O scrisoare către stele, căci cui dreaq să te plângi la Românica, very vere ?

Şi uite aşa, mey dragă Stely, se trage asupra mea din toate poziţiile, precum teroriştii lu Ivan Ilici la „revoluţia” de artificii, trasoare şi sclipici, la care din nenorocire a curs sânge de copii nevinovaţi şi de voinici, nu doar vopsea, ca-n vicleimurile de păcălici. Când mă lasă din focu’ încrucişat de makaroave ale goe, humorache, unicornu, radu 1-2, laminut, alţi şi alţi anonimoşi ce-au tras în noi după 21-22 (şi cred că s-au adunat cu sutele, efectiv, în lunga-mi carieră din Hyperspatz), mă iau în ghionturi foşti sponsori, meceni, colegi de generaţie şi ţiitori de subsuori, apoi, în fine, foşti lăudători plini de umori etc., etc. Şi pentru ce, bre ? Căci io, sireac de mine, nu fac decât să-mi apăr sărăcia şi nevoile şi neamu’, în timp ce ei, în loc să m-atace ca-n clipele lor felixite, cu încurajări emerite sau măcar cu banu’, tăbărăsc asupra mea cu toroipanu… 😦

Căutând să văd unde dreaq greşesc, mi-am dat seamă că pe micuţii, pempanţii or gomoşii ăştia – după caz, naz şi praz – îi nebunesc atunci când mă dau mare macaz, deşi n-am şi io decât o singură gaură-n găoaz, ori atunci când glumesc că sunt staru’ cel mai de vaz din parcare, căscăţelul de mine crezând că ei, pânditorii mei, îşi dau seama că chestia asta, la mandea, e doar o poză jucătoare, prin care vreau să dixtrez galeria de surioare, mioare, admiratoare şi alte spectatoare reale, virtuale or viitoare, care altă ocazie de a asista la bătăliile crunte de subt soarele eternei şi fascinantei noastre Rumânii nu mai are cât o fi, după cum ştii, decât dacă se uită la tembelizoare ori la un muşuroi de furnici sau de arici pogonici oarecare (şi să vezi acolo voinici, nu ca aici, n-aşa?), însă atunci când eşti rumân pizmaş şi negru-n ceru gurii cu caş sau când crezi că poţi suplini cu injurii virtuale, colegiale sau candrii ale lulii ori piscii penelopii fandacsii, pe care unii / unele le numesc melancolii, orice ai zice tu şi orice-ai fii, şi poţi s-o faci chiar şi într-un stil ce-ar uimi până şi angerii sătui de-ale paradisului minunăţii, căci tot nemic eşti, în ochii fanţilor, granzilor or arnotenilor hiistericuţi de Bucuresci, dacă nu-i bumbăceşti bine şi nu-i terfeleşti cu cele mai veninoase otrăvuri poeticeşti (da, dar pe urmă musai să te prefaci că tu, iar nu ei, eşti învins baremi ca Phyrus la Futureşti).

Drept urmare, le declar celor ce cred că mă dau mare că, din contra, sunt cel mai mic (dar nu şi unde aţi vrea voi mai tare, fugiţi draq) şi-i las să se suie doar ei la prepeleac, ca să li să pară că sunt mai pitic ca un biet futac (o specie de gândac, pt cine nu ştie) ; celor care cred că mă dau mumos coz, n-au decât să se uite la pozele mele şi să vază că sunt mai caraghioz ca Făt Frumos din Sos, recte ca un cotoi franjuros, nici măcar gustos… oops ; celor ce-şi închipuie că mă consider sau chiar oi fi, te pomeneşti, Poeselu’ din Poveşti al cenuşăresei Rumânii, îi las să mă caute în pozânări, iar dacă or găsi şi altceva decât găuri, chibrituri de lumânări şi firmituri de brânzică dulce, să le-mbuce ; celor nebuniţi de ideea că Poemul de oţel,  pentru prea puţini contemporani abordabil, însă hai să zicem că acceptabil, ar phootea fi, dreq, complet şi pe vecie inoxidabil, aşa cum a exclamat chiar pretinu-mi şi colegu DT într-o clipă de sinceritate, printre oftaturile şi strîmbăturile toate, le spun că plachetuţa mea n-are (vba trolului humorache) decât 57 pag, pe numărate ; somnităţilor didactico-pedagogice nebunite de ideea că Ipoteza KG sau Planeta-Ou ar phootea deveni într-o zi nu doar ideea de căpătâi a boborului ce n-a avut până acum decât gânditori de lumeea a 3-a, dacă nu chiar de-a 4-a, le spun să nu se teamă, căci niciodată boboru’ de la APACA, tov acad Marga sau experţii lu’ kaka-maka nu vor percepe muult mai mult decât iaka, ei drace, şi deci nu e niciun pericol să iau măcar premiul Nobel pentru pace, mai nainte de a da ortu’ popii străpuns de conaţionalele coarne, bolduri, ace sau necat în marea de scuipaturi dibace ; în fine, celor care sunt speriaţi că „Apelul către Europa” ori samizadtul „NU!” vor fi socotite cândva mai importante decât faptele heroice ale unora sau altora, le spun să lase totul pe seama mea: căci io însumi sunt gata să recunosc, iată, că faptele orişicui sunt mai cunoscute, mai importante sau mai folositoare decât faptele poeselului, care nu-şi revendică decât un singur merit trist (şi zău că n-aş vrea să insist) : acela de a fi fost singurul rezistent „vădit anticomunist” (vba unui ex-lăudător, actualmente amoral agresor, alături de „humor”, „goe”, „myt-mytcor” şi ceilalţi dintr-al „character assassination”-ilor ciopor tricolor).

