Asta e situaţia şi naţia… oops

Am publicat ieri-alaltăieri pe my blog dovada ştiinţifică, nu alta, aloo, din care se putea deduce că ipoteza mea privind Kosmosul Germinativ şi Planeta-Ou e perfect credibilă hic & now, şi nu s-a înghesuit niciun rumân şi niciun franţuz, biensur, să-mi zică măcar utu-te-n Ur, dacă nu un omenesc bonjour, însă când publicai – fiind pur şi simplu galant – cererea unui intelectual critic pe care altădată îl pupa-n fund orice rumân petulant, crezând că i-a pus Dzeu mâna-n cap şi i-a scos scheletu criptocomunist din dulap, numai dacă Sorin Ilieşiu îl băga-n zeamă şi-l invita să spună cum îl cheamă, ei bine, fusei luat imediat la refec, păi cum dreq, cum că cică să nu cumva s-ajung să nu mai ţiu nici eu, aloou, c-un politician cam zevzec, pe care de altfel de ani şi ani îl atenţionez că prin politica-i confruntaţională de berbec şi prin pr-ul mai fudul ca un petec de ştofă englezească cusut pe-un crac de izmană oltenească va ajunge să-şi compromită şansele ca să reuşească a moderniza vatra-i rumânească & securească (fără însă ca politicianu’ nost măcar să clipească, necum să-mi mulţumească pentru un consiliu pe care în alte condiţii l-ar râvni şi curtea a mai împărătească…  😦 ). Asta e situaţia şi naţia manipulată ca drea de o reţea sau alta, dar cică isteaţă ca Planeta care încă o mai rabdă pe suprafaţa sa.

Reclame

22 răspunsuri to “Asta e situaţia şi naţia… oops”

 1. stelianaionescu Says:

  AVP ,
  Ca niciodata am fost luata prin surprindere de intempestivul tau topic ,care m-a trimis rapid la topicul cu la fel de intempestivul Apel .Si eu, care tocmai ma pregateam constiincios ,dar cu greu (zau ) sa depun cite un comentarii la fiecare din cele doua topice. .Am zis “cu greu “intrucit sunt prabusita de oboseala … Sunt atit de betegita de munca incit nici mintea nu-mi mai functioneaza . Daca as fi stiut ca schimbi topicul m-as fi grabit . Acum ma voi consola cu gindul ca, in curind , toti cei care ti-ai contestat si luat in deridere “ipoteza” , vor fi pusi in fata faptului implinit -adica – in fata mai multor dovezi stiintifice ,privind in/existenta vietii superior organizata , pe alte planete din “Universul nostru” .Da ,al nostru (al tuturor )devreme ce numai noi putem sa-l studiem ,”sa-l bibilim “,sa-l iubim si chiar sa-l revendicam ,acum si cine stie pina cind ?
  Prin urmare ,revenind la topic ,marturisesc ca si eu sunt oarecum mirata de noul Apel adresat presedintelui T.Basescu ,prin care i se cere iarasi si iarasi demisia de catre acelasi Sorin Iliesiu.
  Sincera sa fiu credeam ca apele s-au mai limpezit dupa caderea guvernului Ungureanu,intrucit opozitia si-a implinit visul de a intra la guvernare si, dupa ce va intra si in paine ,va putea sa demareze ea insasi demiterea presedintelui , ,daca va dovedi ca a incalcat Constitutia . Dar ,daca dinsul crede ceea ce spune aici :

  “Nu e drept ca doar marionetele Boc şi Ungureanu să plătească pentru păcatele de neiertat ale păpuşarului Băsescu, marele vinovat pentru dezastrul în care a fost împinsă România. Demisia preşedintelui Băsescu este singura speranţă pentru vindecarea ceva mai grabnică a ţării noastre de cancerul generalizat în care se află.”

