Internetul e lucrul cel mai important care i s-a intamplat omenirii pana acum

 • Nu se-nghesuie nimeni sa faca un doctorat despre ‘Planeta-Ou’, aloou…? Ti-am mai spus eu, draga CMM : daca ar fi sa fac un doctorat dupa „Ipoteza kosmosului germinativ„, cea mai incitanta idee filosofica romaneasca – si nu numai, as zice -, sau despre „Poemul de otel” („o carte extrem de rara, in care se intrevede geniul poetic„), sau despre „Povestea lui Ave” (povestea „singurului text vadit anticomunist scris de vreun intelectual roman in anii 80„), toti belferasii si doctorasii tai cu sclipicioase studii postuniversitare si workshopuri , chestiuţe unde se face teoria chibritului si se dezbat ideile ultratocite de ani si ani de culturalgeala, s-ar uita la mine ca la un kkt in ploaie, n-asa ? „Cine, mă, ăsta, fiul de teslar si de neam prost…??” ► Ce-are a face coada vacii cu stampila primariei, surioara ? Ce legatura e intre fapta ingeniului, emergenta efectiv ex-nihilo, ori suitoare, daca vrei, direct din Templatele Fiintei, pe firul rosu al creatiei esentiale, si munca acestor furnicute scolare ? Ce legatura e intre un Creator si un biet imitator, doctus cum libro ? Niciunul – dar absolut niciunul – dintre marii creatori n-a fost nici un scoler eminent si nici un belfer de talent. „Tristetea eruditiei„. Punctum. (August 19, 2012 at 12:42pm)
 • Internetul e lucrul cel mai important care i s-a intamplat omenirii pana acum. Doar pentru un profan ori diletant, care abia stie sa tina o tastatura in mana, Internetul inseamna doar informatie frugala, cioclopedica or neprofesionista. In realitate, Internetul e o oportunitate fantastica pe care pionierii si heroii acestui mediu de comunicare postmoderna o ofera tuturor oamenilor : acela de a sari peste clasa belferilor, custozilor or bibliotecarilor intermediari, ce de multe ori se pierd intr-o buchiseala ori scolastica stufoasa asupra op-urilor, ca-n Numele Trandafirului, buchiseala mai mult incriptatoare, decat lamuritoare ori prezentatoare a acestor opus-uri, si de a accesa operile esentiale ale umanitatii direct la izvorul lor, eventual chiar in limba in care au fost create. Pe Internet, cei care stiu pot gasi toate Operile celo 60 de ingenii autentice, surioara, iar nu doar o encarta sau wikipedie ordinara… ► Nu Manolescu şi nici Nichita Stanescu ori Literatura Romana m-au invatat sa scriu, fugi naiba… Eu, in caz că n-ai observat, scriu într-un stil unic. Asta nu inseamna ca nu fac parte din acelasi trunchi mare al undei germinatoare creatoare… (August 19, 2012 at 1:27pm)
 • Parchetu’ arogant si incuiat e dupa chipu si asemanarea statului hypercentralizat. In sfarsit, dupa zile in sir de criminala confuzie, provenita din lipsa de comunicare cu publicul ori dintr-o comunicare monstruos de incompetenta (asa cum a practicat-o si PDL sau Presedintia, cu anii), Parchetul a iesit cu un comunicat cat de cat lamuritor, desi inca insuficient clarificator : procurorii DNA nu ancheteaza daca oamenii au votat (e dreptul alegatorilor sa voteze cum vor, pe cine vor, ori sa nu voteze deloc, daca asta vor), ci cerceteaza fraudele comise la referendum, respectiv votul multiplu, falsificarea semnaturilor ori instigarea la astfel de fapte ► Parchetul trebuia sa dea astfel de comunicate, prin vocea Procurorului General sau a sefului DNA personal, in fiecare zi, si chiar de mai multe ori pe zi, inclusiv prin drepturi la replica pe tembeliziuline pescuitoare in ape tulburi, iar nu doar acum, cand isteria a atins pragul critic. (August 19, 2012 at 1:00pm) Justitia nu are nicio treaba aici, in relatia – esentiala – cu publicul. Publicul nu-l convingi şi nu-l linistesti cu sentinte, ci cu un PR profesionist. Nu am vazut ca PG ori DNA sa vina cu cumonicate ori cu drepturi la replica pe Antena 3, sa zicem. Asta inseamna ori ca PG sau DNA ignora rolul esential al comunicarii publice, hic et nunc, ori ca vor in mod deliberat sa creeze confuzie, panica sau isterie… (August 19, 2012 at 1:38pm) „Comunicatorii” Parchetului or fi presupus, adicatelea, ca oamenii au inteles, cica, la fata locului despre ce-i vba… Au inteles pe dreaq ! Si chiar daca au inteles 10 mii de oameni, să zicem, ce inseamna astia pe langa alti 10 milioane care n-au inteles, sau care au inteles ce le spun dezinformatorii de la Antene ? Or, acesti 10 milioane trebuie lamuriti, prin comunicate competente si efectiv zilnice, nu prin glumitze pe feisbuc. (August 19, 2012 at 2:08pm)
 • Memorialu ticalosiei. Madam cutare-n chept cu-o roscovana floare – zi sa-i zic – ne reaminteste ca pe vremea lu nea Nicu din 3 romani unu era informator, ceea ce inseamna ca nu era chiar un oarecare turnator… Ea uita insa sa ne spuna ca unu dintre informatorii astia de pe nat a purtat numele gloriosului ei barbat… oops. Memorialu ticalosiei ce ne-a ruinat, la rumanii de rahat… 😦 (August 19, 2012 at 6:18pm)
 • Traim in Romanica… oops Mboutzu de MBadea nu s-a prins nici până azi – când vede că lumea nu mai iese în stradă nici în serile răcăroase, darmite ca asta iarnă, în nopţi supergeroase şi cu rupere de oase – cine anume şi de ce a adus lumea în „Piaţa Universităţii” care a fost şi e… Şi nu va pricepe asta nici măcar atunci când nu doar quorumul referendal se va dovedi un pod prea îndepăratat pentru un simplu mogul supalat, dar şi quorumul parlamentar va reveni pe contra val într-o ciurprinzătoare sear’, iar „puciştii” vor rămâne în offseid (iar… oops). În fond, parafrazând chiar vba lui : trăim în Românica trădătorului, vânzătorului & zmecherosului, iar asta se întâmplă tont timpu, fir-ar al draqului… Mai vbim. (August 20, 2012 at 11:36pm)
Reclame

