Hai să-i reamintim nişte întrebări dlui Mioc

I le-am mai pus acum doi ani, însă omul tot nu se lasă şi vrea să ne demonstreze că „revoluţia” română n-a fost „o minciună mare cât secolul”, cum a spus ziaristul francez, ci o chestie strict autentică, izvorâtă din „miezul unui ev aprins” :

Aşadar :

 • Zici că v-ați adunat mai mulți lângă biserica lu Tokes, dar știi tu cine l-o fi pus pe Tokes ista, despre care unii zic că se pricepe și la kazaciok, să v-atragă atenția asupra sa, mey, Mioc ?
 • Știi tu cine v-a adunat acoloșa, ad-hoc ?
 • Stii tu cine a-nceput să strige “Jos Ceaușescu”, risipindu-vă brusc frica și băgându-vă-n joc ?
 • Stii tu cine a spart (sau “vandalizat”, cum spuneau ziarele lui Ceașcă) vitrinele magazinelor din centrul Timișoarei, și care vandali nu păreau a acționa nicidecum fără plan sau cu simplu amoc ?
 • Stii tu cine a mobilizat marile platforme industriale, încolonând muncitorimea și aducând-o în centru, “întâi în Timișoara și apoi în toată țara”, cum se striga atunci cu speranță – curat mobilizatoare ;) – și foc ?
 • Chiar ești atât de zavaidoc, dear Mioc, încât să crezi că o mulțime cu lideri ioc sau fără un staff secretoso-supercojonoc se poate organiza măcar atât cât să stea baremi un minut fix pe loc, darmite să facă față unei primejdii mortale, când frica, hysteriia sau de-a dreptul nebunia ar face ravagii ca un Golem scăpat din iad direct într-un pastoral iarmarok or ca vindicta din mulțimea de pe vremea lu Moțoc ?
 • Tu nu realizezi, bey, că vbești ca un copchil neînțărcat al fefelegei, ca un simplu pion din gramăda de pioni a Tablei, care-și imaginează că e o nemica toată să fii ofițer, cal șmecher, tură matură, rege inflexibil sau regină dură ? Păi, după mintea pe care mi-o exibi p-aciia, tu n-ai phootea fi nici codobatură-majură, fugi dreaq  :) Chiar sunt curios: ai făcut armata, bey, spuleak… ? :roll: Io n-am facut-o, dacă vrei să știi, mey, dar io nici nu pretind c-aș fi altceva decât un e.t. al poesiei și-al fabulei, iar nu un ditamai mareșal al veroluției, bey, ista al Miocii, hey… oops
 • ps. Zici tu, p-aci, că Sorin Iliesiu minte când spune ca “nimeni n-a fost trimis în judecată pentru masacrul din decembrie 1989″. Or, pe blogu-ti, tu chiar asta ne spui, bey, căscățelule, aloo :
1) pe de o parte, referindu-te la inculpații pentru evenimentele dinainte de 22 decembrie 1989, demonstrezi chiar cu mânuța ta că deși au fost cercetați cât frunza și iarba, în cei 20 de anișori ce-au trecut de-atuncea, aproape nimeni n-a facut pușcărie, fiind achitați or grațiați pe veresie, mey, badie;
2) iar în privința inculpaților de după 22 decembrie, când a avut loc adevăratul masacru (diferența de la 162 de morți la peste o mie), ești și mai ritos, olelie lie : “Pentru diversiunea cu “teroriştii” de după 22 decembrie, care a pricinuit cea mai mare parte a victimelor, cunosc doar două cazuri ajunse în instanţă: Otopeni şi cazul mărunt Ilie Andreoiu de la Timişoara.
Si-atunci ?
Reclame

12 răspunsuri to “Hai să-i reamintim nişte întrebări dlui Mioc”

 1. mariusmioc Says:

