Onestitate si transparenta totala

Onestitate şi transparenţă totală, aceasta trebuie să fie legea nr.1 a guvernului MRU, care va fi investit, probabil, mâine. Orice ministeriabil care are o cât de mică problemă de imagine sau vreun secreţel nu prea bine lămurit şi nici prea tare-n lăcăţel – aşa cum însuşi viitorul premier s-ar zice că are, sireac de el – musai să şi-o repare urgent, să şi-o lămurească ori s-o recunoască în gura mare, acum, în prag de lansare, căci pe urmă, când racheta guv-ului va porni spre traiectoria-i teoretic bună, îi va plezni ca o bombă-n mână, astfel că naveta guvernamentală ori o va apuca spre Lună, ori se va prăbuşi pe Pământ ca o putredă prună, după caz, naz şi gaz, iar puterea care e va da – din nou! – de necaz, tocmai când să treacă de-al iernii muscăleşti pârleaz, când ghioceii şi firu ierbii verde-praz s-ar zice că vor salva Opoziţia de la ratarea-i de baz, iar Felix, Nuş şi ceilalţi moguli cu tonomatele lor de pluş pe post de crunt – cică – Lăbuş, în loc s-o apuce pe derdeluş, vor încăleca pe situaţia tulbure şi vor ordona „Ciuş!”.

Orice păcat mărturisit din start e ca şi iertat, aloo, mai ales într-o clasă politică mâncătoare in integrum de rahat – altădat’ – şi la un bobor care tocmai de aia e aşa de bisericos şi se roagă de Domnu’ să-i transforme faptele de nemilos, de invidios, iar uneori chiar de ticălos – oops – în fapte numai bune de intrat în Viitoru’ sau Raiu’ Luminos, şi deci orice păcat mărturisit cinstit per oss şi cu ton ruşinos, iar nu gomos or arţăgos, nu doar că e mai puţin periculos, dar te-ajută să dormi în hainele statului baremi mai sănătos, n-aşa ? 🙂

Şi a nu se uita, aloo : într-o lume în care informaţia e cea mai tare şi e accesibilă oricărui puşti c-un laptop sau c-un celular în buzunare, comunicarea e calitatea cea mai mare, iar echipa de PR a guvernului – şi nu doar un purtător de vorbe oarecare – e regina balului, frăţioare.

Aşadar fără aere, fără îngâmfare, fără nervi şi fără frică, oricât ar hurla gâzii, bazii, ciutacii, nuşii, patricii, vârcolacii & priculicii ! Mazarin (citat de Goethe***) avea o vorbă uscată ca o iască, dar nu de gură-cască, n-aşa ? : „Lăsaţ-i să cânte, numai să plătească!

+++++++++++++++++++++++++

*** Goethe dixit : „Ceea ce apare în ziare din partea monarhilor nu face impresie bună ; căci puterea trebuie să acţioneze, nu să vorbească. Ceea ce afirmă liberalii se poate în schimb oricând citi ; căci cel strivit de putere, neputând acţiona, vrea măcar să se exprime prin cuvânt. Lăsaţi-i să cânte, numai să plătească! spunea Mazarin când i se puneau în faţă cântecele satirice privind noile biruri”.

Reclame

22 răspunsuri to “Onestitate si transparenta totala”

 1. AVP Says:

  Salut, Tina, mă bucur că ţi-ai revenit. Şi fiindcă eşti de acord cu mine, evident.

 2. skorpion Says:

  salve, bonsoir,
  la ce pacate te referi?
  sau vorbesti la modul general?!

 3. AVP Says:

  In general si-n special. Fiecare stie ce pacate are, n-asa ? Si – daca e matur si onest – stie, de asemenea, ca opozitia (oricare ar fi ea) le va afla, odata si o data, si-l va santaja, pai cum drea. Si-atunci, la naiba o mai sacrificaram pe frumoasa – macar – Udrea ?

  Repet ca nu ma refer la cineva anume, desi daca ai asculta antenele mogulilor si-ai citi si altceva decat politeia, blogary, copacu padurii si alte aglomerari mai mult sau mai putin spontane de portocalii, care se-ncurajeaza intre ei ca niste copii si isi baga capu in nisip ca strutii, ai sti si tu… oops

  Eu tin cu binele sau cu mai putin raul, dupa caz, naz si praz, si n-am nevoie sa ma incurajeze nimeni, in afara de experienta si mintea-mi de baz. Din contra, musai sa-i urmaresti pe cei care, fie numai si pentru ca-l trateaza pe favoritu or preferitu tau ca pe dusmanu-i de moarte si-l urmaresc cu atentie, pizma sau ura, sunt primii interesati sa-l prinda cu rata-n gura, n-asa ? Si-atunci, hop, c-as afla si io, in fine, ceva.