  …trebuie sa si demonstreze : bunaoara ca “marioneta Ungureanu ,” al carui guvern a cazut democratic- prin motiunea de cenzura – a fost influientata de presedintele “papusar” si ca , impreuna cu “marioneta Boc ” au “impins Romania la dezastru. In primul rind nu poate sa ceara demisia unui presedinte pe un slogan ; in al doilea rind ,daca recunoaste ca cei doi au platit ,fiind demisi ,de ce nu mai asteapta , ca si el (presedintele)sa “plateasca “,desigur ,pentru acelasi “pacat de neiertat”,dar tot democratic . La aceleasi pacate ,aceeasi plata ,nu ? De ce apeleaza dumnealui la citiva intelectuali ,care nici macar nu-i mai recunosc apartenenta la Societatea civila ,si nu cere puterii actuale s-o faca ? Stie dumnealui ca insusi presedintele s-a oferit sa renunte la doi ani de mandat (sa demisioneze deci) in schimbul revizuirii Constituttiei ? Eu cred ca stie ,dar nu vrea sa-i recunoasca disponibilitatea sincera , de a face un sacrificiu (sa renunte la jumatate din mandat ) in folosul democratiei . Poate nu l-au crezut atunci , cind nimeni nu visa ca opozitia va ajunge la putere inaintede alegeri . Uite ca a ajuns .Prin urmare ii sugerez d-lui Sorin Iliesiu sa faca inca un Apel ,de data asta adresat celor doi , Victor Ponta &Crin Antonescu, sa ia in consideratie oferta presedintelui . Acum nu mai au scuza ca sunt in opozitie . Le va trebui doar vointa politica . Sunt convinsa ca vor avea si sprijinul PD-L .Va fi un consens politic cum nimeni nu a visat pina acum. Iar domnul Sorin Iliesiu va fi fericit sa-si dovedeasca credibilitatea ,atit a demersurilor sale cit si ca lider al Societatii Civile .

  Cit priveste faptul ca tu ,AVP,ai fost luat la “refec” pentru vina ca i-ai publicat Apelul ,ca si pe celelalte de pina acum ,chiar nu-i inteleg pe prietenii nostri ?! Nu sunt de acord cu nici un repros .Nu exista nici un motiv nici de “refec” la adresa ta ,dar nici suparare ,a lor ca i-ai publicat Apelul .Exista dreptul fiecaruia la opinie ; drept care trebuie respectat -fara a face proces de intentie cuiva.
  Va trebui numai rabdare … Toate la timpul lor.

 2. stely Says:

  Ha,m-am grabit degeaba … Te rog sa stergi primul comentariu .. Multumesc …

 3. stely Says:

  Ne intelegem de minune 🙂

 4. AVP Says:

  Parca ziceai ca esti franta… oops

 5. stely Says:

  Mi-am revenit intre timp -dupa ce am baut o cafea mare … 🙂 Dar de ce intrebi ?

 6. carmenmecu Says:

  AVP, a propos de viata pe alte planete….Reiau ce am mai scris, la topicul anterior:

  Cred ca este mai degraba contestat un mod de a gandi, adica cel prin analogie cu fenomenul vietii de pe Pamant:

  ….Turner added, “It could easily be that life came about on Earth one way, but came about ON OTHER PLANETS IN OTHER WAYS, if it came about at all. THE BEST WAY TO FIND OUT OF COURSE, IS TO LOOK. But I don’t think we’ll know by debating the process of how life came about on Earth.”
  ……………………………………………………………………………
  “I had never thought about the subtlety that we as a species could never have ‘found’ ourselves on a planet with a late emergence of life if evolution takes a long time to produce sentience, as it probably does,” Winn said.
  “With that in mind,” he said, “IT SEEMS REASONABLE TO SAY THAT SCIENTIST CANNOT DRAW ANY STRONG CONCLUSION ABOUT LIFE ON OTHER PLANETS BASED ON THE EARLY EMERGENCE OF LIFE ON EARTH”.

  Asadar, nu se pot trage decat concluzii slabe, dar niciunele puternice.

  PS. Am folosit majuscule spre a sublinia.

  Stely, mi se pare grozava ideea ta cu privire la noile apeluri NECESARE!

 7. AVP Says:

  Găsesc si eu ca propunerea lui Stely e interesanta, desi nu cred ca doar dragostea de tara l-a animat pe dl Basescu atunci cand a lansata mumoasa-i provocare catre opozitie.

  PS: CMM, vezi ca la cealalta chestiune ti-am raspuns la locul potrivit.

