Reformiști și europeniști ? Aiurea-n tramvai…

In ce mă privește, nu cred – dar absolut deloc – în europenismul și shengenismul real al celor care n-au avut niciun cuvânt de întâmpinare despre ‘Apelul către Europa‘ – și-n genere față de rezistenții și dizidenții anticomuniști -, oricât s-ar da ăștia de ‘reformiști’ de ultissimă oră și horă. Dacă tu nu arăți niciun respect pentru un document sau pentru niște oameni care invocau Europa și valorile libertății pe vremea când 99% dintre români erau colectiviști, antieuropeniști ori chiar häftlingi sadea, iar mulți dintre ‘reformiștii’ de azi erau activiști uteciști, procurori comuniști sau chiar pionieri criptosecuriști, te pomenești, dați-mi voie să cred că ‘Europa’, ‘Shengen’, ‘anticomunismul’ și etcetera nu sunt decât niște lozinci cu care fițoșii și neserioșii politicieni de Dâmbovița își dau în cap unii altora, de la o iepocă la alta, doar așa, ca să aibă ce clănțăni la tembeliziunile netocraților ce-i utilizează spre a dixtra nația la ora când nu e nicio altă telenovelă pe țeava ‘tunului catodic’ sau vânătorului de rating, ce țintește publicul ca pe o rățușcă de tinichea, pai cum drea. Ok, ăștia au fost și sunt politicienii dintotdeauna, niște ipocriți cât Hymalaia, dar când văd că unii dintre oneștii și intelighenții mei amici cad în plasa acestor păcălici, mai că-mi vine să cred că sunt și ei niște arici pogonici… oops.

Anunțuri

10 răspunsuri to “Reformiști și europeniști ? Aiurea-n tramvai…”

 1. CMM Says:

  Aștept ziua în care lumea civilizată să accepte ca simbolurile comuniste sunt la fel de nocive și demne de interzis ca cele naziste. Aștept procesul comunismului nu doar in Romania.

 2. AVP Says:

  Și cine să facă procesul ista, CMM ? Proaspeții ‘reformiști’ – căci de ceilalți, din putere sau din opoziție, ce dreq să mai vbim ? – care parcă nici n-au auzit de rarissimii, însă realii noștri rezistenți anticomuniști, asta-n caz că nu-i boicotează în mod expres, executând niște ordine submerse sau chiar oculte ? Impostorii care au deturnat revoluția din 1989, așa cum Spânul a deturnat drumul lui Harap-Alb spre Verde Împărat ? Mi-am pus aceasta întrebare încă de-acum 7-8 ani, însă e clar că n-ai cu cine, mey, rumâne…

  http://hypertexte-avp.blogspot.ro/2005/06/goma-si-procesu-comunizmului.html

 3. CMM Says:

  Ei, AVP, gândeam ca nu e doar problema noastra, a românilor…

 4. AVP Says:

  Da, asta cam asa e. E o problema grea, pe care o va rezolva next generation din Papua, caci de la ‘reformistii’ nostri slabe sperante… Parerea mea, pe care nu mi-o poate zdruncina nimerea.

 5. CMM Says:

  Eu cred ca „disidentii” sunt incomozi nu doar in politica. Ei tulbura confortul celor printre care traiesc, in toate domeniile unde creaza sau descopera ceva.

  Banuiesc ca cei ce ies din tipare o fac in primul rand pentru ca lor le e bine asa, nu neaparat pentru recunostinta semenilor. Ca semenii pot ajunge sa se bucure de roadele muncii lor „disidente”, asta e in firea lucrurilor.

  Ma supara insa hartuirea disidentilor, in real ori in virtual.