  Evident ca asta inseamna sa-nghiti si cioporu de gargaragii, de smintiti sau de ipocriti, printre care si niste dezamagiti rataciti sau cazuti accidental in vrie, impinsi de altfel chiar de dom Marinal, dupa cum se stie, dar asta e situatia, badie : adevaru, ca si Parisul, a meritat dintotdeauna fie o liturghie, fie o porcarie… 🙂

 4. sorin cucerai Says:

  Andreea Paul Vass a fost la guvernare pina acum, sau in opozitie? Fiindca face afirmatii (bazate pe cifre) care contrazic flagrant triumfalismul portocaliu…

  http://www.andreeavass.ro/blog/2012/02/o-treime-dintre-romani-se-confrunta-cu-lipsuri-materiale-severe-dar-cei-mai-puternic-afectati-sunt-copiii-jumatate-din-tinerii-sub-18-ani-sunt-expusi-saraciei-si-riscului-de-exclusiune-sociala/

  PS Cu premisiunea proprietarului acestui blog, voi posta si eu o analiza detaliata in curind (cel mai probabil luni).

 5. Goldmund Says:

  Unde e cheia?
  Asa e, AVP, e nevoie de mai multa transparenta.Iar membri acestui guvern(provizoriu? de trazitie? alegerile bat deja la usa, iar uslistii isi freaca mainile de nerabdare, maini care vor intra pana la cot in mierea strasa in acesti ultimi doi ani….)ar putea s-o faca linistit, din moment ce nu au de perdut mare lucru.
  Referitor la blogul postat de domnul Sorin Cucerai:
  e vorba de o perioada de criza in care s-a economisit peste tot si unde nu trebuia: la ‘educatie’! Doamna Andreea Vass are dreptate sa puna degetul pe rana chiar daca PDL si coalitia se face vinovata de acest efort dus la limita acceptantei – situatie delicata impusa de starea economica a Romaniei, si ceruta de oficialii FMI, UE si BM. Acum se pot face corectiile de rigoare! – asta inteleg eu din cele scrise de doamna PV. Nu asteptati pana vine la putere USL!

  Dar ce spuneti de Raportul Comisiei UE in legatura cu Justitia Romana? De fapt asta e marea problema a Romaniei post-decembriste! De aici ni se trage, de aici toate tarele locale!, iar spaga si mituirea sunt sporturi nationale pe care nici procurorii romani nu le inteleg in profunzimea reactiilor colaterale: o tara saracita de furt si coruptie nu poate aspira la ‘mai bine’! Se fura la contracte, se fura peste tot! Tansparenta?
  Acesta e cuvantul-cheie pentru viitorul Romaniei, nu doar in politica…

 6. AVP Says:

  Pentru cei care nu au inca un cont de Facebook sau nu au acces la wallu meu, reproduc discutia pe care am avut-o acum cateva minute acolo cu cativa dintre my friends (daca discutia va continua o voi updata din cand in vand) :

  Avp Viorel Padina : Pe TVR Info, Sever Voinescu ii da zor ca, boicotand participarea la lucrarile parlamentului, deputatii si senatorii opozitiei nu fac decat sa lipseasca, pur si simplu, de la servici. Bun, dar atunci de ce nu li se aplica Codul Muncii si sa fie dati afara cu litera „i” sau care-o mai fi ? Ca jurist, dl Sever ar trebui sa stie ca un parlamentar functioneaza in baza unui mandat de reprezentare, pe care el il exercita asa cum considera de cuviinta – sanctiunea pentru indeplinirea defectuoasa a mandatului apartinandu-i doar alegatorilor sai -, iar nu a unui banal contract de munca. Un alt comunicator frost înghetat in post, ba chiar in functia de purtator de cuvant al PD-L, ole.

  Filadel Ledalif : http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012020968479/Actualitate/Parlamentarii-USL-risca-pedeapsa-cu-inchisoarea-pentru-abuz-in-serviciu.html Parlamentarii USL riscă pedeapsa cu închisoarea pentru abuz în serviciu http://www.curentul.ro

  Kalino Lino: parca in Germania dupa 3 absente nemotivate un parlamentar efectiv zboara ca o gaina afara 🙂

  Steliana Ionescu: Filadel ,cred ca legea se refera la functionarii publici .

