„Probele penale” ale lui MO

Am mai spus-o : “probele” penale pe care ni le-a tot oferit Marius Oprea în aceşti ani şi pentru care a făcut atâta vâlvă la fostul IICCR – „probe” rezultate în urma celebrelor „dezgropări de morţi prin păduri” sau din alte acţiuni asemănătoare – sunt perfect inutile în încercarea de a condamna penal vreun activist, securist or miliţian criminal, lucru pe care îl poate confirma orice avocat cât de cât profi (e vorba de principiul neretroactivităţii legii penale, cu excepţia legii penale mai favorabile). Din contra, obstinaţia lui M.O. de a găsi “probe” prin pădurile anilor 50 concordă cam suspect cu părerea tovilor şi băieţilor “cu faţă umană”, cei care au inventat sintagma salvatoare “poliţie politică” doar spre a menține la putere nomenclatura comunistă de rang secund, neaservită clanului Ceauşescu în mod nemijlocit, ce-i drept,  şi care încă nu apucase să facă “poliţie politică” precum generaţia precedentă de tovi şi nu savârşise nici crimele penale ale tovilor de la raion, de la regiune, de la judeţ sau de la CC pmr, dar care generație nu era mai puţin îndoctrinată şi coruptă din vrej. Iar faptul că MO a început demascarea criminalilor cu cei din anii 50 şi că până la urmă cercetările sale vor conduce, poate, la un bătrânel torţionar aflat în stare vegetativă – în timp ce criminalii din decembrie 1989, din iunie 1990 et aliis ejusdem farinae sunt nu numai bine merci, însă ne dau lecţii politice la zi -, seamănă al naibii cu povestea acarului Păun.

Aşa cum de asemenea am mai spus, M.O. mi se pare prea intens şi prea devreme legendarizat ca “vânător de securişti” (în condiţiile în care, cel puţin până acuma, doar tovii şi băieţii au fost la putere în Ro, iar mass-media le-au aparţinut în totalitate, aloo), ca să nu suspectez aci o clasică operaţie de intoxicare executată de cineva, nu spui ţine, persoană însemnată, vezi bine. Io mă caznesc de 10 ani, de când mi-am început opera de pionier al hyperspatziului Ro, să urc – din underground, cum ar veni – la etajul superior al marilor platforme media ale tovilor şi băieţilor, pentru ca „Apelul către Europa” să capete o mai mare vizibilitate, însă fară nicio şansă (m-au refuzat „Ziua”, „Express”, „Adevărul” lui CTP, „Jurnalul Naţional” al lu Tucă, „22”, „Observatorul cultural” şi chiar, până la urmă, „România literară”, fără ca altcineva să-mi facă vreodată un crâmpei de ofertă, ba din contra: până şi colegii de dizidenţă au încercat să mă minimalizeze & decredibilizeze), asta-n timp ce despre băiatul ista s-au prăpădit în media băieţilor tone de hârtie & pixeli. Ca ce chestie, bey ? :roll:

Reclame
Publicat în AVP comment. 9 Comments »

9 răspunsuri to “„Probele penale” ale lui MO”

 1. stely Says:

  AVP ,
  Te-am auzit de curind ca intrebai despre soarta procesului intentat de V. Vosganian lui Liviu Turcu si lui Marius Tuca pentru ca l-au acuzat ca ar fi ofiter acoperit ,motiv pentru care nu a mai fost numit comisar la UE. Asta s-a intimplat in 2007 cind era prim ministru CPT si cind desigur era si MO in plina actiune de „vinatoare „.
  Ei ,bine ,te intreb : stiai ca i-a fost respinsa actiunea in iulie 2010 ,la trei ani de la inaintarea actiunii? Eu n-am stiut . Dar ca a inaintat recurs si ca suntem iata ,in 2012 si nu se mai aude nimic de el ? Ce crezi despre asta ?

  http://www.liviuioanstoiciu.ro/2010/07/a-fi-agent-acoperit-al-fostei-securitatii-sau-spion-e-compliment-nu-calomnie-vosganian-face-recurs/

