Europa inseamna „aur lamurit”

 • Trepadusii confruntationali trebuie sa dispara, daca vreti sa nu mancati papara iara. Traian Băsescu & PDL trebuie să se debaraseze rapid de toţi trepăduşii confruntaţionali ce-i înconjoară şi-i asmut la bătaie fără prosop sau ca pe cocoşii din fabula lu Aesop, fie spre a-şi potoli propriile lor hiisterii cică războinice, fie nevricalele quasipatologice, fie fantasmele cu hoţi şi vardişti rămase nerozolvate din copilăria lor de chuckyşori trişti, încă neconsumată, ori din cine ştie ce alte complexe cărora numai dr Freud le e nash or tată… Intr-o ţerişoară încă de-acu sute de anişori complet deboşată, nimeni nu e atât de curat încât să-i bage pe toti ceilalţi cu botu-n kkt şi nimeni atât de cinstit încât s-o facă pe savonarolla ca un judex sfinţit. Singura atitudine acum responsabilă este ca partidele „care e” – cum e – să facă tot posibilul ca Europa şi NATO să nu ne dea afară din Cetatea lor milenară, căci asta ar însemna să ramânem în chelea goală în faţa viiturii orientale, care ne va suge toată snaga, iar la sfârşit ne va împinge la vale, ca pe popoarele migratoare, tale quale, după obiceiurile lor agresoare ancestrale… ► Repet, singurul efort pe care trebuie sa-l faca partidele – in afara de a se intelege intre ele insele – este sa ne pastreze in Casa Europa, atata tot. Europa e o civilizatie verificata, e un „aur lamurit”, cu o practica sociala si civilizationala de sute or mii de ani. Noi n-avem o traditie sociala or culturala care sa poata fi impuse Europei, decat eventual cateva individualitati creatoare exceptionale si limba romana, da, cu tot ceea ce inseamna ea si-n masura in care se va dovedi viabila. In rest, avem totul de invatat, chiar de imitat, cum spunea E.Lovinescu… ► PS : Din pacate, e aproape clar ca nici Antonescu si nici Ponta nu sunt oameni de dialog, ci sunt niste orgoliosi la fel de confruntationali ca toti talibanii lu Basescu, iar in aceasta situatie partidele lor va trebui sa traga ori concluziile, ori consecintele. (August 21, 2012 at 6:38pm)
 • Scurt dialog c-un rica venturiano de pica de la ‘noua republica’ :
 • Avp Viorel Padina Blaga e singurul om pe care se poate reconstrui ceva, deocamdata. Ceilalti tre sa se mai coaca (daca se vor coace vreodata).
 • Dragos Ioan Coste Blaga e un nimeni. Nu reprezinta nimic in afara unui partid plin de corupti care nu s-a reformat nici dupa ce a pierdut alegerile.
 • Avp Viorel Padina Da, „corupţi”, „curaţi”, „Pronia”, „Romania”, „Biserica”, „Progresu”, „Mafia” etcetera. Talibani sadea. Etcetera. Blaga e un politician, iar politica înseamnă compromis, într-o ţară stricată până-n măduva oaselor încă de pe vreme „sfântului” Brâncoveanu. Eşti în stare să procesezi asta, tinere bavarez ?
 • Dragos Ioan Coste Nu sunt in stare sa procesez nimic ce inseamna „compromis” sau „raul cel mai mic”. Proceseaza dumneata ca pana acum, ca se vede unde am ajuns ca popor, dupa 23 de ani de compromisuri din astea.
 • Avp Viorel Padina Nu ne vom schimba peste noapte, in mod radical. Ce a fost stricat in sute de ani de fanarriotism, muscalism si comunism nu se va schimba intr-o generatie. Asa cum spuneam intr-un alt mesaj, tot ce poate face actuala clasa politica este sa se strofloce sa nu fim alungati din Europa, restu vom face noi prin imitatie, sau va face Europa pentru noi. Europa e Regele ioropean de la 1866. Restu e gargara cica radicala.
 • Dragos Ioan Coste Normal ca nu se va schimba, cand votam toti cretinii si puscariabilii in posturi pentru care nu sunt pregatiti. Un popor de idioti voteaza politicieni idioti.
