Un microdialog cu Pavel Susara, pe un wall de seara

  • Ca o glugă de coceni. Hai să fim serioşi, dle MGâdea : când îţi faci sac de box – fără niciun fel de scrupule şi profitând de faptul că sacu’ tău se poartă ca o glugă de coceni, nu ca un şef de stat – din cel mai puternic, vba vine, rumân de pe nat, devii nr. 1 automat, chiar şi dacă ai fi un post TV handicapat, nu neapărat talentat. (September 2, 2012 at 11:18pm) Dacă totuşi Băse va mai tăcea o zi sau doo, MBadea, de supălare şi enervare că pe dujmanu său cică personal îl doare-n oo de faptu că pamfletaru lu pesce plânge de ciudă ca o viperiţă teleshoo, fiindcă nu reuşeşte s-aducă-n stradă decât câteva şacoşiste şi nişte bătrânei de rouă (care strigă „Jos!” sau „Sus!” şi când ninge, şi când plouă, dacă li se oferă o colivă nouă), va ajunge precis la nr.9, în teleguţă or căruţă, unde-l va găsi pe colegu-i de demonstraţie antenuţă Ghişe primblându-se în cămaşă de forţă nou-nouţă…(September 2, 2012 at 11:51pm)
  • Modelu cultural local. Mie nu mi s-a părut că I.Rus ar fi chiar un socialist cu faţă curat europeană, însă el ar însemna într-adevăr un progres henorm faţă de violentul gargaragiu – cică hom de cultură calin – Medelin, faţă de sfertodoctul cu ifose doctorale şi cu instincte curat titirciale, ca să nu zic altcumva, Şova, faţă de belferiţa abramburistă, uitată-n post cu mentalitatea-i de şefă de grupă utecistă, dar cică responsabilă de next generaţia ioropenistă, ca să nu mai vbim de însuşi tov Ivan Ilici şi de ceata de arici pogonici ex şi viitori sovietici, care nu l-ar suferi pe Rus dacă n-ar fi cu Ruşii nici dacă i-ai transforma în soldăţei de plumb şi i-ai da pe mâna Mătuşii (Tamara), voila, ca să-i pregătească pentru celula de criză nastasiană de la Rahova… PSD-ul nu se va schimba decât o dată cu transformarea naturală în oale şi ulcele a generaţiei de tovi şi băieţi care au făcut – cică – „revoluţia„, iar ca model cultural îl au pe Porcu Naţional, Dumnezeu să-l ierte, halal… De altfel, acelaşi lucru e valabil şi pentru portokakii din deal. (September 3, 2012 at 12:24am)
  • Un microdialog cu Pavel Susara, pe un wall de seara :
  • Avp Viorel Padina Pavel Susara – din pacate, oamenii astia nu stiu sa faca feedback. Ei – si ma refer la toti baietii noi: si la MRU, si la Neamtu, si la Papahagi, si la Baconski, si la Lazaroiu, si la Preda, si la Tru etc. – vorbesc publicului ca din amvon sau ca din foisoarele lumii de hartie, lasand impresia ca sunt cuprinsi de-o mare foodulie, si-atunci ne-ntrebam de ce naiba mai scriu pe Web 2 ? Cred ca oamenii astia – altfel intelighenti si cultivati – pur si simplu nu inteleg specificul comunicarii prin new media.(September 4, 2012 at 12:24am)
  • Pavel Susara Asta se mai invata, Viorel, dar ceea ce-i deosebeste de ceilalti este faptul esential ca ei exista, au scoala, au profesii, au substanta, nu sint ipocriti, nu sint mincinosi, au imaginatie si proiecte. Uita-te la felul in care vorbesc ei, la efortul vizibil de a adecva gindul la expresie, de a transmite mesaje si idei, chiar daca nu suficient de magnetice si de penetrante pentru multimile din piete, si uita-te, spre comparatie, la retorica narcisiaca, flamboaianta, incantatorie si cu desavirsire goala, a lui Crin Antonescu, si o sa vezi diferenta esentiala dintre un constructor si un iluzionist de bilci provincial. Eu am mare incredere in ei, nu doar pentru ca unii imi sint prieteni si ii cunosc de multa vreme, ci pentru ca sint oameni articulati, lipsiti de fatarnicie, cu optiuni corecte si moderne, care nu fuhrerizeaza minor – de la fuhrer, evident – ca Antonescu si nici nu mint patologic, lin ca o respiratie, asemenea lui Ponta. (September 4, 2012 at 12:45am)
  • Avp Viorel Padina Pavel, nu-mi spui vreo noutate despre C.Antonescu ; am fost cred printre primii care au remarcat – cu ani in urma, iar textele mele din hyperspatz stau marturie – ca tipu pare descins in peisaju nostru politic direct din Scrisoarea Pierduta, actul III, fiind un demagog omeric, mai tare si ca Nae Catz, Farfuridi, Branzovenescu si Agamitza la un loc, cat despre Ponta, da, ramai perplex de inconsistenta morala a baiatului ista altfel dotat in mod natural cu reale calitati de politician de tip vechi (politicienii nefiind niste usi de biserica, se stie de cand lumeea) si-n primul rand cu charisma si nume de vedeta veritabila (ceea ce conteaza enorm in batalia politica medializata). Insa nu despre C.Antonescu si Ponta vorbeam eu, ci despre faptul ca baietii cestilalti, altfel destul de cultivati si de dezghetati, ignora regulile comunicarii in new media si-n primul rand ignora feedback-ul obligatoriu daca te misti pe Web 2, de exemplu. De altfel, chiar si atunci cand evolueaza in alte medii de comunicare or live, ei abordeaza stiluri de comunicare complet neconforme cu look-urile lor de intelectuali, repezindu-se in public cu sloganuri confruntationale sau chiar cu strigate, racnete si gesticulatii ce frizeaza, din contra, stilu populist, cabotin si demagogic al adversarilor lor, ceea ce nu mi se pare nici potrivit, nici, mai ales, onest pentru statutul lor de intelectuali de cariera. In plus – si de fapt in minus – mi se pare absolut impardonabil faptul ca baietii astia par a nu fi auzit in viata lor ca la Cluj locuieste, e.g., Doina Cornea, sau ca Romania a avut o rezistenta anticomunista (atata cata a fost) inainte de a fi descoperit ei antocomunismul si capitalismul burghez tarziu, din pragul iepocii informationalismului netocrat… Hai deci sa stam stramb, dar sa judecam drept, my friend.(September 4, 2012 at 10:24am)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s