Mi-a plăcut faptul că Ponta n-a stat la şovăială cu Şova

E vorba de decizia dlui Victor Ponta de a-l înlocui pe dl Şova (uite că nu-mi amintesc acum numele mic al dlui cu pricina, deşi e unul dintre aleşii circumscripţiei electorale în care-mi duc vacu… oops) din funcţia de purtător de cuvânt al PSD şi de a-l trimite, mai în glumă, mai în serios, într-un stagiu de documentare la Muzeul Holocaustului de la Washington, după ce dl Şova a negat, în emisiunea unui post de tembeliziune oarecare, faptul că pe teritoriul blândei noastre – cică  – ţerişoare ar fi avut loc vreun holocaust subt sfântul soare. M-aş bucura şi mai mult, pe bune, dacă aş afla că dl Ponta şi-a dat dat seama singur de incompatibilitatea dlui Şova pe post, şi nu doar după ce reprezentantul institutului „Elie Wiesel” din România l-o fi luat la rost (sau te pomeneşti că altcineva ? să fi fost sfătuitoru’ Ivan Ilici, cumva ? :roll:), dovedindu-ne că dânsul e în mod intrinsec şi profund convins că nu se poate sta la poante de maala cu astfel de lucruri, precum existenţa Holocaustului, indiferent cât de şifonată ar ieşi imaginea alor noştri din recunoaşterea sinceră a tristei realităţi c-am fost unul dintre prigonitorii evreilor (şi indiferent din ce motive om fi fost: fie pentru că aşa a fost sinistra modă fascistă a părinţilor noştri de atunci, fie spre a le face pe plac unora sau altora dintre puternicii vremii ăleia de groază, ca tot boboru’ aflat „subt vremi”, helas…). Însă zău c-ar fi fost şi mai frumos, chiar prea frumos să poată fi adevărat, păi cum drea, ca dl Ponta să fi realizat mai de mult (sau şi mai bine: de la bun început) amănuntul că dl Şova e mai puţin nemerit pentru un post unde se cere să fii uns eminamente cu miere şi-n niciun caz cu fiere, Şova fiind, din contra, un comunicator insolent, suspect de violent şi uşor transferabil în domnul moft, dumnealui fiind şi un tip cam semidoct, ce pare să fi auzit exclusiv după ureche despre o chestie ori alta, sau, hai să zicem, doar ca un silitor belfer de drept civil sau penal, care se-nghesuie să prezinte interlocutorilor – ca şi colegii de breaslă Bolcaş & Athanasiu, alţi domni arcadieni din neaoşu’ areal – chestiuţele mai subtile într-un mod total, bine măcar că nu cu gesturi şi inflexiuni de mare orator mondial, precum numiţii arcadieni din deal, somându-ne să pricepem c-al său, şi nu altul, e ultissimu’ răcnet al Providenţei în legătură cu adevăru’ definitiv şi fatal. Nu mai departe de alaltăierea, de-un paregzamplu, dl Şova n-a şovăit să-l contreze pe mbou’ de marinar – aşa cum ne-a dat Şova de înţeles, şi nu numai o dată, c-ar fi Preşedintele României, spre deosebire de el, de Sandu Athanasiu şi de d.Bolcaş, neapărat – în chestiuța cu Statele Unite ale Europei, grăbindu-se a ne livra, cu zâmbetu-i de advocat batjocoritor sadea, un citat dintr-un nene prof. din mediu belferesc înconjurător, şi, ca de obicei, dl Şova părea f. rezolut, frăticilor. Şi cu asta ce-a făcut ?

