Nici eruditia nu mai e ce-a fost…

 • Daca vrei sa stii ce va ramane din tine. Nici cel mai adulat ingeniu n-ar rezista pe piata-i contimporana de vanzari, in viata fiind, daca nu l-ar flata – pe undeva, cumva – pe ipocritu cititor, auditor or telespectator (asta ca sa nu mai vbim de periuta obligatorie pt criticu’ ierarhizator si pt marele-i editor/ moderator). Daca iubitul nostru Nichita Stanescu – e.g.- si-ar fi criticat, persiflat ori supalat, doamne fereste, contimporanu oricat de fanatic fănel, de-acum n-ar mai fi ramas absolut nimic din el… 😯 ► Daca totusi vrei sa stii, in viata fiind, ce va ramane in mod autentic din tine dupa ce o sa ajungi doar un nume si prenume in highlander-ul limbii rumâne, observa-te intr-o oglinda-oglinjoara ce te pandeste ca o fiara, deci nu doar rece ca o strafie, ci hiperargintata de mânie ; daca, dincolo de ura lumeasca ori de pizma rumâneasca, vezi acolo si altceva decat un gura-casca, fie si-o masca incremenita intr-un rictus uscat ca o iasca, dar care ar cam vrea sa te priveasca, daca i-ai da un singur motiv sa nu te mai dispretuiasca, si poate chiar, candva, cumva, sa te liubeasca, ca drea, atunci inseamna ca nu vei putrezi ca o basca de tractorist depusa-n racla-ti de fost userist, ca sa pari un pic mai artist … oops. (September 29, 2012 at 12:35am)
 • A fi sarac din vocatie e gratie. Nu, nici lui Iisus Christos nu i-a fost rusine sa fie atât de sarac si nici lu Emin al nost, e.g., a caror munca a fost rasplatita de contemporani cu cununite de spini, ci mai degraba ar trebui sa le fie rusine contemporanilor lor pentru asta. Sau, revenons a nos moutons, credeti ca doar bietul auctor al Poemului de otel si-al Planetei-Ou (sarac si somer in satu sau) e de vina fiindca munca sa nu e apreciata de patria recunoscatoare ca drea nici cat munca unui mbow sadea ? Ia mai ganditi-va, lasand la o parte politica de dreapta, cum ar venea… (December 29, 2012 at 9:56am)
 • Feedback obligatoriu. In Era New Media e obligatoriu sa dai feedback oricui te interpeleaza in bojdeuca ta, fie printr-un like, fie printr-o injuratura sadea, insa, oricum, n-ai voie sa taci din gura, decat daca confunzi New Media cu lumeea de hartie de Dambovbitza, unde tu vorbesti ca din amvon unui batalion de cretini de adunatura, iar aia iti zic hei-rup ca musca pe aratura. Parerea mea, a nu se supala. (December 29, 2012 at 3:14pm)
 • Genial si bogat ?? Ca sa fii si scriitor, si bogat, in lumea mic-burgheza, avara si sfertodocta de pe-al nostrum nat, tre sa fii un mediocru la patrat. Nu vad un scriitor si genial, si bogat nici macar pe taramu celalalt, al magnanimilor heruvimi, darmite intr-o lume de catavenci, coni leonizi, titirci inima rea si alti meschini de Rumânica. Nota bene : un scriitor genial fiind acela care nu seamana cu nimeni altcineva dinaintea sa si cu care nu vor mai semana decat epigonii de succes – inclusiv la teshcherea -, pai cum drea (December 29, 2012 at 8:41pm)
 • Nici eruditia nu mai e ce-a fost. I-am spus lui N.Manolescu inca dintr-o scrisoare din 11.05.1983 : „Şi oricum : erudiţia s-a demodat. Un alt Pico Mirandola astăzi nu mai e posibil, nici convenabil. Computerul tinde să preia vechea, aristocratica funcţie a consilierului cărturar, intelectualului nemailăsându-i decât şansa burgheză a ingeniozităţii. Spun şansă, deoarece creativitatea pare să fi rămas singurul mod de impunere a libertăţii în faţa automatismelor crescânde…” Peste mode si timp, n-am nimic de adaugat. (December 30, 2012 at 11:00pm)

4 răspunsuri to “Nici eruditia nu mai e ce-a fost…”

 1. AVP Says:

  …si securistrigoe nu mai vine, nici macar suipand si hurlind, fiindca s-a necat bârcâind dupa stelele din troaca lu goe, in ultimu-i rund dinainte de a-l inghiti Spitalu nr.9, ca pe un oscior de cartita plapand… oops. Vba aia: la asa paradis De Vis ;), asa Paris… 😳

  Postare noua.

 2. nikuelektriku Says:

  vi’l ‘mprumut io pe „emigrant”, magistre, nu disperatz!

  hahait homeric!

 3. AVP Says:

  thanks, elektrikule, nu e nevoie. pastreaza restu, please.

 4. AVP Says:

  postare noua


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s