic. Sunt sigur ca o sa o cititi sau ati citit-o cu placere.

 2. AVP Says:

  Nu, n-am citit-o si n-o voi citi. Poate parea ciudat, insa am senzatia ca io stiu totul dinainte ; sau daca nu stiu inca, voi afla sigur, singur.

  Asta e situatia.

 3. Dl.Goe Says:

  „Nu, n-am citit-o si n-o voi citi. Poate parea ciudat, insa am senzatia ca io stiu totul dinainte ; sau daca nu stiu inca, voi afla sigur, singur.

  Asta e situatia.”

  Absolut fabulos. Si de unde o sa afli (singur)? Singur. Vorbind singur pe blog? Ia te uita cum afla AVP „lucruri”: vorbind. Singur. Asta e desigur maieutica alergatorului de cursa lunga. Bå, vezi bå ca ai luat-o pe aratura, nu mai esti pe pista, in nicio competitie, iar cursa-ti apare lunga si solitara pentru ca ai ratat finish-ul. Ratacesti si te amagesti. Ce sa zic? Bafta.

 4. AVP Says:

  Stie oare vrabia cum i-ar veni berzei, securistrigoe ? 🙄

  Postare noua.

 5. Nicu Margarit Says:

  Nici o problema!:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s