Şi cu asta nu vreau decât să mă lăsaţi în pace, pe bune, frăticilor.

ps. Sper că nici masetrul DG şi nici Volo nu se vor supala pentru că m-am folosit de munca şi imaginea lor, spre a ilustra tratamentu’ pe care mi-l / ni-l aplică al nost bobor.

Reclame

11 răspunsuri to “O scrisoare către stele, căci cui dreaq să te plângi la Românica, very vere ?”

 1. skorpion Says:

  salut, AVP,

  sanatate si primavara frumoasa!
  🙂

 2. Goldmund Says:

  Cine sunt ‘ei’ si cine ceilalti?
  De fapt chiar si Universul poate fi redus la o formula – e adevarat, inca cautata de fizicieni si matematicieni – dar sistemul politic din Romania? Putem simplifica imaginea
  peisajului politic autohton sau cel de oriunde…
  M-am tot gandit aici in Germania, cine poate alege in aceasta tzara PDS, partidul comunist reformator-socialist care provine din SED – partidul comunistilor germani. In acest PDS s-au adunat toti fostii comunisti, turnatori, fosti securisti(‘Stasi’)fosti politruci si copiii lor(biologic si ideologic), asadar o amestacatura de ‘fosti’ si cei care si azi cred ca socialismul si comunismul in lume nu si-au spus ultimul cuvant…Ei, e simplu, nu?! Nu e greu.
  Veti spune ca exista si comunisti-democrati, comunisti ‘recilclati’, fosti comunisti care azi sunt democrati, adica acei fosti comunisti care acum rasfoiesc cartea de ecologie, pacifisti si socialisti liberali. DA, exista multi asemenea, dar acestia nici nu s-au inscris la noul(dupa 1990) partid al comunistilor, PDS, ci s-au inscris la SPD(partidul socialist-democratilor germani) sau la ‘Verzi’…
  Asa si in Romania:
  cine a intrat la PSD(partid format din nucleul dur si nereformat al FSN) – ar trebui sa fie clar pentru toata lumea – ce hram poarta. Cei care nu au mai fost de acord cu FSN s-au ‘rupt’ in PD, dupa care au ‘primit’ din partea liberalilor acei colegi care doreau poate mai mult si mai rapid …si astfel a aparut PDL.
  Diferenta intre PSD si PDL ar trebui sa fie clara si serioasa(aici nu ma refer la ‘calitatea umana’ care peste tot e cam la fel, din pacate…’O Romanie, un popor’), diferente uriase ca atare recunoscute de electorat. Repet, sa nu facem confuzia grava cu acea calitate umana, care este omogena pentru toate partidele tarii, insa una e un partid al lui Iliescu sau Voiculescu(bineinteles si urmasii…) si alta un alt partid….

  o mica paranteza:
  ‘partidele istorice’ au fost distruse de intrusi, oportunisti si fosti securisti trimisi precum Calul Troian din Razboiul Troian trimis de ahei…In rest, aceeasi oameni peste tot. Doar team-ul e altul.
  PS
  am mai postat odata in alta parte aceste randuri – scuze!