  Maestre, eu cred că am mai răspuns la întrebările dv. Daţi-mi lincul de acum 2 ani şi pe acolo trebuie să fie şi răspunsul meu, chiar dacă îngropat între multe alte comentarii. (dacă-mi amintesc bine, cred că acolo am lansat îndemnul cu pusul mîinii pe carte, pe care-l tot repet).
  Dar fiindcă sîntem în 2012, nu vă amintiţi prin ianuarie de o mini-răscoală, că-i ziceau unii şi revoluţie, prin capitala noastră, cu niscaiva vandalizări? Cine o fi făcut vandalizările alea? Turiştii ruşi trimişi de KGB, CIA-ul, Mossadul, prietenii noştri maghiari?
  Dar prin Grecia, unde au fost vandalisme chiar mai mari decît în 1989 la noi, tot agenturili s-or fi implicat? Dar în Franţa, unde s-a lansat sportul „incendierea autoturismelor”?
  Agenturilor le place să răspîndească ideea că ele sînt buricul pămîntului (concluzie: de aia trebuie plătite bine), dar uneori norodul mai reacţionează şi fără ele. Se întîmplă asta uneori şi la popoare vegetale sau mămăligoase. Iar agenturile încearcă să dreeagă busuiocul pe parcurs, sau dacă nu pot pe parcurs, atunci post-parcurs.
  Revenind la decembrie 1989, iată o înregistrare video dintr-un film documentar despre revoluţia din Timişoara, unde de la minutul 9:40 un om de cultură se laudă că s-a îndeletnicit cu spargerea vitrinelor: http://wp.me/pjejF-344
  De lăudat cu strigatul „jos Ceauşescu!” sînt deja prea mulţi, n-are rost să mai discut.

 2. AVP Says:

  Dle Mioc, ideea mea e că „revoluţia” n-a fost „spontană” de loc, în rest, contează mai puţin cine au fost păpuşarii : ai noştri ca brazii, sau alţii. Ar fi interesant să vedem şi care a fost evoluţia post-decembristă a „omului de cultură” cu pricina. Iar dacă-l vom regăsi promovat în vreun post călduţ şi-n orice caz mai ţuţ, nu cred că asta a fost o întâmplare, frăţioare.

  Repet: admit că domnia ta şi alţi timişoreni sau bucureşteni aţi fost sinceri şi chiar aţi crezut că participaţi la o „revoluţie” în toată regula. Dar sunt prea multe indicii care ne arată că de fapt totul s-a jucat peste capetele dvs, ale celor care, de fapt, aţi jucat pe post de pioni într-o piesă ale cărei mişcări le controlau alţii.

 3. Manu de la Vrancea Says:

  Domnule Padina, pacat ca facem parte dintr-o natie care nu stie sa gandeasca simplu si natural. ma bucur ca aveti intelepciunea unui frumos romna. Ma doare ca ati trecut prin marea prigoana comunista, cand eu am horatat ( poate de frica) sa fug din Romania mea. Am luat cu mine o bucatica si am plecat,ca ma trezisem intr-o vara intr-o tara ferecata de ai mei. Aranjamente si perversiuni, au succedat acelei revolte ordonata de stiti dumneavoastra cine si uite ca bietii romani,nu stiu sa profite de libertate, nici dupa 22 de ani, ei au rams manipulatii stangii bolsevizate. Nu stit cat va apreciez.

 4. AVP Says:

  Multumesc mult, dom profesor, atentia unor români ca dvs e unul dintre motivele care ma-ndeamna să-mi mai spun părerea într-o chestie sau alta. Rămânem pretini. Mai vbim.

 5. mariusmioc Says:

  Domnule AVP, cunosc teoria dv. că „revoluţia n-a fost spontană de loc”, pentru care principalul argument este repetarea insistentă, după principiul Goebbells: o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.
  Că alt argument n-am văzut la dv. Sînt multe indicii, dar nu le dezvăluiţi, repetarea e suficientă.
  Eu pot să vă flutur şi un tramvai, dv. tot „revoluţia n-a fost spontană de loc” veţi repeta.
  Reţin ideea dv. că dacă un revoluţionar e găsit promovat într-un post călduţ, asta nu e o întîmplare. Desigur, KGB-ul, CIA-ul şi Mossadul şi-au dat mîna.
  Cam oricine s-a realizat în viaţă după 1989 şi s-a întîmplat să fie revoluţionar, trebuie să ascundă asta ca pe o mare ruşine, că nimeni nu-l va crede că a izbutit prin merite proprii.
  Numai nomenclaturiştii şi securiştii nu trebuie să se ruşineze de trecutul lor. (de pildă pe Oana şi Serghei Mizil n-o să-i vezi ruşinaţi de familia din care provin; şi dacă s-au realizat după 1989 e doar din merite proprii)
  Iar dacă sînt şi revoluţionari care n-au făcut mare brînză după revoluţie, şi aştia-s buni de dat exemplu: „nu vezi ce derbedei, neica-nimeni, se pretind revoluţionari? Sigur sînt impostori, cum să crezi că ăştia au răsturnat regimul?”.