  Avp Viorel Padina: Ok, Fil si Skorpi, sa zicem ca e asa cum credeti voi si cu Curentu pro-PDL, inclusiv politeile si madamele blogaryste (desi, repet, daca ar fi asa si daca parlamentarii ar fi niste simpli functionari de stat, li s-ar aplica prevederile din Codul Muncii si ar fi dati afara din servici, una-doo) ; insa, daca e chiar asa cum credeti voi, actiunea penala impotriva parlamentarilor care comit abuzul in serviciu contra interesului public nu e optionala, aloo, ci va trebui pornita obligatoriu de catre procurori, intrucat functionarul public care are cunostinta de savarsirea unei infractiuni si n-o denunta savarseste la randul sau o infractiune grava, iar mai departe, procurorul care nu instrumenteaza in cel mai scurt o astfel de infractiune de natura a tulbura grav exercitarea puterii de stat e pur si simplu un tradator de tara, aloo… Si-atunci, ce vom face ? Vom baga la puscarie sute de parlamentari, transformandu-i in heroi nationali, fix in actualul context ? Parerea mea e sa nu ne situam pe o pozitie atat de rigida si de confruntationala, ci trebuie dialogat cu responsabilitate.

  Kalino Lino: in Parlament avem 6 parlamentari condamnati. Acestia ar fi trebuit demult sa paraseasca parlamentul. Unde? in Ro? hai, sa fim seriosi

  Avp Viorel Padina: Io n-am auzit pana acum de chestia asta – deci despre cei 6 parlamentari condamnati – si nici pe Base, pe Anastase ori pe Blaga nu i-am auzit vbind despre chestiutza cu pricina. Si inca ceva, aloo… Daca va e asa greata de dialog, de ce nu va puneti cu tunurile pe Parlament, cum a facut tzaru Eltin si sa rupeti naiba pisica ? Intreb si io, nu trag cu tunu, aloo… 🙂 ps. Faptu ca puterea „care e” si-a neglijat pana acum chiar si cel mai elementar PR nu o indreptateste sa ia nici cea mai mica masura de autoritate, fiindca – tocmai de aia – puterea nu mai are nicio autoritate si ar da cu oistea-n gard ca Pazvante. Parerea mea, pai cum drea.

  Avp Viorel Padina: Apropo, pe cat de excelent scriitor e dl SV, pe-atat de mediocru vorbitor & comunicator… Asta e situatia.

  Avp Viorel Padina: Bun vorbitor, in context, Ponta, vai…oops. Cel putin poti sa-l asculti, nu ca pe oratoru lu pesce, care vbeste curat catzavencceste… Si nu la SV ma refer, fireste, desi si ista o cam comise ploiesteneste.

  Steliana Ionescu: Mie mi-a placut . A vorbit putin ,dar consistent si elegant.Fata de Victor Ponta ,care daca se oprea in primul sfert de ora ar fi fost bine ,dar asa era cit pe-aci sa adorm .

  Avp Viorel Padina: Tocmai ca Sever n-a vbit elegant… Repet: SV scrie mumos si curat intelectualiceste, insa vbeste cam ploiesteneste… Cat despre Ponta profita de ocazie spre a arta ca si-a invatat lectia de barbat politic brusc matorat, chiar daca a ramas acelasi doberman curat, insa deja s-a intins preste plapuma ce l-ar fi dezghetat, iar discursu-i de orator un pic mai humanizat s-a cam transformat in latrat… oops.

  Steliana Ionescu: In prima jumatate de ora a fost socialist cu fata umana, reprezentidu-se pe el si PSD ,iar in cea de-a doua l-a reprezentat pe Crin Antonescu ,chipurile dreapta ,intransigenta si dura .Dar ,desi a latrat si chiar a muscat ,l-am ascultat pina la capat .In schimb , daca ar fi vorbit Crin Antonescu n-as fi rezistat nici 5 minute .

  Avp Viorel Padina: Ei, si tu, vbesti ca un taliban portokakiu sau ca un poesel supalacios si cam diliu, iar nu ca un om politic matur si cilibiu… 🙂

  Steliana Ionescu: Despre cine e vorba ?

  Avp Viorel Padina: Cum adica ? Despre tine, sau despre cine ar vbi, hic et nunc, ca tine. Nu mai ganditi atat de partizan, pleease… Iepoca Base, a confruntarii dure si a arogantei, a trecut.

