Teribila armă a armaghedonului modern şi postmodern: Tunul Catodic

 • Asa a zis, mey, Oetingger, că România e țară neguvernabilă…? oops Unii politicieni iresponsabili şi cea mai mare parte a fanilor lor talibani sau agitatori continuă să cultive stilul confruntaţional, ce riscă să ne transforme într-o Somalie din Cornu Ioropei, o ţară neguvernabilă şi sfâşiată de rixurile dintre clanurile tâlhăreşti sau dintre triburi, fulgerător degenerabile (dacă vom primi un brânci provocator de la un „pretin binevoitor”, nu spun ţine, persoană juridică de drept internaţional public din fund de obor…) într-o încăierare civilă ce-ar însemna sfârşitul României (ca stat naţional unitar, cel puţin). Cu ce se deosebesc agitatorii vindicativi, histerici sau provocatori pur şi simplu de instigatorii iresponsabili de la A3, care-şi apără – măcar – patronatu puşcăriabil & comanditar, veniturile de lefegii din fanar, împrumuturile şi interesul strict şi meschin-personal, ca orice titircă inimă-rea ccnar, ce au isterizat o ţară întreagă într-un hal fără de hal ? (July 30, 2012 at 10:41pm)
 • Teribila armă… Nimeni nu cere Antenei 3 să nu mai transmită, ci să acţioneze cu responsabilitate, cu moralitate şi bună-credinţă, după regulile presei democratice şi civilizate, având în vedere că profesionalismul realizatorilor ei – pe care nu-l contestă decât imbecilii, invidioşii şi profanii – poate face ravagii prin subliminalu ori sufleţelu colectiv al unor telespectatori mai puţin pregătiţi să facă faţă diversiunii şi manipulării (şi sunt mulţi „ca cucuruzu codrilor”, vba aia…). E ca şi cum ai lăsa în discreţionară libertate nu un oarecare infractor înarmat n c-un amărât pistolet or c-un puşcoci de vânătoare, ci un adevărat terminator, dotat cu-o teribila armă a armaghedonului modern şi postmodern: Tunul Catodic. (July 30, 2012 at 11:16pm)
 • Rolul presei libere e să îndrepte, nu să distrugă. Iată ce spuneam într-un topic de acum doi ani (din păcate, ca de când mă ştiu, eu am vbit, io am auzit…) : „O să mi se ricaneze că ista e rolul presei libere, mey : să critice puterea, chiar dacă exagerează uneori, fiindcă pe cel puternic nu trebuie subt niciun chip să-l slăbeşti din privirile vigilente, căci imediat îşi va da în petic, iar în ultimă instanţă se va tyraniza, ca să zic aşa. O ştia şi o spunea Goethe însuşi : “Ceea ce apare în ziare din partea monarhilor nu face impresie bună, căci puterea trebuie să acţioneze, nu să vorbească. Ceea ce afirmă liberalii se poate însă oricând citi ; căci cel strivit de putere, neputând acţiona, vrea măcar să se exprime prin cuvânt. Lăsaţi-i să cânte, numai să plătească! spunea Mazarin când i se puneau în faţă cântecele satirice privind noile biruri”. O ştiau, de altfel, chiar vechii tirani romani (de la Roma, aloo…), care au tolerat chiar şi ei (în vremurile tulburi ale Antichităţii, când “libertăţile şi drepturile omului” zăceau încă adânc încrustate în granitul Virtualităţii) libertatea lui decembrie (cei ce nu cunosc despre ce-i vorba să caute expresia “Age, libertate Decembri utere!“), de-un pargzamplu, însă io vă spun că a extinde tot anul, tot timpul, acest soi de libertate anarhică, mai ales în condiţii de profundă instabilitate politică, socială şi economică, înseamnă, practic, a te juca cu focul într-o benzinărie nici măcar minimal protejată. Şi aşa şeful statului sau guvernul care ar cam vrea să demareze o reformă colosal de grea şi de dureroasă, de a cărei implementare urgentissimă depinde însuşi viitorul Românicăi (ca stat şi ca naţiune în concertul ţărilor euroatlantice iar nu euroasiatice…), chiar şi aşa, zic, aceste nefericite personaje nu se pot bucura de prea multă simpatie, păi cum dreq, în ochii boborului amator de când se ştie de panem et circenses, darmite dacă vii tu, senatorul, deputatul, actorul, scriitorul, sportivul sau analistul popular, la tembeliziunea mogulului – unde se dau cele mai mumoase telenovele, cele mai gustoase showuri, cele mai aventuroase filme şi cele mai mişto meciuri, adicătelea se asigură circul, a nu se uita… – şi mi-i beşteleşti în fel şi chip pe Bă-secu şi pe Boccitu său, de nu şi-ar mai arunca nimeni nici mucii pe ei, necum să-i mai respecte or asculte, iar pe urmă tot tu le ceri să asigure ordine-n ţară, grâu la vară, pace la hotară…” (July 31, 2012 at 12:02am)
 • Fuduli și foști… Nu există probă mai clară a incompetenţei crase a gargaragiilor ce se-nghesuie în juru lu Băse ori în cioporu de fani ai acestuia (cu nimic mai puţin infaşti decât omologii lor din partida inimică) decât faptul că ei au descoperit după potop dovada că pragul de 50% al referendumului de ieri (de care juriştii uselişti ai lu pesce au făcut atâta caz) nu e nicidecum o excepţie în Europa. Am atras atenţia asupra acestui lucru de mult timp, însă ale zăpăcilă, preocupaţi să-şi afirme mignonele or gomoasele lor „personalităţi”, n-aveau timp pt astfel de „amănunte”… oops. Acum, când „decoperirea” lor nu mai poate avea niciun efect practic, toţi se înghesuie să fâlfâie „dovada, dovada” …(July 31, 2012 at 12:29am)
 • Ori că că, ori că mă. Ar fi bine să nu ne mai repezim cu ţipetele astea alarmante („Fraudă, fraudă, fraudă!”), tocmai când Băse – pe care unii se pregătesc să ni-l prezinte ca pe singurul lider credibil al dreptei – ne-anunţă începutul erei reconcilierii… oops. Faptul că există teancurile alea de liste suplimentare nu înseamnă încă nimic ilegal. Abia după ce se va dovedi că persoanele de pe acele liste au votat în două sau mai multe secţii, făcându-se proba incontestabilă (după toate regulile ştiinţei juridice & grafologice) că semnăturile lor de pe listele electorale sunt identice ori asemănătoare, abia atunci se va putea vorbi despre fraudă. Am avertizat, încă înainte de începerea referendumului, asupra amploarei pe care o va căpăta votul cu urna mobilă (şi asta numai pentru era previzibil că USL va exploata chichiţa legală care făcea posibil desfăşurarea acestui fenomen în favoarea sa, fără ca opoziţia parlamentară să-l mai poată contraataca în timp util), în rest, singurul mod de a dovedi în mod indubitabil frauda era de a-i prinde pe făptaşi în act (ceea ce era imposibil, în absenţa camerelor de filmat). Restul – toată gargara asta cu frauda – e pierdere de vreme şi de nervi, de-acuma. Singura soluţie ar mai fi apelul la „soluţia imorală” şi reconcilierea prin compromis. Hai dreq să ne maturizăm naiba odată şi să admitem că-n politică nimic nu este moral & ideal, aloo… Mai ales în ţerişoara noastră balcanică.  (July 31, 2012 at 6:52pm)

