Habar n-aveam că Oranjeria a devenit Orezărie… :shock:

Mergând ieri la grădiniţa de vară, ca s-o ajut pe soţie să mute nişte floricele pe-acoloşa, ne-atraseră atenţia nişte tineri îmbrăcaţi în verde, ce păreau a se pregăti să formeze un fel de gard viu în faţa gropii de gunoi ce se umple încet-încet fix aicea, practic în centrul orăşelului – dar şi lângă grădiniţa mea, helas –, fără ca nimenea să se sesizeze de problemuţa asta, deşi născânda gheenă se află la nici 500 de metri de la primărie-n sus (43°46’26.43″N  24°29’46.66″E), vorba cântecelului. Iniţial, edilii au vrut să ridice aci un bloc social, scop în care au şi săpat o uriaşă groapă, cu cheltuieli bugetare pe măsură, păi cum reaq, însă pe urmă n-au mai avut fonduri pentru a continua, iar groapa cică ar fi fost cumpărată de un afacerist local, care a lăsat-o de izbelişte de peste 10 ani, afaceristu’  nebinevoind să tragă măcar un gard în faţă gropii, ca să nu mai arunce lumea gunoiul acolo. Azi, observând cum tinereii ăia păreau a se imposta aparent civic-protestatar în faţa gropii, deşi pe urmă ne-am lămurit că ei doar înmânau nişte manifeste electorale trecătorilor, crezurăm că, în sfârşit, cineva a luat problema în colimator şi, chit c-o vrea să-şi facă propagandă cu ea, păi cum naiba, măcar s-o rezolva ceva, te pomeneşti. Aş ! Mergând să-i descoasă bucuroasă despre acţiunea lor aparent verde-ecologicoasă, nevastă-mea află cu sinceră uimire, în timp ce vlăjganii se prăpădeau de râs, că flăcăii ăia sunt doar nişte simpli agitatori pedelişti, onesta femeie nefiind la curent – ca de altfel nici dăşteptu’ de barba-su… 😳 – că PDL-ul nu mai e Oranjerie, olelie lie, ci Orezărie, de la un timp încoace, deocamdată fiind încă verde, ei dreace-lace, până când holdele ex-portocalii cică iar se vor coace, urmând s-ajungă precum lămuia liberală, după ce PDL-ul se va îngălbeni la vară (când s-ar phootea totuşi să cadă cu blonda-i fatală cu tot la Pute-Tot în ciot, la bvot).

Mi se pare incredibil !… Cine a sfătuit PDL-ul să-şi schimbe însăşi culoarea brandului propriu, deja solid asociată cu acest partid în percepţia publicului (şi asta fix în timpul alegerilor, într-un gest ce sugerează pur şi simplu că partidului cu pricina îi este ruşine cu ceea ce-a făcut cât a stat la guvernare, iar nu c-ar fi mândru de faptele sale, cum se tot bat ale Boc şi Blaga în piept), ei bine, e clar că şi-a bătut joc de oneştii portocalii. La şirul catastrofal de erori din campania de imagine a Oranjeriei, care s-au acumulat an după an, chiar că asta îi mai lipsea „chelului” istuia : chitia de mărgăritar, şi neapărat verde ! Mâine-poimâine o să li se strige bieţilor oameni „legionarilor” ! (în caz că n-o fi fost chiar asta intenţia ce le-o fi băşit prin cap jmecheroşilor păpuşari… :shock:)

Ai noştri verzi ca brazii, cu ouăle portocalii pe piept.

Reclame

12 răspunsuri to “Habar n-aveam că Oranjeria a devenit Orezărie… :shock:”

 1. Andrei Alexandru Says:

  Bătrâne, nimic nu ar trebui să ne mire. Chiar credeai că eşti singurul care schimbi barca pe corabie, sau invers?

  laplopulcuportocale

 2. Andrei Alexandru Says:

  PS. Frunză Verde a devenit Frunză Roşie, nu?

 3. skorpion Says:

  salut,
  ieri am fost cu biklele prin satele din jurul bucurestiului.
  in sate foarte multi uslinosi imbracati in GALBEN promovindu-si candidatii rosii adica pesedisti.
  aveau pungi la ei, tot galbene, si intrau din poarta in poarta cadorisindu-si localnicii.
  le este rusine cu culoarea rosie?

  intr-unul din sate psdeaua avea bannere ALBASTRE.
  le este rusine cu culoarea rosie?

  observatia ta, AVP, este pertinenta, dar vreau sa subliniez ca nu numai portocaliii pe ici pe colo si-au schimbat culoarea, ci se uslinosii, ba numai galben ca lamiia, ba albastru ca cerul.

  este o prostie, dar asta este!
  ca sa fim obiectivi
  🙂

 4. skorpion Says:

  ce pot sa mai spun, ca am vazut cimpuri pline de floarea soarelui …foarte frumoase,
  inalte, verzi, sanatoase bine,
  dar si de griu, tot asa, verzi, o placere a ochiului si sper ca si recoltele sa fie bune

 5. CMM Says:

  Ma intreb si eu: daca formatiunile politice din patria noastra nu au o identitate de fond clara, de ce ar avea una neambigua de forma?

 6. CMM Says:

  Specific PDL: verdele o fi de dor ori de doliu de Frunza Verde.
  Eu continui sa-i percep ca raul mai mic. Asta nu ma opreste de la haz de necaz.

 7. AVP Says:

  Felicitari, CMM. Ai postat al 1111-lea comentar pe Olelie Lie. La mai mare 🙂

  Cat despre Frunzaverde galbena, sunt atat de absorbit de treburile mele din real incat nici nu mi-a trecut prin cap ideea ca numele ista s-ar fi pretat de minune la niste calambururi fix la acest topic. Data aviatoare, cand Orezaria va fi iarasi ce-a fost si mai mult decat atat, vba aliatului sau de preste mode si timp – nu spui tzine, persoana insemnata… – o sa tin minte chestiuta, sa speram. Mai vbim.

 8. CMM Says:

  Multumesc, AVP! Maretia sa fie / este la tine!

 9. stely Says:

  In atentia celor care vor vota azi cu USL .
  Votati Răul Cel Mare, ca pîna la parlamentare să dati de Dracu ,apoi să votaţi cu Capu’!

 10. carmenmecu Says:

  Vorba ceea: „Trandafiri o sa votati, trandafiri o sa mancati!”

 11. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s