E.U., go home !

Nu vă speriaţi, nu e vba ca Uniunea Europeană (European Union) să plece acasă la ea, căci dacă ni s-ar întâmpla şi nenorocirea asta – cum desigur că mulţi patrihoţi de Românica ar vrea -, în curând ne-ar mânca lupii pe-aciia, nu doar câinii şi muştele, ca acuma. Prezenţa României în Uniunea Europeană şi în NATO – atât timp cât Uniunea Europeană ea însăşi va mai dori să rămână în NATO, vezi bine – e singura noastră speranţă de oarece viitor, întrucât ne oferă măcar şansa de a ne re-civliza, de a ne re-legifera şi umaniza cât de cât, într-un timp oarecare, mai precis de a dobândi genul de umanizare compatibil cu era integratoare în care am pătruns, o eră în care bâzdâkurile naţionaliste, rasiste, individualiste, purist-etniciste sau fanatic-religioase, departe de a mai constitui modalităţi de afirmare şi de legitimare pentru comunităţile de oameni, ca altădată, din contra, vor  deveni o frână în calea progresului umanităţii, ce tinde spre globalizare mult mai rapid decât ne imaginam fiecare chiar şi ieri sau chiar acum două orişoare, aloo, omenire care în cel mult un secol se va regăsi subt o guvernare mondială, înalt chivernisită şi raţională, ce nu va mai avea absolut nicio toleranţă pentru nicio suvernitate locală ce-ar ignora sau încălca, doar aşa, pentru că aşa pohteşte ea sau boboru-i cu fudulă dambla, legile fiinţării cuviincioase pe Planeta-Ou (ce la rându-i va fi percepută de toată lumeea drept ceea ce este în adevăru-i utlissim al său : însuşi Chipul cel mai actual, din întregul kosmic hău, al Domnului Zeu… 😯 )

Revenons a nos moutons, cred că v-aţi prins despre cine / ce vorbesc… oops. Şi fiindcă am pomenit de Planeta-Ou, zău c-aş fi vrut să ocolesc subiectul, însă politica e destinul – n-aşa? – şi văzând că d-na E.U. nu-nţelege nici la greu că dânsa şi-a făcut, ca şi mentorul său, plinul şi că trebuie să elibereze ringul, oricât nu şi-ar putea reţine suspinul că n-a fost să fie cum o anunţaseră trompeţii lăzăroieni deja – Kill Bill de Dâmboviţa -, sunt nevoit să scriu din nou, helas: prezenţa d-nei U. în front office-ul puterii portocalii, cu stilul ei provocator-sexual şi confruntaţional, mai ales în momentul ista când e clar că politica aborigenă are nevoie de un alt gen de politician şi de o altfel de politică, bazată pe dialog, pe moral, pe competenţă, pe onestitate şi pe legal, nu face decât să izoleze PDL-ul (un partid totuşi important şi popular, care a avut curajul să-şi pună pielea la bătaie într-un moment cardinal pentru România, când Criza mondială era pe val şi când luarea unor măsuri de austeritate era nu doar strict necesar, însă absolut vital, orice altă alternativă aruncându-ne în haos total, ce-ar fi condus probabil, într-un timp infernal şi damblagit, la ruperea ţărişoarei dodoloaţe ca pe Ion Vodă cel cumplit, shiit… :shock:), să-l facă un partid complet nefrecventabil pentru forţele politice de opoziţie, nici ele perfecte (cine naiba e perfect, hic et nunc ??), însă cu-o minimală faţă democratică şi europeană, măcar, împingând Oranjeria în braţele unor parteneri politici dubioşi, abramburişti, cu aere de clowni trişti,  pe care publicul îi percepe de ani de zile ca jenanţi extremişti, ultrapopulişti, cu-o etică de criptoferentarişti, deci nici baremi de criptocomunişti or de criptosecurişti. Când tu nu ratezi nicio ocazie – iar tembeliziunea casei nostra îţi oferă astfel de ocazii cu nemiluita, păi cum drea – de a-l provoca şi umili pe Victor Ponta, exempli gratia, liderul celui mai puternic partid de opoziţie, şi cunoscând cât de orgolios e, cum crezi că PSD va mai accepta vreodată să facă vreun parteneriat cu tine, sau cât de sincer ori de real va fi perceput acest parteneriat în ochii publicului serios, cel sensibil la aspectul moral, chit că el însuşi n-a trăit niciodată decât în promiscuu-i compromis iepocal ?