  Steliana Ionescu: Nu ma regasesc in descrierea ta de „poesel supalacios si cam diliu „,intrucit n-am pomenit nici de de pdl-l si nici de TB. 🙂

 7. Ioan Ion Says:

  Iata ce se spune pe Wikipedia, despre Mihai Razvan Ungureanu
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_R%C4%83zvan_Ungureanu#cite_note-3

  Mihai-Răzvan Ungureanu s-a născut la data de 22 septembrie 1968 în municipiul Iași, fiind fiul prof. dr. Ștefan Ungureanu, fost viceprimar al municipiului Iași (1996-2000). În perioada studiilor efectuate la Liceul de matematică-fizică „Costache Negruzzi” din Iași (pe care l-a absolvit ca șef de promoție în anul 1987)[1], din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist.[2][3]

  În anul 1988, a devenit student la Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Conform agenției de presă Amosnews, în timpul evenimentelor de la Iași, din 14 decembrie 1989, a monitorizat studenții care aruncau manifeste în încercarea declanșării unei revolte anticomuniste în cămine.

  Crede cineva ca acest om care a facut traseism politic pentru a ajunge in functii cheie, are interes sa faca ceva pentru romani si Romania?

  Eu sant sigur ca nu. Cele aratate mai sus demonstreaza clar in ce Romanie traim si ca schimbarile sant doar de fatada, sau din contra chiar foarte periculoase.

  Din punctul meu de vedere Mihai-Răzvan Ungureanu, este doar o alta marioneta in mana Presedintelui Basescu.

  Sunt un simplu lacatus mecanic, dar din istoria omenirii am invatat ca toate oranduirile au avut un inceput vertiginos, urmat de apogeu, inevitabilul declin, urmat de sfarsitul acelei oranduiri.

  Acum este timpul de declin al Capitalismului, urmat de un sfarsit inevitabil. Cel putin un sfarsit al acestui gen de capitalism.

  Vina pentru sfarsitul acestui gen de Capitalism, si se pare si al celorlalte oranduiri, o poarta in primul rand lacomia, de la omul de rand pana la mari oameni politici si ,, investitori strategici” ai zilelor noastre, care cu ajutorul oamenilor politici, incapabili, inculti si coruptibili au legalizat HOTIA atat in Romania cat si in lume.

  Oare chiar mai crede cineva ca Banca Mondiala si Fondul Monetar International nu stiau de venirea crizei?

  Eu cred ca aceste institutii sant principalele vinovate de aceasta criza, chiar ele au creato si o controleaza. Aproape intreaga lume este controlata economic si financiar de aceste institutii.

  Pentru iesirea din criza in primul rand trebuie sa intelegem cu toti (INTREAGA OMENIRE) ca nu putem produce un leu si sa castigam 3 lei, Este imposibil.

  Intotdeauna intre productie si castigul celui care produce efectiv (muncitorul din fabrica), trebuie sa existe intotdeauna un echilibru.

  Acest echilibru la noi in tara, dupa parerea mea a fost stricat de neplata muncii la adevarata ei valoare. In acest fel din dorinta patronilor de a fi mai eficienti si competitivi, au scos pe piata produse care din lipsa banilor nu au mai putut fi achizitionate.

  Pe de alta parte diverse institutii, firme dar mai ales banci, desi nu erau direct productive, acordau salarii, extraordinar de mari, consumand fara drept, din punctul meu de vedere, marfa produsa de muncitorul din fabrica.

  Aceste institutii gen Banca Mondiala si F.M.I. chiar acest lucru la indus in constiinta tuturor, oameni de rand sau de afaceri, ca putem fi mai bogati decat ne permitem. Celebrele credite cu buletinu, sigur nu au fost inventate de mine.
  Dupa parerea mea in ziua de astazi bani sant doar hartii, care reprezinta o valoare ireala.

  De fapt problemele sant mult mai complicate.

  Exemplu: USA, CAND A AVUT NEVOIE DE LICHIDITATI A TIPARIT MONEDA.
  DOLARUL fiind moneda nationala, dar folosita ca moneda de referinta la nivel mondial, inflatia americanilor a fost transmisa tuturor statelor care folosesc $ ca moneda de schimb, ceace nu este corect.
  Sa nu uitam ca,aceasta criza a fost declansata de Americani.
  Uitam oare ce prime isi atribuiau reprezentanti ai unor banci si corporatii americane, desi erau falimentare.
  Acum cineva trebuie sa plateasca aceasta lacomie a unora.

  Eu unul, cred ca daca Romania nu ar mai primi recomandari de la Banca Mondiala, F.M.I. si U.E., coruptia ar fi asanata si ar pune accent pe crearea de locuri de munca in industrie si agricultura s-ar redresa intr-un timp record.

