Răul cel mic vs Răul velik

Io n-am nimic cu rusu’ ca tip uman (ins simpatic şi generos, aşa cum l-am cunoscut şi pe my friend Nichita al nost, pe jumătate rusnak, după cum se ştie, însă evident că doar până la punctu’ ăla din hău, când omu’ – orice om, nu doar rusu’ – devine mai rău şi ca ciocoiul de rumân, pe care slavii  îl consideră omul cel mai rău… ups), ci am ce am cu sistemul lor socio-politic, alou, care seamănă mult prea mult cu-al nostru de dudău, ca să nu bănuim că de fapt e tatăl Natural, cum ar veni, al său.

Ca şi-n Ro (şi de fapt viţăvercea) la putere în Ru se află tovii şi băieţii Iepocii sovietice, chiar mult mai accentuat decât în celelalte ţări din defunctul Lagăr, moroi care s-au datără preste cap ca ieroul din povestea aia cu porcul fermecat & blestemat şi s-au prefăcut din izdap-izdap în făt frumos turbat, al dreaq aktivist / securist / kaghebist de altădat or bolşevic recondiţionat, transformat preste noapte în capitalist sălbatic la patrat, respectiv în terorist înverşunat al omeniei, dreptăţii şi adevărului sau – dacă preferi – al economiei de piaţă, ca să nu mai vbim de regulile de bună purtare din amărâta asta de viaţă, pe care omul rus nou sau corespondentu-i ro şarpe de dudău le calcă-n picere cum calcă orice fost mujic or calic devenit stăpân birlik în casa naţionalizată pe nimic, ajuns deci mare şi tare prin turnătorii şi alte porcării iepocalo-infernalo-dilii, care au făcut din el tov-domnu’ ce-l ştii, cu salarii, penzii or alte stipendii pe care io sau tu, cel care-oi ceti pe-aci, nu le-am avea oricât am trăi.

Bun, dar dacă asta e situaţia, pe care nimeni n-o poate nega, ce treabă mai poate avea Românik a noa, devenită printr-o minune ţară ioropeană şi transatlantică sadea, cu Rossika mafiosilor roşii, a…? :roll: In loc să zicem doamne ajuta că NATO ista fu cam pămpălău când îşi băgă subt cloţă suspectul ou din care poa’ să eclozeze, doamne fereşte, ex-tovul sau ex-băiatul cel rău, şarpe de Nistru sau – cum spuneam – de Dudău şi să-i muşte nu doar cloţa de pe ouă, cum e obiceiul în lumea asta cica nouă care se sparse-n 89, dar să-i şparlească dreq şi codurile de la bomba H şi să le vândă teroriştilor pe-o avere sau două or pe-o maşinuţă jmekeră şi-o gagicuţă superşouă, cu care tovul sau băiatul să traiască pe picior mare cât o ţine, fără să-i pese de mine, de tine sau de ziua next generațiilor de mâine, aşa cum gândesc speciile astea neam-proaste, egoiste, tupeiste, hedoniste, cinice şi nesimţite cât zece chine, aşadar,  în loc să zicem săru-mâna cu plecăciuni până-n pământ că lumea civilizată ne primi în Casa-i hiigenizată fără să ne zică un singur cuvânt urât şi extragându-ne efectiv din mormânt, din bolgia Estului smânt, din contra, noi, văzându-ne cu sacii-n căruţă şi profitând de faptul că şi tanti UE asta e cam goguţă, ne repezim să dăm fuga la Moscova, întocmai ca mireasa curvuţă, care după ce se lasă găurită de ochii lumii de-al boierului guluţă, a doua zi îşi abandonează mirele-n prag la părinţii săi şi dă iar fuga la hăndrălăi, cu care se-ntinde prin fâneţuri şi clăi, după care se curăţă în parfumatele băi şi, fără să zică măcar bună seara, se pune-n capul mesei socrilor cică răi, cerând să fie servită ca o stapână preacinstită şi nevestică emerită, n-aşa?