 2. AVP Says:

  Îţi dai seama ce justiţie avem ? Sau ce politicieni – cică de frunte – avem ? E clar că cineva minte de îngheaţă apele în cazul ista. Deşi nici Jurnalul Naţional şi nici Turcu din America n-au făcut proba că Văru Jan a fost spion, aşa cum l-a „demascat” fostul boss de la CIE, nimeni n-a păţit nimic. Dacă Văru Jan e nevinovat, aşa cum susţine el (şi pare să aibă dreptate, din moment ce până acum a fost verificat de nu ştiu câte ori, dobândind inclusiv un certificat de acces la top secretele NATO), îţi dai seama la ce joc s-a pretat însuşi preşedintele României, la un moment dat ? Realizezi în ce ţară trăim ? Pe de altă parte, nu este exclus ca – după obiceiul locului – cele două părţi, după ce „înjurat grav dumnezeu mami şi palme cafine central”, să se fi „pupat piaţa endependenţi”, împăcând şi capra (onoarea şi credibilitatea SIE), şi varza (onoarea şi cariera lu VJ)… În ţara lu Papură Vodă totul este posibil şi aproape nimeni nu mai are nicio credibilitate.

 3. stely Says:

  AVP,
  Spui asa :
  „Îţi dai seama ce justiţie avem ?”
  Iar eu tocmai ti-am sugerat ca in toata povestea asta prima vinovata este justitia,intrucit au trecut 5ani si ,ca si in celelalte procese de mare coruptie se tergivrseaza luarea unei hotariri definitive.
  Din linkul dat reiese ca in 2007 s-a judecat in prima instanta procesul de calomnie intentat de „Varu Jean”impotriva lui Liviu Turcu si Marius Tuca . Hotarirea a fost data cu „respingerea actiunii lui” Varu Jean „ca nefondata.Adica nu a existat calomnia . Eu inteleg din asta ,fie ca aceia au adus dovada necesara intru apararea lor ,intrucit acesta (V.V) le -a cerut o gramada de bani ca despagubire, fie ca el n-a prezentat nici o dovada in afara acelui certificat care, cred, nu a fost luat in considerare ca drept dovada a lui . Si asta s-a petrecut in 2007 cind era la guvernare PNL!!
  De atunci nu se mai stie nimic de soarta recursului pe care (cica )l-ar fi introdus „Varu Jean”. Dar mai stiu ca la SIE era sef ,ghici cine? Elvis Saftoiu ,care unde se afla acum?: la PNL …
  Tu mai spui asa :
  ” îţi dai seama la ce joc s-a pretat însuşi preşedintele României, la un moment dat ? ”

  Nu ,nu-mi dau seama ,intrucit nu exista dovada ca el i-ar fi pus pe cei doi sa-l divulge.
  Cred mai degraba ca a fost mintit ,sau ca nu a stiut nici Elvis de poveste ,sau ca altcineva a ascuns niste hirtiute de la NATO ,iar Liviu Turcu fost nevoit sa intervina . Nu cred ca presedintele este implicat. Mie mi se pare ciudat ca-i pui la indoiala credibilitatea in favoarea lui Varujean .
  Spui ca cele doua parti s-au inteles ? Pai ce avea de cistigat partea acuzata ? Ei au fost gasiti nevinovati ,iar daca Varujean nu a mers mai departe a inteles ca nu are nici o sansa sa cistige ,nicidecum ca s-ar fi inteles cu ei. Adica ar fi cam asa : „Bai ,eu nu va mai acuz de calomnie (retrag recursul) ,iar voi sa taceti dracu din gura” ,nu ?
  A,daca asta este intelegerea f.bine ,dar inseamna ca nici macar justitia nu mai este vinovata ,daramite Traian Basescu .
  Prin urmare ,daca vrem sa stim exact nu ne ramine decit sa ne interesam de soarta recursului .

