Regimu Băse s-a prăbușit fiindcă a pierdut bătălia cu Netocrația

 • Interlopi și miopi politici. Faptul că unii sunt interlopi în politica românească şi alţii miopi, nu-i scuteşte pe cei ce vor să ne dea lecţii de europenism rafinat de a fi contribuit prin comportamentul lor slugarnic – ca să mă refer doar la episodul lansării lu „Kill Bill” de Bucuresci – la deteriorarea imaginii partidei care a fost până mai ieri la putere şi care, pentru că s-a înecat ca rromu la mal, a deschis zăgazul unor evenimente ce vor fi determinat, prin ricoşetă succesivă, mari şi aproape insurmontabile probleme României europene. Mai bine ar fi fost vocali atunci, când se mai putea preveni ceva, cu un efort de comunicare publică serioasă şi învingându-şi cutumele orientale de subordonare necondiţionată faţă de Şogun şi faţă de preferita sa, „Kill Bill” – cum ar veni – decât să ne ţină azi discursuri moralizatoare. (July 14, 2012 at 9:46am).
 • Regimu Băse s-a prăbușit fiindcă a pierdut bătălia cu Netocrația. E o mare naivitate să se creadă – aşa cum susţine Sebastian Lăzăroiu – că numai de aceea s-a prăbuşit regimul Băsescu, pentru că cică n-a căzut la pace cu călcătorii de lege sau pentru că plăteşte greul tribut al guvernării în perioadă de criză. Temuta Criză nici n-ar fi existat, în mentalul colectiv, sau ar fi subzistat ca un fundal neliniştitor, însă obiectiv şi oarecum suportabil, căci inevitabil, dacă n-ar fi fost trompetele media mogulice care să-l transforme într-un backround apocaliptic şi să identifice şi „vinovaţii”, arătându-i insistent boborului cu index acuzator. Or, e clar că în aceste condiţii trebuia acţionat asupra marilor tunuri catodice ale „mogulilor nemulţumiţi”, fie cu o nouă „soluţie imorală„, care să-i aducă pe trompeţii agitatori de partea partidei reformei, cu compromisul politic de rigoare, fie prin inteligente contralovituri aplicate adversarilor prin tunul catodic al tembeliziunii publice, încadrând – în acest scop – importantul weapon postmodern cu relizatori verificaţi în practica media ca ingenioşi comunicatori prin sticla tv, eventual chiar răpindu-i din ograda mogulilor, prin mijloace diplomatice şi financiare de rigoare (şi nu burduşind TVR cu cântăreţi în strună şi cu propagandişti mărunţi, culeşi şi aceea de prin ziarele băieţilor bănăseni, iar nu crescuţi în mediul lor natural), fie smulgând tunurilor catodice inamice preşul de subt picioare, respectiv retrăgând din front office-ul portokakiu – cu maximă operativitate – orice cal de bătaie al antenelor mogulice, şi nu păstrându-le pe madam U & comp (de-un paregzamplu) drept ţinte de reglare a tirului inamic, până când bombardele media ale mogulilor au sfârşit prin a demola toată şandramaua… Cu alte cuvinte, dezastrul s-a produs la nivel de imagine, şi nu pentru că ar fi fost inevitabil acest lucru, dar pentru că Oranjeria a neglijat în mod catastrofal regulile bătăliei politice în era media şi post-media: bătălie care e o problemă de comunicare, prin excelenţă, nu de programe sau de rezultate economice practice. (July 14, 2012 at 10:29am)
