Când va spuneam sa nu dati prea tare in Ponta, credeati ca ma tin de poante, a…?

 • Un avertisment protocronic… oops. In atentia onor Oranjerie, please : nu dati prea tare in Ponta, aloo, caci presupunand ca veti castiga in 2014 vreo ditamai presedintie, o sa fiti nevoiti sa-l rugati – iar…- sa va fie prim ministru pe veresie… oops. Caci cine dreaq altcineva o sa fie: nea Jiji din Oierie, Vadim din Butimanie sau DDD din Caracalie, olelie lie ? :) (May 27, 2012 at 8:02pm)
 • Ucenicul vrajitor. Nu cred ca Victor Ponta il va salva pe Adrian Nastase cu pretul carierei si credibilitatii sale politice. Dar nici nu-l va trata ca tiganu care dupa ce a ajuns imparat, mai intai pe ta-so l-a spanzurat. In fond, hai sa fim seriosi, nici Traian Basescu nu l-a lasat pe Ion Iliescu pe mana procurorului din procesu lu Ceausescu. Restu e gargara mai mult or mai putin electorala. Punctum.(May 27, 2012 at 11:03pm)
 • Credeti ca Ponta a preferat-o intamplator pe Codrutza ? Spre deosebire (pentru cei interesati de adevar, desigur, nu doar de propriile lor obsesii or prejudecati induse de lunga manipulare la care au fost supusi de catre sirul de jmecherosi mascati, precum Vacutza lu pesce, de care idealista Stely s-a indragostit nebuneste, fireste), procurarita plagiatoare numita-n functie de justitiara ioropeana, care la randul ei a fost tinuta in brate de nu spui tzine, persoana importanta, vezi bine, n-a dat drumul nici pana azi dosarelor lui Ivan Ilici de la revolutie si de la mineriade, si din ce pricina, mey, arici pogonici, dar fudulici, ia ghici… ? :roll: (May 28, 2012 at 7:44pm)
 • Mai are MRU vreo sansa sa-si revina ? MRU greseste ca se ia-n betze cu agresivul Crin Antonescu. El trebuie sa ne-arate ca e un domn finut, cult, elegant, diplomat si relaxat, numai bun de reprezentat Statu Ro dupa un Pirat jurat & crispat. MRU tre sa fie genu Isarescu, nu Vadimescu sau alt escu, fals coiescu. Un ungurean romanatean, pe care sa-l doara-n cojonace – scuzati expresia – de ce latra unii la el pe timp de pace. El tre sa-l convinga pe jolly-jokerul Ponta ca e varianta optima de guvernare, mult mai tare decat un PDL c-un Antonescu care n-ar putea sta calm la Cotroceni, atata timp cat ista are-n mod natural zghermi in cour si nu stie sa dea Mediei cu bonjour, mai supalacios si ca un scorpio pur… oops. Iar daca nu, nu, altu la rand, si sa nu va vad plangand, numai pt ca nu reusiti sa va scoateti gargaunii idealisti din gand. (May 28, 2012 at 9:06pm)
 • Si uite unde ati ajuns… Asa oi fi crezut tu – si alti talibani ca tine – si cand le gaseam “noduri in papura” Udrei or lu Basescu, fara sa intelegeti ca observatiile mele aparent critice, in realitate doar oneste, erau consiliile unui om dezinteresat si de buna credinta, care stie bine ce spune… Si uite unde ati ajuns: din greseala in greseala spre victoria finala. (May 28, 2012 at 9:36pm)