Dacă ar fi după d-na U., atât Gutău de la Vâlcea, Solomon de la Craiova sau chiar şi Boldea ista, te pomeneşti, ar trebui să facă politică fără nicio greaţă în ţerişoara cu capitala la Bucuresci, dacă electoratu i-ar vota, păi cum drea, şi chiar dacă au călcat legea. Care-i problema? pare că se-ntreabă d-na U, fix ca Mafia, ca dracu’, deşi am înţeles că e profă de drept, de-acu’… oops. Păi, parcă dom prof Bombo  din Congo n-a fost, nu e sau nu va fi un dr. docent complet „imun”, chiar şi după ce va termina facultatea de drept comun ? 🙄 Votul boborului, pentru amoralii cocoşi dodoşi, cică spune totu’, chiar dacă catindatul a călcat (clar!) legea şi-a pus botu’. Cu astfel de mentalităţi şi cu astfel de politicieni de ce ne mirăm că mâine-poimâine copiii vor crede că statul de drept e totuna cu statul de tras în piept, iar un om onest, competent şi deştept e în realitate o muhaia sau un biet epilept ? Pur şi simplu riscăm să ni se basculeze toate valorile şi s-ajungem să ne conducă interlopii sau mahalalele… 👿

Atât „Kill Bill” de Dâmboviţa cât şi ceilalţi „războinici” portocalii sau de orice altă culoare ar fi trebuie să-nţeleagă că vremea lor a cam trecut de-acu’ şi-ar face bine să-l lase pe MRU – or pe altu’ ! – să-ncerce o altfel de politică, bazată mai mult pe dialog, pe transparenţă, pe sinceritate, pe predictibilitate şi pe colaborare, decât pe orgolii personale, vrăjeli, miştocăreli, manipulare prin tembelizoare şi confruntare. În loc de „Un fleac, i-am ciuruit!„, noul slogan trebuie să devină: „Un fleac, le-am zâmbit, apoi le-am mulţumit!„. Altfel, chiar presupunând că maleficile stratageme şi diversiuni ale dlui Lăzăroiu, cel care alimentează cu igeniu-i manipulator pornirile războinice ale lui TB şi EU, ar reuşi perfect, iar USL ar fi adusă în situaţia de a nu putea guverna în formula sa, coaliţia de guvernare ce-ar rezulta ar fi atât de odioasă ori de caraghioasă, încât s-ar scârbi ori dezabuza de ea până şi partea cea mai talibană a Oranjeriei, care de ani şi ani îl dezaprobă pe extremistu’ Vadim şi-i băşcăleşte pe oieru’ minţii şi pe circaru’ pe care-i ştim, ne mai vorbind acum de faptul că Europa s-ar uita la noi ca la un bobor sinistru, de la Tisa pân’ la Nistru.

Reclame

16 răspunsuri to “E.U., go home !”

 1. Tina B Says:

  Un text ( si ce textura ! )exceptional , Avp !

 2. Goldmund Says:

  Am auzit voci pe la coltz (si agramate sau ragusite de atata ura)si am citit randurile unor umbre-ziaristi sau pseudoreporteri asa incat aproape ca am crezut pentru o secunda(la cate secunde are orice viatza pe Pamant, cam mult!)ca E.U. conduce de fapt PD(L), ca domnul Presedinte B. e o marioneta a ei, dupa ce a ajuns sclavul ei in pat, ca ‘ea’ conduce tzara, si alte asemenea am mai auzit, asa incat, ca simplu cetatean al UE intreb si eu firesc:
  de fapt si la urma urmei ce a facut efectiv doamna E.U.?

  PS
  Dar ce ziceti de ” Un fleac, mi-am facut treaba bine!” ?

