Chiar, – ce-ar face Google in cazu Dan Badea ?

dan badea cover

Dicolo de hazul de necaz pe care l-am făcut prin glumitza reținută de Dan Badea pe coverul feisbuccian dedicat fostului său blog – unul dintre cele mai cunoscute și mai respectate de pe blogspot.ro, devenit de-acum doar o amintire frumoasă, după ce divizia Blogger a Google a decis să scoată acest blog de pe celebra-i platformă free și să-l treacă în neant, fiindcă așa au vrut mușchii unui oarecare domn M.Iacob, fostul patron de presă al lui Dan, de pe când lucra la Curentul  -, nu-mi pot reprima însă tristețea, revolta și totodată perplexitatea că Mărețul Google, cum îi spun io de ani de zile organizației postmoderne poate celei mai inovative în comunicarea umană și care a făcut, în orice caz, cel mai mult pentru You, deci pentru anonimul generator de conținut din era New Media, cel premiat  în 2006 de revista Time, punându-i la dispoziție legendarele-i platforme virtuale și servicii: Blogger, YouTube, Gmail, Google Chrome, Google Earth, Picassa, Android, Google+, Google Search, Google Translate etc, daruri de care se pot bucura în mod absolut gratuit sute de milioane ori poate chiar miliarde de internauți din toată lumea, deci io pur și simplu nu înțeleg obtuzitatea deciziei pe care a luat-o în acest caz o Organizație postmodernă de o asemenea amploare și magnanimitate, care s-a pretat să-i taie muștiucul unui biet rumân curajos și pe deplin onest, până la urma urmelor, fără ca măcar să binevoiască a-i asculta punctul de vedere sau călcând brutal peste opoziția-i demnă, în condițiile în care Dan declarase cu deplină fermitate și responsabilitate, iar nu ca un oarecare anonymous, că e gata să răspundă în fața justiției pentru toate faptele și actele sale din disputa cu fostu-i patron, numai să i se lase libertatea de exprimare garantată de constituția țării sale. Fiindcă am senzația că Mărețul Google a greșit grav de data aceasta și s-a comportat ca un vechil lipsit de sentimente sau ca un lorar banal, față de onestul și curajosul Dan Badea, îl voi pune – iată – pe coji de nucă și-l voi pedepsi să învețe pe dinafară, per rumânește, baremi capitolul „O nouă etică” din cartea lui Jeff Jarvis „Ce-ar face Google?”  (editura „Publica”, 2010).

Top-70

Top-071

Top-71

Top-072

Top-72

Top-074

Top-73

8

Top-74

10

11

12

13

14

15

++++++++++++++++++++++

PS: N-am nicio îndoială că politicianul aborigen ce-ar avea inspirația să se zbată sincer – iar nu de ochii lumii – spre a obține de la Google reprimirea pe platforma Blogger a blogului lui Dan Badea ar deveni un prieten al tuturor bloggerilor români (cu excepția caraghioșilor or secretoșilor blogari ce încă n-au înțeles că forța internetului stă tocmai în solidarizarea micuților bloggeri în jurul unor cauze drepte, oneste și transparente, iar nu în jurul unor proiecte politice oculte, zmecheroase, oneroase ori manipulatorii, cu nimic deosebite de proiectele și cauzele din epoca  mass media, care și-a trăit traiul, și-a păpat mălaiul) și mai mult decât atât: o vedetă răsfățată în hyperspatz. Dacă reușești să ai 10 mii de bloggeri Ro de partea ta, gata, poți să trimiți la primblare Antena și pe MGâdea, MBadea etcetera, fără să te coste altceva decât un bună ziua, spus însă din toată inima, a nu se uita…

Reclame
Publicat în AVP comment. 5 Comments »

5 răspunsuri to “Chiar, – ce-ar face Google in cazu Dan Badea ?”

 1. goldmundmondo Says:

  Mi-e teama ca nu cumva tovarasul Badea sa fie exact un exponent al unei minoritati de vreo 70% dintre romani….Daca ‘cine se aseamana se aduna’ e adevarat, e adevarat ca mazare, vanghelie, pinocchio(el plagiator), becali sau alti monstri sacrii din usl reprezinta alegatorul roman, asa cum este el, fara mastile lui Ensor, fara kilogramele de pudra daruite din rechizitele Teatrului National.
  Iar voiculescu-varanul nu a facut tot timpul ceea ce au facut rudele, prietenii, vecinii si colegii pe timpul perioadei de tinichea(zisa si de aur!) adica au conlucrat bine-mersi cu securitatea, cu politia politica? Nu, nu e decat o intrebare retorica.

 2. AVP Says:

  Asta e o alta mancare de pesce – si nicio noutate -, fireste. Problema e daca Mr Google, promotorul si aparatorul libertatii de expresie mondiale, a procedat corect, hic et nunc, bre. Deci hai sa lasam pe altadata clasica poveste cu capra vecinului (mai ales ca din adanc anonimat capra vecinului e primu lucru ce-i vine pe limba romanului vesnic imbufnat).

  Ne solidarizam cu Dan Badea, sau ba ? That is the questia, nu alta.

 3. AVP Says:

  Oops. Nu m-am prins cine e ‘goldmundmondo’ cand am scris replica de mai sus. Mutatis mutandis, esenta ramane valabila : Ne solidarizam c-un blogger curajos si care isi asuma deschis, subt propria-i semnatura, raspunderea, sau ba ?

  Doamne ajuta.

 4. goldmundmondo Says:

  Mii de scuze, draga AVP! Am avut o zi de groaza si nici nu am fost sesizat ca Badea de aici nu are nimic in comun cu Mircea Badea, rataoiul fara constiinta de la Antena 3.
  Mea culpa!
  Sper ca Dan Badea sa nu fi citit afirmatiile mele de ieri care nu ii erau adresate.
  Normal ca ma solidarizez cu Dan Badea, pentru o lume mai justa.

  A gresi e omeneste, mai mult nu are rost sa mai spun acum.

  Doamne ajuta!

 5. AVP Says:

  🙂 Lasand toate comentariile aci, asa cum au fost facute – si cu scuzele de rigoare, vezi bine -, ne dovedim onestitatea despre care peroram altora.

  PS – Iti laseasem un mesaj pe wallul tau, la aniversara, dar intrucat pareai a nu-l baga in seama, l-am sters, ca sa nu inoportunez, cumva. Iti spun acum si aici, din toata inima, LA MULTI ANI, draga prietene ! Si Doamne ajuta !

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s