Anunțuri

40 răspunsuri to “Mi-a plăcut faptul că Ponta n-a stat la şovăială cu Şova”

 1. Adrian Merfu Says:

  Nu va fi decat o simpla rotatie a cadrelor, ca de obicei. Nici Iliescu si implicit nimeni din PSD nu dau doi bani pe victimele holocaustului si vorbesc aici de cele savarsite de noi, romanii. Vor spune ca nazistii ne-au cerut asta si noi ne-am conformat. Total fals. Am facut-o cu o bucurie sadica asemanatoare muzicii de fanfara. Il veti observa pe Sova la locul lui in structurili (sic) inalte din partid. Cred ca a fost „rotit” intrucat nu faci astfel de afirmatii cu cateva luni inainte de alegeri. Sunt mai mult decat convins ca daca asta se intampla dupa alegeri, ipochimenul ramanea linistit pe post. In ceea ce-l priveste pe Ponta, el este acelasi bidon de dinaintea asa ziselor declaratii politice mature. Sa fim seriosi, Ponta este un tanar produs tipic al acestei ideologii.

 2. AVP Says:

  Şi totuşi, având în vedere faptul că oamenii ăştia pot ajunge să hotărască destinul Românei şi deci implicit şi al nostru, la un moment dat, iar noi nu avem capacitatea de a preîntâmpina acest lucru (fiindcă trebuia să facem asta hăăt de mult, spre a ajunge s-avem un cuvânt de spus acum…), e musai să-i încurajăm ori de câte ori fac fapte bune, fie cât de mărunte. Tot mai bine decât nimic.

 3. stely Says:

  Mie nu mi se pare concludent, faptul ca Victor Ponta l-a schimbat din functia de purtator de cuvint al PSD pe Dan Sova. Si nici ca a luat masura , ca drept „pedeapsa „, sa-l trimeata taman la Washington sa se recicleze.
  Dupa parerea mea ,Dan Sova ,ar trebui sa sa fie scos din viata politica .Sa stea citiva ani acasa , linga „mamitzica”sa,sa se mai instruiasca. Tipul asta nu este inca apt pentru politica .Nu prea vad cum Dan Sova, va mai avea tupeu sa candideze pentru un nou mandat de senator in parlamentul Romaniei.

 4. stely Says:

  De fapt ,chiar daca va avea tupeu si Victor Ponta ar avea si el proasta inspiratie sa-l numeasca , cred totusi ca Ion Iliescu va avea un cuvint de spus.

 5. AVP Says:

  Şi cine să-l dea afară din politică, Stely ? Papa de la Roma ? Ăştia suntem, cu ăştia defilăm. Uită-te pe blogu ipochimenului ăluia, pe care nici n-aş vrea să-l mai numesc, care cică face parte din elita scriitoricească a Rumâniei, fiind inclus ca atare în istoria critică a dlui Manolescu şi indemnizat de statul român pe viaţă, „pentru merite deosebite”, păi cum dreaq : e o paradă de antisemiţi, obscurantişti, criptosecurişti, criptokaghebişti şi alţi hartişti pe-acolo de ţi se face păru măciucă de găină, vba aia… Păi, dacă ăştia, care sunt socotiţi intelectuali între intelectuali, sunt cum sunt, îţi dai seama ce faună fojgăie printre politicienii iepocali sau printre odraslele lor, crescute în preajma cenaclului Flacăra, a României Mari sau a „naţionaliştilor” Coja & Roncea, ca să nu mai vbim de boboru din ferentari sau din alte cartiere de rumâni şi mai populari…?

  Asta e situaţia şi naţia. Răul pe care l-a semănat în acest bobor o guvernare lipsită de cap (şi nu de ieri, de azi) şi un învăţământ profund desuet, nu va putea fi absorbit decât într-un răstimp de sute de ani şi cu condiţia ca spiritul european postmodern, legile nord-atlantice şi bunele obiceiuri occidentale s-ajungă şi pe la noi…

 6. AVP Says:

  Dl Sorin Iliesiu isi citeste ultima scrisoare catre dl Plesu la A3… oops

  http://www.antena3.ro/live.php

 7. skorpion Says:

  salve,

  fapte bune? ei sa faca fapte bune?
  fapte marunte? cine? ei?

  sau

  fapte pline de ipocrizie!?

  pentru ca o fi primit poanta zeci de telefoane….care efectiv l-au OBLIGAT sa-l detroneze temporar pe sova de pe scaunul de purtator de cuvint si sa-l expedieze putin in SUA (pe banii cui, oare???)