 • Ghici cine locuia în Cluju oratorilor, retorilor și limbuților ? După ce îl asculţi pe un „orator” ca Cristi Preda, nu capeţi nici măcar atâta coraj cât să îndrăzneşti a trece strada pe roşu… Oamenii ăştia – altfel reputaţi ca băieţi culţi şi deştepţi – nu înţeleg că una e să fii scriitor, alta e să fii orator… Urmează Traian Ungureanu, alt scriitor ce se crede actor. Se pregăteşte Sever Voinescu, iar pe urmă şi încruntata M.Macovei, te pomeneşti, dacă n-o fi vbit deja… Nu se înţelege că dacă ar fi adus-o acolo pe Doina Cornea, fie şi într-un cărucior pe rotile, acest simbol real al luptei anticomuniste şi libertăţii ar fi făcut de o mie de ori mai mult decât ei. Dar de ce n-au reuşit oare să şi-o apropie pe Doina Cornea ? Aceasta-i întrebarea… ► PS : Doamne, acum şi MRU… oops. Incompetenţii ăştia au transformat savantul şi omul intelighent service într-un retor păunsecian de piaţă, cu gesturi patetice şi cu mişcări teatrale, care mie personal mi se pare aproape penibil.. ► PPS : Chiar şi dacă numai unul dintre oratori – ca să nu mai vbesc de Băse – ar fi amintit că clujenii au onoarea de a fi concetăţeni cu Doina Cornea ar fi fost nemaipomenit ! S-ar fi ştiut că oamenii ăştia, chiar dacă nu se trag din mişcarea anticomunistă de altădată, au totuşi un respect pentru ea. Altfel, cu ce se deosebesc ei de partida cealaltă, pe care o denunţă ca fiind „sistemul ticăloşit” al criptocomuniştilor şi criptosecuriştilor ? Pur şi simplu ar fi fost o poziţionare corectă. (July 14, 2012 at 12:33pm)
 • Vara nu-i ca iarna. Nici comunicatorul Băse nu mai e ce-a fost… oops. Stilul funky, hăhăitor şi legănător de altădată nu prea îl mai prinde. Atunci exista un public pentru un astfel de stil – fanii lui Băsescu aflat pe valul cel mai val, într-o ţară cât de cât prosperă şi stabilă, permeabilă la poante şi ghiduşii, însă acum situaţia e alta. Nu denunţi ‘lovitura de stat’ şi kidnaparea justiţiei în hohote de râs. Acum se potrivea stilul mai sobru al şefului de stat îngrijorat, care îşi atenţionează cu toată seriozitatea – însă nu excesiv de alarmist – compatrioţii asupra mişcărilor iresponsabile ale conjuraţilor. Iar toţi cei din jurul său să fi tăcut, pur şi simplu, inclusiv sau mai ales MRU. Un discurs ţinut de la un microfon fix, în costum decent, cu gesturi măsurate şi cu vocea aia prezidenţială a lui TB (care îi place atât de mult lui SOV, pe bune…). Pe când ista a fost un discurs de vedetă încă răsfăţată, ceea ce nu prea mai are nicio legătură cu imaginea răsturantă – de o diabolizare media fără precedent – a preşedintelui… ► Noroc, repet, că ceilalţi – inimicii lui Băse – sunt şi mai bulibăşiţi… oops. Ba sunt chiar făcuţi grămadă, cel puţin până acum. (July 14, 2012 at 12:58pm)
 • Politica e destinu. Aflat pe patu-i de moarte de la Sfânta Elena, Împăratul Napoleon I, care la 51 de anişori trăise şi făptuise cât o întreagă generaţie – nici ea o generaţie oarecare, ci generaţia Revoluţiei de la 1789, nu 1989, aloo… –, întrebat fiind de tot felul de scribi, memorialişti sau curioşi cum anume l-a ales chiar pe el Destinul, a ricanat obosit, dar încă afurisit : „Ce mai vreţi şi cu destinul ? Politica e destinul” ► Da, asta înseamnă să te faci că plouă când în jurul tău politicienii – buni, răi, însă reali – cioplesc, din granatul virtualităţii, „destinul” : te dai artist cocoţat în atemporalul turn de fildeş şi maltratat de frisoane existenţiale importantissime, ce politica penelopii, a…? oops. Sigur că orice homuleţ statistic, nu doar un ingenios creator, are dreptul la această alegere (iar între noi fie vorba, asta e şi alegerea babei care preferă să se pieptene, în timp ce în juru-i ţara arde şi plezneşte), dar de ce s-or considera unii artişti (imparţiali ca tot românu) superiori moral pătimaşului agitator guelf Dante Alighieri, io nu ştiu… (July 14, 2012 at 3:11pm)
Anunțuri