 

Anunțuri

20 răspunsuri to “Teribila armă a armaghedonului modern şi postmodern: Tunul Catodic”

 1. CMM Says:

  AVP, cand nu ții partea niciunei părți, risti sa te înjure simpatizanții ultrafideli ai ambelor tabere. Aud, dar deformează ceea ce aud.
  Oamenii de felul ăsta, cu vocație talibanică, se hranesc cu iluzii. Iar iluziile… ele sunt hrană bună pe timp scurt, otravă a minții și a corpului pe timp lung.

 2. CMM Says:

  Desigur, ce-am spus despre iluzii e opinia mea, atât.

 3. AVP Says:

  Parafrazandu-l pe our friend Nichita, as zice si io ca adevarul politic e alcatuit din trei parti: partea de stanga, partea de centru si partea de dreapta. Partea de stanga este alcatuita din trei parti: partea de stanga a partii de stanga, partea de centru a partii de stanga si partea de dreapta a partii de stanga. Partea de centru este alcatuita din trei parti: partea de stanga a partii de centru, partea de centru a partii de centru si partea de dreapta a partii de centru. Partea de dreapta este alcatuita din 3 parti : partea de stanga a partii de dreapta, partea de centru a partii de dreapta si partea de dreapta a partii de dreapta. Floc!, pardon! foc !

  Deci iata ca nu e vba nici macar de doua parti, caci atunci ar fi simplu sa impac ambele tabere, la rigoare, ci e vba de zeci de parti antagonice, fiecare cu aripioara, damblaua or mafia sa, dear surioare…

 4. CMM Says:

  @AVP
  Un Maaare LIKE!