 6. AVP Says:

  Marius Mioc, decât să faci o ironie cam ieftină, mai bine ai răspunde la întrebările mele punctuale. Îţi repet – în caz că n-ai înţeles – că pe dta personal şi pe mulţi dintre cei care au murit sau au fost răniţi pe baricadele „revoluţiei” vă consider revoluţionari autentici. Dar nu şi pe alţii. A fost vorba, în esenţă, de o imensă operaţiune de năpârlire a tovilor şi băieţilor şi de transformare a lor în „revoluţionari”, în care voi aţi fost exploataţi în orb. Şi Ivan Ilici, şi dta susţineţi în fond acelaşi lucru: că în 89 a fost o „revoluţie” (chiar dacă dta spui că revoluţie a fost până-n 22, deşi nu poţi să explici de ce şeful revoluţionar de la Timişoara, Claudiu Iordache, a fost preluat urgent, apoi, la Bucuresci, şi pus practic de-a dreapta lu Ivan Ilici). Şi te rog să-ţi păstrezi cumpătul, stimabile.

 7. AVP Says:

  Off topic :

  Eu chiar nu înţeleg de ce Mircea Toader, deputatul PDL de Galaţi care a fost naşul politic al incredibilului ifractor Boldea nu numai că nu-şi prezintă de urgenţă demisia, dar mai are tupeul să iasă şi prin tembeliziuni.

 8. AVP Says:

  Postare noua:

  http://olelielie.wordpress.com/2012/03/21/httpwp-mep2gah8-6v/

  Urmatoarea postare maine, la ora 21.

  Mai vbim.

 9. geefo Says:

  Mioc, infatigabilul revolutionar, nu va raspunde punctual la intrebari pentru ca i se alege praful de teoria sa favorita. Si te pomenesti ca va trebui sa dea si certificatul inapoi. Mai apoi, el nu a fost dpdv tehnic participant la revolutie, a fost mai degraba o „victimuta” colaterala care insa a reusit sa obtina foloase maxime si acum face oficiul de propagandist semi-oficial al „Revolutiei”.
  Miocule, tot obraznic ai ramas, exact ca in noaptea aceea cand matol fiind ai iesit sa injuri si tu regimul si uite asa, te-ai scos cu pensie de revolutionar abuzat.
  Pai, tu compari Romania 2012 cu Romania 1989 cand vorbesti de revolte si alte piese de teatru? Daca erau asa de revolutionari romanii de ce nu inceput revolutia in 1987, la Brasov, cand revoltatii aceia au iesit in strada nu din cauza aburelilor alea cu Tokes, ci de foame si de frig? Or te pomenesti ca te asteptau sa ii conduci tu in lupta?

 10. mariusmioc Says:

  AVP, am reţinut singurul indiciu concret pe care l-ai invocat: „de ce şeful revoluţionar de la Timişoara, Claudiu Iordache, a fost preluat urgent, apoi, la Bucuresci, şi pus practic de-a dreapta lu Ivan Ilici?”
  Claudiu Iordache nu a fost „şeful revoluţionar de la Timişoara”. A fost unul din revoluţionarii Timişoarei, prezent în balconul Operei unde s-a făcut comitetul revoluţionar „Frontul Democratic Român” (a nu se confunda cu Frontul Salvării Naţionale). Şeful respectivului comitet a fost Lorin Fortuna, nu Claudiu Iordache.
  Din mulţii revoluţionari ai Timişoarei, a izbutit şi Iliescu să atragă cîţiva de partea lui în 1990. Nu pe cei mai mulţi, nu pe cei mai importanţi. Pînă la urmă nu e nimic anormal în faptul că cine are la dispoziţie borcanul cu miere îşi va găsi şi nişte adepţi. Anormală e doar crearea de scenarii conspiraţioniste pe baza unui asemenea fapt care s-a întîmplat în toate timpurile şi la toate popoarele.
  Dacă după 1945 un intelectual autentic precum Mihail Sadoveanu a trecut de partea comuniştilor, eu nu văd aici conspiraţii, masonerie, servicii secrete. Văd doar banalul efect al borcanului cu miere. Acest efect s-a manifestat şi în 1989.
  În rest, ai întrebări insinuante de felul „cine l-o fi pus pe Tockes să…”? Întreb şi eu: cine l-o fi pus pe Abălaru să scrie un „apel către Europa”, cine l-o fi pus pe AVP să-şi facă blog? Se zice că pentru poieţi felul ăsta de întrebări se consideră dovezi.