 • Margaritas… oops. Pe mine ma mahneste altceva : si anume, ca desi ati stat atata vreme in preajma mea, n-ati invatat sa ganditi liber si sunteti manipulabili ca la teatru de papusi. In loc sa cereti indepartarea din front office-ul PDL a celor cu adevarat vinovati de degringolada in care a ajuns Oranjeria (adusa pana acolo incat e-n stare sa-si abandoneze pana si culorile clubului, cum ar veni), va supalati – ca vaca ecologica pe sat – tot pe mine :) Mha, da’ isteti mai sunteti, mie-mi spui ? (May 28, 2012 at 10:18pm)
 • In era New Media nu duci batalia cu generali, ci cu pamfletari. Mircea Badea, care tocmai le promite tabloidelor ca le-a luat in colimator cu celebra-i zicere:”Muriti!”, pare sa ignore ca primaru cand semneaza cu manuta sa ca demisioneaza (el crezand ca de fapt se premiaza, mprostu drea :) ) că tabloidele nu sunt politicieni, care sa se teama de el ca sfarleaza de fofeaza, ci din contra, iele – tabloidele – jubileaza cand politicienii lacrimeaza si ofteaza cand politicienii sau alte vedete ce depind de media ca râia de broasca arboreaza o radioasa masca… Asa ca pe masura ce sauronu media MBadea va “omori” tabloidele injurandu-le vârtos la emisia-i cu rating en gross, tabloidele vor invia, si vitzavercea : pe masura ce tabloidele vor deveni si mai vii, MBadea, incet-incet, va parea ca se tine numai de prostii, de ranchiune & copilarii, si-o va beheli… lol.► Acuma, tu, portokakiule, cel care stii – sau ar trebui sa stii – ca Sauronu Media MBadea el singur ar putea opri ascensiunea as-ului pe care-l tii in maneca, fire-ai sa fii, trage concluziile, in caz ca ai in cap circumvolutii cilibii, iar nu aceleasi fumate scenarii pe care ni le tot rostogolesti de ani de zile, ca intr-un joc de cam tembeli copchii… In era Media & New Media nu armatele secrete de baieti si fete iti vor apropia victoria, baiete, si nici miliardele unuia sau altuia, ci eminamente talentele si mai mult de-atata: ingeniile, mey, voila… (May 29, 2012 at 11:59pm)
 • Non, je ne regrette rien… In ce ma priveste, si despre oricine ar fi vba (fiindca n-am avut timp sa caut, si nici de la tine nu m-am prea dumirit ce si cum, caci esti mare diplomata, de…:)), ei bine, nu regret nicio clipita pierdutele pretinii de-aci. Inseamna – daca e adevarat ce sugerezi tu – ca oamenii astia mi-au devenit pretini exclusiv dintr-un interes politc conjuctural, iar nu pentru ca ar fi apreciat altceva la mine, halal… De altfel, eu credeam ca i-am convins pe oamenii astia nu doar pentru faptu ca “scriu bine”, cum presupui tu, ci si cu alte fapte, care bat muult mai departe decat un politcian sau altu, pentru care ei sau ele – mai ales – cad pe spate (fara sa stie nici macar pentru ce o fac si daca nu cumva sunt manipulati ca un pachetel de vata-n vrac). Asta e situatia si tratatia nationala, iar daca si tu vrei sa pleci, esti libera, dar macar spune un onest adio, surioara :) (May 30, 2012 at 1:12pm)
