Sorin Iliesiu: „Demisia si alegeri anticipate”

Demisia

şi alegeri anticipate

parlamentare şi prezidenţiale!

Cerem imperativ demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului Boc, numirea de către parlament a unui guvern nepolitic care să organizeze cât mai curând posibil alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale.

Este singura soluţie pentru vindecarea României de cancerul generalizat în care se află datorită unui preşedinte paranoic şi a marionetelor sale din guvern, din parlament şi din justiţie.

Mergem din rău în mai rău. Fiecare zi care trece înseamnă încă un pas spre fundul mocirlei în care suntem condamnaţi să ne zbatem de către un păpuşar discreţionar, iresponsabil, viclean, vulgar, incult şi neruşinat.

Facem apel la nonviolenţă în situaţia în care vor continua protestele exprimate de manifestanţi în numele nostru al tuturor celor aduşi la disperare, de fapt în numele majorităţii covârşitoare a cetăţenilor.

Fraternitatea trebuie să înlocuiască fratricidul.

Cerem politicienilor şi partidelor politice să nu se implice în nici un fel în aceste proteste.

Toţi cei care cred în viitorul României sunt chemaţi să semneze acest apel.

Bucureşti, 14 ianuarie 2012

Sorin Ilieşiu – în numele intelectualilor responsabili ai României

++++++++++++++++++++++++++++

Nota Bene : public acest comunicat al dlui Sorin Ilieşiu doar fiindcă îi sunt prieten şi întrucât i-am publicat toate celelalte apeluri şi comunicate pe care mi le-a transmis, iar nu pentru că aş crede în utilitatea demersului dânsului, în acest moment. Sincer cum ştiu că mă ştie, îi voi replica prietenului meu – şi nu sunt sigur că n-am mai făcut-o şi altădată – aşa cum le-am răspuns sindicaliştilor de la mica întreprindere unde lucram prin 97-98, care mă abordaseră spre a mă atrage în acţiunea lor de a-l da jos pe directorul în funcţie (întâmplător sau nu, fost primar comunist al urbei în care-mi duc vacu) şi cărora le-am zis: „Bun, îl daţi jos pe tov, dar ce puneţi în schimb?” Şi deci i-am refuzat politicos, iar ei l-au dat singuri jos pe tov cutăriţă şi-au pus în locul ăluia o leliţă care le zâmbea f.mumos & mieros, dar care ulterior s-a dovedit că le zâmbea doar f.f.drăcos… oops ; căci primii pe care i-a azvârlit leliţa afară după ce oamenii de bine au adus-o la putere pe post de salvatoare revoluţionară au fost chiar ei, binefăcătorii dumneaei… 😳 Aşa că atâta timp cât nu ştiu cui prodest eventuala rocadă şi nu mă conving singur, cu mintea mea, iar nu pentru că aşa cred nişte antene cointeresate sadea, că pretendeţii sunt mai puţin răi, per ansamblu, decât ăştia – căci mai buni de unde naiba, a ? -, îmi văd de my opera, târâş-grăpiş, cum oi putea… / AVP

Anunțuri

57 răspunsuri to “Sorin Iliesiu: „Demisia si alegeri anticipate””

 1. skorpion Says:

  Jos Basescu, jos Basescu, jos Basescu, jos Basescu…..auziti, se aude?
  iesi afara, javra ordinara!
  :mrgreen:

  pacat ca multi intelectuali (de bobor nu mai vorbesc) au picat ca mustele in capcanele manipularilor de la latrinele tv, irealitati furibunde si cu pofta de bani, s-au lasat dusi in diversiuni si cel mai mare pacat este ca Nu mai gindesc cu propriul lor creier…….desi unii din ei au impresia ca doar creierul personal le dicteaza actiunile.
  trist!

 2. skorpion Says:

  de ce dl. Iliesiu nu a protestat la fel de vehement cind Monica Macovei a fost azvirlita ca o masea stricata peste bordul guvernului tariceanu in data de 1 aprilie 2007?~!

  de ce?

 3. Stely Says:

  Ma abtin sa comentez pentru ca nu vreau sa ma enervez . Deja mi-a crescut tensiunea :shock : Ma duc sa iau un Distonocalm si poate voi scrie ceva mai incolo.

 4. Sorin ILIESIU Says:

  @skorpion Says: 14 ianuarie 2012 la 12:37

  http://www.gds.ong.ro/?p=158

  Martisor pentru Monica

  „Martisor anti-coruptie“ a fost organizat de Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din România, APADOR-CH, Grupul Offensive, Academia de Advocacy si Freedom House. Manifestatia s-a vrut a fi o reactie ferma a societatii civile în fata demersurilor antireformiste ale actualei clase politice, demersuri ce s-au concretizat prin adoptarea de catre Senat a motiunii simple anti-Macovei. Reamintim ca motiunea a continut o serie de acuzatii false, cum ar fi aceea ca nu s-a facut reforma în justitie, ba, mai mult, ca ministrul Macovei nu ar avea nici macar o strategie de reforma a justitiei.

  În ciuda vremii nefavorabile, în fata Teatrului National s-au strâns peste 1.500 de oameni care, timp de o ora si jumatate, au scandat numele ministrului Justitiei, precum si lozinci ca: „Jos Voiculescu“, „Jos Patriciu, Anticipate“, „Parlament curat“, „Nu se mai poate“.

  –––––

  Organizatorii au distribuit manifestantilor martisoare anticoruptie si au initiat o lista de semnaturi intitulata „Vot de blam pentru Senat. Noi o sustinem pe Monica Macovei si Agentia Nationala de Integritate“ pe care au semnat-o 1.739 de persoane.

