Fara autoritate de predator blindat un stat e un rahat

Top-8

  • Daca vino-ncoa nu e, nimic nu e. Am fost curios sa revad zilele acestea doua filme pe care le vazusem prima data la 10-11 ani, la inceputul anilor 60 : „Balada soldatului” si „Zboara cocorii„… Acum imi dau seama ca emotia artistica a fost asigurata in mare parte de charisma actorilor principali, dincolo de scenariul propriu-zis sau de regie, destul de simpliste, chiar daca tinem cont de iepoca de producere a filmelor… In orice op ori spectacol bazat pe imagine – inclusiv spectacolul politic din era mass-media & new-media -, charisma personajelor de prim-plan e un lucru absolut esential, desigur. (January 4 at 1:43pm)
  • Să fii antiplagiarist intr-o lume de doctusi cum libro. Culmea ipocriziei e sa te declari antiplagiarist intr-o natiune unde 99% dintre rumânii de pe Feisbuc, de-un paregzamplu, îşi afirmă „personalitatea” prin „citate celebre„… Nimic mai ridicol, fugiti dreaq 🙂 (January 7 at 5:33pm)
  • MBadea a bagat-o pe maneca. Nevasta-mea tocmai ride cu gura pana la urechi de sauronu media MBadea, caruia de 3 zile-n coace guritza nu-i mai tace, luandu-l cica pe numitu Horia Georgescu la mistocarestile-i tarbace, cand de fapt e clar pentru toata lumeea ca fiorosu sauron e kkt pe el de frica aluia (care l-a dat in judecata pentru ofensa neprovocata si-i cere o avere pe care nici macar sauronu care a batut Statu n-o poate pierde fara a se simti „ca dracu”… oops) De ce n-o fi procedat si Shogunu Basea ca nea Horia ista – pe cand Antena il batjocorea ca pe ultimu loser de maala, facand din imaginea Sefului Statului un caraghioz look de haimana), in loc sa se ia dupa jocurile de strategie ale lu Lazaroa, naiba stie (si saraca ex-putirintza portokakie, helas…) (January 10 at 12:07am)
  • Fara autoritate de predator blindat un stat e un rahat. Nu poti fi elegant cu cineva care nu respecta nicio regula. Ignorand legea, care in principiu ar trebui sa te apere in mod civilizat contra calcatorilor de lege, arati ca tu insuti – Sefu Statului, de-un paregzamplu – nu dai doi bani pe ea. De la Max Weber incoace se stie ca tocmai acesta e statul modern: o entitate care poate impune aplicarea legii in teritoriul sau de referinta. Iar daca lege nu e, nimic – si mai ales un stat – nu e. (January 10 at 10:18am) Eu, dacă eram capu statului, şi după ce-aş fi apelat la justiţie spre a mă apăra contra batjocoritorilor – nu a pamfletarilor – mei (căci pamfletu il faci îintr-o limba de o frumuseţe or ingeniozitate de te-nfioară, nu în fiecare seară şi într-un limbaj de fiară ferentară), iar justiţia s-ar fi făcut că plouă faţă de cererea-mi perfect legală, a doua zi mi-aş fi prezentat demisia, aloo… Căci ce şef de stat aş fi fost io, dacă după ce jandarmii mei m-ar fi făcut „javră ordinara„, n-aş fi reuşit să-i fac ca a doua oară să mi se adreseze din puşcăria de maximă securitate naţională, nu stând picior peste picior la tembeliziunea mogulară ? Cine mai dă doi bani pe un şef de stat de care râde şi miliţianu abia alfabetizat ? Ce autoritate mai poate avea un asemenea stat ? (January 10 at 11:00am) Nu cred ca intelegi prea bine ce vrei sa spui… oops. Base n-avea nevoie de nici un quorum, spre a-si face dreptate (daca alte autoritati ale statului nu s-au autosesizat, spre a-i apara onoarea sefului statului), ci doar sa faca o plangere la parchet, pentru ofensa adusa autoritatii, ori la judecatorie, pentru defaimare et aliis ejusdem farinae. Iar daca ar fi vazut ca aceste autoritati nu-i fac dreptate, fiindu-le tirs sa aplice legea statului roman, de altfel, atunci, daca era un om de onoare, era obligat sa-si dea demisia. Caci – repet -, ce stat e ala in care propria-i lege e calcata in picioare nu doar de calcatorii ordinari de lege, ci si de autoritati, si ce sef al statului mai esti tu, musiu, daca poate sa rida de tine orisicine ? (January 10 at 2:39pm)
  • Copii ai durerii. Dacă săracii poeți ai țării ar face o grevă a foamei pentru că nu sunt cu pomenile ministerului culturii la zi, nu cu salariile, aloo, credeți că tembeliziunile de știri ori ministrul culturii însuși, ca să nu mai vbim de primul-ministru sau de Puterea Supremă în statul în care puterile cică sunt independente – chit că unele sunt mai supreme și mai independente decât altele… oops -, s-ar sesiza…? Aș ! C’eș copil ?! Interesul opiniei publice și-al puterilor sau autorităților mai mult ori mai puțin supreme din statul în care cel mai mare poet i-a murit la sanatoriul de boli mentale s-ar trezi numai dacă poeții ar pune de-o grevă a foamei, și nici atunci, vezi bine, ci numai dacă vreo câțiva dintre greviști ar mierli… Așa că vedeți cum naiba faceți ca să vă bage patria recunoscătoare în zeamă, iar tembeliziunile de știri nașparlii baremi pentru o zi, mey, copii fistichii ai bietei Rumânii… ps : Emin a murit dupa ce un nebun l-a pocnit in gingasu-i cap „cu-o piatră de diamant cât oul de porumbel de mare„, așa cum s-a autoiluzionat săracu Poet, spre a-și ierta cumva boboru contimporan din care Dumnezeul geniului îl sorbise „cum soarele soarbe un nour de aur din marea de amar” și care îl lăsase să moară de foame și de supărare, de fapt, asta dacă nefericitul om n-o fi fost asasinat de către înseși organele de securitate politică ale vremii, așa cum se șușotește, pentru că avea prostul obicei să le spună contimporanilor adevărul și numai adevărul, ca orice Poet… 😯 (January 16 at 12:24pm)

Reclame

Un răspuns to “Fara autoritate de predator blindat un stat e un rahat”

  1. AVP Says:

    „Copiii durerii” – sau asa cred unii dintre ei ca sunt… ups – se dixtreaza pe pomenile ministerului culturii, cu conditia sa faca mumos ori macar sa taca dreq din gura, „prin tabere colective, colocvii, întâlniri de creatori, cu flirturi, filtre, furtune, apă de baltika, magdalene şi pompieri…” (am citat dintr-o epistola iepocala catre Traian T.Cosovei), ca si cum s-ar afla intr-un salon de cuci hiigenizat, fara absolut nicio legatura cu natul in care boboru e pus la reeducat de cei care l-au mai „educat” odat…

    Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s