  😛

  oricum dupa ce va fi vizitat America, inclusiv Muzeul Holocaustului, sova va fi repus cu smerenie la locul cuvenit…astia 2 sint legati unul de altul, ponta si sova (in special in domeniul unor afaceri nu prea curate, dar si pentru ca ”ideologic” ei doi se inteleg mult mai bine decit ponta cu iliescu sau ponta cu nastase)

 8. Adrian Merfu Says:

  Evident ca este logic sa incurajam o atitudine corecta pentru ca asa e moral. Problema e ca fostii si actualii comunisti nu o fac decat din rationamente electorale. Odata vazuti in caruta placa va reveni pe partea uzata de 65 de ani. Ei de fapt asta si vor, sa fie laudati ca au devenit seriosi, ca sunt deschisi la dialog, ca-i „pedepsesc” pe cei ce sar calu’, samd.
  Afara din politica ii poate da cel ce voteaza dar sunt doua impedimente. Primul ar fi ca alegatorul este in general dilusional si doi, ca nu exista alegeri uninominale adevarate nu batjocura de acum.

 9. AVP Says:

  Asta e situatia, Skorpi : alti politicieni – daca tu si alti oameni onesti nu vreti sa intrati in politica si sa va bateti la fata locului cu barbarii de zmecherasi & ocanasi -, n-avem. Ani de zile de-acum incolo vom alege „raul cel mic”.

 10. AVP Says:

  Nu numai ca n-avem politicieni de valoare, dar n-avem niciun electorat avizat. Cum e rumânu, şi jupânu (iata ca inventai o noo zicală, măcar… oops).

 11. skorpion Says:

  salut, AVP,

  ai si tu dreptate, dar eu nu am stofa de politician, nici macar de politruc, 😛 , n-as face fata obrazniciei, minciunii, demagogiei, insultelor si jignirilor si apoi sa merg la o bere cu aceleasi personaje… as putea deveni violent
  🙂

  si totusi nu exista printre ei numai ”raul cel mic”, pentru ca am ajuns la concluzia ca TB nu reprezinta raul cel mic, mai mic sau cum se doreste, ci chiar este un bine-venit in spatiul politic din Ro.
  (chiar daca a fost membru PCR, ca altfel nu ar fi putut circula afara)
  La fel o Monica Macovei si inca citiva, dar foarte putini….sint oameni care nu reprezinta un rau, ci un bine, dar bine troznit non stop de haita de ”rai” (un cuvint mult prea blajin)

 12. skorpion Says:

  exista electorat care din cauza legii VU nu au reprezentanti in parlament. Am patit-o eu cu Ionut Popescu, pe care l-am votat, dar care nu a intrat in Parlament – desi iesise PRIMUL, intrind altul – posibil chiar crinuletz…dar nu mai tin minte!

 13. skorpion Says:

 14. AVP Says:

  Skorpi, depinde din ce unghi te uiti la oamenii astia pe care-i numisi tu. Traian Basescu a condamnat comunizmu doar de ochii lumii, e clar, ne mai vbind ca mai nainte se dovedise un mic marar, atunci cand n-a binevoit sa restituie casa din Mihaileanu ori sa viziteze expozitia „Inscrisuri dusmanoase”, in 2005, macar, asta ca sa nu mai vbim de faptu ca n-a bagat in zeama un apel de sustinere f.f.rar ; cat despre Monica Macovei s-a comportat si ea fata de mandea ca o oarecare dintre supalacioasele femei, si asta doar pt ca o piscarisem nitel, hai sa zicem ca un puricel, darmite daca o atacam cu parole de otzel sau baremi ca pe madam U, cu florile de mina din dotarea oircarui poesel mai juratel…?

  Asa ca n-o sa ma convingi niciodata ca astia-s mai multi buni, iar ailalti toti nebuni, cand e clar c-avem de a face cu raul shogun si cu raul mai simpatic spre grasun…

  Mi se pare ca ti-am mai spus ca ai tendinta de a gandi ca un taliban sadea, pentru care nu exista decat doo chestii : alba-neagra, stanga-dreapta etc. A nu se supala.