 6. CMM Says:

  Organizatiile politice pe care s-ar putea sprijini reformistii nostri au cam iesit din aceeasi manta a lui Ilici, chiar daca merg spre puncte cardinale diferite. „Partidul e-n toate…”

 7. AVP Says:

  Ma tem ca nu percepi ori nu vrei sa recunosti anvergura ticalosiei, desi tu, Stely si multi alti care au trecut pe-acilea ati fost martori la hartuirea mea de catre un astfel de nemernic (bine, au fost mai multi, dar ăsta e exemplar), un ticalos ce emerge – mai mult ca sigur – tot din mantaua din care vor fi iesit, pe cai mai hiigenice, fireste, si ‘reformistii’ care vor sa ne ia ochii cu discursul lor ‘ioropean’, dar care (fapt semnificativ pentru cine stie sa citeasca niste gesturi) l-au scos din blogrollurile lor, nu l-au acceptat acolo ori pur si simplu l-au bannat pe redactorul ‘Apelului catre Europa’, desi acesta a sustinut la un moment dat fix ceea ce sustineau si ei : recte, a sustinut ‘raul cel mic’, ce s-a dovedit pana-n final a fi prea calic si care in fond si la urma urmelor nu merita atentia auctorului ‘Planetei Ou’ nici daca ar fi fost un great herou, nu doar trombonist pe stil nou… Nu poti ignora ca puterea ce a subzistat pana acum la ‘Romanica’ – asa cum am ajuns, iata, sa ne poreclim patria dupa 20 de ani de la ‘minciuna mare cat secolul’, patrie care si-a prefacut firea dupa chipul si asemanarea impostorilor 😦 -, si indiferent ce masca a purtat la un moment dat puterea cu pricina (rosie, galbina sau portokakie sau o mezalianta de culori kknie), ea a dus o politica submersa, insa practic stravezie, de compromitere a dizidentilor, scotandu-i la suprafata – prin media controlata de ea, deci 99% din media de Dambovitza – doar pe cei despre care stia ca sunt patati ori sunt chiar niste fantose fabricate de baietii cu ochi albastri din Carpati, special pentru ca boboru de naivi sau de cetateni turmentati sa umple (la momentul ‘demascarii’ pe sursele abil dirijate de papusarii secretizati) toata rezistentza si disidentza ro de scuipati… Or, asta nu inseamna, cum zici tu eufemistic, ca disidentii doar i-au incomodat pe acesti tovi si baieti de altadat, preschimbati in contrariul lor in urma unei ‘revolutii’ care i-a revopsit din comunisti in capitalisti si din fosti crunti stalinisti in mari democrati de amvon, ci inseamna ca impotriva lor s-a dus o politica de character assassination.

  Am scris, de altfel, despre chestiunea asta cu ani de zile in urma, pe ici-colo, insa se vede treaba ca am vbit cu peretii de pixeli.

  http://hypertexte-avp.blogspot.com/2006/01/primul-rond.html

 8. CMM Says:

  AVP, stii ca pricep multe lucruri. Stii ca nu sunt o fricoasa atunci cand imi dau osteneala sa inteleg ceva. Stii ca nu-mi place sa ma compari cu fanii tai, intrucat nu am structura de fan / fanitza si nu te-am laudat porceste / făneste niciodata.
  Stii ca stiu multe despre fenomenul hartuirii. Prin urmare, admonestarea domniei tale nu-si are rostul ca fiind adresata mie.

  Cea ce iti reamintesc, cu mult respect, este ca te apreciez ca disident, poet si prozator si ca fac distinctie intre omul care poate reactiona impulsiv cand se crede neinteles si autor. Altfel n-as mai intra in dialog cu D-ta.

  Spun aste lucruri atat pentru domnia ta cat si pentru cititorii intamplatori ai acestei pagini.
  Mi-ar placea ca ei sa inteleaga corect motivul pentru care eu conversez cu AVP si nu parasesc cu parapon acest loc, spre bucuria hartuitorilor virtuozi din virtual.

 9. CMM Says:

  PS. Printre obiectivele hartuitorilor este intotdeauna si acela de a semana discordie intre cei ce converseaza pe un blog.

 10. CMM Says:

  PPS. Mai cred ca, in ani de hartuire, acesti „anonimi” ai internetului ti-au stimulat impulsivitatea. Nu reactionez violent la ea tocmai pentru ca am reprezentarea fenomenului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s