 • Sauron Media Funky. CMM, n-ai de unde sa stii daca nu cumva si saltimbacu MBadea se uita, in felu lui, in Sus… oops. Aseara, de-un paregzamplu, a donat 50 de milioane unui copil bolnav de cancer, pe care l-a si promovat in modu-i tembelut (pentru unii prea sofisticati or demodati :) ), insa funky sau tzutz, pentru oamenii marunti, dar multi, in orice caz, si asta s-a intamplat dupa ce tocmai pierduse 150 de milioane la un pariu pe Bute (chestie pe care a explicat-o in modu sau haios, insa perceput ca sincer…). Ce vreau sa spun: in era funky un politician incruntat, precum Monica Macovei, sa zicem, n-ar avea nicio sansa in fata unui saltimbac hahaitor (ca Base al nost, e.g…) Sau, daca nu (mai) ai un astfel de politician, care sa fie compatibil cu Era Funky, musai sa ai un Sauron Media Funky, aloo, care sa-ti promoveze omu’, asa cum o mare echipa de fotbal are nevoie de un Pele, de un Beckham sau de un Ronaldo, care sa-i aduca o virala simpatie publica, altfel nu face nici doi bani in vremea noastra, chiar daca jucatorii pe care-i are efectiv sunt poate la fel de buni fotbalisti sau chiar mai buni decat vedetele superscumpe (dar nu sunt funky, vai…) ; altfel esti scos pe tusa, chiar ma mir ca nu stiai… oops (May 30, 2012 at 1:28pm)
 • Următorul ‘rău mic’… My friends, tre să fii pornit rău de tot ca să crezi că un om care – vba lui Sorin Ilieşiu – e “cel mai just analist din ultimii 30 de anişori” şi care-n plus (apud Adrian Merfu) e fix Next – chiar dacă unora nu li se pare prea modest, păi cum naiba… – din şiru Hegel, Heidegger et aliis ejusdem farinae ever-est, cum ar veni …oops , s-ar phootea prosti aşa, deodată, fără măcar să se-aleagă cu averea lu Felix Motanu, toată… Dăştepţi şi curaţi, dar încremeniţi în proiect ca nişte warriori portokaki teleportaţi, voi cam uitaţi, fârtaţi, că io n-am semnat un contract definitiv şi irevocabil cu fostul „rău mic” din Carpaţi, iar acum, când ex-„răul cel mic” nu mai poate să facă nici rău, nici bine, nici baremi unui mogul calic, darmite unuia mai voinik, ne mai vorbind de patria care doar într-un fir de lean dick se mai ţine, vai (şi nu de alta, ci fiindcă Marele Papai şi-a prăpădit puterea cu ifosele-i de jmecheros jucător spre diktator şi cu colivăresele portokakiilior, ignorându-ne consiliile rarissime şi fără să ne zică măcar bonjour pentru că l-am sprijinit când nimeni în jur nu-i mai dădea decât un şut în Ur…), păi ce-aţi pohti voi, daraghia moi, aţi vrea ca io acuma, la sfârşit, să continui a-l iluziona pe arogantu’ închipuit c-ar mai putea recâştiga ceea ce singurel, aloo, a năruit… ? Tot ceea ce poate să facă un om ca mine, deci nu un taliban sentimentaloid ca voi (care sunteţi consecvenţi ca nişte blânde oi, n-am zis altcumva :) ), e să-l păzească pe Ponta, cu vorba sau cu fapta, şi cât şi cum s-o putea, p-acilişa, să n-o apuce drea după Chucky & Marga, spre Moscova, şi să se-aleagă puradicu de Românica nord-atlantică şi ioropeană, adicătelea… Ponta fiind – şi asta e poanta – „răul cel mic”, mic, însă doar el cu vocaţie de ascendent voinic (pe când din celălalt nu va mai rămânea – pe mâna & colivăreasa sa, repet – decât un tot mai stins glas de lerlă, helas … :( Şi nu pentru că s-a transformat în perlă ! (May 30, 2012 at 4:55pm)
Reclame