 8. stely Says:

  Carmen Mecu &AVP,
  Pina la proba contrara eu cred ca Traian Basescu este sincer Dar, desigur, este posibil sa fie si numai o simpla provocare lansata catre opozitie . Trebuia sa lanseze provocarea ,avind in vedere ca singura ei preocupare este , fie sa-l ameninte cu suspendarea pentru te miri ce motive ,fie sa i se cerea demisia pentru te miri ce vorbe nechibzuite ,dar nu atit de grave cit sa-i ceara sa plece. S-a vazut ca opozitia a eludat pina acum „provocarea „,intrucit ea nu avea de gind sa-si puna in practica, nici suspendarea si nici nu era atit de naiva sa creada ca un simplu Apel il va speria sau impresiona .Ea are o strategie care este acceptabila in batalia politica .Asa cum a avut si cu guvernele pedeliste propuse de el A introdus motiuni peste motiuni si i-a reusit strategia .Da,este posibil ca renuntarea la jumatate de mandat sa fie o capcana ,asa cum se crede ca a fost si aceasta cu guvernul Ponta .Pai nu a zis el catre cei din opozitie -„aveti grija ce va doriti ” ? Uite ca dorinta li s-a indeplinit si au venit la guvernare . A,da, este posibil sa nu-i iasa ,daca guvernul Ponta va lucra corect ,drept pentru care va putea sa cistige si alegerile parlamentare de anul asta. Eu nu ma sperii de asemenea perspectiva. Dar, daca le- a intins capcana nu inseamna ca trebuie sa-i refuzam strategia (provocarea ).Face parte din jocul politic ca si cel al opozitiei. . Dupa parerea mea ,daca puterea de acum va vrea sa cistige alegerile ,va trebui ca ea insusi sa -i intinda o capcana lui Traian Basescu si sa-i accepte provocarea. Adica sa -si puna in programul de guvernare revizuirea Constiutiei, cu cele ce s-au validat la referendumul din 2009.Abia atunci se va putea dovedi -asta in cazul in care Traian Basescu pus in fata faptului implinit nu va mai face tirgul- ca a fost un „papusar „ordinar. Prin urmare d-l Sorin Iliesiu sa le ceara celor doi, Crin & Ponta ,sa-i lansese provocarea lui Traian Basescu si sa introduca pe ordinea de zi revizuirea Constitutiei.

 9. AVP Says:

  Stely, TB, el însuşi, nu mai are nicio putere, fiindcă imaginea sa publică şi-a partidului care l-a susţinut sunt praf şi pulbere, ceea ce în era media e fatal pentru un politician. Singura şansă ca TB să-şi termine mandatul este ca serviciile de siguranţă statală, care după cum se ştie sunt integrate în structura alianţelor politice şi militare din care facem parte, să-l susţină cu fermitate în continuare, prin mijoacele lor specifice, vba aia. Asta presupune obligatoriu ca alternativa la actuala putere să fie percepută de siguranţa statului ca un cal troian al unei superputeri străine şi inamice, în care caz USL n-ar câştiga nici dacă ar ţine cu ea China, Rusia şi India la un loc, nu doar populaţia manipulată, păi cum drea…

  În fine, problema e taare complicată şi ne depăşeşte pe noi, nişte simpli didiloi.

  Mai bine vbim despre stelle 🙂

  Pe mâine.

 10. stely Says:

  Pai da … Chiar nu ma asteptam sa deviezi de la un subiect atit de atragator 🙂
  Asadar , pe mâine . Noapte buna !

 11. carmenmecu Says:

  AVP, o vorba mare ai spus. E grozav sa faca fiecare lucrul la care se pricepe cel mai bine.

  Si totusi, nu ma pot abtine de la 2 intrebari:
  Daca TB nu are putere, ce rost are sa-l tina cineva acolo?
  Cum ar fi traita de catre sustinatorii lor inversunati o guvernare Ponta cu presedinte Crin? N-ar face ei impreuna un serviciu electoral PDL-ului?

 12. skorpion Says:

  frumoase/splendide ultimele postari, AVP, inclusiv fotografiile
  🙂

  re. pierderea puterii de catre TB.
  am intrebat pe ici pe colo, oare nu ar trebui acum scoase la suprafata cele 100.000 de dosare clasificate?