  Romania este inca o tara prea bogata, ca sa aiba cetateni saraci.

  Poporul roman, nu mai vrea sa mai fie prostit.

  De peste 22 de ani se fura in aceasta tara, fara ca justitia sa pedepseasca pe cei vinovati, dar va veni vremea cand si justitia va plati pentru injustitia facuta de 22 de an si complicitatea la jaful national.

  Acesta este adevarul, adevaratul adevar, pe care il cunosc.

  Restul sant doar vorbe.

  Cu respect, lacatus mecanic Ioan Ion.

 8. AVP Says:

  Draga Ioan Ion, ma uit la poza d-tale de aici si-mi dau seama ca esti un om onest si, sigur, idealist. Insa politica – stiinta realitatii, deci a posibilului si probabilului – e un pic mai complicata decat ne place noua, idealistilor, sa credem, bre.

  Sunt multe chestii, in textul de mai sus, cu care eu nu pot fi de acord, pur si simplu pentru ca am alt punct de vedere. Ma rezum a spune ca mi-ar fi placut sa stii – ca un om apropiat de generatia mea – ca in tara asta se fura vartos nu „de peste 22 de ani”, ci de peste 60 de ani, ceea ce vrea sa spuna ca cei mai mari hoti au fost comunistii, care sunt si azi – iacata – la putere… Asta nu inseamna ca daca la putere ar veni actuala „opozitie” constituita din USL, opozitie in spatele careia se afla tovii Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Adrian Nastase si altii din aceeasi farina, tocmai partida asta ar reprezenta cica resurectia cinstei si omeniei in tara asta… Baremi ale Basescu ista tot au mai incercat sa le dea preste gherute hotilor din partida rivala, insa ceilalti nici macar pe dusmani nu i-ar deranja cand i-ar vedea ca fura, ci ar tacea chitic din gura si ne-ar fura tot noua, naivilor, clotza de pe oua si ratza din batatura…

  Asa ca hai sa fim realisti, dle, si sa tinem in continuare cu raul cel mic, caci bine de unde, bre ? Spune dta, cu nume si prenume, daca stii, caci „Jos!” e usor de zis, aloo…

 9. AVP Says:

  Ce vreau sa spun, mai precis : asa-zisa „opozitie” nu reprezinta decat celalata partida a fostilor comunisti si securisti din Romania, atata doar ca e mai incompetenta si probabil si mai lacoma decat aceasta, care este la putere. Daca i-am schimba pe ale Basescu numai spre a veni la putere ale Voiculescu si Vantu, direct sau prin interpusi, ce-am rezolva ? Zau, omule, nu te mai lua dupa ce spun salariatii lu Vantu sau ai lu Voiculescu de la antene, caci ce dreaq sa zica si astia, din moment ce sunt platiti chiar spre a fi advocatii patronilor lor ?

  Hai sa fim oameni in toata firea, dle.