 • Avp Viorel Padina Nu avem decat conducatorii pe care ii meritam, per ansamblu. O elita nu poate castiga puterea intr-o democratie decat daca are un electorat de elita. Ca sa nu te mai obosesti si ca sa nu crezi ca vbesti cu ghe de pe shantz din buculesti, ti-as recomanda sa cetesti naiba colea : https://viorelpadina.wordpress.com/2010/08/31/prolog-la-povestea-lui-ave-integral/ Hai pa
 • Dragos Ioan Coste Pai tocmai, ca nu au facut nimic. Si atunci, de ce sa-i mai votezi ? Ii votezi DOAR pe cei care sunt nepatati si competenti. Cum sunt cei de la Noua Republica. Restul si-au demonstrat non-valoarea.
 • Talentul fără caracter pour toujours e kkt pur. Incultuleţu’ de MBadea nu vrea nici de-al drea să accepte c-a pierdut partida – şi dacă va continua pe linia asta îşi va pierde în curând chiar şi Antena -, şi muult mai stupid decât atât : omu e atât de mprost, da’ prost d-ăla, mă, mai prost decât orice băsist prostit de el într-o oră de post, încât se pare că homu nu pricepe absolut deloc că puterea lui nu s-există decât strict în limita tembelizorului, mai precis a emisiunii sale tutelare şi cu condiţia să folosească eminamente acelaşi limbaj de saltimbac cu mucii-n poale. Când renunţă la recuzita asta, MBadea redevine ce-a fost: un simplu mprost cu preţ de cost prea ridicat spre a mai rezista pe post, un nesărat fără rost, un fost. (August 21, 2012 at 7:34pm)► MBadea e un saltimbac talentat şi el nu se poate exprima decât ca atare: precum un saltimbanc. Să nu uităm însă că acest limbaj s-a dovedit a fi foarte eficient, în anumite condiţii şi în măsura în care s-a putut bucura de o anumită credibilitate, păstrându-se într-o minimală imparţialitate. Or, când a pierdut orice urmă de credibilitate, toată lumea văzând că tipu e părtinitor până-n vârful unghiilor, talentul lui de saltimbac nu l-a mai ajutat la nimic. Talentul fără caracter pour toujours e kkt pur. (August 21, 2012 at 7:46pm)
 • Obraznicatura publica. Obraznicatura publica numita Antena 3 face misto de saraca judecatoarea Aspazia Cojocaru, care, batjocorita intr-un mod inimaginabil de abject si evident penal in emisiunile Tunului Catodic condus de sefu Gâdea, a avut o scuzabila reactie nervoasa, azi-dimineata, cand a fost asaltata de jurnalistii si paparazzi care cica sunt servitori ai adevarului public.ro, nu ai senzationalului aducator de rating comercial pt Antenele mogulilor angajatori. In timp ce comenteaza acid reactia fireasca, trebuie spus, a bietei judecatoare hartuite si batjocorite, Smeckerul – chiar asa – comentator este el insusi in pleena si muult mai prelungita hiisterie, ricanand ca pentru el „presedintele Cur-tii” nu mai insemneaza nimic si subliniind „presedintele Cur-tii”, cu apasarea insistenta pe CUR, minute in sir, desigur… Estimp, colega lui de platou ii tine isonu, aratand telespectatorilor ca ei sunt acolo vajnicii aparatori ai adevarului si-ai bunului-simt Ro, aloo… Mare e gradina domnului – vba vine – Felix. (August 22, 2012 at 10:30am)
 • Coabitare a la Românica. Da, asa inteleg rumanii sa „coabiteze” : daca tu mi-o coci mie, ti-o coc si io tie. Si tot asa, cate-un pic, pic, pitic, pana n-o mai ramunea nemic. Evident ca-n tot acest timp, fiecare dintre parti se considera singura „de mare incredere”, in timp ce partea cealalta e cum e, ca toti „dujmanii”. Din intamplare sau nu, „tiganii” tot asa gandesc, ca rromanii, de… 🙂 (August 22, 2012 at 11:38am)
Reclame