 5. AVP Says:

  Multumesc, acum tre sa ma retrag. De altfel, abia pot sa bat la tastatura, din pricina faptului ca mi-am distrus degetelele pe sapa-mi dura… oops. Asta e soarta poetului intr-o tara chiaura & ghiaura, cu zeci de mafii care se-ncaiera la saraca-i gura…

 6. Stely Says:

  @AVP -Uite cum ii dai tu „apa la moara ” lui @Dl Goe 🙂 Zau ca nimeni nu mai crede ce scrii tu aici :” De altfel, abia pot sa bat la tastatura, din pricina faptului ca mi-am distrus degetelele pe sapa-mi dura… oops.”
  Pai la cit de des spui ca folosesti sapa ,ar trebui sa numai ai nici un deranj la degete . Si ce ,sapi cu virful degetelor ? 🙂

 7. Stely Says:

  A, ce spuneai asta -vara acum un an … „Nu există probă mai clară a incompetenţei crase a gargaragiilor ce se-nghesuie în juru lu Băse ori în cioporu de fani ai acestuia (cu nimic mai puţin infaşti decât omologii lor din partida inimică) decât faptul că ei au descoperit după potop dovada că pragul de 50% al referendumului de ieri (de care juriştii uselişti ai lu pesce au făcut atâta caz) nu e nicidecum o excepţie în Europa.” … nu mai este de actualitate .Acum , dupa cum cred ca stii, marea majoritate a USL a transat bine problema . Tu ce crezi ca cetatean cu principii democratice ? Este bine că USL a schimbat cvorumul pentru orice tip de referendum ? Iti convine ca noua Constitutie va fi validata doar de 30 % din nr. celor inscrisi pe lista ? Eu te cred ca nu ai timp pentru blog , dar nu ar trebui sa actualizez( macar) acolo unde este cazul ? Asta ,intrucit numai asa vei putea sa ma lamuresti ca esti obiectiv si ca nu ocolesti (asa cum banuiesc ) sa scrii ceva la adresa puterii USL.
  P.S . Aici asa se va citi : „ar trebui sa nu mai ai nici un deranj la degete”

 8. AVP Says:

  Stely, crede-ma ca n-am niciun chef de hirjoana verbala, ba chiar sunt de doo ori necajit : o data, pentru ca tu continui sa ma confunzi cu liota simplilor activisti de partid (de orice culoare ar fi ei), din randul carora se pare ca n-ai reusit sa evadezi niciodata, shiit… ; a doua oara, pentru ca o tornada cu grindina infernala tocmai imi distruse toata munculitza de la gradinita-mi de vara 😦

  Deie Domnu sa fim sanatosi, macar !

 9. CMM Says:

  Ce pot sa spun, decat că-mi pare foarte rau. Pentru pagubele suferite de domnia ta și de alți oameni ne-bogați din Corabia, îmi pare rau.
  Să vă dea Dumnezeu alinare și sănătate!

 10. AVP Says:

  Multumim. Domnul e mare.

 11. Stely Says:

  Aoleu , n-am vazut asa grindina de cind ma stiu !! Imi pare rau, zau . Si eu m-as oftica daca ni s-ar intimpla si noua o asa grozavie . Pana acum ne-a ferit Dumnezeu . Acum vorba ta : Deie Domnul sa fiti sanatosi !

 12. AVP Says:

  Nici eu n-am mai vazut grindina ca asta, desi sunt om batarn de-acu… Am asistat la potop fiind chiar la gradinita de vara. Dupa un sfert de ceas de grindina normala, ca sa zic asa, vantul s-a intetit infernal si s-a pornit o grindina aproape cat oul de gaina de mare, de credeam ca va perfora acoperisul cabanutei pe care tocmai am terminat-o de construit, care insa a rezistat eroic, desi tinicheaua e imbumbata de parca s-ar fi tras cu gloante in ea… Daca nu aveam un acoperis cat de cat solid desupra capului, probabil c-as fi fost mort acuma… oops. Ceea ce se vede in filmuletul si-n pozele corabienilor de mai sus e nimic fata de ceea ce-am vazut live de pe prispa cabanutei. Paguba mea materiala e neinsemnata pe langa pagubele de sute de milioane ale familiilor de legumicultori get-beget din zona.

 13. Stely Says:

  La noi nici macar nu a plouat , dar mai bine . Insa este frigulet. Ma bucur ca nu ai suferit o paguba mare . Ce se afla in gradina la ora actuala se poate indrepta cit de cit. Ma gindesc la tomate,vinete ,ardei ,castraveti ,ceapa etc. Asa cred,dar nu bag mana in foc .

 14. AVP Says:

  Eu aveam cateva sute de fire de rosii, ardei si castraveti, plus florile sotiei, care fata de zecile de mii de fire ale legumicultorilor profesionisti sunt apoape nimic (chit ca pt noi erau totul…). Sa speram ca le vom putea reface, cat de cat, dar asta inseamna ca iarasi voi rata actualitatea politica si va trebui sa va multumiti in continuare cu actualitatea asa cum am intrevazut-o anticipat-o eu de anțărț. In fond, pentru ‘cel mai just analist din ultimii 30 de ani’ nu e tot aia, bre… ? 🙄

  Noi sa fim sanatosi, ceea ce va dorim si dvs.

 15. Stely Says:

  Da, sa dea Domnul .

 16. Nicu Margarit Says:

  Foarte inspirata aceasta postare in aceste zile, cand un director din conducerea postului Antena1 este acuzat de practici in afara legalitatii. In legatura cu distrugerile din gradina, va urez o a doua recolta foarte buna!

 17. AVP Says:

  Multumesc.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s