 10. Dorin Says:

  Domnule AVP
  Manipularea ordinara de dupa 89 a inceput cu intrebarea CINE ? raspunsul a fost Iliescu apoi Constantinescu, Basescu si … ce-o mai urma.
  Odata inghitita galushca ni s-a spus si ni se spune ca cei ce ne „conduc” cica au nevoie de ragaz,liniste si stabilitate in tara ca sa poata „conduce in interesul nostru”, noi am inghitit si galushca asta iar ei … acei „CINE?” au jefuit Romania in cardashie cu ONU, UE, FMI si alte institutii sau organizatii internationale.
  Votul nostru l-au obtinut relativ ushor, la fel de ushor au compromis si discreditat societatea civila iar „succesele” recunoasterea si sustinerea internationala a (a lor,hotilor si nu a noastra ca poppor) au presupus „privatizarea”,”vanzarea” pe … mai nimic a resurselor,rezervelor si a pietei de desfacere, toate astea … cum stim …. vaaai … jaf national.
  Ne spune Basescu acum ca a fost votat de 5 milioane de Romani,recunoaste ca ne-a dezamagit dar culmea nerusinarii induce ideea ca intentia a fost buna dar ca noi prosti fiind nu intelegem.
  Manipularea continua invocand votu si mandatu,apoi continua cu afirmarii de genu … stabilitate,context international,perioada grea … si alte baliverne precum si acela ca toata clasa politica este corupta iar in acest context ar fi mai bine sa mai rabdam un pic pana isi termina mandatu si vom vedea si rezultatu eforturilor …. bla bla bla …. prosteli …
  Dumneavoastra Domnule AVP veniti cu „Asa ca hai sa fim realisti, dle, si sa tinem in continuare cu raul cel mic, caci bine de unde, bre ? Spune dta, cu nume si prenume, daca stii, caci “Jos!” e usor de zis, aloo… „Hai sa fim oameni in toata firea, dle.” … ca … de n-avem alternativa m-ai buna … asta-i manipilarea „CINE ?” D-le AVP
  Nu acceptarea „raului mai mic” este solutia ci protestele iar Basescu nu mai este demult „raul cel mic”, nici Ponta nici nimeni din cei ce vor urma nu vor fi din capu locului „raul cel mare” vor deveni cel putin la fel de rai sau chiar mai rai daca vom sta cu mainile-n san sau vom dormi linistiti ca ei sunt „alegerea buna”
  Basescu trebuie sa plece nu pentru ca a furat mai putin decat ar fura cei ce vor veni ci pantruca a furat, ne-a mintit, ignorat si sfidat.
  Care si cat a furat i-o tema FALSA D-le AVP, asta-i treaba justitiei …
  Noi cetatenii acordam increderea unora sau altora prin vot, tot prin vot ii si sanctionam dar in „democratia originala” mostenita de la tovu Iliescu gresim … lasandu-ne manipulati dar cand e mai mult decat evident ca am gresit acordand increderea hotilor nu ne lamentam spunand ca „asta e … am gresit da nici altii nu-s mai buni”, dimpotriva trebuie sa protestam, nu sta Romania nici in Basescu sau Ponta si nici in … altii, nu „numele si prenumele” lor conteaza ci atitudinea noastra.
  Acei „CINE” „cu nume si prenume” nu s-au nascut hoti, penca nu-i asa? multi au scoli si chiar o educatie buna dar puterea corupe iar somnul natiunii naste monstri.

 11. AVP Says:

  Dle Dorine, nu te supala pe mine, pretine, insa o sa-ti raspund asa cum i-am raspuns dlui Sorin Iliesiu, atunci cand i-am publicat prima cerere de demisie pe care i-a adresat-o dlui Traian Basescu (vezi aici):

  „Bun, hai să zicem că-l dăm jos pe Traian Băsescu, fiindcă în mod evident are păcatele lui personale (dar cine este fără de păcat?) şi-un stil de a conduce ţara, tocmai acum, când ne apropiem de furcile caudine, vai, cam haiducesc, dar ce vom pune în loc, aloo…? Pe când lucram la o firmă al cărei director fusese numit la un moment dat fostul prim-secretar PCR şi ex-primar al urbei provinciale în care-mi duc vacu, au venit la mine – eu fiind consilierul juridic al unităţii…oops – sidicaliştii locului, insistând să mă coopteze în gherila lor de schimbare a odiosului tov, un tip corupt, ca orice ex-tov, într-adevăr, însă relativ un bun organizator şi oricum un ins cât de cât predictibil, cu-o profesoară tânără, mumoasă, drăcoasă, nici prea grasă, nici prea devreme acasă, tipa fiind susţinută de altfel şi de primarul de atunci al orăşelului, un medic fost tartor comunist şi el, biensur, care însă, mai zmecheros de la natur, ajunsese primar ţărănist cică pur, pe vremea când partidul venerabilului Ion Diaconescu – seniorul tocmai trecuse în nefiinţă – era pe culmea valului guvernamental şi nici nu visa că la un moment dat va cădea între valurile securiste, fatal… Ei bine, atunci le-am răspuns sindicaliştilor, ca şi acuma dlui Ilieşiu: ok, mey, să zicem că mă raliez cu voi şi-l dăm jos pe tov, dar ce punem în loc…? 🙄 În caz că nu v-aţi dat seama deja (le-am zis sindicaliştilor ălora) cine-i domniţa pe care vreţi s-o înscăunaţi în locu istuia (deşi în mod normal ar cam trebui să vă daţi seama), ce ştiţi totuşi despre persoana respectivă ? Aveţi vreo probă că nu va face la fel ca ticălosu ista sau că, doamne fereşte, nu va fi şi mai rea… ? Dar sindicaliştii, nu, şi nu, au ţinut-o pe-a lor, socotind – ca şi dl Sorin Ilieşiu acuma – că oricine ar fi fost mai bun decât tovu ăla… În această situaţie, le-am zis că tot ce pot face pentru ei e să-mi păstrez neutralitatea şi să-mi văd de treaba mea, deşi ştiam cu precizie, helas, că sindicaliştii o vor da-n bară cu schimbarea lor, fiindcă îmi era clar, ca şi acuma, aloo, că “răul cel mic” era totuşi fostul tov, iar răul cel mare era chiar numita domniţă, tânăra mlădiţă a ticăloşiei contimporane de nouă viţă… Şi într-adevăr! 😳 La nici o lună de la instalare (căci cine phootea să stea în calea sindicaliştilor, când şi puterea pe-atunci ocărmuitoare, plus serviciile locale, cum ar veni, ţineau cu ea, cu schimbarea, adicătelea…?), noua directoare s-a pus pe restructurare, cică, însă primii pe care i-a concediat au fost chiar cei 7-8 sindicalişti cu gura mare, deci chiar cei care o aduseseră la putere, zbătându-se pentru ea precum cea mai harnică furnică, adică, iar când io am încercat să fac ceva pentru bieţii oameni care rămâneau pe drumuri, deşi ei nu vruseseră decât s-aducă dreaptatea şi libertatea şi-n firma noastră mică (aşa cum auziseră că se cere la nivel guvernamental, pe linie ţărănist-partinică…), jurăţica mi-a replicat fermecător-cinică: “Păi ce-aţi vrea, dle consilier, ca mâine-poimâine ăştia să-mi facă şi mie ce i-au făcut nenorocitului ăluia? Hai să fim serioşi şi vezi-ţi, te rog, de treaba dumitale, ca şi până acuma, aloo… !” oops Nu mai are rost să vă povestesc că toate bunurile societăţii noastre cu capital de stat au fost în doi-trei ani privatizate, dar nu cumpărate de vreo firmă străineză de şapte carate, ci permutate în buzunarele nemăsurate – şi de nimeni controlate – ale preferitei oneştilor sindicalişti care, la un moment dat, avuseseră proasta inspiraţie s-o extragă pe salvatoarea lor din nimic – sau hai să zicem că din imbatabilu-i lean dick… oops – şi s-o suie la birlik…”