 13. AVP Says:

  Skorpi, voi relua diseară, cred, un topic vechi, în care vei vedea că am spus că exact soluţia propusă acum de tine ar fi soluţia, ultima…

  Pănă atunci însă, postare nouă, cică 🙂 (pe care o recomand şi lui CMM, ca lectură suplimentară, fiind convins că Stely o ştie deja pe dinafară… oops)

 14. stely Says:

  Da,dar acum am scris un comentariu pe care il pun aici .Iata-l :

  CMM,
  Eu cred ca Traian Basescu are atita putere cita ii permite Constitutia . El nu si-a depasit prerogativele constitutionale , nici nu le-a incalcat si nici nu le-a ignorat. Lui numai i s-a creat de catre opozitie ,cu ajutorul tembelicei mass-media mogulilor, o falsa imagine de presedinte dictator , betiv ,curvar,certaret ,vulgar etc.Toate acestea cu scopul de a-i subrezi credibilitatea ,cit sa fie demis sau sa para iata ,fara putere ,gata de a se declare el insusi „invins de structuri ” ,asa cum vad ca accepti si tu.
  Nu sunt de acord ca presedintele sa plece ,acum ,cind mai mult ca oricind este nevoie de el . Nu trebuie sa dea „vrabia din mana pentru pentru cioara de pe gard.” El va trebui sa dovedeasca cu mai multa atentie ca este capabil sa coabiteze cu un guvern de alta coloratura politica si ca va urmari ca acesta sa respecte contractele incheiate cu FMI ,BM si BER ,precum si cu alte organisme internationale ,mai ales cele cu UE ,si nu in ultimul rind sa respecte vointa populara exprimata la referendumul din 2008 privind revizuirea Constitutiei. .Deasemenea ,ca nu va lua masuri populiste care sa duca la instabilitate economica . Eu mai cred ca Traian Basescu va fi gata sa-l sustina si pe Victor Ponta sa nu cedeze in fata sindicatelor ,care se vor grabi sa ceara ceea ce stiu ele mai bine :salarii mari ,bonuri de masa ,sporuri de vacanta ,de stres etc…
  P.S. Ma preocupa ceva ,inca din momentul citirii noului Apel al d-lui Sorin Iliesiu . Sigur ca Apelul acesta dovedeste ca dinsul a ramas fidel opozitiei care este acum la guvernare . Nu este nimic rau ,dar il intreb si va intreb : va urmari in continuare ca guvernul actual sa duca la indeplinire tot ceea ce n-a facut guvernul PD-L si coalitia care l-a sustinut in parlament ? Adica sa dirijeze (deocamdata) catre puterea actuala toate Apelurile ramase fara raspuns (nerealizate) de fostul guvern? Te intreb pe tine AVP ,vei mai fi de acord ,in conditiile in care Sorin Iliesiu va mai lansa Apeluri indreptate numai impotriva presedintelui ,lasindu-le pe celelalte de izbeliste ,sa fie numit presedinte la TVR in locul celuilalt ? In concluzie mai garantezi pentru impartialitatea dumnealui ?
  Eu spun, inca de acum ,ca nu.

 15. AVP Says:

  Stely, toate bune şi frumoase, numai că tu ignori un singur lucru într-o veselie, olelie lie : treci, adică, prea uşor preste faptul că TB este primul vinovat pentru că a ajuns să aibă o imagine dezastruoasă.

  Monica Fesci îmi ricanează undeva că şi io sunt un tip confruntaţional, aşa că să nu mai vbesc de confruntaţionalu’ TB, aloo… Da, bre, aşa o fi, dar io nu sunt politician sau diplomat făţos ca un star, ci Poet pamfletar… 💡

  Hai că mai vbim spre sar’.

 16. skorpion Says:

  AVP,

  presa l-a catalogat pe TB ca fiind conflictual.

  Citiva oameni din presa, citiva oameni de afaceri care in 2 decenii si-au creat averi fabuloase – de neimaginat asa record intr-un timp scurt intr-o economie de piata occidentala, doar daca nu au aparut idei geniale tip Bill Gates etc – citiva politruci cleptocrati (cindva si pucisti, dar posibil si viitori pucisti), citiva magistrati (judecatori, in special), multi securisti

  …toate aceste categorii au avut interesul sa-l minimalizeze, sa-l distruga pe TB.

  si asa s-a nascut conflictualul, betivul, curvarul, criminalul, dictatorul de…..TBasescu.

  la aceasta minciuna uriasa au contribuit latrinele lui felix voiculescu + irealitatea (cindva a lui SOV),
  care si ei au avut interese in a-l boicota, submina pe presedintele tarii, care voia doar reformarea statului roman, un pic mai bine pentru bizoni, dreptate pentru toti!!!

  si daca nici tu, AVP, nu vezi asta, atunci ce si cum sa vada creierele spalate non-stop la televiziunile mogule?!?!?!?!

  propaganda goebbelsiana a lui Felix a functionat absolut magistral, varanul avind in plus TV-ul care pe vremea lui goebbels nu prea exista!

