Dacă nu se va descentraliza mai repede, s-ar putea ca statu’ român să se descentreze de-a binelea

Acum, când Antal, Borbely şi cu Kelemen, între alţii, zic ce zic, reiau un articol publicat în presa locală din anii 90 (text despre care am mai pomenit de altfel pe my blog), nu de alta, dar poate că se va trezi cineva, în elita cu audienţă cât de cât publică pe Dâmboviţa, să deschidă în sfârşit o discuţie didactic şi pedagogic argumentată, până când tema nu fa fi pur şi simplu cenzurată, aloo, ca-n iepoca de altădată a tovilor, de pompieru salvator. Deşi între timp am găsit gazeta în care a apărut ab ovo articolul, voi reproduce aci tot dactilograma, fiindcă e mai completă. A bon entendeur, salut.

Anunțuri

9 răspunsuri to “Dacă nu se va descentraliza mai repede, s-ar putea ca statu’ român să se descentreze de-a binelea”

 1. Prioritate de Dreapta Says:

  Descentralizarea nu e totuna cu modificarea organizării administrativ-teritoriale. Mă uitam zilele trecute la TV şi aud o chestie interesantă (chit c-a spus-o „sociologul” Marius Pieleanu): „La ora actuală, nu există lege pentru cooperarea între judeţe pe proiecte mai mari; dacă se apucă niste judeţe să faca ceva în comun, vine Curtea de Conturi si zice – nu se poate, sunt gestiuni separate”. Asta o văd ca pe ceva premeditat, care să justifice argumentaţia „necesităţii regionalizării”.

 2. AVP Says:

  Mai devreme sau mai tarziu va veni si regionalizarea sau ce-o fi, daca asa vor dori Puterile Garante ale Europii. Tu n-ai auzit ca pana si Scotia vrea sa-si declare autonomia in cadrul UK, si mai mult decat atat, vba lu Petru Rares… ? Daca ista e trendu actual, n-ai cum sa i te opui tu, un anonim punctual, si nici chiar un Marinar National de-ai fi, sau Poesel global, sau Jandarm Mondial. Esti un paseist incorigibil, amice Riddick. Parca-i fi piele rosie, nu baiat postmodern.

 3. Prioritate de Dreapta Says:

  Cecenii s-au opus cu armele, noi avem votul, şi tot ne sclifosim, ne găsim scuze de a ne sustrage de la îndatorirea de a rezista.

 4. Prioritate de Dreapta Says:

  … si cecenii (şi caucazienii) încă luptă, nu s-au resemnat.

 5. AVP Says:

  Nu e – dar absolut deloc – acelasi lucru. Aici si acum, datele problemei sunt altele. Noapte buna, my friend.

 6. CMM Says:

  Ei, vin si eu cu filosoficalele mele…Eu cred ca fortele opuse ale centralizarii si descentralizarii opereaza mereu in toate domeniile. Diferentele si intregii coexista, doar ca unii ori alții ies in anume perioade mai in fata. Regionalizare versus / si Uniune Europeana, regionalizare versus / si globalizare etc. Versus e varianta dura, si e varianta soft.

 7. CMM Says:

  Acu sa-mi spui cat poti mai elegant ce crezi ca n-am priceput, rogu-te frumusel.

 8. AVP Says:

  Ai perceput totul, mie-mi spui ? smile

  Postare noua.

 9. CMM Says:

  Smile si eu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s