  Presedintele Consiliului de Administratie al GDS, Radu Filipescu, a subliniat faptul ca manifestantii nu s-au reunit pentru a o sustine pe Monica Macovei, ci pentru a-si sustine propriul interes, acela de a trai într-o tara în care justitia functioneaza si în care reprezentantii poporului sunt oameni integri. Tot el a precizat ca demersul societatii civile nu este unul antiparlamentar sau antiinstitutional, ci reprezinta un apel catre parlamentari menit sa-i determine pe acestia „sa aiba grija de institutia lor si sa o curete de parlamentarii urmariti în justitie“, precum si de personaje ca senatorul PRM Dan Mihai Claudiu Tanasescu, care a votat de doua ori motiunea anti-Macovei.

  Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a constatat cu regret ca s-a ajuns la situatia în care oamenii sunt nevoiti din nou sa iasa în strada, pentru a sanctiona „gafa“ unui Senat „ce se opune vointei tuturor românilor, care au zis ca nu mai vor coruptie“.

  –––––

  Andrei Oisteanu a semnalat faptul ca retorica antiintelectuala de la începutul anilor ‘90, specifica securistilor, a renascut astazi si se manifesta prin repetatele atacuri din presa a caror tinta sunt intelectualii „aserviti miliardarului iudeo-maghiar“ Soros sau organizatiile nonguvernamentale. Tot el a avertizat asupra faptului ca România se afla într-un moment crucial, momentul unei batalii decisive între cei care doresc continuarea reformelor si cei care vor sa traga România înapoi.

  Traian Ungureanu a subliniat faptul ca actualul Parlament al României compromite ideea de parlament deoarece urmareste interesele unui grup restrâns de oameni. Potrivit lui Traian Ungureanu, acest grup, al carui principal inamic este însasi ideea de justitie, nu îsi doreste o Românie moderna, în care drepturile si responsabilitatile în fata legii sa fie împartie în mod egal de catre toti cetatenii.

  –––––

  Acelasi deziderat al unei legi egale pentru toti a fost exprimat si de catre Alina Mungiu Pippidi, care a precizat ca este inadmisibil faptul ca în România o sotie de senator poate scapa de puscarie chiar daca a omorât trei oameni într-un accident de masina. Alina Mungiu Pippidi a declarat ca avem nevoie de un parlament curat, european, precum si de o Agentie Nationala de Integritate.

  O serie de alte personalitati care au luat cuvântul, precum Vasile Paraschiv, Dorana Cosoveanu si Sorin Iliesiu, au afirmat ca actualul conflict se reduce la o lupta între poporul român si fosti comunisti. Sorin Iliesiu a constatat ca din pacate suntem înca nevoiti, la saptesprezece ani dupa revolutie, sa strigam jos comunismul.

  În spiritul Pietei Universitatii, lozinca a fost scandata de cei prezenti la manifestatie, ca marturie a faptului ca lupta împotriva comunismului nu a luat înca sfârsit si nu a fost pe deplin câstigata.

  (Alexandru Racu)
  Text preluat din revista 22 (martie 2007).

 5. skorpion Says:

  Ok, dl. Iliesiu,

  recunosc ca desi am fost acolo – dar nu au fost decit maxim 700-800 persoane, din pacate – atunci nu va cunosteam fata, doar pe AMP, pe TRU, Radu Filipescu ii cunosteam.
  sorry, mea culpa!

  dar intre timp drumurile noastre toate
  🙂 – celebru cintec dan spataru
  au luat-o in directii diferite…………AMP intr-o directie, dvs in alta, TRU in alta, altii in alta..

 6. Sorin ILIESIU Says:

  Draga Domnule Padina, stimate prieten,
  Va multumesc inca o data pentru publicarea apelurilor mele.

  Acum o jumătate de an, i-am scris dlui Traian Băsescu: „Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos”.

  TEXTUL INTEGRAL AL SCRISORII LUI SORIN ILIEŞIU:

  Domnului Traian Băsescu – Preşedintele României
  Demisia!

  Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie.

  Ca să nu se creadă că ceea ce vă scriu ar fi «sarcină de partid», tocmai mi-am dat demisia din PNŢCD şi din funcţia de vicepreşedinte.
  Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs.: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.
  Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare.
  Paharul s-a umplut o dată cu detestabilele afirmaţii ale dvs. despre M.S. Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care o numiţi “invadare” batjocorind astfel unitatea şi integritatea naţională pe care aţi jurat solemn să le apăraţi.

  Incultura dvs. este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală.
  Vă mândriţi că v-aţi da viaţa pentru România, vă lăudaţi că asemenea mareşalului Antonescu, aţi fi avut curajul să atacaţi înfricoşătoarea Uniune Sovietică, dar totuşi vă e frică să condamnaţi pactul Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) şi consecinţele sale, ca ilegitime şi criminale – aşa cum v-am cerut insistent.

  Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenuncheaţi cu prefăcută evalvie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi – aşa cum v-am cerut – Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să dezavueze şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania, în 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European.

  Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât “nu există dovezi şi raport de condamnare”. Ca urmare, v-am prezentat dovezi: am redactat de unul singur – pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial.

  Din păcate, nici până azi nu aţi binevoit să citiţi raportul pe care vi l-aţi asumat în 2006. Aţi condamnat neavând habar ce condamnaţi. Ca dovadă, iată un fragment din discursul rostit de dvs, în 18 Decembrie 2006, fără să vă daţi seama de fapt ce citiţi: “Principalele acţiuni criminale menţionate în Raport şi pe care ţin să le amintesc aici, ca argument pentru această prea-mult amânată condamnare sunt următoarele: (…) Distrugerea partidelor politice şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin abdicarea forţată a Regelui Mihai. (…)”
  Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs. de a solicita Parlamentului şi Guvernului – aşa cum v-am cerut – să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs.

  Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi renumit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele sunt îngropate şi mai adânc.
  V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o.

  Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv «de siguranţă naţională».
  Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României.
  V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar capricios.

  Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum – fiind chiar comandant de navă – nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul Transporturilor.

  Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos.
  Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs.
  Probabil că replica la această scrisoare va fi să le ordonaţi procurorilor «independenţi» să mă «rezolve», iar celor de la serviciile secrete să mă «anihileze», pentru a nu genera «instabilitate politică».

  Toţi intelectualii adevăraţi gândesc ca mine. Îi rog pe aceştia, pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului, să vă solicite demisia de onoare.

  Semnează scrisoarea deschisă postată pe noua secţiune a site-ului Antena3.ro.

 7. AVP Says:

  @Sorin Iliesiu, vad ca scrisoarea dvs a ajuns la 27824 semnatari si pare sa se fi oprit acolo.

  @Skorpi, dragoste cu sila nu se face. Nu doar ca Base al tau nu ne-a bagat in seama pt faptul ca ne-am pus obrazul pentru el (deci nu doar pt Romania, ci si pt el personal, aloo) in noiembrie-decembrie 2009, insa pupila lui Basescu, Monica Macovei – fiindca veni vorba -, nu m-a acceptat nici de-a naii pe lista-i de friends, de parca io as fi fost ultimu rumor, n-asa?, iar Politeanu, pazarnicu justitiarei noastre, m-a deletat si ista de pe lista sa (ca si M.Neamtu, de altfel) doar pentru ca i-am pus o intrebare mai franca, la un moment dat (de pe listele lor m-au taiat si C.Preda & C.Avramescu, desi p-astia nu i-am supalat nemijlocit). Si-atunci, cred c-ar trebui sa ne minunam, mai degraba, ca nu semnez si eu scrisoarea dlui Sorin Iliesiu, decat ca dansul a facut-o 🙂 Cu toate astea, stand stramb, dar judecand drept, am sfortza de a reafirma, iacata, ca Base reprezinta inca „raul cel mic”, insa nu-mi cere, pleease, sa-l si pup ori sa fac iar un apel pt el, pe care apoi sa-mi vina sa-l rup.

 8. Stely Says:

  M-am linistit citind aceste rinduri aici :

  „Opriti-va o secunda. Respirati adanc, admirati fenomenul. Zambiti pentru ca puteti intelege. Este unul din privilegiile daruite de viata oamenilor inteligenti. Profitati de acest privilegiu. Azi spectacolul e absolut gratuit.

  Serios vorbind: Scorul general al schimbarii pozitive in Romania va este favorabil. Sigur, detaliile conteaza. Dar in cazul de fata, chiar ca nu merita supararea. Mult zgomot pentru nimic. Daca nu credeti, verificati intr-o saptamana…”
  si aici :
  http://tismaneanu.wordpress.com/2012/01/13/impotriva-pesimismului-legea-sanatatii-si-problema-rezistentei-la-schimbare/

  p.s. Imi permit sa-i pun o intrebare domnului Sorin Iliesiu : Mai era nevoie sa postati din nou aceasta scrisoare ?

 9. Hantzy Says:

  Domnule Sorin Iliesiu,
  Inca inainte ca Tariceanu s-o azvarle pe Macovei, ca pe o stricata masea fara de minte, domnul Basescu a oferit si alte motive de demisie: chiar cererea dumisale adresata tariceanului de a demisiona,pentru a forta alegeri anticipate, ar fi putut fi astfel penalizata.
  Daca atunci n-ati solicitat acest lucru, e o dovada de clara inconsecventa s-o faceti astazi.
  Howgh!

 10. echo Says:

  “Bun, îl daţi jos pe tov, dar ce puneţi în schimb?”

  Domnule Padina, dar daca ati face dvs un pas inapoi si ati incerca sa priviti lucrurile din alt unghi? Adevarul este ca noi votam nu pentru a aduce niste sfinti la putere, ci pentru a indeparta niste ticalosi de la putere. Asa se intampla in Romania, asa se intampla peste tot in lume. Puterea corupe, sminteste, iar perioada de valabilitate a politicianului ajuns la putere este limitata, de-asta se fac alegeri la 4, maxim 5 ani. Alternanta la putere este cea care asigura o bruma de democratie, cea care face atmosfera respirabila pentru omul de rand.

  A pune obsedant intrebarea „cu cine-l schimbam pe Basescu?” este ca si cum am spune „stiu ca am cancer, dar nu vreau sa fac chimioterapie, ca mi-e frica de efectele ei secundare. Prefer sa mor decat sa vomit si sa-mi cada parul”

 11. Stely Says:

  echo,
  Spuneti aici asa :
  „Puterea corupe, sminteste, iar perioada de valabilitate a politicianului ajuns la putere este limitata, de-asta se fac alegeri la 4, maxim 5 ani. Alternanta la putere este cea care asigura o bruma de democratie, cea care face atmosfera respirabila pentru omul de rand”
  Sunt de acord . Abia astept sa vina alegerile din 2014. Atunci promit ca voi fi aici sa -l sustinem impreuna pe cel care va avea programul politic cel mai bun. In special reforma in sanatate ,daca acum s-a impotmolit gratie opozitiei si asa -zisei societati civile ..

