Anonimi şi obraznici

Un rix cu strâmbătatea de „În linie dreaptă”. – Da, specific, genului extremist si sfertodoct : anonimi si obraznici. Daca ar avea adevaratele voastre nume si CV-uri in fatza, multi naivi care va tot citeaza s-ar lamuri, poate, despre ce-i vorba si cine si de ce va mana-n lupta. Deocamdata, eu am inceput spre a va impiedica sa mai ajungeti in my inbox cu semnalul vostru bagaretz, iar ulterior voi sterge din lista mea de friends pe toti cei care la randul lor va au in lista lor de friends. Cei care n-au minimul bun-simt de a se solidariza cu mine intr-un rix cu niste obraznicaturi care ma insulta, de parca ar avea pe raboj faptele mele, nu merita sa-mi fie prieteni. ► Dacă tu – preopinentul meu de pe “In Linie Dreapata” – ai fi redactorul “Apelului către Europa”, al samizdatului “NU!” şi-al singurului proces prin care un scriitor rumân a dat în judecată o editură comunistă pentru că i-a încălcat libertatea de expresie (toate aceste fapte fiind UNICATE Ro, aloo), ai avea un ego tot atât de gonflat ca şi-al meu, priatelo. Ca oricărui homuleţ meschin la suflet şi îngust la minte ţie nu-ţi plac decât “modeştii”, neavând nici măcar atâta cultură încât să ştii vorba aia celebră a lui Th.Mann : “Numai golanii sunt modeşti!” E la mintea cocoşului – dar nu şi a dodoşului, după cum se vede – că orice personalitate autentică este orgolioasă în mod natural şi centrează lumea întreagă împrejurul său, iar cei care sunt “modeşti” sunt fie “golani”, cum le zice Mann, fie doar se prefac a fi “modeşti”, ca să-i păcălească pe proşti şi să-i potolească pe căţelandrii gălăgioşi, dar găunoşi şi complexaţi, ca alde tine. Or, io n-am niciun chef să fiu un astfel de “modest”, fiindcă nu mă gâdilă absolut deloc să mă placă homuleţii or curbuliţele de doi bani. Io nu sunt un gigolo pt mămici futulici şi nici un păcălici pt aricii pogonici, băiete.// PS – Ti-aş mai spune io – ca să-ţi potolesc lătratu de căţel now – că sunt şi auctorul “Poemului de oţel”, precum şi gânditoru “Planetei Ou”, dar faptele astea (la fel de unice) chiar că nu le percepe orice mbow, alou. De asemenea, ţi-aş mai preciza că io, deşi sunt mândru de-al meu ego, nu sunt totuşi un arogant (căci altfel nu m-aş îmbrăca la second hand, ca cel mai umil gigant, n-aşa…?), însă ar fi absolut inutil pentru un biet brigand nici prea deştept, nici prea berbant, ce mă hămăieşte ca un sulică frânaru din anonimatu-i bufant. (mesaj postat pe wallu lui marius bostan – pe vremea aia promotor al dreptacilor lu pesce pe fb – în September 3, 2011 at 12:54am)

Invatamant ca pe vremea lu Popa Dracu. – Chiar şi acest procent de 20% e mult gonflat faţă de crunta realitate a învăţământului rumânesc (care ca mentalitate se găseşte pe vremea ceaslovului lu Popa Dracu). Dacă dăscălimea ro ar da ea însăşi, hic et nunc, un examen de Bac, n-ar atinge nici măcar acest procent de promovare. Crunt, dar adevărat. ► Invatamantu ro se axeaza inca foarte mult pe toceala, pe aglomerarea unui balast henorm de date inutile in tartacutza bietului elev, acest soi desuet de invatamant incurajandu-i pe papagalii memorizatori, nu pe ingeniosii creatori. D-aia zic ca dascalimea noastra e, ca mentalitate, pe vremea ceaslovului lu Popa Smântână, iar intr-un astfel de invatamant un Eminescu sau un Einstein ar ramane din nou repetenti, pai cum dreak. Nu se intelege ca-n epoca internetului, cand poti gasi pe Google toate datele cu care iti incarci memoria la scoala si-ti mananci tineretea, in loc sa ti-o traiesti pur si simplu ori sa-nveti cum sa te porti in societatea maturilor, accentul nu mai trebuie pus pe muntele de cunostinte, ci pe felul in care poti sa interpretezi si sa selectezi mai eficient aceste cunostinte, functie de aptitudinile strict personale si de vocatia proprie. Nu dintre tocilarii olimpici se nasc geniile unui popor ; de cei mai multi dintre acesti tocilari nu mai aude de fapt nimeni la cativa ani dupa terminarea scolii, vai (mesaj postat pe wallu nesăratului policenu, cerberu lu m.macovei, mai prost comunicator şi ca ea, păi cum drea, în  September 3, 2011 at 19:54am)

