Cum ar putea fi relansată bătălia antifesenistă

 • Simbol născut, iar nu prefăcut. Spre a putea fi relansată, bătălia anticomunistă sau hai să-i zicem antifesenistă are nevoie de un simbol incontestabil, de un nou „salvator” mental, care să descătuşeze energiile epopeice ale mulţimilor altfel inerte şi prozaice, prin ele însele. Ar fi o prostie monumentală să se creadă că un întreprinzător, un burjui oarecare, asociat în percepţia publicului c-un tip cinic şi pragmatic, pentru care nimeni nu s-ar sinchisi în forul său interior, ar putea declanşa, fie şi într-o piesă de teatru absurd, descătuşarea energiilor heroice ale rumânilor statistici şi deci ar putea adsorbi bastonu’ de mareşal revoluţionar ce zace pe fundul civismului oricărui cetăţean ccnar. După cum tot o eroare ar fi şi aceea de a crede că o jeanne d’arc română, provenind însă din lumea procuraturii comuniste şi care nici măcar nu ştie să zâmbească precum o cadână, ori un om din umbra serviciilor sau a bunkerelor securiste, ante sau postdecembriste, s-ar putea constitui într-un herou sau într-un simbol nou, pentru care clasicii noştri Titircă Inimă-Rea, Tulie Radu Teacă sau Conu Leonida ar cuteza să iasă fără frică de subt pat ori ar renunţa la wek-end-ul sau plaiul mioritic binecuvântat şi s-ar transforma – în mod absolut neaşteptat – într-un gavroche luptător sau într-un dodoş tricolor, doar aşa, de dragul „eternei şi fascinantei” Rumânii din viitor… ► Era necesar să se creeze un contrast puternic între next salvator şi concurenţa-i „care e”, demascată ca naţionalistă, criptocomunistă, antieuropenistă, incompetentă, plagiarianistă, anticonstituţionalistă şi ultrapopulistă, într-un cuvânt, curat reacţionară. Un contrast asemănător aceluia dintre Ion Iliescu şi C.V.Tudor, de la anno domini 2000, care a determinat-o până şi pe săraca Doina Cornea să ceară fanilor ei să voteze cu Ivan Ilici, într-o caraghioasă zi… ► Asta e situaţia şi naţia : în loc să apelăm la veritabilii rezistenţi anticomunişti, verificaţi ca atare prin faptele lor cardinale şi prin caracterele epocale, suntem nevoiţi – spre a-i menaja pe tovii şi băieţii care cică au făcut „revoluţia”, dar nu vor să facă lustraţia, păi cum drea… – să ne jucăm de-a hoţii şi vardiştii p-acilişa. (July 19, 2012 at 11:55am)
 • Să folosească mesageria fb… oops. Ei şi ce dacă i-a tăiat telefoanele alea ? Ce mare scofală ? N-are decât să folosească mesageria secretă de pe Facebook, aşa cum au făcut şi „revoluţionarii iasomiei” ori staffurile online ale „Occupy the World”. Suntem în era New Media, iar nu a telefonului de campanie cu manivelă, dreak…(July 20, 2012 at 8:48pm) ►De altfel, chiar de aceea a fost inventat internetul: spre a se raspunde unei situatii in care toate celelalte tipuri de comunicatii ar fi fost distruse. Spre sfârşitul anilor 1960, U.S.Army a căutat o cale spre a evita coşmaresca situaţie în care un atac imprevizibil şi devastator cu arma nucleară ar fi distrus sistemul clasic de telecomunicaţii, ipoteza de cercetare fiind că dacă într-o reţea de computere, reţea aflată ea însăşi în permanent pericol de a fi distrusă la un moment dat, transmisia datelor de la sursă la destinaţie ar întâlni un obstacol neprevăzut (sau când una dintre adresele reţelei de comunicaţii ar fi fost de negăsit), trebuia totuşi să se găsească oricând o altă cale de transmisie spre adresa căutată ; cu alte cuvinte, atât timp cât funcționau sursa și destinaţia, conexiunile dintre ele trebuiau să fie oricând posibile, chiar dacă cea mai mare parte din aparatura sau din liniile de transmisie era scoasă din funcțiune în mod catastrofal.(July 20, 2012 at 9:13pm)
 • Atletul lăudăros.  Aş vrea să văd moaca dăştepţilor care până mai ieri mă interogau val după val – şi, între noi fie vorba, ilegal & imoral – cu cine voi vota la sufragiul universal, egal, direct şi confindenţial, dar care acum îmi poroncesc să stau acasă, halal… oops. ► Zăpăciţilor istora – care ca orice idealişti frizează naivitatea şi, adesea, talibanismul – li se potriveşte această fabulă aleasă de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mură-n gură şi dulceaţă de cianură… (July 20, 2012 at 10:14pm):