 12. Goldmund Says:

  Este clar ca alianta USL va castiga urmatoarele alegeri din Romania.
  1 – Toate guvernele care au impus in tarile din UE un ‘program de austeritate’ , au fost deja schimbate, precum in Italia, Grecia sau Spania.Nu vad cum se poate mentine si Guvernul Romaniei, intr-un an electoral, cu o opozitie ‘ajutata’ masiv de mass media autohtona(cu toate ca ‘programul de austeritate’ romanesc a fost d e j a un succes apreciat de UE cu o distinctie pentru ‘cel mai meritos ministru de finante din Uniunea Europeana!! – ecoul in presa romaneasca, pe care l-am urmarit, a fost aproape ‘lipsit cu desavarsire’!)
  2 – Punctul de plecare al Romaniei in ‘Anul Revolutiilor Europene’ 1989 a fost altul decat al celelalte tari din rasaritul Europei:
  in timp ce ungurii, polonezii sau cehoslovacii aveau ce pune pe masa copiilor, iar in casele lor era caldura, la romani era de fapt o lupta pentru existenta, pentru supravietuirea strict biologica. Ungurii si cehoslovacii doreau un sistem politic multipartinic, libertate de exprimare, libertatea de miscare si alte libertati normale pentru restul europenilor, in timp ce romanii doreau caldura in case. Eu unul nu stiu daca lucrurile din punct de vedere istoric stau chiar asa, insa concluziile sunt in acest sens edificatoare:
  in timp ce in Romania, Iliescu dorea o societate in care era exprimata ‘neintinarea socialismului si comunismului in lume’, apoi pregatirea unei societati cu o ‘democratie originala’…, iar masele de oameni (in Capitala Romaniei!)aplaudau minerii participanti la ‘Mineriade’, cehii, slovacii, slovenii, ungurii si polonezii doreau o apropiere rapida de Vest, de sistemele politice si culturale, d e c i v i l i z a t i e din Occident…Nu intamplator ‘manelele'(acestea pun in pericol tot ce e romanesc, domnule Iliesiu si nu Presedintele Romaniei, care mai are oricum putin din ultimul sau mandat!)sunt apreciate si popularizate doar in mass media din Romania(si poate si Bulgaria?!)
  3 – sistemul de represiune al Romaniei staliniste a fost f. eficient, insa ‘colaboratorii’ sistemului criminal au fost foarte numerosi, fapt care a ingreunat mai tarziu orice vointa de schimbare, de modernizare sau de reforme in tara.

  Rezumat:
  Cetatenii Romaniei, in marea lor majoritate au dorit altceva decat majoritatea confratilor lor din Rasaritul Europei, au fost mai ‘angajati’ in sustinerea regimului criminal comunist si mai opaci la reforme, fapt care se reflecta clar si azi!
  Programul de austeritate propus de domnul Boc a fost s a l v a t o r pentru Romania, tara reveninsu-si mult mai repede decat Grecia, Spania sau chiar Italia…
  Reformele din sistemul de educatie au fost reforme foarte dificile, aruncand in aer calcificarea sistemului in timp, reforme laudate de multi profesori universitari, politic independenti! Pentru prima data in ultimii ZECI de ani, profesorii NU mai pot copia la examenele de definitivat(pentru a primi o numire dfinitiva la o scoala) Este o reforma de prima importanta pentru tara, pentru ca este stiut faptul ca ‘prin intruire suntem liberi’! Presupun ca in cazul in care propesorii nu mai pot copia la examene(!!), acestia nu vor mai lasa nici elevii si studentii sa mai copieze, iar Romania va intra in viitor in n o r m a l !
  Guvernul Boc, spre deosebire de celelalte guverne de pana acum, a demarat un program ambitios de refacere si constructie a infrastructurii tarii. De ce nu au vacut pana acum si celelalte guverne ceva pentru Infrastructura tarii?! Majoritatea banilor pentru Infrastructura vin de la UE, iar cu acesti bani nu se mai poate ‘manipula’, trisa, decat f. putin.
  Pe timpul guvernarii lui Adrian Nastase(politicianul care pentru o avere uriasa pe care nu o poate explica nu poate fi judecat de Justitia Romana, NEreformata!)s-a terminat o suta de km de autostrada, fara bani din UE. Tot atunci s-a incheiat „Cel mai pagubos contract din istorie”, cu firma Bechtel, tot fara sustinerea UE…Acum tocmai aceasta sustinere uriasa este cautata si fructificata de actualul Ministru al Transporturilor si de Guvernul Romaniei, prin inceperea(in sfarsit a)constructiei autostrazii din Coridorul Paneuropean IV…..

  Alternativa actualui guvern este continuarea guvernarii Nastase si Iliescu, al oamenilor de genul Vantu, Hrebenciuc si altii care colaboreaza cu lumea interlopa, proruseasca. Alternativa este cumplita, iar populatia obosita de ‘reforme’ si ‘programe de austeritate’ va alege ‘opozitia’, indiferent cum arata ea, cu cine, etc..
  Domnule Iliesiu,
  dvs. chiar credeti ca in locul guvernului Boc vor veni la putere ‘tehnocratii’? Din cate stiu eu, acestia nu dau pomeni electorale, nici mici si nici bere. Care e alternativa, domnule Iliesiu?

  scuzati probabile greseli de ortografie(trebuie sa plec si nu am timp sa mai recitesc)
  numai de bine la toti!

 13. Stely Says:

  Goldmund ,
  Nu pot decit sa va felicit pentru obiectivitate si pentru argumentele clare si consistente din comentariul dumneavoastra.
  Acum sunt bucuroasa ca tocmai ce PD-Lprin purtatorul sau de cuvint a anuntat ca nu renunta la reforma in sanatate.
  Chiar daca se vor pierde alegerile( la termen bineinteles) eu voi fi multumita pentru cit au facut pina acum.
  As pune o intrebare celor care vor alegeri anticipate : De ce nu mai aveti rabdare sa asteptati alegerile la termen care sunt programate anul acesta. ? Eu cred ca pescuitul in ape tulburi nu este benefic ,nici macar ca pescuit sportiv.

 14. CMM Says:

  AVP, frumoasă pildă postaşi! Ai toată invidia mea, aş vi vrut s-o fi scris eu.
  Mai, mai să devin fană fanatică! (Până la proba contrarie).