11 răspunsuri to “Când va spuneam sa nu dati prea tare in Ponta, credeati ca ma tin de poante, a…?”

 1. Stely Says:

  Hai sa revedem disputa din 28 mai 2012 , precum si unele previziuni cu privire la Gigi Becali .

  AVP Viorel Padina Credeti ca Ponta a preferat-o intamplator pe Codrutza ? Spre deosebire (pentru cei interesati de adevar, desigur, nu doar de propriile lor obsesii or prejudecati induse de lunga manipulare la care au fost supusi de catre sirul de jmecherosi mascati, precum Vacutza lu pesce, de care idealista Stely s-a indragostit nebuneste, fireste), procurarita plagiatoare numita-n functie de justitiara ioropeana, care la randul ei a fost tinuta in brate de nu spui tzine, persoana importanta, vezi bine, n-a dat drumul nici pana azi dosarelor lui Ivan Ilici de la revolutie si de la mineriade, si din ce pricina, mey, arici pogonici, dar fudulici, ia ghici… ?

  Steliana Ionescu AVP,Nu stiu daca tu ai citit raspunsul prompt al lui Kovesi ,referitor la plagiat .Eu am avut de ales intre credibilitatea ei si alui Ciuvica . Tipul imi provoaca greata ,numai cind ii scriu aici numele .Iar eu ma mir cum (tu) poti sa -l crezi pe el si nu pe Laura K. Din ce stiu ea a cerut CSM sa confirme sau sa infirme acuzatia .Eu vad ca acest caz este inchis.In schimb la Ponta dovezile au fost concludente ,promovate i de aproape toata mass-media si nu pe un singur blog. Dar chiar ma mir,cum de compari asa -zisul plagiat al lui Kovesi (nedovedit) cu interventia luiPonta in cazul Nastase ? Are el aceleasi consecinte de decredibilizare actului de justitie ca si cel de interventie a politicului ?Nu am auzit nici un cuvint al oficialilor UE ,referitor la ea .In schimb la ceea ce a facut guvernul Ponta prin intermediul unui Grajdan sef laISC din subordinea directa a lui ,da. Consecinta a fost retragerea actului respectiv.
  28 mai 2012 la 21:56 · Îmi place

  Avp Viorel Padina Pai ce nevoie aveam sa ascult pledoaria pro domo a d-nei cu pricina, cand puteam sa ma conving cu proprii-mi ochi daca Ciuvica are sau n-are dreptate ? Si are, aloo ! Apropo, ia uta-te pe cine promoveaza Cristoiu al vost pe B1: pe viitoru vostru aliat de nadejde, oieru mintii Ro (spune-i si maestrului DG sa se uite, nu de alta, dar ca sa nu scoata desemnele contra oierului aliat tocmai acum :)) Of, of, cica de ce va consider talibani
  28 mai 2012 la 22:06 · Îmi place

  Steliana Ionescu AVP ,Pai Gigi Becali este candidat la PG .Daca te uiti bine ai sa vezi ca este sigla „emisiune electorala”.La Cristoiu au fost multi candidati ,din toate partidele .A fost si Oprescu ,de ex. Acum am inchis tv si desigur nu m-am uitat nici la Oprescu sau la alti candidati „sustinuti”de Cristoiu .De fapt nici la Turcescu . Cred ca ,acestia ( candidatii )isi platesc aparitiile la televiziunile particulare .
  28 mai 2012 la 22:17 · Îmi place

  Avp Viorel Padina Daca ai asculta ce zice Jiji, ai pricepe ce-ti spun… Dar voi, precum copii de tita, nu va uitati decat la desemnele care va place Of, of

  Adica mai bine zis , cum sareai tu de la o chestiune la alta cind nu aveai argumente . De la de la „Grajdanul lui Ponta ” ,la „procurarita plagiatoare ” care nu a dat drumul la dosarul de la revolutie etc ,apoi fara nici o legatura la „Jiji Becali” pe care il bagai pe gitul „portokakiilor „,banuindu-i ca ar face alianta cu el, si asta pentru ca era” promovat” de Ion Cristoiu de la B1 TV .

  Prin urmare vin si intreb : acum -aprilie 2013″ – al carui „aliat de nadejde” este „oierul mintii Ro „-Jiji Becali ?
  A, privind dosarele revolutiei ,pe care le-a tinut la sertar Codrutza Kovesi , n-ar fi normal ca Sorin Iliesiu ,acum senator USL , sa faca un Apel catre Guvernul si interpelari in Senatul Romaniei, pentru repunerea lor pe rol ?

 2. AVP Says:

  Eu am spus acolo mai multe lucruri, pe care trecerea timpului le-a verificat cu rigurozitate, iar intamplarea asta ar trebui sa-ti spuna ca am dreptate si cu oierul mintii, intr-un plan mai adanc (desi nu oricine poate vedea cum devine treaba, pai cum drea…) Acum un an poate ca ti-as fi dat mai multe explicatii, insa azi nu mai am niciun chef. A trecut timpu ala cand erai o rasfatata pe acest blog, Stely. Te las sa spui in continuare absolut tot ce vrei, hic et nunc, intrucat te cunosc, insa nu-ti garantez ca-ti voi raspunde de fiecare data, atata timp cat te asociez cu activitatea hartuitorului si defaimatorului meu las si anonim. Sa fii sanatoasa.

 3. AVP Says:

  ps: Decat sa te dai in triribomba cu goe al lu mboe securistrigoe si cu alti zmecherosi de pe-aci, mai bine ai ceti linku ista, Stely… :

  http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/tehnicile-secrete-pentru-controlarea.html

 4. AVP Says:

  Postare noua.

