Fudulia dărâmă Oranjeria

Oranjeria continuă a practica acelaşi PR arogant, care-i foloseşte cât chelului tichia de mărgăritar, după ce că cheliosu’ nost are şi-o glavă de bulibaşă bulgar. Nu PDL, aloo, e salvatoru’ ţării lu nea Drakulo, ci FMI, Banca Mondială şi UE, care i-au silit pe guvernanţii temporari să aplice reformele alea dure, altfel nu le-ar fi dat bănuţii de mălai şi-atunci Boc n-ar mai fi putut plăti nici măcar salariile tăiate şi pensiile restructurate, ci doar pensiile tovilor şi băieţilor lu Tov Neculai, mereu pe săturate, vai.  Acum, aceleaşi organisme îl vor sili şi pe Ponta să-nchidă ciocul promisiunilor electorale fără acoperire, diferenţa dintre cele două forţe politice urmând s-o facă exclusiv PR-ul, recte atitudinea faţă de bobor, atitudinea faţă de Moscova (care e proba probelor) şi reacţia faţă de hoţii şi escrocii din propriul obor. Or, la PDL vor rămânea în continuare în front office, se pare, fudula şi confruntaţionala Udrea, încruntata Macovei, caraghiozul TRU şi compania de gargaragii portokakii, iar dincolo nişte politicieni ce par totuşi a acorda un mai mare respect pollimii de rumâni mici, poate proşti şi calici, dar fiecare având dreptul tot la un vot, aloo, ca şi miliardarul netot, dar hot – cum ar veni – , ori ca intelectualu’ poliglot. Care-i problema ?

Din păcate, Ponta are adevărate pietre de moară în tânăra-i poală, iar pietrele astea nu sunt fuduliile alea ce-ar phootea să scoale biata ţărişoară din boală, te pomeneşti, la o adică, ci-i atârnă de picioare propria-i clasă politică, din care se trage ca un căiuţ de rasă născut – helas – dintr-o iapă cam răpciugoasă, cu care poţi să faci orice, chiar şi salam de clasă, dar nu şi s-apari cu ea la o cursă de cai mai aleasă. Când pretinii tăi politici sunt Bombo şi Ivan IliciChucky, standfordiana, alte abramburice sau abramburici, ca să nu mai pomenesc de moroii criptokaghebici care bântuie pe-aici şi pe care neexperimentatul Ponta e departe de a-i ochi prin gârlici, atunci nu prea mai ai ce face, dacă se-ntâmplă să ai şi cojonace geto-dace, decât să-ţi iei inima-n dinţi fără a scoate un cuvânt şi să dai cu ei de pământ, nu în gând, mey, aloo…

După care, în caz că nu te-nţelegi cu ei, cu tovii şi băieţii cică grei, poţi să-i laşi pe toţi în plata Domnului şi, la anii tăi, poţi să te duci la F.M.I. ori la pescuit de oclei, fără absolut nicio grijă, fiindcă la un moment dat ţărişoara îşi va aminti de tine ca de un great herou şi te va rechema la potou.

Iar dacă nu, nu, păi cum dreaku. O să vii şi-o să pleci şi tu, oricine ai fi hic et nunc, frate-miu.

36 răspunsuri to “Fudulia dărâmă Oranjeria”

 1. filadel Says:

  Sper că pe asta n-a descoperit-o încă Sorinel. 😆

 2. skorpion Says:

  si pe uselime ce-i va dobori???
  cumva văranu ultra kăkăniu se sorginte securista?!
  cumva achitarea lui bombo?

  Oricum constat si la tine, ca incerci sa fii echidistant,
  sa superi ambele tabere,
  sa multumesti ambele tabere
  precum ziaristul impartial, obiectiv in ghilimele si ekidistant
  😛

  felicitari!

 3. filadel Says:

  Pentru un demiurg este ok. Pot accepta această realitate.

 4. filadel Says:

  Mi-am asumat toate riscurile. 😆 precum Coplan. Google search Coplan. Durere de cap.

 5. AVP Says:

  Thank you, filadel. Mi-ai luat o piatra de pe inima… oops. Dupa ratoielile lu stely & skorpy, ma si vedeam fara caii de la bicicleta 🙂

 6. filadel Says:

  Căman maestre! Tu crezi că oamenii tăi chiar nu așteaptă Hhadevărul?