18 răspunsuri to “Europa inseamna „aur lamurit””

 1. Cykyry Says:

  AVP, in topicul de fata detractorii tai mai vechi sau mai noi (de exemplu un @niku elektriku sau chiar si @stely sau @cmm, ca sa nu mai vorbesc de altii, pe care n-are niciun rost sa-i pomenesc) au proba clara ca tu n-ai fost niciodata un admirator propriu-zis al lui „mbadea” sau al lui „felix”, cum colporteaza ei, ci ai fost pur si simplu un observator impartial sau un „cronicar”, cum ai spus chiar tu undeva, al fenomenului netocratic ce se dezvolta in Romania, insa pe ipochimeni nu-i intereseaza asa-ceva, desigur. Ei au ordin sa te discrediteze si sa te minimalizeze oricum si orice ai zice sau ai face, pentru ca in felul acesta numele si scrierile tale sa fie cat mai putin vizibile si credibile in batalia politica ce va urma si care se va duce – asa cum s-a scapat Basescu – pe Facebook. Nu stiu daca ai obesrvat ca fosta ta fanitza, Steliana, care actualmente nu iese din ordinele „comandantului” Grebu de la Paris, dupa ce s-a despartit critic de tine si s-a ferit sa mai comenteze aci, ca si ceilalti ciraci, spre a nu ti se mai face platforma, fie ea si negativa, asa cum o tot indeamna grijuliul DG, se straduieste sa infiripeze o noua platforma de discutii „portokaki” chiar pe wallu ei, evident ca la initiativa papusarilor care probabil au racolat-o si au determinat-o sa te insulte (asa cum a facut-o alaltarea) intr-un mod stupefiant, spre a-ti stirbi – si in felul acesta – din prestigiu. Inca nu mi-e clar rolul lui @CMM si al @Florentinei Borgovan in aceasta murdara operatiune, insa ma tem ca rolul lor e de a arata publicului ca singurii prieteni care ti-au mai ramas sunt niste isterici, vai, niste ciudati ori chiar niste sonati… Inca te ma intreb : de ce nu inchizi comentariile, prietene ? In felul acesta ai scapa si de tocaneala lui goe, care imi inchipui ca „hurla” non-stop la spam, ca un turbat, si ti-ai vedea si de treaba, vreau sa spun de creatie…

  Realizezi ca ai ramas singurul rezistent anticomunist si antisecurist, ca si altadata, AVP? Sau cel putin ca asa te percep cadrele si organele care au fost si e… ?

 2. AVP Says:

  N-ar fi exclus sa fie chiar cum zici tu, mha, cykyry… Si ce-am rezolva, daca am sti precis ca e asa… ? Asta e situatia si natia.

 3. CMM Says:

  Nu mai sunt prietena cu AVP. M-am retras din „murdara operatiune”. Murdaria s-a instalat aici si acum.

 4. AVP Says:

  Pai io ce spuneam, soro… ? Asta e situatia si natia…

 5. CMM Says:

  Nu suntem frati. Iar situatia si natia sunt exact cele pe care le-ai ales.
  Cu regret, te-am sters for ever din lista de prieteni. Nu vreau sa te mai compromit.
  In real, nu voi mai pomeni niciodata numele tau, nici eu nici cei apropiati mie. Nu vrem sa te compromitem.

 6. AVP Says:

  CMM, in situatia mea, eu nu pot exclude nicio posibilitate, din pacate. Nu ma poti condamna pentru ca judec ca un om lucid, nu ca un amic habotnic sau tampit. Mai bine ti-ai reconfigura figura publica si ai renunta la mult prea excentricele ‘experimente’. Cu alte cuvinte, cura te ipsum.

 7. CMM Says:

  Te-am blocat. E singurul meu raspuns. M-ai jignit profund si ireparabil. Putini oameni au reusit asta in cei 65 de ani de viata ai mei. Vom uita ca existi.

 8. CMM Says:

  Pastrez tot ce s-a scris aici, ca argument al comportamentului meu.

 9. CMM Says:

  Sotul meu mi-a permis sa scriu aici ca dezaprobă atitudinea ta.

  Asta-i tot. Esti liber.

 10. AVP Says:

  CMM, imi pare extrem de rau daca te-ai simit jignita… 😦 Pe de alta parte, iti spun si tie ce le-am spus tuturor celor care au trecut pe-aci : eu nu am invitat pe nimeni in mod special pe my blog si nici nu gonesc pe nimeni, aloo, decat pe cei care nu vor sa respecte nicio regula. Si nu, nu vreau sa fac niciun fel de captatio benevolentiae spre a pastra pe langa mine niste pretini din puf de papadie, cu care la o adica n-as avea curaj nici sa trec strada pe rosu, darmite sa ne aventuram impreuna in Templatele din ‘Cartea Vietii’, olelie…? Adicatelea, ori sa ma bat cu infioratorii securisti & quasari, ori sa am grija ca nu cumva sa va calc pe bombeuri ori pe salvari… oops Mai bine lipsa, zau.

  ps: Iti spun si aici ce ti-am spus in mesageria de pe fb : nu-l amesteca pe distinsul si seriosul tau soţ in toate jocurile si experimentele tale cam la limita cea mai cea, draga mea… Zau ca nu merita tot zbuciumul ista 😦

 11. CMM Says:

  Finita la Comedia.