 3. AVP Says:

  Inseamnă că nu m-am ostenit degeaba, după altă osteneală, reală… Mulţumesc sincer, Tina !

 4. AVP Says:

  Gold, dacă ai fi mai precis şi mai direct în ceea ce spui, ar fi excelent.

 5. Andrei Alexandru Says:

  Bătrâne poesel, după această postare aproape în nota obişnuită, simţind într-unul din comentariile de răspuns, scris admirabil cu fine apăsări pe jug, o uşoară (dar FIREASCĂ) notă de împotrivire la aruncarea în şuvoiul principal anti UE, ţi-ai scos una din arme: nedumerirea la citirea mesajului scris într-o puţin inteligibilă înşiruire de cuvinte.
  Mi-am permis postarea acestor rânduri, fiind în postura de „Stan Păţitul” de multe ori în acel lung şir de ani când am asistat la epopeea avepistă de a rămâne singur în cuib.

  Bravo EBA, huoooo EU

  laplopulcuportocale

 6. Andrei Alexandru Says:

  În ultimii ani, EU şi SP au fost printre cei mai apreciaţi pedelişti, în voturi, rezultate şi chiar sondaje.
  Iată legea mioritică a „caprei vecinului”, în plină acţiune! Hai să dărâmăm, că-i mai uşor ….

  laplopulcuportocale

 7. AVP Says:

  Sandule, una e să încurajezi un copil în care dădeau toţi nebunii, şi asta doar pentru că era fiica lu tata, şi alta să descurajezi un politician al cărui stil de a face politică e total depăşit. Ţi-ar conveni să vezi PDL-ul aliat cu Vadim, cu Becali şi cu DDD, numai pentru că nici măcar PSD-ul, darmite USL-ul, n-ar mai sta de vorbă cu el, din pricina provocatoarei U (ca să nu mai vbesc de eternul provocator B) ? Gândeşte naiba cu mintea, nu cu inima 🙂

 8. Tina B Says:

  „Fratilor , nu fiti copii la minte . Fiti cand e vorba de rautate. La minte , insa, fiti desavarsiti. ” , – Apostolul Pavel ,I Corinteni 20.

 9. AVP Says:

  Mda… Din păcate, prea puţini l-au creditat pe săracu Apostol, în timpul vieţii lui. În orice caz, pe Romani nu i-a putu opri nici măcar Duhu Sfânt să-l martirizeze. Şi atunci, ce pretenţie mai avem de la rumânaşii noştri…? oops. 2000 de anişori de istorie nu însemnă nemic pt răuvoitori, pt neîncrezători sau pt homuleţii statistici şi pleeni de umori & humori.

 10. AVP Says:

  Alta postare…

 11. Goldmund Says:

  Stiu ca e tardiv, insa iata vin cu o explicatie:
  impresia mea este ca doamna EU este politicianul roman pe care cetatenii Romaniei il urasc si detesta cel mai mult. As fi dorit mai multe amanunte sa pricep si eu acest fenomen. Am stat de curand de vorba(telefon) cu un bucurestean care mi-a relatat ca tot ce-i mai rau in lume(!) e doamna EU, dar ce m-a surprins cel mai mult a fost inversunarea lui…Am incercat sa aflu de ce si am primit raspunsurile Antenelor si ale strazii. Nu m-am multumit ‘doar cu atat’, iar acum ai scris tu acest text pe care l-am citit de mai multe ori, sa inteleg si eu situatia de pe malurile Dambovitzei. Ce stiu eu este ca un singur minister a punctat bine in ultima perioada de timp, a dat rezultate si a accesat destul de bine fondurile europene, acesta este si ramane…chiar ministerul condus(pana nu de mult) de doamna EU. Dar daca e cum scrii tu, persoana fara coloana vertebrala, gata sa se arunce in bratele ‘vadiminiene’…doar ca PD(L) sa ramana cocotzat sus, daca e adevarat ca doamna EU ar bloca ridicarea imunitatii escrocilor, atunci da, ai dreptate. E chiar atat de ‘patat’ acest personaj politic?!
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