 7. stely Says:

  AVP,
  Spui acum si aici asa :

  „Nu PDL, aloo, e salvatoru ţării lu nea drakulo, ci FMI, Banca Mondială şi UE, care i-au silit pe guvernanţii temporari să aplice reformele alea dure, altfel nu le-ar fi dat bănuţii de mălai şi-atunci Boc n-ar mai fi putut plăti nici măcar salariile tăiate şi pensiile restructurate, ci doar pensiile tovilor şi băieţilor lu Tov Neculai, mereu pe săturate, vai…”

  Iar atunci (mai 2010 ) readus in pagina (mai 2011) asa :

  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/05/07/grecia-%E2%80%93-exemplul-viu-ca-o-natiune-care-n-are-barbati-de-stat-in-tara-tre%E2%80%99-sa-apeleze-la-fmi-din-afara-altfel-mananca-papara%E2%80%A6/

  Prin urmare ce s-a intimplat intre timp incit sa-ti schimbi parerea despre acesti „barbati de Stat :Boc si Traian Basescu ? Daca crezi ca au fost doar niste figuranti ,fara vointa politica,cum de se intimpla ca acum in 9 state din UE sunt un recesiunea ,iar noi nu ? Pe ele de ce nu le-a ajutat FMI ,daca a fost atit de usor pentru a -si impune (singuri) masurile de austeritate ?

 8. skorpion Says:

  @Stely,
  vrei explicatia? sper ca nu se supara maestrul,
  explicatia = latrina TV!
  hai, ca am fugit ca vine cu maturoiul dupa mine!

 9. stely Says:

  Of ,fir-a-r sa fie ! Iar am schimbat in ultimul moment si nu am verificat . Scuze …
  Este asa:” cum de se intimpla ca( acum )9 state din UE sunt in recesiune.” ?
  Si aici :” pe ele de ce nu le-a ajutat FMI ….sa-si impuna singure masurile ?”

 10. filadel Says:

  Maestro!

  Cum stăm la capitolul răsaduri? Sînt chiar curios că mie mi-au murit din cauza secetei. Semne bune anul ăsta nu prea are.

 11. AVP Says:

  Cine sunt oamenii mei, mey ? 🙄

  Stely, când un marinar se-neacă precum romu la mal nu poate fi socotit bărbat de stat iepocal decât, poate, într-un cătun din Nepal. Din pricina unui PR catastrofal, şi Boc, şi Băse şi-au ratat obiectivu final, pe care nici nu-l radicalizaseră, măcar.

  FMI-ul va merge mai departe, care-i problema ? Iar latrinele tv n-ar fi avut nicio putere – sau n-ar fi avut o putere atat de mare – , dacă ale Băse ar fi avut mai multă minte.

 12. skorpion Says:

  Băse mai multă minte sau cei care privesc la latrine ca la niste guru???!!!
  si din aceasta dilemă nu putem iesi…

 13. AVP Says:

  @filadel – păi io abia am semănat, să mai vedem… oops.

 14. AVP Says:

  Skorpi, e clar că-ţi scapă nişte nuanţe.

 15. filadel Says:

  Păi io credeam că pe corabie vremea e mai înaintată. Ooops!

 16. stely Says:

  AVP,
  Stii foarte bine ca Ponta nu a cistigat datorita PR -lui nemaipomenit ,ci datorita banilor unui „varan „care a cumparat la greu parlamentari sa voteze motiunea de cenzura. Fara acesti tradatori nu se putea face nimic ,cu pr-ul lor cu tot .Plus de asta ,de unde stim noi ca pr-ul si strategia pd-l & MRU nu au fost mai bune decit a lor? Astazi cind il ascultam pe MRU chiar ma gindeam la varianta unei retrageri strategice . Sa se lase „loviti in aripa „,apoi sa atace in forta . Vom vedea insa ce se va intimpla . Am incredere ca Traian Basescu va „lovi ” cind nu se vor astepta.
  Apropo, ai auzit ca sunt parlamentari PSD care nu ar vrea sa voteze investirea guvernului Ponta ?pe motiv ca USL s-a lasat impinsa de „varan „si de alti mafioti sa intre la guvernare cu mai putin de
  7 luni pina la alegeri ?

 17. AVP Says:

  Fil, vremurile sunt cum sunt, si posibilitatile asijderea. Io nu sunt un zarzavagiu sadea, credeam ca te-ai prins, dreaa… oops. Io sunt un ganditor si poet genial silit s-o faca pe zarzavagiul doar temporar si accidental, intr-un bobor kknar.

  Stely, problema e mult mai complexa decat vrei tu s-o simplifici, spre a conveni unui partizanat cam banal. Ca si lui Skorpi, iti scapa niste nuante. Asta e situatia.

