Fii onest, mey, rumâne !

the-perfect-man

Căzându-mi întâmplător subt ochi, pe Home la Feisbuc, o fotografie de Al Petria, linkuită prin my friend Alex Stefanescu, am observat o mică-mare inadvertență în comentariul însoțitor al pozei, comment ce se vroia de un mișto ucigător, păi cum dreaq, astfel c-am băgat un reply repejor :

petria

Și întrucât până azi constatasem că Petria ista e un auctor destul de corect & curat – chit că-n hypostaza-i antibăsistă se comportă precum un Călău Harnic adevărat, în mod ciudat… oops -, nu mică mi-a fost ciurpriza să observ apoi că-n timp ce commentu meu a fost șters aproape imediat de pozaru panicat / înfuriat, tâlcul observației pe care i-o făcusem fusese bine receptat, iar Călăul Harnic rectificase ceea ce era de rectificat :

petria 2

Fii onest ! așa te învață Mr Google (chit că uneori nici el nu prea-și respectă preceptele, vezi cazu Dan Badea…oops). Păi daca io, ista, îi atrăsesem atenția lui Petria asupra unei inadvertențe semnificative, cum ar veni, ce-l costa pe onor postator să-și asumea eroarea în fata tutulor (gagicuțelor), sa-mi mulțumească linișor – sau chiar și c-un aer de Călău superior  -, apoi să se retragă cu fruntea sus și cu suflețelu-i torcând ca un tihnitor fuior la dominicalu-i somnișor… ? El însă a preferat să treacă impulsiv la deletat, ștergând urma observației mele ca pe un greu păcat, însă reparând cică pe șestache eroarea-i de călău nematorat, pentru ca nu cumva să cadă de rușine în fața admiratoarelor (ultrapartinice…oops) din propriu-i cnezat…oops. Asta înseamnă – cu alte cuvinte, binecunoscute de orișicine – să dai cinstea pe rușine, mey, rumâne.

Reclame
Publicat în AVP reply. 7 Comments »

7 răspunsuri to “Fii onest, mey, rumâne !”

 1. liviudrugus Says:

  ”la citit pe Dante” sau ”l-a citit pe Dante”? Optez pentru varianta a doua. Agreez propunerea ca vila să aparțină celor care știu să scrie și să citească: va fi un număr de utilizatori din ce în ce mai mic…

 2. AVP Says:

  Si eu, in primul moment, in loc de: „pentru ca nu cumva să cadă de rușine în fața admiratoarelor (ultrapartinice…oops) din propriu-i cnezat…”, am vrut sa scriu: „pentru ca nu cumva să cadă de rușine în fața admiratoarelor (cam agramate…oops) din propriu-i cnezat…”, insa am lasat-o balta… Baremi Petria al nost sa fi priceput ceva, dreaa…

 3. CMM Says:

  A nu-ti recunoaste gresalele si a nu-ti cere scuze, doua caracteristici ale telectualului autohton. El tine la imagine uitand ca a gresi e omeneste. El, cand priveste in oglinda vrea sa vada nu omul, ci Supraomul. Ceilalti vad ce vor sa vada si fac ce-i duce si pe ei capul: maltrateaza gramatica.

  O noapte buna, cu vise frumoase sa ai, AVP!

 4. AVP Says:

  De la un simplu proton din big bangu Primitivului Eon, omu nost a evoluat henorm, dar daca ne gandim ca pana la stadiu de Unic Domn din punctu Omega mai va, deducem ca-n Actual omu nu e decat un kkt banal, helas… oops. Asa ca homo sum et humani nihil a me alienum puto… Vba olteanului Macedonski :

  Poet furat pe veci zadarnic de cerul larg și policrom,
  Azvârle harpa de alb fildeș, și uită calea către stele
  Te afli încă-n cercul vieții: Ești încă om, ești încă om!

  NB, dear CMM.

 5. CMM Says:

  Poeții, terapeuțtii si alte categorii profesionale sunt, mai inainte de toate, oameni. Din nimicnicia lor omeneasca isi hrănesc realizarile. De acolo adună combustibilul pentru a strabate „calea catre stele”. Viața de aici si viața de sus pot fi vazute ca fiind intim legate, dacă privim dintr-un plan mental superior. Spectatorii neavizați ne reproșeaza deseori imperfecțiunea. Noi, însă , nu le facem pe plac spectatorilor neavizați. Noi ne încăpățânăm sa traim normal, contrar zicerii nichitiene: „Poetul, ca si soldatul, nu are viață personala”. Hai sa ne apărăm dreptul la viața personală!

 6. CMM Says:

  O zi bună, AVP!

 7. AVP Says:

  O zi bună la toată lumea, CMM. Da, mai întâi tre să ne trăim viața personală, apoi să ne pregătim pentru cea virtuală și-n fine : să mai și vbim. Din când în când.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s