Cu Marius Mistretu, pe wallu delaepicentru

Top-4

 • Inger si demon. Omu’ e jumatate „rau”, jumatate „bun” ; jumatate inger, jumatate bestie, in mod riguros… oops. „Diavolu”, raul or bestia nu-ti cere permisiunea de a sta in tine (sau in oricine), fiindca el are acest drept prin nasterea homului sapiens sapiens din maimuta-bestie, care la randu-i s-a nascut, ab ovo, dintr-o bestie or drak si mai mare ; totul e, intr-adevar, sa nu-i dai voie drakului din tine (sau din oricine) sa-si faca de cap, iar asta depinde si de ratiunea sau de constiinta ta buna, dar si de „ispita”, adica de norocul tau personal, de prilejurile ispititoare or de „ceasurile rele” pe care ti le poate oferi viata… De aceea, cand presimti sau ai minte sa observi ca o anumita imprejurare personala or sociala te poate ispiti la rau, la rigoare, e mai bine – mai intelept – sa te feresti de ea, decat sa crezi ca-i vei putea face fata, bazandu-te pe ceea ce stii tu despre tine… Mi se pare ca am mai spus-o, mey : oricine e-n stare de orice (bune or nebune), atunci cand este pus intr-o situatie limita. „Bun” nu este cel ce nu face niciodata rau, pentru ca asa este el din vrej, ci acela care stie sa se fereasca mai bine de muultele prilejuri de a face rau pe care i le ofera viata… (September 5, 2012 at 7:27pm)
 • Cu M.Mistretu, pe wallu delaepicentru :
 • Avp Viorel Padina Partidele – ca institutii ale democratiei reprezentative – nu pot fi vinovate in integrum de faptele iresponsabile ale liderilor lor. Partidul National Liberal, e.g., e partidul care a creat Romania moderna, el nu exista de ieri, de azi, de pe vremea lui „Cacarau”, a lui Quintus, Ghise, Stolnici et aliis ejusdem farinae. Si oricum, astfel de cereri nu-si au rostul intr-o lume democratica.
 • Avp Viorel Padina Aveti insa putintica rabdare, stimabililor… Partidele vor disparea de la sine, intr-o generatie, hai doo, dimpreuna cu democratia burgheza si chiar cu burghezia criptocomunista – daca e sa vbim despre noi -, pe masura ce va avansa era informationalismului, voila… Atunci vom avea o democratie directa, de tip netocratic, dominata de custozii marilor retele de pe net si de tembeliziunile de top. In status nascendi, lumeea asta de maine se poate observa si la noi, hic et nunc, cand vedem cum practic Antena 3 conduce Romania prin ciracii sai : Crin & Ponta & Constantin, toti, Doamne, si toti trei… Momentan, hai sa zicem c-a castigat Statul, cu reteaua-i de servicii veche de cand lumeea national-unitara, cum ar venea, dar in cateva zeci de ani – sau mai tarziu – precis se va intoarce roata… Asta e situatia, natia & evolutia, mey.
 • Marius Delaepicentru Un partid ai cărui membri nu pot instituţional frîna nebuna propriilor lideri înseamnă că e prost croit. Are probleme de homeostazie. Istoria partidului (lungă sau scurtă) nu are nicio relevanţă în discuţie.See Translation
 • Avp Viorel Padina Un astfel de partid – intr-o democratie reala – nu poate fi „dizolvat” decat de electorat, care il va sanctiona la vot, nu prin diktat politic din afara or, mai ales, administrativ. Daca s-ar proceda altfel, s-ar cadea usor in extrema ailalta, recte in extremism.
 • Marius Delaepicentru Cred că acorzi partidelor o importanţă transconstituţională. Partidele se supun Constituţiei. Scrie clar în Constituţie şi în legea partidelor*) care sunt şi condiţiile de dizolvare pe cale constituţională. În opinia mea, cele trei partide pot intra linistit in procedura de insolventa axiologica.
 • Avp Viorel Padina O astfel de idee, hic et nunc, e pur si simplu pernicioasa, daca nu provocatoare de-a dreptul. Ea n-ar face decat sa alimenteze propaganda celor care lupta contra „diktatorului” (cutare). Nu pot fi dizolvate partide care n-au in programa lor idei sau proiecte totalitare, ci din contra: promoveaza, cel putin formal, democratia burgheza, cu toate tezele ei. Nici macar partide de sorginte legionara sau comunistoide (deci cu propensii totalitare) n-au putut fi dizolvate de parchetarii nostri, darmite Partidul National Liberal, cel mai glorios partid al burgheziei nationale. Sper ca stii ce vbesti, my friend… oops. Sa nu ne facem dreq de pomina.