 5. Dl.Goe Says:

  AVP – Si de ce anume ii recomanzi d-nei Stely sa citeasca articolul respectiv? Acel articol abunda de tehnici pe care tu insuti le folosesti. E drept ca le folosesti la nivel amator (pentru ca esti amator in toate) si cu rezultate pe masura. Vrei sa te dai de gol? Sau iti imaginezi ca procedand asa iti vei proba (1) inocenta si bunele intentii si vei lasa sa se inteleaga (2) ca tu ai putea fi tinta unor asemenea tehnici perfide. Intram iarasi pe taramul medical al maniilor (mania grandorii) de care suferi.

  Cred ca articolul, destul de instructiv de altfel (il voi prelua pe Arca lui Goe) greseste sub doua aspecte majore. Intai ca exagereaza rolul si ponderea manipulatorilor profesionisti platiti sa efectueze asemenea munci cu rezultate greu de contorizat, evaluat si remunerat potrivit. Majoritatea celor care par agenti sunt simpli „trolli” cu autoamorsare care nu urmaresc decat satisfactii egoice personale, ca manipulatori, diversionisti, provocatori, ori ca aparatori a cine stie carei cauze, careia ii sunt atasati afectiv si inertial, si in genere slujindu-si cum pot mai bine evidentierea importantei de sine, relativa (intotdeauna) la adversarii cu care au ajuns sa fi adversari in mod accidental in ciocnirile egourilor. Si daca exagerarea (rolului si numarului agentilor platiti) este prima greseala strecurata in articol a doua, la fel de grava, este aceea ca se considera aprioric ca „ceilalti”, forumisti, bloggeri, lansatorii temelor de dezbatere „antiguvernamentale” ar fi baieti buni, cinsiti, onesti, informati, dornici sa promoveze dreptatea, adevarul corectitudinea. Aiurea. Majoritatea sunt trolii sadea care procedeaza exact ca trolli „obisnuiti” in exact acelasi scop: sublinierea importantei de sine. Cand acesta devine scopul, oamenii nu mai au scrupule, si devin partizanii acelorasi metode, folosite intuitiv, precum trolii sadea. Acestia vor cenzura, vor minti, vor calomnia, vor insulta, pe oricine le ameninta scopurile. Ca in aceste dispute egoice or exista si baieti buni (cu totul buni) si baieti rai (cu totul rai) nu poate schimba prea tare natura problemei intrucat acestea sunt cazuri rarisime. Eu unul n-am intalnit asa ceva. Tu ai intalnit? Hai fi sincer…

 6. AVP Says:

  Da’ de ce raspunzi tu in locu lu Stely, securistrigoe ? I-ai devenit si tutore, man ? 🙄

 7. Dl.Goe Says:

  AVP – Iarasi te tii de diversiuni ieftine. Cum adica am raspuns in locul ei? Am raspuns in locul meu. Am comentat un articol pe care-l faci cunoscut pe blog vizitatorilor tai. Daca ai fi vrut sa stie doar d-na Stely de existenta lui i-ai fi trimis un e-mail. Asa ca te consumi iarasi in malversatzii de mahala. Nu-i sunt d-nei Stely nici tutore, nici mentor, nici idol asa cum aspiri tu (totdeauna) cu speranta (uneori). Din cand in cand ii sunt d-ne Steli interlocutor pe text, punctual, pe anumite texte, fara a include in fiecare discutie, pe fiecare text istoria tuturor discutiilor si/sau emotiilor insumate din trecutele discutii asa cum procedezi tu – creand un enorm haloimås in orice discutie care este musai una istorica.

 8. Stely Says:

  AVP – Inca nu am citit linkul respectiv . Mi s-a parut mult prea vast si destul de complicat. Prin urmare l-am lasat pentru maine sau poimaine . Dar nu stiu sigur . Genul asta de articole alarmiste si vadit manipulatoare nu ma atrage. Asta ,intrucit nu am nici un interes (ca forumista libera de obligatii ) sa ma feresc de trolli , trolling si de alte alea … M-am imunizat ,n-ai observat ? 🙂 Zau ,eu nu am de ce sa ma sperii . Sa se sperie cei care comploteaza impotriva Statului de Drept , infractorii ,politicienii care pun la cale puciuri ,magistratii corupti care isi dau mana cu infractorii etc..
  .Eu nefiind in nici o categorie dintre cele enumerate , nu ma simt in nesiguranta . Ei ,dar am sa-l citesc totusi … Acum ,recunosc, am scris cam „dupa ureche”.