7 răspunsuri to “Regimu Băse s-a prăbușit fiindcă a pierdut bătălia cu Netocrația”

 1. Cykyry Says:

  Personajul este N.O., am ghicit ?

  In alta ordine de idei, sper ca te-ai lamurit ca toata liota care forfotea pana la un moment dat pe blogul tau era constituita, aproape fara exceptie, din securistii insarcinati sa monitorizeze si sa manipuleze formurile, aliati si chiar membrii plin ai “portokakiilor” lui Base, la acel moment, cel putin. Atat timp cat tu ai fost sustinatorul “raului cel mic”, te-au ridicat in slavi ca “rege al hyperspatziului”, pentru ca “apelurile” tale “pro Base” sa capete cat mai multa greutate (desi tu, ca fost dizident sau rezistent anticomunist nascut, iar nu facut, le stateai in gat argogantilor “portokakii”, toti “baieti de baieti”, cu “akademia frunze de baneasa” la baza, pe langa studiile lor laice de sanki balamaua, de la C.Preda, la M.Neamtu, C.Avramescu, M.Macovei si compania, pempanti care n-au intarziat sa te scoata din blogroluri sau de pe listele de friends, dupa ce la un moment dat te-au avut acolo, de voie-de nevoie, ca redactor “al singurului apel de sustinere a candidaturii…” etc.etc.), insa cand ai inceput sa marai, si-au retras urgent toti “fanii”, “fanitele” si pe “maestro DG” din preajma ta, ba si-au retractat chiar si porcaitorii traditionali, ca alde “neamtu tiganu”, “radu humor” etc., culminand cu retragerea “fanitelor” tale de suflet, “Stely”, “CMM” si “Florentina Borgovan” (sugerand publicului ce se uita ca la teatru ca “regele hyperspatziului” nu mai prezinta nicio importanta, abandonat de toata “lumea buna” sau certat fiind cu toti), lasandu-ti-l pe cap doar pe eternul “goe al lu mboe securistrigoe” (un securist get-beget si un bun profesionist, in stilul cainos, de altfel), pentru ca goe sa te tortureze precum picatura chinezeasca, stiut fiind – ai spus-o tu insuti – cat este de sensibilos si de “supalacios”, astfel ca intr-o zi ori vei plezni, ori “vei inchide mustaria pe-aci”.

  Eu insa, care te cunosc de peste 40 de “anisori” – si imi inchipui ca si tu ma vei recunoaste – stiu ca nu vei ceda, nu-i asa, batrane ? Cred sincer, pe bune, ca faci parte, la ora actuala, dintre rarissimii rezistenti anticomunisti veritabili si dintre analistii politici de clasa, asa cum ai fost de la bun inceput. Nu, nu astept raspuns si chiar te sfatuiesc sa inchizi comentariile pe acest blog, spre a te scuti de tortura lui goe (securistul stie desigur cata suferinta iti provoaca atacurile sale marsave, mai ales dupa ce si fostele “fanite” – probabil colegele “strigoiului”, de fapt – au trecut de partea lui si ii tin isonul, amenintandu-te fatis, ca in Codrii Vlasiei, respectiv ai “Rumaniei”). Noi cei cativa prieteni verificati te citim oricum (si te citam :)). La buna vedere, AVP !

 2. Stely Says:

  AVP -Faptul ca te-ai decis sa continui sa republici pe blog comentarii de pe facebook din ma -iunie -iulie anul trecut din perioada referendumului de demitere a Presedintelui Traian Basescu – un puci in toata regula indreptat nu impotriva Presedintelui ci impotriva Statului de Drept – este dovada cea mai clara ca tu esti singurul care ai aici o misiune . Misiunea ta este aceea de a intretine confuzia nu de a clarifica lucrurile . Confuzia iata , certificata de acest @cykyry care amesteca lucrurile in asa fel incit sa te faca sa crezi ca ceea ce faci este bine . Eu cred insa ca si tu stii bine ce faci .Stii ca acesti „Noi cei citiva prieteni verificati „(hai ca asta-i buna ) sunt noii tai stapini nu prieteni . Prin urmare, daca te-ai decis sa continui asa ,in felul asta ,total deplasat spun eu ,afla ca m-am decis si eu sa -mi reiau comentariile pe acest blog pentru a te obliga sa revii la prezent . Pentru ca ce a fost ,a fost . Gata ,s-a platit pentru ce au facut si ce nu au facut „portokakiii” si Traian Basescu. Au cistigat ,da ,Netrocratia mogulului Dan Voiculescu si implicit USL-ul care sunt acum la putere .Netrocratii tai au cistigat Puterea asa cum a vazut o lume intreaga ( prin puci ). Dar nu si-au cistigat inca libertatea , singurul scop pe care l-au avut inca de la inceput. ” Iuda Basescu „se afla inca in coastele lor . A reusit sa-l faca pe Ponta sa semneze acel act de coabitare, in care principiile Statului de Drept vor fi respectate cu sfintenie . Ponta , desi mimeaza guvernarea, face totusi un singur lucru bun : nu mai asculta de Netrocratie ci de Democratie . Obligat, desigur ,ca altfel nu se poate . UE si SUA sunt cu ochii pe el si pe Justitie, iar Traian Basescu este singurul lor garant . Ei bine, este si pentru mine la fel. De fapt prezenta lui la Cotroceni este singurul lucru bun care se petrece in tara la ora actuala. Cu el acolo Netrocratia ta este pe duca …
  P.S. Pina la urma imi place de @Cykyry ăsta . Are viziuni romantice cu privire la „fanite ” si colegele „strigoiului „. :)))

 3. AVP Says:

  @cykyry, daca N.O. inseamna N.O., fostul meu coleg de camera, atunci ai ghicit, iar asta inseamna, de asemenea, ca si tu erai prin preajma, in anii aia, desi nu stiu precis acuma cine-mi esti. La ideea cu inchiderea comentariilor ma gandisem si eu.