 12. AVP Says:

  D-na E.U. nu e mai pătată decât alţi politicieni de Dâmboviţa, însă e total diabolizată, cu vina sau fără de vina sa, şi deci partidul care ar menţine-o în front office ar avea insurmontabile probleme de imagine. Ca o bucată de ceapă tăiată lăsată prin casa bântuită de microbi, ea ar atrage tot răul (ceea ce, în context, n-ar fi bine). Plus de asta, a dovedit o atitudine cam prea lejeră faţă de problemele penale ale unuia sau altuia dintre politicieni şi, în măsura în care ea crede că votul popular spune totul, este o populistă incorigibilă, care n-o să facă niciodată treabă în mod real, ci numai de ochii lumii. Vezi aproape toate investiţiile de pe vremea ministeriatului său, menite să o facă populară, iar nu pentru că erau necesare în săraca ţară (săli de sport la Bara Olt, cum ar veni). Restul am explicat în topicul care nu ţi-a plăcut, deşi nu prea l-ai înţeles, cum ar veni… oops.

  Doamne Ajută !

 13. Hantzy Says:

  Udrea a fost o rasfatata a politici dambivitene.
  Si-a inceput cariera profesionala cu un contract barosan cu RAPPS, pe care l-a aparat in instante asa de bine, ca a pierdut toate procesele. Onorariile incasate, in suma de 2.300.000.000 lei vechi, le-a returnat cativa ani mai tarziu (retinandu-si impozitele si taxele), adica in 2008. „le-a returnat” vine vorba, caci, intrucat nu exista o procedura legala prin care RAPPS sa reintre in posesia banilor cheltuiti pentru asistenta juridica efectuata de baroul Udrea, situatia a ramas ca-n tren … la nivel de intentie adicatelea.
  Uimitor e cum de un avocat stagiar prinde un contract cu o regie de stat foarte avuta, pentru care sigur s-ar fi inghesuit inca multe alte firme de avocatura cu greutate si experienta. Daca asistenta juridica ar fi fost asigurata de Bombo, oricine ar fi suspectat un aranjament. Cu Udrea insa nu! Un amanunt insa: Udrea era, la acea vreme, consilier juridic la … ghici ghicitoarea mea! … exact, la PSD!!!
  Dar favorurile de care dumneaei a avut parte nu s-au limitat doar la asta. Imi amintesc cum premierul Romaniei, venit cu flori in vizita la convalescentul el prezidente, era tinut la poarta, in vreme ce Udrea ii facea nestingherita „vizite de curtoazie”.
  In guvernul de trista amintire, Boc catorz, Udrea a fost un fel de Camataru dinamovist in cautarea ghetelor de aur: tăăăăăăăăt guvernu’, autodeclamat al decomunizarii, ii centra tăăăăăăăăti-tăăăăăăăăti fondurile ‘mneaei. N-a fost greu astfel sa para ministru activ si sa scrie aproape zilnic pe bloaga dumisale: „am mai semnat azi o transa de 6 milioane taleri pentru refacerea drumului comunal din frunza verde” Ce pleasca?!

  PS. Ce o recomanda pe Udrea ca avocat al RAPPS? Ce o recomanda pe Udrea ca sinistra in guvernul RO? cam tot atatea cat il recomanda pe Porumbacu, de exemplu, pentru functia de prezidel … zi ca nu-i asa, AVP!

 14. Hantzy Says:

  Numai pentru ultrahyperpedanti: „Udrea a fost o rasfatata a politicii dambovitene.”

 15. Goldmund Says:

  Mersi pentru raspunsurile voastre pertinente.
  Asa ca las asa cum a cazut, precum au realizat si oamenii partidului cred eu, din moment ce nimeni ‘de valoare’ din PD(L) nu mai doreste sa fie filmat alaturi de Elena U..Rare sunt peronalitatile vietzii publice si tot mai rari sunt prietenii care raman alaturi de perdantzi. E in natura umana. Iar Elena Udrea e marea perdanta din ultima vreme.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s