  @geefo, de ce zici despre mine că sînt „semi-oficial”? Fiindcă n-am nici o funcţie politică sau administrativă în statul român, înseamnă că sînt „semi-oficial”, că dacă aveam vreo funcţie eram „oficial”? Dacă aveam funcţie asta era şi confirmare pentru scenarii conspiraţioniste, n-aşa?
  De ce n-a început revoluţia la Braşov în 1987? Dacă n-au fost braşovenii capabili, eu ce să le fac? Dar acum noiembriştii din 1987 sînt foarte stimaţi, nimeni nu-i contestă, nimeni nu le spune că au lucrat împreună cu agenturili. Societatea românească îi apreciază pe luptătorii anticomunişti cu rezultate zero.
  Pentru restul nelămuririlor tale, geefo, te îndemn şi pe tine: pune mîna pe carte! Nici n-ai idee la cîte întrebări punctuale s-a răspuns deja.

 11. ag Says:

  revolutia, acest raul cel mai mic primordial … acest proces de incuibare inspre prefacerea si consolidarea raului cel mai mic absolut al tarisoarei noastre, adevaratul lichidatror de comunisti … postum.

 12. golan P-taUniversitatii Says:

  „Revolutia romaneasca-o minciuna mare cat casa”,dar o lovitura de stat barbara in fond,pusa la cale de banda lui iliescu,impreuna cu securitatea si armata,asa a fost scenarizata de la inceput,cu crimele comise de cei ce au pus mana pe putere in 22 dec.,prin intermediul „teroristilor”,astfel ca masele de oameni provocate la manifestatii pana in 22 decembrie,sa fie amutite,iar armata,secu si pcr-ul esalonul lui Iliescu,sa-si consolideze puterea,ocupand sediile tuturor consiliilor judetene.Puteau face si asta,dar fara sa fie nevoie sa asasineze atatia oameni nevinovati,d’a de scelerati ce au fost le-au trebuit cat mai multe victime.In Arad,de ex.,pregatirea inlocuirii lui Ceausescu s-a facut si prin schimbarea primvicepresedintelui Darie,cu unul Luchian,venit de la Iasi,probabil om de-al lui Iliescu,Cornel pacoste,parca la partid,iar „mobilizarea”muncitorilor de la „Strungul”a facut-o unul de acolo,care in ziua de 22 dec.la ora 12,00 s-a dus cu un camion la sediul Militiei,sa aduca arme pentru „revolutionarii”ce intrasera in sediul Consiliului judetean si culmea a si primit armele,ca sa „apere revolutia”.De unde naiba stia asta ca la noapte vor fi „teroristi”ca sa fie nevoie de „apararea revolutiei”.In plus in aceeasi noapte de 22-23 dec.,armata care ocupase spitalul judetean si statia de salvare,a oprit toate masinile de salvare,in-afara de una(tip Dacia combi),in care a pus doi ofiteri,iar din acea salvare a fost impuscat mortal un coleg de-al unui prieten de-al meu,in apropierea Postei.Iar in Timisoara,stiu precis ca unul din „spargatorii de vitrine”era un securist,ca doar cu o luna inainte,tipul ala roscat,cu freza”cicero”ne-a amenintat dintr-o masina a securitatii,pe mine si pe colegul cu care eram in delegatie la ceva director de divizie la statia cfr Ttimisoara,sa nu parcam langa masina lui in parcarea de langa gara)daca nu vrem sa „avem surprize mari neplacute”.(Individul cred ca „asigura”trecerea casetelor anticeausescu in Ungaria,ca prrea apareau la emisiunea lor „PANORAMA”,toate lucrurile care erau impotriva regimului ceausescu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s