Nu e suficient să scrii precum o curbă pe pereţii WC-ului public ca să te numeşti scriitor, ci musai să scrii cu stil de steel. Fata asta după care se nebunesc alde Mirel-Bleen & Nedo are stil, mey…? Intreb şi io, nu dau cu paru, aloo… ► Pasamite, acesta e modu in care amicii d-nei Udrea, coordonati de dl Lazaroiu, prin Mirel & Nedo, inteleg sa puna-n lucrare comandamentu de atragere a tineretului la vot, conditie sine-qua-non pt castigarea viitoarelor alegeri, dupa d-na U… :idea: Asa cred ei : ca tineretu nu va phootea fi atras la alegeri decat cu fitzele fetizelor gen Playboy, cu limbaj deochiat si cu chefuri in care tinerii liberali sa lipeasca pe fruntea colegilor bancnote de euroi, ca manelistii. Ei au impresia ca tinerii nu mai marseaza la marile idealuri de dreptate, adevar si libertate, ca pana acuma, ci doar la dixtractii total dezinhibate, ba chiar libertine. Or, asta mi se pare ca e chiar mai mult decat o prostie, este o eroare fatala. Singurele chestii care-i vor atrage totdeauna pe tineri in jocul politic al maturilor vor fi aceleasi batrane idealuri. Se confunda tineretul cu-o gasca de viciosi si teribilisti, deci cu-o minoritate insignifianta, chit ca galagioasa (septembrie 5, 2011)

La trecutu-ţi mic, un viitor şi mai calic… Ăştia sunt băieţii de mare,  curat şi drept viitor ai lu Nenea şi-ai lu Albu ca Zăpada : ale nedo, ale lelea, ale bloom, ale bleen, ale lăză, ale ddd şi alţii şi altele… Nu vi se cere decât s-aveţi în ei deplină încredere, căci sunt corecţi ca socotelile simple,vba aia: nu şi-ar ierta nici mamele, dacă nu le-ar ieşi labele, poantele & lovelele. Viitor de aur ţeara noastră are, n-aşa dle Neamţule…? (mesaj postat la nedormitul – ‘maritu dictator’ – pe wall, in September 4, 2011 at 10:26pm)

Anunțuri

2 răspunsuri to “Anonimi şi obraznici”

 1. CMM Says:

  @AVP

  Cunosc multi oameni tineri care pretuiesc adevarul, dreptatea, libertatea. Cunosc si varstnici care le pretuiesc. Cu oameni lucrez, printre oameni traiesc, cu ochii deschisi. Cunosc si oameni care nu se lasa manipulati.

  Personal, imi plac oamenii care au curajul sa-si arate fata: mai urata ori mai frumoasa, mai grasa ori mai slaba, mai tuciurie ori mai blonzie. Cei care nu si-o acopera cu masca anonimatului ori cu sulimanuri mediatice. Astea cad, mai devreme ori mai tarziu. Sigurissim cad, cum s-a vazut deja.
  Imi plac oamenii care au curajul sa-si asume opiniile, care gandesc cu mintea lor. Care se arata in spatiul public si risca spunandu-si adevarul lor.

  Tare mi-ar placea sa iesim, putin cate putin (catusi de putin) din paradigma „poporul lui Caragiale”, „bobor” care are curajul sa semneze doar o anonima sau doar stand sub pulpana unui mogul real ori virtual!

 2. AVP Says:

  Toti oamenii tineri pretuiesc adevarul, dreptatea si libertatea, insa fiecare le intelege in felul sau. Depinde ce mentori sau modele de viata au, la momentul formarii lor.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s