  P.S. Dar unde vazusi tu ca @ Goe raspunde in locul meu ? Venisem sa raspund chiar eu .Dar uite ca mi-a luat-o inainte . 🙂
  A,dar nu aveam de gind sa scriu ceva la adresa articolului .Voiam sa-ti propun sa lasi chestiile astea cu „netrocratia”, ca din cauza lor te-am lasat balta . Am facut alergie …De ce n-ai vrea sa scrii ceva din actualitate ? De exemplu stiai ca azi a a fost Ziua Pamantului ? Pai ar fi fost destule de discutat despre asta . Cit de greu iti este sa te eliberezi de trecut ? Sunt cu mult mai interesante evenimentele prezente sau viitoare. Dar zau ,nu vreau sa insist . Nu vreau sa ma bag intre tine si @Dl Goe sau intre tine si @CMM. Apropo , mai vrea mesajele alea pentru Romanul sau ? I-am spus ca daca plateste bine i le dau. Cine n-ar vrea sa fie personajul principal intr-un roman ? Uite ,daca vreti il scriem impreuna (eu ,tu ,dl goe si cmm ) Fie aici ,fie pe Arca lui Goe . Mama ce tare ar fi !! Nu uitati : sunt un „observator care creaza realitatea 🙂

  P.S. O veste buna :Catalin Voicu senator PSD ,a fost condamnat la 7 ani cu executare (definitiv) . Si Florin Costiniu . Hai ca mergeeee !

 9. AVP Says:

  Steliano, sunt insemnarile mele de cuc feisbuc, pe care le public si io pe unde pot, pe unde apuc. Credeam, de altfel, ca macar dupa un an – si dupa ce timpul a confirmat riguros analizele mele – vreun ruman va intelege ce tot spun.

  Zici ca alea sunt lucruri ‘vechi’ ? Din contra, sunt mai actuale decat oricand. Plus de asta, reluarea acestor lucruri cica ‘vechi’ imi ofera ragazul ca intre doua prase la gradinita-mi de vara se reiau firul ‘Povestii lui Ave’ de odinioara, preconizand de-un paregzamplu (inca nu m-am decis, intrucat sunt foarte ocupat) sa va explic ce-am vrut sa spun prin nota nr.2 de aici si alte chestiutze pe care gandisem sa le adun in Epilog-ul la Povestea lui Ave, poveste pe care intentionam sa o aduc pana in zilele noastre – cand practic Secu ma urmareste si ma hartuieste ca si in trecut, aloo… -, insa nu stiu daca voi mai avea timpul si fortza sa duc aceasta poveste pana la capat… De asemenea, din cele 51 de Canturi ale Planetei-Ou, poate o sa mai dau de Pasti un cant vechi-nou, cu conditia ca sa ma lase – macar in pace – boboru meu… oops.

  ps>> Fa-ti timp si citeste linku dat de Riddick, nu de alta, dar ca sa intelegi mai multe despre locul unde iti duci vacu de la o vreme si despre strigoiul ce il bantuieste, fireste. Si iti repet : sa nu cumva sa-ti faci iluzia ca eu citesc ce spui tu pe-acolo, aloo… Acel loc nu mai exista pentru mine si bine ar fi sa dispara si pentru tine, ca si pentru CMM, nu de alta, dar ca sa nu va faceti naiba de ris, la finalu finalurilor, dear suflete…

 10. AVP Says:

  @strigoe, tu nu vezi, mha, ca te public, cand am timp si chef sa te scot de la spam ? Iar daca vrei sa te public absolut free, orice ai spune pe-aci, nu-ti cer decat un lucru : sa ne spui cine esti, fire-ai sa fii ori macar sa nu te mai ascunzi de 4 ori pe zi dupa proxy. Adicatelea, desi ma ameninti ca un bandit, ma insulti, ma discreditezi si ma minimalizezi de parca tu ai fi marele uture iar io doar un insignifiant avp, totusi nu vrei sa-ti asumi nicio raspundere, viteazule, a ?