 15. AVP Says:

  CMM : pilda e strict reala. Dar tot n-am inteles care ar fi proba aia „contrara”. Mai vbim.

  ps. (aparte) Dl Iliesiu e pretinul care ti-a povestit de my blog ? 😉 Hai, spune 🙂

 16. mariusmioc Says:

  Ce e grav la Băsescu e că s-a apucat să mintă şi despre revoluţia din 1989:
  Preşedintele Băsescu minte cu privire la procesele revoluţiei, în timp ce analizează cererea de graţiere a lui Stănculescu: http://mariusmioc.wordpress.com/2011/12/28/presedintele-basescu-minte-cu-privire-la-procesele-revolutiei-in-timp-ce-analizeaza-cererea-de-gratiere-a-lui-stanculescu/
  Pe mine nu mă interesează condamnarea comunismului, ci a criminalilor comunişti – persoane concrete. Condamnarea comunismului împletită cu graţierea criminalilor comunişti concreţi e demagogie.

 17. Goldmund Says:

  Acum am venit acasa si am citit textul meu de mai sus inca o data:
  o catastrofa la topica, am amestecat litere, un fel de dadaism…In fine
  @Stely, esti o doamna, o doamna foarte indulgenta cu mine(suntem de mult timp ‘la per tu’, Stely)
  De ceva timp urmaresc si eu TVR-i, mai ales jurnalele, emisiunile politice, dar nu si emisiunile folclorice, emisiuni care ocupa un loc central in cadrul programelor lor. Impresia mea este ca diferentele intre sat si oras sunt acum si mai mari ca in trecut, diferentele intre oamenii educati si majoritatea mai putin educata e si mai mare, fenomene socioculturale mascate mult timp de catre comunisti si postcomunisti.
  Stely,
  eu unul sunt pregatit sa infrunt USL, nu programul lor, nu gargara lor ci faptele lor, sa vad retragerea unor reforme deja facute, sa observ relatiile lor (sau reinoirea lor) cu ‘lumea interlopa’, sa observ lupta lor cu societatea civila – ce confruntare era acum cativa ani, respectiv PSD versus Societatea Civila, societate care acum este pe baricada USL, adica ‘pe mana’ celor care „au furat Revolutia Romana”, au organizat ‘Mineriadele’ si au devalizat economia nationala, celor care urlau de la balcon cand Presedintele Romaniei citea Concluziile Raportului final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii comuniste din Romania

  pe maine!

 18. Goldmund Says:

  Domnule mariusmioc,
  cine sa condamne criminalii comunisti? Presedintele Romaniei sau Justitia?!
  E adevarat, domnul Basescu are destule trecute la ‘greseli grave’….A fost un Iliescu mai bun?!? Ce a reusit ‘speranta noastra'(si a mea!), domnul Constantinescu sa faca?!
  o seara buna!

 19. Hantzy Says:

  Goldmund, fara chef de cearta:
  1. motivul pt care Ialomitianu a fost declarat cel mai bun ministru era unul interesant: in Ro n-au fost proteste de strada, tragandu-se astfel concluzia eronata ca masurile sale ar fi fost bune.
  2. Programul de austeritate a lui Boc a fost, intr-adevar, ceea ce trebuia in prima faza, anume in 2009. El a fost insa amanat pentru 2010 si poate fi asemuit primului ajutor in caz de accident. Tratamentul pacientului inca intarzie: reformele mult trambitate nu sunt deloc reformatoare.
  3. Cresterea economica la nivelul actual al Romaniei este o intamplare: cand compari 10 centi cu 10 eur pare mult, daca ii compari cu 100 sunt insesizabili. Daca afacerea lui Nastase o fi fost Bechtelul, acum descentralizarea cu toti banii pentru dezvolatre regionale in pixul udrei are cam aceeasi dimensiune.

 20. Stely Says:

  @Sorin Cucerai ,
  Ce vreti sa sugerati aducind linkul cu Cristian Paturca ? Ca ceea ce s-a intimplat acum 20 de ani in Piata Universitatii , se intimpla si acum ? Nu vi se pare ca sunteti putin cam nostalgic ? Daca credeti ca sunt similitudini , ma gindesc ca acum ar trebui sa fiti printre „revolutionari ” . Prin urmare va intreb : Ati fost / aveti de gind sa mergeti in Piata Universitatii ,asa cum ati fost din cite imi amintesc atunci ?
  @Goldmund ,
  Daca dvs sunteti pregatit pentru a „infrunta” USL ,asa cum prefigurati ca va fi iata aici :
  „eu unul sunt pregatit sa infrunt USL, nu programul lor, nu gargara lor ci faptele lor, sa vad retragerea unor reforme deja facute, sa observ relatiile lor (sau reinoirea lor) cu ‘lumea interlopa’, sa observ lupta lor cu societatea civila – ce confruntare era acum cativa ani, respectiv PSD versus Societatea Civila, societate care acum este pe baricada USL, adica ‘pe mana’ celor care “au furat Revolutia Romana”, au organizat ‘Mineriadele’ si au devalizat economia nationala, celor care urlau de la balcon cand Presedintele Romaniei citea Concluziile Raportului final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii comuniste din Romania”
  Iti spun din start :”Puschea pe limba ta ” ! Eu nu sunt pregatita pentru a intimpina apocaliptica( in viziunea ta ) guvernare a USL . 😯

 21. Ioan Ion Says:

  Sindicatul Solidaritatea Alro

  Sustinem Apelului Domnului Sorin Iliesiu.

  Un adevarat Roman.

  Frati romani, ziua dezrobiri a sosit.

  Cerem justitiei sa faca justitie.

