ANRP şi „Fondul Proprietatea” – adevărata faţă a liberalismului ro

După ce-am aşteptat ca nişte cetăţeni hyperezonabili, timp de 10 ani, ca Autoritatea Naţională pt Restituirea Proprietăţilor să ne dea vreo ştire despre soarta notificărilor de despăgubire pentru casa demolată pe vremea comuniştilor, acum doi ani am înaintat o petiţie la ANRP, atât prin e-mail, cât şi prin poştă, rugând să ni se spună care mai e stadiul dosarului nostru. Însă deşi Legea obligă instituţiile şi autorităţile publice să răspundă în maxim 30 de zile la orice scrisoare prin care li se solicită informaţii de interes public, ANRP nu ne-a răspuns nici până la această dată, iar după cum aflăm de la alţi rumâni şi mai păţiţi, oamenii aşteaptă de ani de zile ca ANRP să le răspundă nu dacă şi când vor primi despăgubiri pentru casele demolate sau pentru alte bunuri ce constituiau agoniseala lor de o viaţă sau moştenirea transmisă de generaţii şi care le-au fost spoliate ori distruse “în numele poporului” de către comunişti , ci baremi spre a le confirma că dosarul lor de despăgubiri există, acolo, undeva, în rândul nesfârşit de petiții care-l aşteaptă pe Godot-ul român.

Da, aşa stau lucrurile în Românica lu pesce, iar dacă Olanda, Finlanda sau altă ţară civilizată din Europa îi arată lu dom Băse că ţeara pe care o păstoreşte e aproape total coruptă, incompetentă, lipsită de nobleţe, impredictibilă, indisciplinată,  nedreaptă, obraznică şi necivilizată, se supălă, fireşte  :oops:

Dacă numarul celor care au primit actiuni la Fondul Proprietatea pentru deciziile de despăgubire ce li s-au acordat deja de către autoritatile competente ar fi fost 90%, iar noi ne-am fi găsit printre cei 10% care încă n-am primit astfel de acţiuni, n-am fi făcut din acest fapt un capăt de ţară, ci l-am fi tratat strict personal. Dar când situaţia stă in realitate exact pe dos şi când 90% dintre cei îndreptăţiţi nu doar că n-au primit acţiuni pe care să le poată tranzacţiona la Bursă, ori să-şi vândă, fie şi pe mai nimic, dosarele de despăgubire (cum ar prefera atâţia bătrâni, care poate că nu mai au pe nimeni, spre a-şi îndulci un pic viaţa care le-a mai rămas), însă lor nici măcar nu li se răspunde la scrisorile disperate, pe care le-au trimis de ani de zile ANRP-ului, asta înseamnă că aici nu mai e vina unui nesimţit sau altuia dintr-un oarecare birou, ci e vina guvernanţilor în ansamblu. :evil:

In loc să se zbată de mama focului pentru pensiile de zeci or de sute de milioane ale bieților “militari cu cariera completă”, în imensa lor majoritate foști tartori comuniști or securiști, “care au exercitat funcție de comandă”, alde Băse şi Boc  ar fi făcut muult mai bine, cel puțin în ochii lumii occidentale, dacă s-ar fi zbătut pentru foștii proprietari spoliați pe vremea tovilor și băietilor ori ar fi încurajat gesturi reparatorii minimale pentru oamenii din rezistența anticomunistă, atâta câți au fost, și câti or mai fi ramas. Lucurile sunt clare : deși legile de dezdăunare a foștilor proprietari cărora pe vremea comuniștilor practic li s-a furat munca de-o viață au apărut încă de-acum 10 ani, până azi au fost procesate doar circa 10% din dosare (mai mult ca sigur tot ale celor cu pcr: “pile, cunoștințe, relații”), iar pentru restul de 90% Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor nici măcar nu se mai deranjează să răspundă petiționarilor care cer disperați relații desprea stadiul dosarelor lor, asteptând ca timpul să le aplice soluția finală. Cât îi privește pe foștii dizidenti și deținuți politici, care potrivit legii 221/2009 aveau 3 ani la dispoziție spre a cere statului roman – în virtutea unor recomandări ale Consiliului Europei, de altfel – daune morale pentru chinurile, spolierile si mizeriile indescriptibile, în majoritatea cazurilor, la care au fost supuși sub regimul comunist, Curtea Constitutionala, inclusiv prin votul judecatorilor sprijiniti de Oranjerie, a decis ca art 5 din legea respectivă (cel care dădea dreptul să se solicite daune morale) este neconstitutional, căci, cică, ar fi nedrept :shock:

Ăștia sunt “liberalii” lu pesce, fie că sunt de la PNL, fie de la PD-L… :evil:  Toată gargara lor în legătură cu faptul că ei ar fi, chipurile, apărătorii și garanții proprietății private a făcut fâs în momentul în care a trebuit să demonstreze că așa este. Modul și stadiul de aplicare a legilor de restituire a proprietăților spoliate de comunisși ori de despăgubire a foștilor proprietari sunt la pământ și nici n-am văzut vreun “liberal” cu oarecare putere (căci de gargaragii mărunți sunt sătul) să se shifoneze prea tare din cauza asta ; căci dacă ei – cei câțiva potentati cică “urmași ai Brătienilor” care au avut interese strict personale or clientelare în speță, fie că au primit despăgubiri de milioane de euro, dimpreuna de altfel cu Casa Regala a Românicăi, pai cum dreaq, fie că au căpușat, prin prepușii și clienții lor politici, Fondul Proprietatea sau ANRP – s-au văzut cu sacii în căruță, ce le mai pasă de restul naivei populații ce-și zice poporul român ?

Reclame

5 răspunsuri to “ANRP şi „Fondul Proprietatea” – adevărata faţă a liberalismului ro”

 1. Goldmund Says:

  Cred ca e o neintelegere, draga AVP:
  toti ‘liberalii’ Romaniei(in Germania, tara care in afara celor doua maceluri mondiale a dat si cei mai liberali imparati si cancelari ai lumii, precum ‘marele Fritz’ – Friedrich II. care a zis acum vreo 250 de ani legendara „Jeder soll nach seiner Façon selig werden“, adica ‘fiecare sa-si gaseasca linistea sufleteasca dupa bunul lui plac’ = fr. façon – mai sunt cca. 2% de liberali pentru urmatoarele alegeri…iar in Romania postcomunista sunt doar ‘liberali’! Pana si psd-istii sunt ‘liberali’!)garanteaza si apara proprietatea privata precum nici americanii nu o fac! Dar care proprietate privata? Desigur ca e vorba de aceea ‘facuta’ dupa 1990!
  In USA fiecare cetatean al tarii trebuie oricand sa poata dovedi(cu actele in ordine si cu bonurile de la cassa!) din ce venituri si-a construit cotetzul, si-a cumarat Buick-ul si trotineta, adica trebuie sa dovedeasca orice lucru cumparat de el. In Romania de dupa 1990, s-a garantat proprietatea privata si inca si mai mult! In Romania este considerat din start ca orice avere e agonisita cinstit, iar Statul(cu birocratia imposibila si coruptia reala) ii e imposibil sa dovedeasca pana si averile nerusinate de zeci milioane euro ale unor agramati si analfabeti care sunt consocuti in lumea interlopa si e clar dovedit ca doar au furat, inselat si batjocorit femei si copii, dar unde e lege nu-i cocmeala! Averile lor raman neatinse!! Criminalii raman cu averile intacte, in timp ce cetatenii cinstiti care doresc sa recapete ceea ce parintii si strabunii lor au agonisit, raman cu ochii in soare…Si nu e nimic deosebit in asta…
  E doar democratia originala, AVP!

 2. AVP Says:

  In sfarsit, iata un roman – mai mult neamt, cum ar veni – responsabil, care a gasit de cuviinta sa spuna cateva vorbe la un topic nespectaculos, caci mult prea serios in esenta. Multumesc, Goldmund.

  Restu – ca, adicatelea, nu mai phootem noi de grija democratiei, proprietaii private, libertatii, legalitatii si dreptatii la Romanica – e gargară populară.

  Doamne Ajuta, Gold !

 3. Goldmund Says:

  Doamne Ajuta, AVP!

 4. AVP Says:

  În atenţia onor cetitorilor dup-acilea : la ora 21 va fi publicat topicul

  „E.U., go home !”

  Mai vbim.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s