Fenomenu MBadea & Netocratia

  • Ghici cine era cea mai sexoasă din țară, chiar și când îl suspendară ? Antena 3, care cel putin pana acum a aratat ca se poate bate si cu Statu, daca birocratia statala indrazneste sa sufle in fata Diktaturii Mediei lu Patronatu, a hapait iar portia de jar care cam ii lipsea dupa ce domnii Ponta si Antonescu gafasera intr-un hal fara de hal, riscand astfel ca Reteaua Netocratica Felix sa se-nece ca rromanu la mal, tocmai cand suspandarea inamicului principal e pe val… Astfel, in prima zi a actiunii de suspendare, cand se presupune ca tristetea Oranjeriei era a mai mare, antenele mogulice au gasit nesperata ocazie de a incremeni cu obiectivele pe superbele picioare ale Doamnei U, mai mult dezvelite decat acoperite de o rochita neagra, sugerand ca stapana lor e relaxata si cocheta ca o mindrulita draga, intr-o zi in care, din contra, ar fi trebuit s-apara spasita si modesta ca o fefeleaga… oops. De-acuma, zmecheroasa Antenă va stii lectia : cand saracu Base se va stradui sa ne explice cat de grea a fost Criza si cum au fost el si cu Boc siliti – pe bune, mey – sa faca sacrificiile alea, fix in aceleasi momente celalata jumatate a ecranului va focaliza (cum a inceput s-o faca deja…) pe gentile, pe sandalele, pe tocurile, pe manusile, pe rujurile si pe rochiile de mii de euro ale dnei U, ce ignorau Criza ca dreaqu, si deci practic vom avea Imaginea vs Cuvantu’ (in era media), adicatelea un urias contra un paduchias, la care se va holba boboru telespectator poate las si ignorant, insa VOTANT… oops. Cand am spus ca echipa de imagine care, intre alte traznai, s-a gandit sa faca din Oranjerie o verde Orezarie chiar in plina campanie e dusa cu pluta pe Bistrita cea mai zurlie, credeati doar c-asa-mi place mie, sa iau in satirica poesie orice maharie kakie, a…? Uite ca nu e asa si ca pur si simplu am avut dreptate (iar), fir-ar… 👿 (July 8, 2012)

  • Va puteti imagina un Catavencu in rol de fhurer ? Cand nu tipa si mai ales nu gargariseste ca un Catavencu pe post de Fuhrer (daca va puteti imagina o asa strutocamila), hai sa zicem ca dl Antonescu e cat de cat digerabil. Dar cand il lasa nervii – si e absolut clar ca-l lasa cam prea brusc si prea des -, se-alege ales-bules… Ce sa mai vbim ca atunci cand zambeste (chipurile ingereste) ai impresia ca chuckyeste… oops. (July 8, 2012 at 8:48pm)
  • Adevaratii stapani. Adevaratii stapani la ora actuala sunt Retelele Netocratice, nu partidele si nici macar statele. CNN si NBC, impreuna cu puzderia de bloguri si cu anonimii de pe retelele de socializare au impus primul presedinte de culoare pana si-n Superstatu’ cel mai tare si mai puritan de subt soare, iar Antena 3 e pe cale de a impune un civil oarecare in Romanica cu cei mai multi generali si colonei pe cap de locuitor de pe fata Planetei, bey… oops. Si cu asta ce dreaq mai vrei, ca sa pricepi c-am intrat in era Netocratiei ? ► Asta e situatia si next generatia. (July 8, 2012 at 10:14pm)
  • In era Media & New Media marketingul politic e totuna cu marketingul comercial. Oamenii astia, care se pretind inteligenti si instruiti, spre deosebire de adversarii lor cica „trogloditi”, nu sunt capabili sa priceapa ca in era de intensa medializare a politicii, cand politicienii sunt nevoiti, spre a putea sa devina cunoscuti marelui public, sa cante dupa cum le dicteaza patronii ori sauronii televiziunilor de top si sa devina – apud Bard si alti corifei ai postmodernismului – „o nouă categorie de oameni de divertisment televizat prost plătiţi, nişte actori inofensivi care interpretează scenariile altora, verificaţi tot timpul fără milă şi batjocoriţi de supraveghetorii lor din presă”, ei bine, dasteptii si competentii lu pesce, incremeniti in discursurile lor intelectualiste, moraliste, deontologizante si-n fond delirante, n-au inteles ca astazi marketingul politic a devenit totuna cu marketingul comercial si ca a-ti promova un om politic e acelasi lucru cu a promova un brand comercial oarecare, fiind obligatoriu deci sa respecti macar legile elementare ale namingului, de-un paregzamplu. ► Or, cand tu vii si numesti noul tau produs politic „Initiativa Civica de Centru-Dreapta”, facand ca telespectatorul sau cititorul – iar in ultima instanta electorul – sa riste a-si frange ori a-si inoda limba spre a pronunta acest nume lung si imbarligat, care de aceea nu va fi niciodata simpatizat de targetul masificat, inseamna ca esti Tufa de Venetia, neaparat ! Iar asta se vede de altfel si din modul in care te strofloci ca dintr-un brand pe care pana acum ni l-ai prezentat or mitizat ca savant sau intelighent service & rasat, poliglot si superelevat, sa faci (asa, deodat’) un orator rastit si pitagaiat, un polemist artagos si bosumflat, un rica venturiano ridicol-infuriat, un acuzator si-un denuntator al tarelor adeversarului din boboru nesofosticat, care evident ca-ti va raspunde cu „ba pe-a ma-tii!” la patrat si astfel circul in care savantu nostrum se va topi ca un vinisor inobilat intr-o sarja de scuipat e – vai – asigurat.(July 9, 2012 at 10:27am)
  • Fenomenu MBadea & Netocratia. Eu nu-l citez pe MBadea, aloo, ci doar constat – c-un ochi de ganditor curat, nu doar doctorat pe copiat – existenta fenomenului MBadea & Netocratia, care a cotropit Romania (ca si Suedia, de altfel, sau ca si America). Filosofu pe care-l citez e Alexander Bard, unul dintre cei mai mari ganditori postmoderni, de care ar fi trebuit sa fi auzit si dta, la doctoratele cu care – pe buna dreptate – te lauzi. Asa ca daca ma dojenesti aci, fa-o onest, nu ma confunda cu homuletii aia simpluti, printre care te plimbi ca o propagandista cam prea insistenta si ideologic un pic vetusta, intre noi fie vba ; pe Stely o-nteleg, caci ea tocmai si-a redescoperit niste reflexe de pe vremea cand era secretara de judet (si n-ar fi niciun rau in asta, daca propaganda de acest tip n-ar produce de fapt efecte exact contrare celor scontate, in spe), insa domnia ta… ? Pai se poa, mey ? (July 9, 2012 at 2:13pm)
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s