  Voi adauga, de asemenea, si reply-ul pe care i l-am dat, indirect, poetului Serban Foarta, pe blogul omologului tau, poetul Dorin Tudoran, in momentu in care nea Foarta a zis cam tot asa ca mata: ca adica tre sa-i schimbam pe astia nu pentru ca opozitia ar fi mai breazo-acana, ci asa, de-ai drea, ca sa le-aratam noi cine conduce la Romanica (si anume, intelighenkia aborigena, cum ar venea… oops) :

  „DT – si nu vorbesc acum cu tine decat ca moderator, pretine, nu pentru ca tu n-ai sti asta -, doar boboru de jos gandeste atat de simplu & oneros: hai sa-i schimbam pe astia cu altii, caci poate ca acum o nimerim mai mumos sau mai putin nenorocos… Aferim ! Asa gandea bravul, insa nestiutoru de carte Ion Ion, aloo, insa doar capraru Nicolae de la Muselim Selo, care putea schimba, daca vroia, cartea postala prin care i-a dat maicutzei de-acasa vestea cea grea, putea sa-ntoarca adevaru pe dos ori sa-l joace pe degete jmecheros, fiindca numai el stia carte si deci putea opta sa se joace cu soarta celor de acasa dupa cum ii era pohta, scriind in scrisoarea aia ce l-ar fi dus mintea, daca inima nu-i era dreapta si nu spunea adevaru asa cum era, nu asa cum l-ar fi vrut biata maicutza si familia, iar pe urma – cand ar fi aflat adevaru, o data cu flacaii ce vor fi revenit acasa – sa moara de inima rea, in timp ce-l astepta pe Ion Ion cu copii primeniti, langa masa aleasa, saraca… De ce sa amagim boboru, carele stim ca gandeste totdeauna cu inima si nu o data cu chooru, vai, cand noi, intelighenkii mai de soi tocmai d-aia suntem ce suntem si zicem ca ne deosebim de tov platica senatoru sau de “chioru”, deci ca sa ghicim cat de cat, pe baza istoriei sau istoriilor din trecut, viitoru…? La ce ne-ar folosi ca toata filosofia or filologia s-o stim, iar pe auctoru “Scrisorii Pierdute” sa-l iubim si cu drag sa-l sarbatorim, din moment ce nu putem recunoaste un Catzavenc sau un tov Prim chiar si cand de el, nas in nas, ne lovim ?

  Sa stam stramb, dar sa judecam drept, altfel nu facem decat sa tragem – iar! – bietu bobor in chept.”

