Floriile kosmice

Kosmosul de subt picioarele noastre (căci ceea ce vedem în jurul nostru este de fapt sub noi, deci în trecutul spaţiu-timpului) nu doar că reprezintă (simbolic), însă chiar este Pomul Vieţii (Tree of Life), care a pleznit (a făcut Big-Bang), a încolţit sau a germinat acum nu ştiu câte miriade de ani, iar de-atunci, asemenea oricărui pom dintre cei pe care-i cunoaştem de visu, creşte, se rămureşte, înfrunzeşte, înmugureşte, înfloreşte, iar acum rodeşte pe Planeta-Ou, aşa cum v-am spus chiar eu, poeselul nou & now. Şi deci aşa cum antodiile or floriile  sunt organele sexuale ale florilor din lumicica noastră mumos mirositoare, aşa sunt planetele reproducătoare pentru Kosmosul Mare, iar planeta albastră, asta a noastră, căreia-i sugem divina colastră, pe care o ştim, o iubim mai mult or mai puţin credincios sau cuviincios şi oricum o trăim generaţie după generaţie, sugându-i lăpticul gustos, e deocamdată singura astfel de kosmică floare în stare să fructifice o civilizaţie creatoare, care după ce va creşte în continuare până ce va ajunge tâââââta mare, se va desprinde de Planeta-Ou precum seminţele de castraveţi vâjâitoare din grădinaţa mea de vară şi va insemina Calea Lactee, apoi Metagalaxia totală, ce la rându-i va înflori şi va fructifica şi ea în Sămânţa Omega finală. Evident că lucrurile acestea nu se vor întâmpla decât după ce întreaga Planetă-Ou va ecloza in integrum, dar când va fi asta numai Tatăl Nostru din cerurile or softurile Cărţii Vieţii ştie, – voila.

Doamne Ajută !

++++++++++++++++++++++++++++

ps. Cer scuze că n-am avut şi nu am timpul necesar spre a scrie un nou episod din povestea interviului meu cu Nichita. Rămâne pe altădată.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Floriile kosmice”

 1. stely Says:

  AVP,
  Desi asteptam cu nerabdare episodul urmator din povestea interviului cu Nichita Stanescu -dupa ce am citit acest omagiu dedicat „Floriilor Kosmice” – iti accept scuzele cu mare placere . Povestea va fi oricind reluata,dar Poezia aceasta ,a „Pomului Vietii”, in virful caruia asa cum spui aici „se afla deocamdata singura astfel de kosmică floare în stare să fructifice o civilizaţie creatoare, care după ce va creşte în continuare până ce va ajunge tâââââta mare, se va desprinde de Planeta-Ou „……, ce la rându-i va înflori şi va fructifica şi ea în Sămânţa Omega finală…” pe care o dedici zilei de azi – Sarbatorea Floriilor – nu trebuia sa astepte .
  De aceea iti urez inca odata ,sa -ti fie inspiratia la fel de roditoare … ! Iar tu sa traiesti Multi Ani cu sanatate ,alaturi de cei dragi ,dar si de noi(prietenii tai) sa-ti vedem visul implinit.

 2. AVP Says:

  Multumesc inca o data pt urari si pt intelegere, draga prietena ! Mai vbim.

 3. skorpion Says:

  inca o data LA MULTI ANI, VIOREL PADINA!
  subscriu celor scrise de @stely

 4. AVP Says:

  Dragul meu Skorpi, stii bine cat te apreciez, prietene 🙂 Chit ca ne mai ciondanim noi pe o chestiutza sau alta, ramanem pretini buni, pt totdeauna.

 5. Tina B Says:

  Subscriu celor spuse de @stely.
  Inca o data LA MULTI ANI !

 6. AVP Says:

  MUltumesc, prieteni !

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s