 3. skorpion Says:

  Preluat de pe facebook:

  monica fesci

  Monica Fesci
  Si uite asa ,draga AVP(nu-ndraznesc sa ma adresez cu ”măi dragă”) se-alege intr-un fel, care-ti sunt prietenii si la ce ne sunt ei folositori ,vba CMM !!!!!! Ca io,nu pot sa pricep altceva din ultimile atacuri .Se-apropie alegerile,oricum dansii nu pot gandi atunci cand judeca viata unui om (de la care aveau in ultimul timp alte asteptari 💡 ) decat in termeni personali, politic-arheologici: sapam ,sapam,c-om da pana la urma de ceva !!!!! Dansii ,ori nu stiu despre ce vorbesc ,ori vor sa amestece dupa placul si voia lor ,planurile .Ori poate ,io am ramas aceeasi ”chibita chibitilor” si nu-mi mai amintesc ca discutia a pornit pe marginea unei HG,si a denaturat in invective murdare la adresa dumitale,a Maestrului Grebu (incl.familia lui) si a lui VTismaneanu. Fapt pt care i-am demonstrat dlui Cucerai, in 2-3 randuri, ce caracter avea,orb si plin de aroganta cu voi 3 (va trimitea din vbe mizerabile la groapa ANONIMILOR ),iar cu pretinu MO ,mai avea putin si-l facea heroo natzional. Uite ca trecura 2 ani,in care ,noi,chibitii cei mai de jos avem aceeasi incredere in cei pe care ii sustineam atunci,mai putin unu(dpmdv) chit ca trecuram si trecem printr-o criza ,iar SC +DT ,la fel. Intre timp insa,ti-ai pierdut un mare(valoros) si adevarat prieten,dandu-l la schimb cu un altul,care si azi ,dupa doi ani ,afiseaza aceleasi resentimente fata de d-ta,care, nu a fost clipa de la Dumnezeu sa nu-i recunoasti valoarea,numindu-l neincetat ”my friend” ori ”frate” ! Ce ti-e neclar in ecuatia asta ? Vladimir Tismaneanu e cuiul lui Pepelea si, nu dta ,iarta-ma !!!! se folosesc (inclusiv Iliesiu) de dta, trag in d-ta ,ca prin ricoseu sa-l rastigneasca pe VOLO,doar,doar…..or capata ceva !!!!!!!

 4. skorpion Says:

  preluat de pe facebook:

  Studioesco Paris

  Sorin Cucerai, a Roumanian anarchist thinker, has an elaborate discussion of the standard archic argument, as well as his counter, on his article „Aggression and Anarchy”. His conclusion is that the principle „aggression against a non-aggressor is morally unacceptable” is more justifiable than the statist principle that „aggression against a non-aggressor is, at least sometimes, morally acceptable.” He also discusses why „just so” argument about how the state came to be cannot be justifications for the existence of the state.

  In conclusion, any moral principle of aggression is [less justifiable] than the principle of non-aggression against a non-aggressor. Which means that any moral justification of the state based on a principle of aggression is weaker than the moral justification of individualist anarchy. Yet any moral principle can be reformulated in terms of aggression, and/or non-aggression. And if this is so, then the principle of non-aggression against a non-aggressor is the [most justifiable] moral principle. But this principle cannot justify the state. Therefore, any moral justification of the state is weaker than the moral justification of individualist anarchy. As a consequence, the libertarian’s right to deny the necessity of the state is – at least in theory – an absolutely undeniable one.

  este bine sa fie grupate toate aici

 5. stely Says:

  Draga AVP,
  „Scrisoarea” ta inedita,citita abia acum, m-a tulburat nespus 😳 ,motiv pentru care ,zau, inca nu ma simt in stare sa-ti raspund cu promptitudine si pe masura complexitatii ei. .De aceea te rog sa nu te superi, daca voi intirzia cu raspunsul citeva zile ,pina cind voi avea timpul si linistea necesare unui raspuns ,care sa-ti alunge mahnirea si exasperarea provocate de ingratitudinea confratilor tai .
  p.s. Acum sunt nevoita sa inchei … Pe maine ,daca ma va lasa Dragos ! Dar pina atunci ,te asigur de sustinerea mea . Si,da, vei ramane acelasi „poesel” ,plin de har si talent ,indiferent de ce ar spune unii si altii, numai ca sa se afle in treaba.

 6. AVP Says:

  Norocu meu că mai sunt si alti oameni buni si drepti pe Pamant, nu doar in Gand, caci altfel credeam dreaq că sunt vreun Sfant … 😳 😯 Multumesc, fratilor.

  Asta e situatia si natia.

  Mai vbim.

 7. skorpion Says:

  este nostim faptul ca intii am citit „o scrisoare catre ….. stely” si nu catre stele
  😆

 8. AVP Says:

  Postare noua.

 9. stely Says:

  Cred ca primul comentariu s-a dus la spam .Sa va daca reusesc sa patrund aici ,sub comentariul meu de data trecuta.

 10. stely Says:

  Aici am reusit ,dar acum fug …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s