 15. skorpion Says:

  AVP,

  ai putea sa ma faci taliban, daca as merge pina in pinzele albe cu toti pedalistii…ori nu este cazul, cred ca ti-ai dat seama.
  nu pot sa fiu de acord cu o sumedenie de nume pedaliste, de aceea, vezi, ca am putut mentiona doar 2 nume…s-ar putea sa fie inca citeva, dar f.f.f. putine…

  de asemenea, rai, rai, dar numai in perioada Basescu au intrat la moara justitiei o groaza de parlamentari, magistrati, procurori, militieni, vamesi etc…….niciodata in perioada post-decembrista nu a existat asa ceva! Jamais, stii foarte bine!
  unii dupa mii de zile de taraganare au primit si sentinte, altii chiar sint acum dupa gratii, inclusiv pedalistii!!

  apoi inca ceva: eu tratez un personaj public la modul obiectiv, adica nu m-as fi suparat pe o MOnica Macovei ca s-a suparat pe mine…..ii vad faptele, le analizez (ma refer la persoane publice in general, nu numai la MM) si trag concluziile, ce a facut acea persoana NU numai pentru mine personal, ci pentru binele comun.
  aici este o diferenta.
  Unii se ataca (nu ma refer la tine) daca si numai daca le este atinsa propria lor persoana sau a familiei sale, in rest: poate sa fie atacate sute, mii de alte persoane, dar daca nu le este periclitata propriul lor bine, atunci este OK…
  chestie de solidaritate, nu?
  🙂

 16. skorpion Says:

  noapte buna,
  a demain!

 17. AVP Says:

  Skorpi, expozitia „Inscrisuri dusmanoase” nu era o chestiuţă oarecare, pe care Traian Băsescu să o ignore ca pe o întâmplare întâmplătoare, ci reprezenta dizidenţa sau rezistenţa anticomunistă, pe care preşedintele României postcomuniste era dator să o trateze măcar cu-o floare. Tot aşa AVP nu era un oarecare pentru o fostă procuroare comunistă, ci unul care merita să fie primul pe-a ei listă.

  Asta nu pricepi tu nici de-a dreaqu. Şi asta pur şi simplu pentru că gândeşti alb-negru 🙂

 18. stely Says:

  Ceea ce se intimpla pe blogul „crestinului ” acela 😉 mi se pare de-a dreptul grotesc . Ascultam ieri seara la Robert Turcescu ,referitor la declaratiile iresponsabile ale lui Dan Sova , cum povestea ca pe vremea cind scria la Cotidianul si se comenta sub articolele lui in genul lui Radu Humor ,primea imediat telefoane de la organizatiile evreiesti cu apostrofari destul de dure :de ce permitea sa apara
  comentarii antisemite !? El spunea ca din cauza asta era mai atent si le bana .Asta trebuie sa faca toti ziaristii si orice blogger scriitor sau orice alt blogger ,daca au o minima responsabilitate .
  A, cineva 😉 l-a felicitat pe LIS pentru respectarea libertatii de expresie si ,drept rasplata ,l-a trecut la loc de cinste in blogrollul sau.
  Am vaga banuiala ca urmareste ceva ,altfel nu vad ce l-a apucat .Vede oricine ca acolo e o troaca mai mare ca a lui. Dar poate ca este atras de mirosul dejectiilor ?.

 19. Adrian Merfu Says:

  Puteti spune cine e acel cineva ce l-a felicitat pe LIS?