Atletul lăudăros

Un atlet dintr-un polys nu prea răsărit, de concetăţeni batjocorit pentru rezultatele care nu-l făceau deloc renumit, necum să-i salte pe ei în mit ca şi contimporani ai unui erou cât de cât heraclit, plecă scârbit în altă cetate, cu gând să le-arate el odată şi odată (concetăţenilor ăstora care n-au ştiut să-i aprecieze calităţile minunate) cine este, mey frate… Se-ntoarse într-adevăr după o vreme, nu prea-n etate, cu aceiaşi umeri de 3 coţi jumate şi-n plus c-un car pe două roţi şi-o pereche mişto de izmano-chiloţi, pentru care-l invidiară pe loc câţiva idioţi, şi se lăudă la foştii iloţi ce isprăvi săvârşise el prin cetăţile în care-i învinsese, biensur, pre toţi. Astfel, spuse că-n Rodos făcuse un salt nemaivăzut, pe care nici atleţii olimpici nu l-ar fi întrecut, şi că dacă ai săi concetăţeni să se convingă chiar vor, el poate aduce oricând martor pe unul care fusese acoloşa întâmplător. Dar un hâtru din forul înconjurător zise : “Bre, nea Ulise – căci aşa îl chema pe atletul lor -, ce să mai aşteptăm martori din alte zări ? Aici este Rodosul : sări…!”

Fabula arată că dacă poţi să probezi un lucru printr-o simplă faptă, orice vorba în plus devine ineaptă, chiar daca e f.zmecheră, diplomatică ori dăşteaptă. E-adevărat că vorba dulce mult aduce şi ia totdeauna faţa nevolnicilor şi naivilor, dar dacă faptele oratorilor nu sunt pe măsura vorbelor, şi totuşi retorii sunt creditaţi în continuare de aeropagul ascultător, acesta din urma e obligator un for din ţeara Prostilor 🙂

 • Snobi, doctorali și ireali. Să ne mai mirăm de unde va proveni diferenţa de voturi ? Păi de aicea : în timp ce A3 vorbeşte telespectatorilor într-un limbaj accesibil pentru 80% din electorat, B1 vorbeşte pentru 2% din electori (despre plagiat, cu invitaţi care de care mai snobi şi mai doctorali, dar ireali). (July 20, 2012 at 10:33pm)
 • Să stai chiar și strâmb, dar să judeci drept. Pe Net nu trebuie sa le spui oamenilor ce sa faca, fiindca atunci ei vor fi tentati sa faca exact pe dos. Trebuie sa-i aduci pe aceeasi frecventa cu tine, daca ai talent si stiinta de comunicator, dar nu – de exemplu – declarandu-te un dusman de moarte al plagiatorului Ponta si un adept al standardelor academice, in timp ce e clar ca tu nu prea esti in regula cu logica, cu gramatica, cu morala, iar uneori nici cu religia, drea…oops. Si nu ma refer la tine, ca sa fie clar. (July 20, 2012 at 11:06pm)
Reclame

4 răspunsuri to “Cum ar putea fi relansată bătălia antifesenistă”

 1. Prioritate de Dreapta Says:

  Una dintre condiţii ar fi neasocierea cu Băsescu şi cu clica ce-l mai urmează încă.

  Apoi, denunţarea regionalizării.

 2. AVP Says:

  Da, Base e atat de diabolizat in ochii electoratului aborigen incat risca sa scufunde orice barcaz politic ar conduce de acum incolo, si chiar daca n-ar face-o din postura de comandant de nava, ci de simplu pasager, cum ar veni… A doua chestie se refera la obsesia ta antieuropeana, pai cum drea. Esti un paseist nationalist incorigibil, mie-mi spui, Prioritateo ?

 3. Prioritate de Dreapta Says:

  Mai degrabă un „realist survivalist”, în chestia regionalizării. 🙂

 4. goldmundmondo Says:

  Noua ne-ar trebui intr-un singur politician un Iliescu de dreapta(cu adevarat de centru-dreapta), un Becali cult si intr-adevar cinstit, un Ponta cu un titlu de doctor luat pe merite si nu plagiind si in acelasi timp un regalist convins, daca se poate „din tata-n fiu”, un Mazare care niciodata sa nu fie un bufon, curvar si papagal(ul natiunii si regiunii!) si din contra, sa fie un om foarte serios si care face multe pentru comunitate fara sa fure, caci ce trebuie Romaniei sunt de fapt oamenii alesi deja, dar cu alte insusiri…pentru ca asta alege poporul:…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s