  Cerem stoparea intrventiilor nelegitime in justitie si institutiile statului si pedepsirea celor vinovati, indiferent de functie.
  Cerem restituirea societatilor comerciale privatizate fraudulos, confiscarea averilor dobandite fraudulos si pedepsirea celor vinovati.
  Cerem incetarea perioadei de coruptie, lacomie, ura, dusmanie, dezordine, de Anarhie a Democratiei in general si Instaurarea principiilor Democratiei autentice, a moralei crestine bazata pe dragostea si impacarea dintre semeni.
  Cerem respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale al omului in statul national si unitar roman, fara discriminari de orice fel.
  Nu dorim ca aceste lucruri sa se intample prin fapte de agresiune, sau dusmasinie, ci prin aplicarea principiilor democratice a statului constitutional de drept, prin revenirea la traiului si obiceiurile, traditionale.
  Cerem Presedentiei, Guvernului si Parlamentului Romaniei sa-si respecte obligatia constitutionala si sa serveasca intereselor Poporului Roman.

  Intelegeti ca asa nu se mai poate.

  Vrem Schimbarea din temelii a intregi clasei politice, vinovata de starea mizerabila a poporului roman.
  Clasa politica din Romania este de tip mafiot, protejata de o justitie profund corupta.
  Cu deosebita stima,
  Conducerea Sindicatului Solidaritatea Alro
  Presedinte
  Ioan Ion

 22. gabhryel Says:

  Maestre!

  Dacă aş fi o stea, iar iar o muscă s-ar căca pe mine – nu s-ar vedea!

  Asta e: zice Nietzsche că la un munte sunt vîrfuri, dar şi adîncimi!

  Adîncimea asta nu ţi-o înţeleg.

  Păcat că trebuie să bei aşa de des paharul anodin al lui Ilieşiu.

 23. Goldmund Says:

  Hantzy scrie:
  „Goldmund, fara chef de cearta:
  1. motivul pt care Ialomitianu a fost declarat cel mai bun ministru era unul interesant: in Ro n-au fost proteste de strada, tragandu-se astfel concluzia eronata ca masurile sale ar fi fost bune.”
  Asta e o mare perla, amice.
  Facand abstractie ca tu subestimezi cumplit pe specialistii din UE…Din contra, cu cat revoltele de strada sunt mai vehemente, cu atat inseamna ca programele de austeritate au fost mai ‘categotrice’…Asadar, ‘logica’ ar fi total alta…
  2….
  3 Cresterea economica nu poate fi ‘o intamplare’ niciodata, chiar si atunci cand are loc sub Guvernul Boc,: Pentru o crestere economica exista mai multe cauze, dar o intampare nu poate fi – ideea

 24. AVP Says:

  @Gabriel, doua (sau mai multe) chestii:

  – Sorin Iliesiu isi semneaza, cu nume si prenume, noul sau Apel si deci care-i problema ? El nu injura de peste deal ori de peste gard ;

  – Sorin Iliesiu nu e un oarecare, ci e intiatorul si redactorul celor mai importante apeluri ale societatii civile ro – atata cata e – din ultimii ani (cred ca pe unele le-ai semnat chiar si tu, sau in orice caz le-au semnat sute de intelectuali de prima mana);

  – oricine ar semna aici cu nume si prenume si ar avea o oarecare notorietate sau mi-ar fi cunoscut mie personal, ar putea publica pe my blog, fiind liber sa-l critice ori sa-l laude pe Traian Basescu sau pe Sorin Iliesiu, ca sa nu mai vbesc de mine sau de tine ; insa repet, cu conditia sa-si asume o minima si democratica responsabilitate, iar nu s-o faca pe viteazu de subt cagula anonimatului ;

  – si deci eu nu vad nicio problema aici, aloo… ; de altfel, toti cei care il injura pe my blog pe Basescu, altadata l-au aparat. Si nu, nu cred ca se va ajunge la suspendarea presedintelui si nici la alegeri anticipate.

  Asta – vba unui tip care tocmai vbeste acum la A3 – e democratia, n-asa ?

 25. gabhryel Says:

  da’ de gust n-ai zis nimic, maestre… 🙂
  că mie mi se strepezesc dinţii!
  las’!
  noi să fim sănătoşi!

 26. AVP Says:

  Gabriel, despre gust numai de bine.

  Pe maine.

 27. CMM Says:

  AVP, „proba contrara” era o gluma. Şi mi-a fost clar că povestea e adevărată, dar aş fi vrut să fie a mea. Apoi, la valoarea ta, ai nevoie de fanatici, şi perpetui?

  Da, dl. SI mi-a trimis linkul la Planeta Ou. Nu mă dezic de prietenia pentru d-sa.
  Despre acest blog am aflat singura, sunt internaută.

 28. gabhryel Says:

  prietene,
  îţi doresc voyage au bout de la nuit
  cu cel a cărui noapte o jertfeşti

 29. gabhryel Says:

  cred c-a venit vremea să nu mai fie relevant dacă ai prins Revoluţia

  oricum ar fi venit: fie peste 1 an, fie peste 100 de ani

  nu se poate să stăm sub umbra/protestul lui Ilieşiu înc 20 de ani!
  decît dacă protestele lui au aceeaşi valoare ca (hyper)textele lui Viorel

 30. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  Doamna, ca sa va linistesc curiozitatea, reproduc mai jos un comentariu pe care l-am facut la un articol de-al lui Costi Rogozanu:

  „Un articol bun, dar nu ma pot abtine sa nu bag un PS: Costi Rogozanu nu a participat niciodata la un protest mai autentic ca asta pt ca e tinar. Fireste, asta nu e o vina. Dar 21 decembrie, dar februarie ’90, dar Piata Universitatii – oho, ce vremuri:)! Eu simpatizez cu protestele de acum pentru ca protestele de genul asta sunt singurul mod prin care o generatie se poate (re)obisnui cu civismul. Orice-ar invata oamenii la scoala, there’s no better way than a mass protest.”