 20. Hantzy Says:

  fapte bune? ei sa faca fapte bune?

  nu pot sa fiu de acord cu o sumedenie de nume pedaliste

  skorpy,
  n-oi fi taliban, insa din cele afirmate de dumneata, cam rezulta acest lucru. Contesti atributul respectiv facand trimitere la comportamentul „obiectiv” fata de politicienii pdl, in vreme ce, aproape simultan, extrapolezi in ceea ce-i priveste pe fratii lor din PSD. Este evidenta ura pe care le-o porti acestora din urma, dar atunci exista temerea ca pe ceilalti ii accepti doar pentru ca le sunt dusmani declarati. Tot un fel de talibanism este si asta …
  Si mai imi permite atunci si mie sa-ti aduc argumente contra pdl, de genul: „Cine, ei?! As! E doar manevra electorala.” Am depasit insa faza asta.

 21. stely Says:

  Adrian Merfu ,
  Gasiti aici raspunsul cerut :

  @LIS – Blogul domniei voastre a fost inclus in blogrollul Arcei lui Goe. Presupunem ca mai devreme sau mai tarziu ati fi observat si singur acest gest al celor de acolo (au facut-o la sugestia mea implicita), asa incat mentionarea acestui simplu fapt in prezentul meu comentariu ar putea parea inutila sau intempestiva. In realitate am ca scop anticiparea vreunei posibile nedumeriri in legatura cu semnificatia intamplarii. In cazul in care veti fi avand o asemenea nedumerire (daca si numai daca, fie si cu slaba intensitate) as vrea sa va spun ca nu-mi sunteti simpatic, nu va impartasesc ideile (majoritatea dintre ele, adica tot ceea ce democratic conteaza din d-voastra), nu va sunt un cititor fidel (si nici n-am de gand sa devin) si ca, desi nu-mi displace total, nu-mi place in mod special blogul d-voastra (intr-atat incat sa-l recomand si altora). Ceea ce a determinat minorul gest pentru blogger, major pentru blogosfera, al includerii LIS in Blogroll-ul ALG se datoreaza faptului ca sunteti printre putinii care va ingaduiti intretinerea unui blog nemoderat in contextul unor factori de risc oarecum considerabili, in tot cazul nenuli. Faptul ca in subsidiar reclama facuta blogului LIS,
  enerveaza niste personaje certate cu libertatea de exprimare este doar un bonus care a contribuit neesential la decizia respectiva. Va felicit asadar pentru faptul de a merita sa va aflati in lista celor care incurajeaza libera exprimare (fara exceptii care distrug regula). Va multumesc pentru atentie si pentru rabdare. Cu drag al dv. dl. Goe.

 22. AVP Says:

  Bun, dar eu tot nu inteleg cine e Goe, ce fapte de arme, ce carte ori macar ce nume are, in realitate, ca sa te-arati tu atat de uimita ca „pana si Goe” a cazut in admiratie fata de un blog de mamă omidă, şi criptoantisemită si criptocolectivistă emerită, pe deasupra ?

 23. stely Says:

  Iar aici gasiti o analiza profesionista a vietii virtuale .Mai precis despre „ticalosii de pe internet ” care prin prezenta lor poluanta ,fac ca mediul on line -bloguri , forumuri ,etc-sa devina irespirabil si chiar toxic.

  http://www.adevarul.ro/life/viata/Ticalosii-_de_pe_internet_0_659934382.html#.T1k-auyRofk.facebook

  Gasiti aici cele mai semnificative tipuri de „ticalosi ” si modul cum
  actioneaza ei pe internet ,intrucit in viata reala se feresc sa-si manifeste frustrarile ,obsesiile ,rautatea ,cinismul ,antisemitismul , grobianismul ,iar citeodata sa instige la linsaj sau sa ameninte cu moartea . Prin urmare se refugiaza pe internet (pe bloguri nemoderate ,unde bloggerii lor „incuraeaza ” cu o larghete iresponsabila asa zisa libera exprimare ) si actioneaza sub anonimat ,fara teama ca i-ar putea trage cineva la raspundere.Atit pe pe „ticalosi” cit si pe bloggerii care ii adapostesc .