  Asa ca mai slabiti-ma, si dta, si Mioc, cu schimbarea pe care v-o dicteaza nu ratiunea, ci al ambatzului amoc sau Mama Omida cu-al sau ghioc. Si oricum, voi nu vedeti ca l-au schimbat pe Boc ? 🙂

 12. CMM Says:

  Eterna reîntoarcere la Caragiale, izvor de sănătate de toate felurimile!
  Măcar o pagină pe zi…

 13. Dorin Says:

  D-le AVP … hai s-o luam mai simplu, nu simplist 🙂
  Dac-ai primit pe cineva-n casa … vazand ca te abureste poate astepti sa vezi ce vrea dar cand il surprinzi in dormitor sau cu mana-n portofelul tau mai astepti sa plece de bunavoie sau il dai afara numaidecat?
  Stai si te intrebi in situatia asta daca-l dai afara sau nu, avand in vedere ca altul care-l vei primi in casa ar putea fi la fel de hotz?
  Faptu ca l-ai prins cu matza-n sac ieste ratzionamentu sa-l zvarli afara ca pe-o zreantza si nu-i nicidecum un moft.
  Io gandesc mai anevoie ca-s ardelean da daca tot ziceai de modu abuziv in care am putea scapa de hoti te-as intreba daca nu cumva consideri ca protestand comitem un abuz? si daca da … o fi mai mare abuzul nostru decat a hotilor ce „ne conduc”? cica.
  Romania nu-i condusa, romania-i jefuita de „conducatori”, boboru pe care-l ironizam ar fi trebuit sa-i schimbe pe toti „inainte de termen”,de-ar fi cazut tovu Iliescu inainte de termen si altii la fel ca el azi s-ar fi furat mai putin,le-ar fi dat de gandit „stapanilor” poate ar fi realizat si ei ca nu-s stapani ci doar administratori.
  Boc? ierte-l Dumnezau pa tataso da el … ardel-ar focu ca tere o mult rau o facut da nu scapa Base cu asta ca Base-i radacina rauli,sh-o aflat amu altu boc, numa c-aista-i boc dupa model rusasc, l-o imbrobodit cum trebe c-o crezut ca ne-a prosti iara 🙂

 14. AVP Says:

  @Dorine, du-te si canta la alta massa, neica (eventual, tine-ti discursu in fata sacosistelor semianalfabete din Piată, care desi au muncit o-ntreaga viata doar la APACA sau la alta filatura, unde nu ti se cere decat sa stii sa tii un capat de ata-n gura, in fiecare zi, vor sa traiasca precum regina Anglii si sa se traga de pulpana cu Regii, necum cu presedintii, cum ar veni). Cand tu crezi ca inlocuind securistii or utecistii lu Basescu cu securistii ori salariatii lu Vantu, Patriciu si Voiculescu te dovedestui un revolutionar subtil si-un anticomunist abil nu-mi dovedesti decat ca esti fie debil la ment, fie intersat cumva, pai cum drea, in „schimbarea” revolutionara sadea, ca orice oportunist cu zmecheros – cica – ghivent de Românica. Iar daca ti se pare ca ti-am raspuns cam dur, ar fi cazul sa constati ca nici tu nu esti un politicos pur si ca te mananca-n cur sa ma pleectisesti cu propaganda-ti de agitator snur 🙂

  @CMM – asta e situatia si natia lu titirca inima rea, pai cum drea. Un WE relaxat iti urez.

  Mai vbim.

 15. CMM Says:

  Mulţumesc, va fi aşa pentru că aşa îl vreau. Întorc urarea, ţie şi Naţiei.

 16. Riddick Says:

  Ce s-a petrecut acum câteva zile e afacerea privată a băsescului și a clicii care a pus mâna pe PDL după congresul-farsă, nu are legătură nici cu românii, nici cu baza PDL, nici cu votanții săi.

 17. AVP Says:

  @Riddick, daca ai vrea sa detaliezi si pentru noi, astia, cei care suntem mai putin experti in bucataria PDL, ce si cum e prin Oranjerie, te-ai dovedi a fi un adevarat pretin. Dar la ce Congres de referi, bre ? A avut loc vreun Congres zilele astea, iar noi habar n-avem ??

 18. Riddick Says:

  Congresul trucat din 2011, când în loc de 4000 de delegați reprezentativi din filiale au adus 1300 de delegați triați, asta după ce în Biroul Permanent au trădat Flutur, Oltean și alții, dând majoritate celor care aveau planul cu „congresul redus”.
  Așa s-au cățărat paleologii la vârful PDL, oameni fără legătură cu partidul, cu teritoriul, cu realitatea..

 19. AVP Says:

  Multam frumos pt informatii, dear Riddick.

  Pe maine.

 20. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s