 • Marius Delaepicentru Diferenţa este cea între scriptă şi faptă. Nu poţi distruge o cultură organizaţională de tip leninist decît desfiinţînd organizaţia. Nu trebuie să ne ferim a dizolva partide. Pentru formarea altora, mai bine croite, resursele sunt virtualmente inepuizabile.See Translation
 • Avp Viorel Padina Mda… Fix asa a gandit si dicatatorasu Carol II, cand a desfiintat putredele partide mic-burgheze si a inventat unicu-i „Partid al Natiunii” ; si tot asa, zece ani mai tarziu, au gandit si tovarasii care i-au aruncat in puscarii nu doar pe liderii partidelor burgheze abia redezlegate dupa WW2, dar si pe aproape toti membrii lor – sute de mii de oameni, care n-aveau alta vina decat ca erau „idiotii necesari”, in cel mai rau caz… – si au infiintat unicul „Partid Muncitoresc Roman”… oops
 • Marius Delaepicentru Te pripeşti. Mai bine militează matale pentru doborîrea nemernicului prag electoral (5% →0,3%) şi pentru relaxarea condiţiilor de constituire a partidelor (25.000→3 inşi) şi lasă obsesiile istorice.See Translation
 • Avp Viorel Padina „Obsesii istorice”, deci… oops. Bine, mhă. QED.
 • Marius Delaepicentru Nu ai demonstrat nimic. Ţi-am arătat o cale bici-zăhărel de însănătoşire a sistemului politic, iar tu o ţii pe a ta cu istoricărele-clişee. Noapte bună!
 • Asta e situatia si admiratia (Exempli gratia…;)) Acum presupun ca-i intelegi mai bine pe Neamtu Tiganu, Cucerai, Humor & Goe, ex my friends care si ei si-au pierdut la un moment dat consonanta, iar apoi m-au tratat cum m-au tratat… oops Omu cat traieste-nvata ► De aceea e bine ca poetii & ganditorii sa fie morti si deci muti, pentru ca cititorii sa poata intra in consonanta doar cu idealitatea lor. Altfel, daca sireacu auctor zice ceva care nu e pe placu onor diktatorului cititor si mai ales daca are alte simpatii politce decat colegii de for, isi pierde consonantza si din divinu ce era pana atunci ajunge sa se confunde la un moment dat cu pelinu or chiar cu veninu… oops. Asta e situatia si admiratia (September 11, 2012 at 9:50pm)
 • Sa nu fim nedrepti cu publicitatea. Publicitatea – o stiinta ca oricare alta – nu face altceva decat sa descopere si sa aplice in interesul clientilor legitatile dupa care se naste, creste si infloreste gustul comun in materie de bunuri materiale & spirituale, bunuri pe care le ofera consumatorilor chiar „Planeta-Ou”, aloou… Cine are un gust mai special, inovator sau elitar nu va fi sclavul acestor legitati, dupa cum nu va putea fi nici manipulat de tembeliziunea or media netocratului comanditar. (September 12, 2012 at 12:46pm) ► Cu alte cuvinte, publicitatea iti spune ce si cum trebuie sa faci ca sa-ti vinzi bunurile pe care le-ai creat unui numar cat mai mare de oameni (deci omului statistic). Ea nu e nicidecum vinovata pentru faptul ca 99,99% din oameni sunt practic identici, avand oricum aceleasi gusturi in materie de consum, tot ceea ce-i deosebeste – oarecum – fiind doar locul, look-ul si timpul in care s-au nascut ; insa publicitatea are ac si pentru aceste cojoace care-i personalizeaza, cat de cat, pe oamenii statistici, vezi bine… 🙂 (September 12, 2012 at 12:46pm) Publicitatea NU e chemata sa vanda ceea ce este – neaparat – bun, frumos sau util, ci (in primul rand) ceea ce trebuie vandut unui numar cat mai mare de consumatori. In politica nu e la fel ? 🙄 Io nu vad de fapt nicio deosebire intre a vinde un carnat cam fezandat ca si cum ar fi aur adevarat si a vinde un politician debosat ca si cum ar fi inger curat. (September 12, 2012 at 12:56pm)
Reclame

Un răspuns to “Cu Marius Mistretu, pe wallu delaepicentru”

 1. AVP Says:

  Hai ca mi-au placut replicile lu cc de pe f-b 🙂 In rest, vad ca nimeni n-a zis nici pis… 😎

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s