 4. mariusmioc Says:

  Nu a existat „nomenclatură comunistă de rang secund, neaservită clanului Ceauşescu”. Întreaga nomenclatură comunistă a fost aservită clanului Ceauşescu.
  Că după 1989 unii nomenclaturişti şi-au inventat istorii de dizidenţă şi luptă înverşunată cu dictatura este doar falsificare a istoriei. Sprijinită uneori şi de presa „anticomunistă”.
  http://wp.me/pjejF-og
  Cît despre MO, faptul că dezgroapă nişte morţi înseamnă cercetare istorică de calitate. Altfel, ar fi destui care să pretindă că morţii ăia nici n-au existat, totul e propagandă duşmănoasă a cercurilor imperialiste.

 5. mariusmioc Says:

  Să ajutăm poieţii cu puţină cercetare istorică în acest caz:

  Numãr unic dosar: 41252/3/2006
  Înregistrat în data de: 29.10.2010
  Obiect dosar: pretenţii daune
  Materia juridicã: Civil
  Stadiu procesual: Apel
  Părţi: VARUJAN VOSGANIAN : Apelant
  TURCU LIVIU : Intimat
  TUCĂ MARIUS : Intimat
  EDITURA INTACT : Intimat
  TURCU LIVIU – la Editura Intact persoană de contact Constantinoiu Marina : Intimat

  21/01/2011 Amână cauza
  Solutie: Înch. Amânat cauza ptr. indic. dom. intim. Turcu Liviu în vederea citării acestuia în cauză şi ptr. ca intim. să ia cunoştinţă de conţinutul mot.de apel comunic.la acest termen.
  04/03/2011 Amână cauza
  Solutie: Încheiere.Amânat ptr. cit. intim. Turcu Liviu prin mica publicitate şi ptr. ca părţile să indice dom. acestuia, nr. de telefon, fax sau adresă de e-mail a intim. indic. anterior ptr. a fi citat.
  15/04/2011 Amână cauza
  Solutie: Înch. amân.ptr.cit. intim. Turcu Liviu telefonic la nr. indicat de ceilalţi intimaţi în SUA şi prin afişare la uşa instanţei.
  15/04/2011 Amână cauza
  Solutie: Închiere. Prescchimbă din oficiu termenul din 3.06.2011 la 13.05.2001, cu citarea părţilor. Cu recurs odată cu fondul.
  13/05/2011 Amână cauza
  Solutie: Înch. Amân.cauza în vederea citării intimatului pârât Turcu Liviu conform Convenţiei privind notificarea şi comunicarea în străinătate a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă sau comercială, Haga, 1965, prin Ministerul Justiţiei, la domiciliul indicat (fila 71 din dosarul 41252/3/2006 al Tribunalului Bucureşti Secţia a III-a civilă), cu menţiunea că are obligaţia alegerii domiciliului din România unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul. În cazul în care nu se conformează, comunicările pentru următoarele termene de judecată se vor face prin scrisoare recomandată, recipisa de predare la poşta română, ţinând loc de dovadă de îndeplinire a procedurii, conform art. 114 1 din Codul de procedură civilă. Ptr. efectuarea adresei la Direcţia Generală de Paşapoarte în vederea furnizării datelor de evidenţă referitoare la intimatul pârât Turcu Liviu, respectiv, dacă i-a fost eliberat paşaport, dacă acest paşaport este valabil şi dacă deţin în baza de date informaţii referitoare la domiciliul din străinătate al intimatului.
  16/09/2011 Amână cauza
  Solutie: Amân.ptr.efect.adresei la pers.care a înaintat plicul prin care a fost expediată întâmpinarea formulată de intim. Turcu Liviu; ptr. efect. proced. cit. prin mica publicitate cu intim. Turcu Liviu şi la adresa indicată de DGP. prin scrisoare recomandată cu menţiunea că are obligaţia alegerii dom. în România unde urmează să i se facă toate comunic. privind procesul şi la sediul Edit. Intact. în atenţia doamnei care a trimis plicul.
  02/12/2011 Amână cauza
  Solutie: Ptr. administrarea probelor propuse de apelantul reclamant şi intimaţii pârâţi Tucă Marius şi Editura intact.
  03/02/2012 Amână cauza
  Solutie: ptr. ca intim. Turcu Liviu să răspundă la interogatoriu şi în vederea audierii concomitente a martorilor propuşi de apelantul recl.
  16/03/2012 Amână cauza
  Solutie: ptr.stingerea litigiului pe cale amiabilă.
  25/05/2012
  Solutie:

  Deci, pe 25 mai 2012 vă puteţi prezenta la Curtea de Apel Bucureşti ca să admiraţi în direct judecarea procesului.
  http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjQ4MDc4

 6. stely Says:

  mariusmioc,
  Multumesc pentru informatia clara si detaliata privitoare la stadiul procesului de calomnie intentat de V.Vosganian celor in cauza .
  Inteleg deci ca pe 25mai se incheie procesul cu solutia recomandata de instanta ?sau poate convenita intre parti: „stingerea litigiului pe cale amiabila ”
  Inteleg de aici ca pe data de 02 /12/2011 s-au administrat probele propuse atit de reclamant(Varujean Vosganian )cit si de catre pârâtii Liviu Turcu ,Marius Turcu etc..
  Iar pe data 03/02/2012 s-au prezentat la interogatoriu si partile si martorii .
  Pe de 16 /03/2012 s-a propus solutia „stingerea litigiului pe cale amiabila ”
  In concluzie inseamna ca pe 25/05 /2012 (banuiesc) se va termina procesul asa cum de fapt a spus AVP aici :

  „după obiceiul locului – cele două părţi, după ce “înjurat grav dumnezeu mami şi palme cafine central”, să se fi “pupat piaţa endependenţi”, împăcând şi capra (onoarea şi credibilitatea SIE), şi varza (onoarea şi cariera lu VJ)…”

  Dar asta neinsemnind dupa parerea mea ,ca Varujean Vosganian a scapat cu onoarea nepatata ,intelegind ca ramine asa cum s-a stabilit .:este ofiter sub acoperire ,iar actiunea lui(de calomnie ) a fost „nefondata”asa cum s-a stabilit in prima instanta.

  Privind ceea ce spui aici : „Nu a existat “nomenclatură comunistă de rang secund, neaservită clanului Ceauşescu”. Întreaga nomenclatură comunistă a fost aservită clanului Ceauşescu.”
  Sunt de acord cu tine ,cu specificarea ca „nomenclatura de rang secund” a fost constituita din prim secretari si secretari ai comitetelor judetene UTC ,alesi pentru 4 ani prin vot (asa cum era -un fals) in cadrul conferintelor judetene , care erau scosi din productie si platiti cu de 3-4 ori mai mult …
  Ceilalti insa ,care erau simpli membri plini sau supleanti (cazul lui MRU) nu pot fi considerati nomenclaturisti ,intrucit nu erau scosi din productie (majoritatea elevi si studenti) si deci nu erau platiti. Nefiind platiti nu erau nici „aserviti clanului Ceausescu „.

 7. AVP Says:

  Stely, să-l lăsăm pe Mioc cu fantasmele or misiile sale… Dacă ar fi să-l credem pe jmekerosu – cică – ista, în 89 n-a avut loc o lovitură de stat, ci o „revoluţie” adevărată, iar ruşii, pretenarii săi, n-au avut niciun amestec aici.

  Sunt supărat pe Băsescu fiindcă a pierdut bătălia pentru imagine, din pricina fuduliei sale, a incompetenţei echipei de consilieri şi a figurilor cică de jucător macho cu „colivăreasa PDL”. Ani de zile s-a lăsat diabolizat de presă, crezând în mod iresponsabil că o poate învinge prin simplul fapt al ignorării, tratării cu dispreţ şi infatuare, în timp ce televiziunea publică a dat-o pe mâna unor terchea-berchea, ţinând-o ani de zile în hibernare.

  Şi-atunci, de ce să ne mai mirăm că în loc să-şi numere ouăle la bulău, Năstase ne dă chiar în aceste momente lecţii de politică şi de „normalitate” la tembeliziunea mogulului mai mult or mai puţin rău, dar care a ştiut (hai să recunoaştem) unde să-şi investească banu său, construindu-şi o reţea cu care va cuceri, mâine-poimâine, Românica ?

  Asta e situaţia şi naţia.

 8. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s