 17. AVP Says:

  Skorpi, pana ma-ntorc io de la gradinita-mi de vara, mai pe seara, mai gandeste-te bine, sa vezi daca tontusi n-o fi ca mine, nu ca tine… oops Incepe cu sfarsitu: „Un fleac, i-am ciuruit!”… 💡 Dar vezi ca nu numai comisaru Modovan a zis asta, aloo…

 18. skorpion Says:

  i-a ciuruit cu gloante?????

 19. skorpion Says:

  pe cind uslinosii chiar amenintau cu moartea!
  ponta: basescu trebuie omorit
  bogdan olteanu: basescu sa nu pateasca ca ceausescu,
  solomon: MRU va pati ca Aldo Moro,
  ponta: sa fie impuscati ar fi prea putin!!
  olguta vasilescu: tot ceva de impuscat cu totii
  geoana: basescu deseu toxic, care trebuie incinerat si ingropat

  cine este agresivul verbal?
  🙂

 20. stely Says:

  AVP,
  Povestea cu „un fleac i-am ciuruit ” a fost spusa imediat dupa alegeri, cind a cistigat cu chiu cu vai (mai mult mort de gloantele lor ) decit viu . A spus asa ,ca o descarcare (usurarare) si chiar o satisfactie ca a reusit sa cistige un nou mandat … Si mie mi s-a parut ca exprimarea a fost putin deplasata ,dar nu pentru ca nu trebuia ,ci pentru ca expresia mi s-a parut exagerata ,ca nu confirma procentul de 51,3 % , care a fost cu f.putin peste cel al lui Geoana .Da ,ar fi fost o „ciuruire ” daca ar fi cistigat cu un procent mare ,dar asa ? … Ei si vad ca si tu ,acum ,ati facut din asta o dovada ca el este singurul vinovat de imaginea dezastruoasa , precum si cauza demiterii guvernelor , poate si a pierderii alegerilor de catre PD-L sau chiar mai rau a „dezastrului economic „.Tu ai spus de atitea ori ca trebuie sa-i judecam pe oameni dupa fapte si nu dupa vorbe . Deci ce fapte rele a facut T.Basescu cit sa merite a fi facut vinovat pentru tot ceea ce s-a intimplat rau in ultimii ani in Romania ?

 21. skorpion Says:

  Basescu trebuie/trebuia ciuruit pentru fapta rea, ca nu a fost de partea celor care au capturat Romania imediat dupa decembrie 1989!!!!!!!!!!!!!!!!
  iar masinaria de propaganda a reusit ca un procent relativ mare de oameni sa arunce toate nereusitele Ro, dar si ale lor personal, pe umerii unui singur om.

  securitatea…saraca nu are nici o vina,
  iliescu , sarac si cinstit, nu are nici o vina,
  tilharii postdecembristi care au executat Ro la un rapt de vreo 120 miliarde euroi nu au nici o vina.

  vinovatul no. 1. Basescu!!!!
  Jos cu el!

 22. AVP Says:

  Războiul lui Băsescu cu presa şi cu numeroşii consilieri prezidenţiali care l-au părăsit, fiindcă efectiv nu poţi lucra cu omu ista decât dacă taci şi faci, plus puzderia de oameni politici pe care i-a jmecherit şi i-a jicnit în draci – şi nu mă refer acum la Năstase sau la alţi puşcăriabili geto-daci – , i-a păcălit şi i-a belit ca un Papai afurisit, mai degrabă decât ca un şef de stat diplomat şi iscusit, ne mai vorbind acum de tratamentul pe care ni l-a aplicat chiar nouă, celor care l-am sprijinit şi cărora putea să le adreseze un cuvânt de mulţumire prin vreun consilier nisfirit (deşi în iepoca Netului eticheta cere să i te adresezi personal clientului ori pretinului nemulţumit, poţi să fii tu Dell, Bill Gates, Obama sau Dalai-Lama, nu doar prezidentu din Românica lu baba Stana), ar fi trebuit să vă spună totul, până acuma, despre marinarul ista îndrăzneţ şi încăpăţânat, însă viclean, netransparent şi necurat. Însă voi reacţionaţi chiar şi post-factum ca un taliban ultramanipulat. Of, of…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s