 12. AVP Says:

  Postare noua.

 13. CMM Says:

  Chiar o comedie…( abia acum am avut chef sa citesc ce ai postat ieri).

  Cum de nu realizezi ca nu esti in masura sa-mi dai mie lectii de munca si de viata?

  Cum de nu realizezi ca nu pricepi nimic din ce fac eu si ai mei, ca nu pricepi nimic din ce fac vizitatorii tai, ca nu pricepi nimic din ce ti se intampla?

  Pentru mine, chiar finita comedia asta, bine zisei ieri.

 14. Cykyry Says:

  Sa intelegem ca proiectul marii opere de interpretare a „Planetei-Ou” a cazut definitiv si irevocabil, doamna Mecu, si ca ati luat inteleapta hotarare de a va alatura echipei de troli denigratori ai lui AVP, coordonata de comandantii „goe securistrigoe” si al lu parisianu, zi sa-i zic, alaturi – intre altii – de ultima dintre fostele „vestale” ale mult hulitului poet, prietena dv, fosta si actuala activista de partid, „Stely”… ? 🙄 In aceasta situatie, astept ca in apararea bietului om sa sara ultimul abenceraj, „neamtu tiganu”, caci il manaca naiba neamu… 🙂

  ps. Scuze, amice AVP, dar nu m-am putut abtine.

 15. CMM Says:

  D-le Cykyry,
  Va astept pentru o discutie fara masca, cu numele dumneavoastra real. In facebook, sub ochiul public, nu aici. Aici, finita la comedia.

 16. CMM Says:

  PS. Iar ceea ce eu voi face, in nume propriu si sub ochiul public, in real, toata lumea, inclusiv cea virtuala, va putea vedea si evalua. Adevarul va va elibera de indoieli, supozitii si angoase.

  Deocamdata, hai sa continuam jocul fair play, in facebook, si fara masca. Daca aveti curaj. Daca nu, nu.

 17. Cykyry Says:

  Nu am de purtat nicio discutie cu dv, doamna. Fereasca sfantul ! Cat despre masca, avand in vedere multiplele masti pe care le-ati etalat in timpul mengelienelor ++ dv „experimente” pe bieti oameni vii, fie ei si „goi” sau „stely”, mai bine n-as mai vorbi (rima este involuntara, n-am de gand sa-i fur stilul lui AVP)

  *********************************

  ++ Josef Mengele (n. 16 martie 1911, Günzburg, Bavaria – d. 7 februarie 1979, ?) supranumit „Îngerul morții” a fost un medic german care, în calitate de căpitan SS, a inițiat și condus odioasele „selecții” ale evreilor deportați din toată Europa pentru exterminarea (Endlösung der Judenfrage) lor de la Auschwitz-Birkenau. A efectuat experimente inumane pe deportați, mai ales pe cupluri de gemeni.

 18. CMM Says:

  Bine, hai sa mai luam o portie de comedie! Finita una, pornita alta. Special for you, mister.

  Frică viscerala si proiectii infantile. Cam ăsta sunteti.

  Eu mi-am asumat toate „mastile”, mi le asum si acum. Dovada e ca imi cunoasteti numele. Care e numele dvs.? Ce masti va asumati? Care va e rostul social?

  Tare va e frica de mine, o femeie fara masca. Oare de ce? Iata o buna intrebare de cercetare.

  Oamenii pe care i-am observat prin observare participativa au fost informati de mine ce fac. Inainte de asta m-au agresat, in varii moduri. Eu le-am vorbit elegant. Asa cum vorbesc si cu dvs. acum. Detin argumente. Pentru roman.

  Realizati ca v-ati oferit voluntar, aici, ca obiect de studiu pentru mine?
  Fac acum o observare participativa pe dvs. Sunteti binevenit in viitorul meu roman.

  Sunteti ignorant, nu faceti deosebirea intre experiment si observare participativa, nu-i nimic, puteti invata din mers.

  Oricum, cunoasteti bine Troaca, domnule „coleg” al lui AVP. Ce ati cautat pe acolo, please? Ati insotit-o pe Ioana Popa, devenita acum Faith Hearth? Ce curiozitati stiintifice v-au manat?

  Hei, va astept la o discutie fair play in facebook. Sau preferati sa ramaneti obiectul meu de studiu prin observare participativa, „aici si acum”?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s