  @Stely, obraznicia tonului tau si a quasipenalelor presupuneri, in ceea priveste resortul hypertextelor mele, ma scuteste de orice obligatie de a-ti da un raspuns. Daca vei continua in stilul ista, vadit influentata de goe al lu mboe securistrigoe, te voi trece la spam si te voi bloca pe fb, fara nicio indoiala.

 4. Cinic Says:

  Supralicitati,cu sau fara intentie,rolul proastei comunicari in media a ”realizarilor”regimului basascu-boc:prabusirea a venit din cauza rezultatelor dezastroase asupra economie si a vietii oamenilor,altfel nu votau 7,4 mil oameni impotriva lui cind pentru realegere votasera doar 5,2 mil,nota bene,cu toti sustinatori lui cu tot,2-3 milioane,care acum,la cererea lui expresa si a pdl,au lipsit de la referendum.
  Nu e numai abordarea d.voastra:toti oratorii ,oameni politici de douazeci de ani asta spun,gaia-matzu:vai,avem realizari maretze,da nu le vedeti voi,ca n-am stiut sa vi le aratam! Ca si cind prostimea ,din cauza mogulilor,crede ca le ghioraie matzele din cauza puterii,cind colo,opozitzia fiind de vina!
  Hai,pe ei ii inteleg,ca au interes politic si material sa minta,dar la dumneavoastra nu inteleg care e mativul acestei abordari!
  Poate rolul exagerat pe care il acordati media in viatza oamenilor.
  Daca ati mai coborii printre oamenii aia simplii si multi,ati afla ca sint milioane,care nici 2 ore pe zi nu au timp de tv(ca de net n-au bani sau n-au auzit)si cind se uita ,vad vremea si o telenovela ceva,cind isi beau seara tuica!
  P.S. Cit despre fostele ”fanitze”cred ca gresiti,io unu nu le-as mai acorda nici o atentie,le-as lasa sa vorbeasca in gol,parol,stricati orzu pe giste.
  Sa iertatzi daca am deranjat,da citesc de mult,si acu asta am gindit,asta v-am spus.

 5. Stely Says:

  AVP – Nu sunt inflentata de nimeni . Sunt aceeasi „obraznica ” ce ti-a luat parte, atunci cind unul ca @cykyry ăsta ,care aflu acum ca este posibil sa fie vreun coleg al tau, n-a catadicsit sa spuna (macar) o vorbulita de sustinere, nici pe vremea Apelului catre Europa ,nici dupa revolutie . Desigur ca nici acum nu va face mare brinza , dar asta e problema voastra. A mea este sa-ti spun ca ce faci nu este bine. Sa stii ca nu ma sperie nici jignirile tale si nici faptul ca ma vei trimite la spam Am destule posibilitati sa-mi exprim opiniile . Eu nu am ce pierde ,tu insa da.

 6. goldmundmondo Says:

  Am citit de curand un articol in Stuttgarter Zeitung in care era descrisa starea precara a Presedintele Frantei, François Hollande. El se bucura de o popularitate iesita din comun de scazuta, un fel de uzura prematura a ‘functionarului’ dupa doar un an de zile. Practic Holland se mai bucura de increderea a un sfert dintre francezii chestionati… Eu zic ca Parlamentul Frantei sa organizeze un referendum pentru suspendarea Presedintelui Frantei!.-nu asta strigau odata spre Basescu aceia care aveau sa fie viitorii usl-isti? Bun, nu stiu daca in Parlamentul Frantei exista atatia dezertori si tradatori (ca la noi – ca la noi probabil, ca la niimeni) care sa treaca de la socialisti in tabara adversa…

  De ce am dat exemplu François Hollande? Se poate observa intr-adevar un fel de uzura, de scadere mare a popularitatii unui presedinte, prim ministru, chiar si la popoarele cu o traditie in democratie, la popoarele cu o cultura politica deosebita, exista un fel de intoleranta politica ca o ultima ratio fata de masurile ‘anti-populare’ luate de un Presedinte de stat, de un guvern…

  AVP,
  scrie mai departe ca le scrii minunat!
  La toti numai de bine!

 7. AVP Says:

  @Gold, aparitia ta pe-aci imi reaminteste ca mai sunt si oameni buni pe pamant, chiar daca acestia nu sunt rumani get-beget, vai… Doame ajuta, vechi prieten !

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s