 24. skorpion Says:

  iar cind ai bun simt esti facut ba taliban, ba vazator doar a 2 culori aka alb + negru, eventual cu indulgenta si portocaliu
  :mrgreen:

 25. stely Says:

  AVP,
  Marturisesc ca nu stiu .Chiar m-am intrebat si eu , a patimit el in viata reala mai mult ca tine ,ca Paul Goma ,ca Dorin Tudoran si ca alti citiva disidenti ,incit sa ” milteze „pentru libera expromare ,cu atita disperare ,dar fara discernamint ? Il felicita pe LIS , ca si cind n-ar vedea ca @rh, @om @fir @cd si alti „ticalosi ” ,se destrabaleaza pe blogul lui in voie ,facindu-i tinta atacurilor lor murdare ,pe cei care nu le impartasesc tembelismele? O vrea sa sugereze (te pomenesti) ca s-a hotarit (abia acum) sa curete el insusi mediul virtual de adevaratii ticalosi ,pe care noi i-am descoperit chiar la LIS pe blog ?! Eu cred ca poate ,intrucit este mai bun ca LIS,Petria,Iaru si alti citiva intelectuali ,care viseaza libertate si prosperitate cu Crin &Ponta la putere.

  skorpion,
  Nu trebuie sa fii mahnit . Eu ,spre exemplu ,cred ca esti de buna credinta , ca stii ce vrei si pe cine sa contezi. Si AVP stie .Altfel nu te-ar numi „skorpion nobil „. Acum te tachineaza 🙂

 26. Hantzy Says:

  Macovei

  Personalul auxiliar. Asta e denumirea corecta politic a colaboratorului care face curatenie la locul de munca.
  Aveam la birou o doamna care facea acest lucu cu precizie de ceas atomic: incepea la 8:00 prin a spala pe jos si termina la 12:00 fix, ducand la tomberon gunoiul. Credeam ca nu se poate mai bine, asa ca, atunci cand a intrat in concediu de maternitate, ne-a parut rau.
  A venit o alta doamna, care inca de la inceput iesise din tipare: nu spala zilnic podeaua. Ba chiar isi permisese sa inceapa ziua de munca la 9:00, odata cu pauza mica, si termina la 13:00 odata cu sfarsitul pauzei de pranz. Aproape ca n-o mai vedeam si o suspectam de tupilare, insa la un moment dat am inceput sa simtim schimbarea: facea curatenie in timp ce noi eram in cantina, iar ca bonus ne golea si birourile de paharele de plastic, aerisea si dadea cu parfum. Dupa alte doua saptamani a cerut conducerii bani si a adus flori in birou. Si-o fi tras si ea vreun rest. Nici acum nu spala podeaua zilnic, dar parca nu ne mai pasa. Iar de cand e imprimanta intotdeauna plina cu hartie si toner sau de cand gasim mereu carafa plina cu cafea pe marginea biroului, incepem sa speram ca cealalta doamna s-o grabi sa mai faca vreo doi urmasi.
  Poate incearca si doamna Macovei sau macar doamna Pora.

 27. skorpion Says:

  ce ai vrut sa spui, de fapt, ca nu se intelege absolut deloc!?

 28. Hantzy Says:

  skorpy, cu cine ai vrut sa vorbesti, de fapt, ca nu se intelege absolut deloc!?
  😉

 29. Hantzy Says:

  Consecventa si incapatanarea doamnei Macovei sunt de admirat. Dar, exact ca prima colaboratoare auxiliara, nu stie sa faca decat ce a invatat: politie politica si sa asculte paraciosii.

 30. skorpion Says:

  esti naiv sau pervers ca sa fiu blind?

 31. Hantzy Says:

  sunt pedelist, ca sa fiu si mai bland!

 32. skorpion Says:

  vorbesc singur, nu te-ai prins?

 33. Adrian Merfu Says:

  Cam asta a fost! Situatia se-mpute din nou. Ne vedem pe Facebook.

 34. Hantzy Says:

  @skorpy 19:26,
  nu m-am putut abtine! Asta e. Comentariul la care mi-ai raspuns a fost un puseu de malitiozitate si ma bucurasem ca au ajuns in iadul spamului. Reevenisem cu unul lamuritor dar AVP l-a scos de la reciclare sa ti-l tranteasca sub pleoape … eu il regret.
  Hai salut!