11 răspunsuri to “Internetul e lucrul cel mai important care i s-a intamplat omenirii pana acum”

 1. CMM Says:

  Cu „comisiile” care oferă titluri ori cu „savanții” poți avea probleme, așa e.

  Shakespeare ar păți la fel. Am citit undeva o proza amuzantă despre asta. Ori o fi fost alt scriitor? Oricum, era unul maare.

  Isus Cristos / Hristos ar avea probleme cu teologii de toate confesiunile.

  Eu, un om oarecare, n-o să-i pot convinge niciodată pe cei care își imaginează că știu totul despre mine, că sunt altfel.

  Până la urmă…”Ce minune că suntem” exact așa cum suntem.

 2. CMM Says:

  Nimeni nu ne invață meseria de scriitor. A propos, eu am cunoscut absolvenți de la „Școala de literatură”. Comică școală, se amuzau și ei!

  Și totuși, cineva ne-a alfabetizat. Voi vorbi despre mine, că aici am date corecte.
  Eu am fost un copil care la patru ani citea. Am învățat de plăcere, punând la grea încercare răbdarea bunicii, care nu făcea altceva decât să mă ajute când o strigam și aveam chef. Fără ea, nu m-aș fi alfabetizat.
  Cu PC-ul m-a sprijinit o colegă de Institut, ea a răspuns tuturor solicitărilor mele cu aceeași răbdare. Ea m-a alfabetizat pentru a doua oară.

  Cenaclurile, clăci ale scrisului, nu mi-au plăcut niciodată.
  M-au ajutat mult lingviștii de la „Limbă și literatură”, că mă obligau să rescriu un text pană pricepeau și ei. Nu-mi spuneau cum să fac, desigur.

  Mulțumesc INTERNETULUI pentru informația de calitate, oferită „free”. GIGAPEDIEI, trustului SAGE.
  Mai greu e acum, când sunt mai puține texte „la liber”.

  Fiecare dintre noi are propriile experiențe. ÎN ESENȚĂ ÎNSĂ, ÎȚI DAU DREPTATE:
  Da, stilul unic e meritul exclusiv al creatorului. Ai și o logică ce structurează lumea textului, și textul în sine, mai altfel. Asta se cheamă originalitate, și e „un parametru esențial al creativității”, ca să mă exprim în limba de lemnișor a psihologiei. Dar de la
  Doamne-Doamne, aș zice eu. Har.

  De greșesc, iertare, atât m-a dus acum mintea.

 3. CMM Says:

  Ce facem cu cei care se tem, au chiar o frică patologica de INTERNET si de expunerea pe INTERNET?
  Cunosc astfel de oameni. Unii chiar inzestrati cu talent.

  Da, si eu cred că e o formă noua si incitanta de conexiune si de dezvoltare personala si a speciei umane. O vad insa in complementaritate, doar in complementaritate, cu cea / cele din real.

 4. AVP Says:

  Am mai spus-o candva : virtualul va deveni realul…

 5. CMM Says:

  Un alt nivel de realitate?

 6. AVP Says:

  If you want… Or next stage of the Game „The Book of Life”… oops

 7. CMM Says:

  I prefer „Next stage of…”.

 8. Nicu Margarit Says:

  Avem acces la cea mai puternica unealta din istorie, cum o folosim?

 9. AVP Says:

  Postare noua.

 10. Prin blogosfera literara (10 – 16 iunie 2013) | Recenzii filme si carti Says:

  […] la blogul lui Viorel Padina unde printre alte note invitand la reflectie si discutii am gasit o afirmatie transanta: ‘Internetul e lucrul cel mai important care i s-a intamplat omenirii pana acum. Doar pentru […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s