 31. sorin cucerai Says:

  By the way, la multi ani! Pentru Eminescu – si pentru Martin Luther King.

 32. gabhryel Says:

  AVP
  trebuie să te gîndeşti şi ce adaos îţi aduce Ilieşiu prieteniei tale
  dacă adaosul se numeşte Antena 3, RTV sau RTV – poţi fi „mai” genial decît Edgar Allan Poe
  că el n-a umblat cu imbecili…

 33. Hantzy Says:

  Goldmund,
  „The Banker” chiar a motivat astfel alegerea lui Ialomitianu: alaturi de politica monetara ferma, taierile si cresterea TVA, jurnalistii de la revista respectiva au adaugat si acest criteriu, al lipsei tulburarilor de strada. O fi exagerat specialistii!

  Logica minimala este putin diferita: pentru a obtine un efect pot exista mai multi factori determinanti. In cazul in speta poate fi si acela ca mamaliga nu explodeaza. Eu nu-l dau insa ca sigur. http://de.wikipedia.org/wiki/Cum_hoc_ergo_propter_hoc

  Privitor la cresterea economica, cred ca n-ai inteles ce doream a spune: dupa ce ai cazut 20 de procente, e aproape firesc sa recuperezi cateva cand ajungi la fundul gropii. Economia are o usoara inertie fata de circumstante, asa ca, inainte de a se stabiliza la o anumita valoare, de obicei se produce o usoara oscilatie in jurul acesteia. E imbucurator ca se intampla, dar e inca prematur pentru laude.

 34. Goldmund Says:

  Stely,
  unele fenomene naturale sau sociale, dar mai ales cursul istoriei si al raurilor nu depind de vointa mea, iar mie nu-mi ramane decat rolul unui observator trecator, pentru care multe raman invaluite in ceata si mister, vorba poetului matematician
  Ca USL(cel mai probabil) va pune mana pe putere nu e un secret de stat pentru nimeni, chiar daca nu e si dorinta mea, Stely.

 35. CMM Says:

  Off topic, on topic?
  Risc să vă spun: LA MULŢI ANI, DE ZIUA CULTURII ROMÂNE!
  Cadoul meu:

  Glossă

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi şi nouă toate;
  Ce e rău şi ce e bine
  Tu te-ntreabă şi socoate;
  Nu spera şi nu ai teamă,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamnă, de te cheamă,
  Tu rămâi la toate rece.

  Multe trec pe dinainte,
  În auz ne sună multe,
  Cine ţine toate minte
  Şi ar sta să le asculte?…
  Tu aşează-te deoparte,
  Regăsindu-te pe tine,
  Când cu zgomote deşarte
  Vreme trece, vreme vine.

  Nici încline a ei limbă
  Recea cumpăn-a gândirii
  Înspre clipa ce se schimbă
  Pentru masca fericirii,
  Ce din moartea ei se naşte
  Şi o clipă ţine poate;
  Pentru cine o cunoaşte
  Toate-s vechi şi nouă toate.

  Privitor ca la teatru
  Tu în lume să te-nchipui:
  Joace unul şi pe patru,
  Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
  Şi de plânge, de se ceartă,
  Tu în colţ petreci în tine
  Şi-nţelegi din a lor artă
  Ce e rău şi ce e bine.

  Viitorul şi trecutul
  Sunt a filei două feţe,
  Vede-n capăt începutul
  Cine ştie să le-nveţe;
  Tot ce-a fost ori o să fie
  În prezent le-avem pe toate,
  Dar de-a lor zădărnicie
  Te întreabă şi socoate.

  Căci aceloraşi mijloace
  Se supun câte există,
  Şi de mii de ani încoace
  Lumea-i veselă şi tristă;
  Alte măşti, aceeaşi piesă,
  Alte guri, aceeaşi gamă,
  Amăgit atât de-adese
  Nu spera şi nu ai teamă.

  Nu spera când vezi mişeii
  La izbândă făcând punte,
  Te-or întrece nătărăii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
  Între dânşii să se plece,
  Nu te prinde lor tovarăş:
  Ce e val, ca valul trece.

  Cu un cântec de sirenă,
  Lumea-ntinde lucii mreje;
  Ca să schimbe-actorii-n scenă,
  Te momeşte în vârteje;
  Tu pe-alături te strecoară,
  Nu băga nici chiar de seamă,
  Din cărarea ta afară
  De te-ndeamnă, de te cheamă.

  De te-ating, să feri în laturi,
  De hulesc, să taci din gură;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Dacă ştii a lor măsură;
  Zică toţi ce vor să zică,
  Treacă-n lume cine-o trece;
  Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
  Tu rămâi la toate rece.

  Tu rămâi la toate rece,
  De te-ndeamnă, de te cheamă;
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera şi nu ai teamă;
  Te întreabă şi socoate
  Ce e rău şi ce e bine;
  Toate-s vechi şi nouă toate:
  Vreme trece, vreme vine.
  PS: Cu aceeaşi perspectivă contemplativo-fractalică…

 36. CMM Says:

  Desigur, un poem de Mihai Eminescu

 37. Stely Says:

  CMM,
  Risc si eu un cadou . 🙂 de Ziua Culturii Romane si implicit a tuturor celor care ne delecteaza cu arta lor. La Multi Ani ,maestrilor ! 38. Stely Says:

  Fiindca vad ca nu v-a placut „cadoul” meu ” off topic” ,atunci am cautat si am gasit ceva cit se poate de „on topic”, care sa coreleze cu ziua de nastere a lui Mihai Eminescu.
  Iata aici :

  “Abia o avere foarte întemeiată, care să nu poată atârna în nici un chip de iubirea sau ura administraţiei, îl poate face pe om capabil, în România, de-a se opune făţiş guvernului. Dar, acei care, într-un chip ori într-altul, caută să muncească pentru a se ţine deasupra apei nu-şi vor crea, de bună voie, piedici zilnice intereselor lor, piedici personificate în subprefecţi vicioşi, maiori cocoşaţi de gardă civică, şi alţi monştri din regnul organic al celor ce n-au nimic de pierdut, ci totul de câştigat”. Mai mult, “statul dispune de atâtea funcţii si favoruri, pe câţi oameni sunt în ţară care ştiu a scrie şi citi”.