 35. AVP Says:

  Atata timp cat comentatorii de aci nu se comporta ca trolii si deci nu porcaiesc gazda sau pe ceilalti forumisti ca porcii, ca sociopatii or ca infractorii, nimeni nu e gonit de-aci si i se va da fiecaruia drept de reply, daca se simte ofensat. Altfel, daca as face din acest forum un loc hyperhiigenizat, fiind pentru unii muma si pentru altii ciuma, toata discutia ar deveni o simpla gluma (nici macar buna).

  Postare noua.

 36. Hantzy Says:

  AVP, de data asta serios: cui i-ai scris aceste randuri?
  Intreb pentru a-mi lamuri cine ar putea fi acel demitroll, adica cel care face ca locul sa nu fie chiar „hyperhigienizat”, chiar daca septicemia o fi suportabila.

 37. AVP Says:

  Credeam că ţi-ai dat seama : i-am dat un reply prietenului Adrian Merfu. Însă te-aş ruga să nu extinzi discuţia, my friend. Las-o aşa, please.

 38. agaX Says:

  vestea buna e ca, atita timp cit mai exista macar de-un skorpion primprejur, ecosistemul politic romanesc este in siguranta si va dainui.

  pentru ca o societate formata exclusiv din plesi, padini si iliesi nu poate fi guvernata nici macar de raul cel mai mic.

  plus ca de theo se bucura deja, de vreme buna, societati mult mai consolidate. iar noi, de ce nu, sa ne bucuram de theo cel mai mic.

 39. Goldmund Says:

  Cine sunt ‘ei’ si cine ceilalti?
  De fapt chiar si Universul poate fi redus la o formula – e adevarat, inca cautata de fizicieni si matematicieni – dar sistemul politic din Romania? Putem simplifica imaginea
  peisajului politic autohton sau cel de oriunde…
  M-am tot gandit aici in Germania, cine poate alege in aceasta tzara PDS, partidul comunist reformator-socialist care provine din SED – partidul comunistilor germani. In acest PDS s-au adunat toti fostii comunisti, turnatori, fosti securisti(‘Stasi’)fosti politruci si copiii lor(biologic si ideologic), asadar o amestacatura de ‘fosti’ si cei care si azi cred ca socialismul si comunismul in lume nu si-au spus ultimul cuvant…Ei, e simplu, nu?! Nu e greu.
  Veti spune ca exista si comunisti-democrati, comunisti ‘recilclati’, fosti comunisti care azi sunt democrati, adica acei fosti comunisti care acum rasfoiesc cartea de ecologie, pacifisti si socialisti liberali. DA, exista multi asemenea, dar acestia nici nu s-au inscris la noul(dupa 1990) partid al comunistilor, PDS, ci s-au inscris la SPD(partidul socialist-democratilor germani) sau la ‘Verzi’…
  Asa si in Romania:
  cine a intrat la PSD(partid format din nucleul dur si nereformat al FSN) – ar trebui sa fie clar pentru toata lumea – ce hram poarta. Cei care nu au mai fost de acord cu FSN s-au ‘rupt’ in PD, dupa care au ‘primit’ din partea liberalilor acei colegi care doreau poate mai mult si mai rapid …si astfel a aparut PDL.
  Diferenta intre PSD si PDL ar trebui sa fie clara si serioasa(aici nu ma refer la ‘calitatea umana’ care peste tot e cam la fel, din pacate…’O Romanie, un popor’), diferente uriase ca atare recunoscute de electorat. Repet, sa nu facem confuzia grava cu acea calitate umana, care este omogena pentru toate partidele tarii, insa una e un partid al lui Iliescu sau Voiculescu(bineinteles si urmasii…) si alta un alt partid….

  o mica paranteza:
  ‘partidele istorice’ au fost distruse de intrusi, oportunisti si fosti securisti trimisi precum Calul Troian din Razboiul Troian trimis de ahei…In rest, aceeasi oameni peste tot.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s