Oare nu e normal să credem că răul cardinal e reprezentat de cei ce vor să ne-arunce iar în braţele amanţilor din Lagărul iepocal, cu phalele lor de magar, dar cu obiceiuri şi mentalităţi de vrej barbar, ca să nu mai vbim de cortul lor cărtar or de sistemul social ilegitim şi criminal?   Şi din contra, nu e firesc să bănuim că răul cel mic e reprezentat de inimicu’ răului velik, poa’ să fie ista chiar şi-un pirat  ex-securist or calic ? :roll:

P.S.: Şi io admir Rusia, însă Rusia pt mine înseamnă Tolstoi, Dostoievski, Şolohov şi multe alte minunăţii, inclusiv câteva cânticele şi filme ruseşti sau câţiva mari şahişti, ba înseamnă chiar şi Gagarin, “Aventurile lui Habarnam” (prima carte de ficţiune pe care am cetit-o) şi alte cărţulii ale magicei copilării (am crescut cu “Cartea Rusă” sub cap…oops), pe care le devoram fără să am habar de substratum-ul lor ideologic, pe atunci, dar n-o sa mă convingă nimeni să admir şi Rossika jirinovskiului de bâlci, asta de pe vremea lu tov Putinica… Mi-ajunge Românica.

Reclame

6 răspunsuri to “Răul cel mic vs Răul velik”

 1. skorpion Says:

  super statuia cu cizmele bolsevice…

  iti recomand sa citesti cartea Mashei Gessen si anume OMUL FARA CHIP (despre wwputin) si ai o imagine mult mai completa asupra acestui kaghebist lacom, razbunator, periculos de razbunator care este putin….

  eu consider ca w.w.putin este un pericol chiar si pentru Europa, care sta ca bleaga in fata lui in loc sa-l potcoveasca.

  sa nu fie prea tirziu cind s-o trezi Ioropa, wwputin avind in singe stofa de stalinist sadea si inapetenta absoluta pentru democratie (chiar daca public se da mare democrat, nici cit negru sub unghie nu se poate spune despre el asa ceva)…

  citeste cartea!

 2. AVP Says:

  Putin este produsul sistemului care l-a născut şi crescut. Al nostru care o fi ? 🙄 Sau care o fi sau o deveni proPutin ?

 3. skorpion Says:

  in Romania nu prea vad om politic din prim plan avind stofa putinista….
  trebuie sa ma mai gindesc,

  asa stofa… urme bolsevice au multi, dar nu de amploarea lui wwputin
  (crime, explozii, incendii, asasinate, confiscari de averi uriase de la imbogatitii rusi efectuate la comanda lui si asta incepind cu anii 90-91…)

 4. AVP Says:

  Skorpi, oricine ar fi fost în locul lui Putin ar fi făcut la fel. Nu omul politic cutare – în caz că nu e nebun, însă atunci ar fi iresponsabil, n-aşa? – e de vină pentru un act politic sau altul, ci sistemul care îl susţine şi, de fapt, îl împinge de la spate. „Sistemul ticăloşit” sovietic, pe care încă se sprijină puterea lui Putin, e pe măsura colosului URSS, care n-a pierit, ci doar s-a transformat spre a putea supravieţui într-o lume mai complicată (chiar şi pentru el). În mai mic, aşa s-a întâmplat şi la noi.

 5. skorpion Says:

  uiti episodul Gorbaciov, omiti episodul perestroika, pe care wwputin il ura inca de atunci…

  Romania = pui pe linga ce se intimpla acum in Rusia, dar si privind inapoi, iar prostimea manipulata, cu creierele spalate si cu televiziuni (numai de stat la ora actuala) l-a votat tot pe „azi-miine” dictatorul putin….

 6. AVP Says:

  Gorbaciov – care nici el n-a fost un mielusel, evident – a fost exceptia care a confirmat regula si pe care Sistemul a eliminat-o in 91. Urmasii săi au fost cine au fost (dar si Gorbaciov a fost kaghebist, unul atipic – pana la un punct ).

  Pe maine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s