  Si inca o chestie : de ce nu-ti publici in troaca ta toate mesajele refuzate de platforma mea ? Cine te opreste, fata mea, decat obsesia or misia ta de a-l deturna pe AVP si de a-l impiedica sa-si scrie jurnalele si povestile, care cica n-au nicio valoare, he-he, d-aia v-ati pus voi in miscare diviziile de mascati si v-ati reactivat ‘sursele’. Pe cand si dui-soarele, strigoiule ?

 11. Stely Says:

  AVP – Imi este teama ,si asta o spun cu multa mahnire ,ca tu nu mai ai nici un chef de scriitura. Simt ca esti in stare sa sapi si in piatra seaca (ca sa-ti faci de lucru ) decit sa te asezi la masa de scris. M-as bucura nespus de mult sa aud ca ai terminat .atit Povestea lui AVE , cit si cele doua cinturi la Planeta Ou .Dar cel mai mult si mai mult as vrea sa termini” Shir
  Hashirim pre limba lui Emin” . Citeam deunazi intr-o carte extraordinara ,pe care ti-as recomanda s-o citesti ,dar nu cred ca vei vrea , o frumoasa prezentare a poemului biblic „Cântarea cântarilor ” . De fapt am inteles ca titlu din ebraica „Shir-ha- shirim ” inseamna „Poemul poemelor ” In timp ce citeam ca exista o antologie scrisa de Radu Cârneci(publicata in 2009)care cuprinde 16 variante in limba româna (1688 -2008) ,ma gindeam la cea scrisa de tine. Mi-a atras atentia ca autorul cartii a facut o o mica punere in paralel a traducerii in limba romana , facuta de Bartolomeu Anania si cea facuta de un celebru traducator in limba francea a Bibliei . Se numeste Andre Chouraqui . El spunea ca traducerea in limba romana a „Cântarii cântarilor” , facuta de Bartolomeu Anania, are „extraordinare valente poetice ” fata de cea in franceza . Ca cea in limba franceza ,desi are expresii de „mare forta ” sunt „greu compatibile” cu „spiritul poetic „,pe care limba romana reuseste sa il exprime . Este deci un elogiu adus antologiei lui Radu Cârneci , spunind ca ea este un „imn adus frumusetii limbii romane „, capabila sa ilustreze in diverse feluri Cântarea Cântarolor. Ei bine ,citind si citeva exemple de versuri ,ma gindeam ca si prelucrarea ta ar putea sa fie introdusa in aceasta antologie ,intrucit are aceleasi „valente poetice extraordinare „. Iti spun asta ca sa vezi ca inca mai sper sa iesi din hatisul asta steril si pagubos (maincator de nervi si timp) in care vad ca te simti totusi bine ,altfel ai iesi din el. Mai indraznesc inca odata sa-ti zic : lasa obsesiile in seama altora . Elibereaza-te de ele .Nici nu stii ce bine este sa fii liber ,sa nu-ti pese de ceea ce spun altii ,dar sa-i asculti totusi degajat , fara ginduri intunecate .

  Daca ai sa faci astfel, vei vedea ca ce spui aici… „Si iti repet : sa nu cumva sa-ti faci iluzia ca eu citesc ce spui tu pe-acolo,
  aloo… Acel loc nu mai exista pentru mine si bine ar fi sa dispara si pentru tine, ca si pentru CMM, nu de alta, dar ca sa nu va faceti naiba de ris, la finalu finalurilor, dear suflete…” este lipsit de insemnatate , de utilitate si in ultima instanta de logica. Pai de unde stii tu ca ma fac de ris daca nu ai citit si nici nu ai de gind sa citesti ce am scris eu pe Arca lui Goe ? Ti-a spus @CMM ,@Radu Humor ,@Cinic si ..mai cine ? Vom vedea „la finalul finalurilor „? (cind va fi sa fie) daca si cum ne-am facut de ris fiecare . S-ar putea insa ca acest final sa vina ceva mai repede ,intrucit vad ca @Dl Goe tinde mai degraba spre „blogul de la Corabia” , decit spre Arca lui Goe . Uite cum vad ca incearca sa ma aduca din nou aici . 🙂


Comentariile sunt închise.