 18. filadel Says:

  AVP

  nici eu nu sînt genialul zarzavagiu. Îmi place doar să ascult zgomotul vieții în frunze și să cred că la o adică aș fi în stare să supraviețuiesc fără propria-mi știință de carte. E o glumă desigur. 😆

 19. filadel Says:

  Acu m-am prins că te-ai crezut compromis de condiția de zarzavagiu. Departe de mine gîndul.

 20. AVP Says:

  Nu distinctia asta are vreo importanta : daca e onorabil sau nu, caci efectv ma doare-n pix cum e. Ce vreau sa stii este ca nu-mi place s-o fac pe zarzavagiul 😦 Dar, la un nivel elementar, desigur, caci practic nu m-aleg cu nimic, decat cu iarba verde, n-am incotro. Asta e situatia si natia.

 21. filadel Says:

  Înțeleg.

 22. luminita Says:

  Tara doarme si voi vorbiti despre arpagic. Interesant.

 23. stely Says:

  Salut ,luminita ! Tu ai cont pe facebook ?

 24. luminita Says:

  Salut, stely! nu am.

 25. stely Says:

  Pai de ce ? Nu vrei sa fim din nou prietene ? 🙂

 26. AVP Says:

  Luminito, in timp ce io strigam pe-aci pana mai ieri ca si glasu din pustiie, avertizand ca presu „remordenizator” si cu foodula-i Oranjerie fac gafe de comunicare la cer strigatoare, aloo, inclusiv bagand-o lo o exasperanta inaintare pe „colivareasa PDL” (sti cine e ? si cine-a zis ca e ? 🙄 ), voi va-ncurati vesele, ca baietii si fetele, pe langa copacu din padure, prin gradina de hartie ori pe toante politeiile si va durea-n pitpalaci de ce striga ciudatu de AVP pe-a sa pustiie, olelie lie… 🙄 Iar acu ce dreaq ar mai fi de facut decat sa punem arpagic si sa frecam mangalu un pic, dear licuric ? 🙂

 27. skorpion Says:

  „colovareasa PDL” ????????????????

 28. AVP Says:

  Pardon, „colivareasa”… oops. Uite c-am fost mai rapid ca tine 🙂

 29. skorpion Says:

  E BUNE si arpagicul
  😛

 30. carmenmecu Says:

  Vorba ceea: sa ne cultivam gradina…poate iese si altceva decat buruieni de toate orientarile.

 31. AVP Says:

  Chiar n-am inteles.

  Postare noua.

 32. carmenmecu Says:

  „Simplissim”: Nu cresc politruci in gradina ta… nici intr-a mea.

 33. Lute Popescu Says:

  Siktir, oltean care-si face stirpea de ras!

 34. curios Says:

  Scuze, refac comentariul:

  De curiozitate, am dat un search pe Google, ca sa vad cine e acest “lute popescu”, care crede ca olteanul cu care Oltenia ar trebui sa se mandreasca mult mai mult decat cu Adrian Paunescu, zic eu, “isi face stirpea de ras”. Am gasit urmatoarele linkuri:

  http://fermapolitica.ro/2014/10/15/iisuse-da-le-doamne-udrea/#comment-442516

  http://www.paginadepolitica.ro/emil-boc-a-lasat-o-pe-udrea-voteaza-cu-iohannis/#comment-44273

  Nu mai continui, fiind clar ca ferentaristul e un mercenar al Elenei Udrea. Limbajul specific, dupa care se dau in vant “fetitele” de cartier il demascase inainte de a-l mirosi motorasul Google, de altfel.

  Vazand, totodata, pe Avp Facebook Notifications (de pe sidebarul din stanga) si acest link, as putea concluziona ca dupa ce faimosul trol “goe al lu mboe securistrigoe” a iesit din schimb, au intrat de cart pe blogul lui AVP trolii lui “madam U”. Tuna si-i aduna ! 🙂

  La multi ani cititorilor onesti ai acestui blog !

 35. AVP Says:

  @Curios, îți pierzi vremea cu simplicissima obrăznicătură udristă. Trolu’ nu e la curent nici măcar cu amănuntul că până și „părintele” Mișcării Populare și-a dat seama, în fine, cine e pava sa:

  http://www.antena3.ro/politica/surse-traian-basescu-o-lasa-balta-pe-udrea-278710.html

  „Stely” – alt trol de altădat – o fi aflat? 🙄


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s