  MIHAI EMINESCU „Apropiindu-se alegerile…”, Timpul, 6 ianuarie 1881 (în Opere, vol. XII, pag. 20).

  Această stare de lucruri e prefăcută în sistem de organizare, de guvernământ. Pe de-o parte libertate, mare libertate, pentru ca cei nemulţumiţi să poată răsturna cu uşurinţă orice guvern, pe de alta centralizare, extremă centralizare, care să facă a atârna miile şi iarăşi miile de izvoraşe ale bugetelor şi averii publice de victoria, pretinsă politică, din centru”.

  MIHAI EMINESCU, „Dacă polemica noastră…” – Timpul, 21 decembrie 1880 (Opere, vol. XI, pag. 451)

 39. Stely Says:

  Sorin Cucerai ,
  Desi nu ati raspuns la intrebarea mea ,adica asta : „Ati fost / aveti de gind sa mergeti in Piata Universitatii ?”
  Din ceea ce spuneti aici…
  ” Eu simpatizez cu protestele de acum pentru ca protestele de genul asta sunt singurul mod prin care o generatie se poate (re)obisnui cu civismul. Orice-ar invata oamenii la scoala, there’s no better way than a mass protest.”
  …reiese ca nu dar ca simpatizati cu protestarii intrucit vedeti in ei generatia viitoare gata sa reactioneze din civism pentru apararea drepturilor lor .Si eu mi-as dori o asemenea generatie dar marturisc ca, daca baiatul meu ar fi fost prezent la aceasta manifestatie , mi-as fi pus mari semne de intrebare privind discernamintul si bunului lui simt …civic.
  Am adus aici un link spre exemplificare :
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/jandarmeria-prezinta-datele-mitingului-961575.html

  In concluzie ,dupa ce ati vazut cum a decurs protestul din Piata Universitatii – 14 ianuarie 2012 – mai sustineti ca simpatizati cu acei protestari ?
  p.s. Sa nu spuneti ca , si acum ca si in 1990 , au fost trucate sau manipulate imaginile de catre televiziunile aservite puterii, cu scopul de a-i discredita pe protestatari , ca nu va cred.

 40. sorin cucerai Says:

  @ Stely: in totalitate. Protestele de strada nu sunt frumoase, dar sunt intotdeauna sanatoase pentru democratie.

  In rest, adaug un comentariu pe care l-am facut la un articol de-al lui Dan Tapalaga:

  „Domnule Talapaga, va intreb: citi ani aveati in 1990? Pentru ca la fel, dar exact la fel ca dumneavoastra se comenta in „Azi”, „Dimineata” sau „Adevarul” despre manifestatia din Piata Universitatii…

  Daca nu ma credeti, intrebati-o pe Andreea Pora. Macar ea trebuie sa-si aduca aminte – si sa roseasca un pic la cele scrise de dumneavoastra.

  …Sau credeti ca toate sloganurile pe care le strigam atunci impotriva lui Iliescu erau de o politete impecabila?:))) ”

  PS Obiectiile pe care astazi i le-ati aduce fiului dumneavoastra daca ar participa la demonstratii sunt exact obiectiile pe care mama mea mi le aducea cind participam la Golaniada. Nimic nou sub soare…

 41. CMM Says:

  Stely, mulţumesc pentru cadou şi -implicit- pentru celelalte dimensiuni ale omului plural M. Eminescu, aduse de tine aici şi acum. E şi o zi a lui, nu doar a protestelor de stradă.

  D-le S.C., am şi eu o senzaţie de deja vu privind pe diversele canale, dincolo de conţinuturile vehiculate. E un pattern activat ori care s-a activat să producă… ce?…Cui prodest?

 42. Ioan Ion Says:

  Omului îi poate fi luat totul, dar nu şi ultima dintre libertăţile omeneşti: aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul fel de a fi.
  Viktor Frankl
  Domnului Sorin Iliesiu
  Aveti toata stima si consideratia prietenilor de la Sindicatul Solidaritatea Alro.
  Si noi eram satui si credeam ca nu se va mai ajunge la asemenea proteste.
  Romania s-a trezit, pentru ca:
  ”Dragostea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.” – Pr. Arsenie Boca

  Iata adevaratul motiv, care justifica actuala situatie a Poporului Roman
  si prezenta in strada a populatiei.

  Si cateva solutii pentru redresarea Romaniei

  Romania cade mereu de „fraiera” in jocul marilor puteri pt. ca romanii se tradeaza foarte usor intre ei , in folosul strainilor si primii care tradeaza sunt demnitari ai statului roman si mai nou Lideri de sindicat, care isi bat joc de locul, pamantul si tara lor, de parca nu ar fi al lor, zicand:in tara mea , fac ce vreau, sparg, daram, arunc gunoiul, tradez, fur etc.

  Un exemplu graitor, este didtrugerea economiei nationale, inceputa imediat dupa Revolutia din 1989, prin celebra afirmatie a premierului de atunci Pere Roman ,,Industria Romaniei este un morman de fiare vechi”.

  Sub nici o forma nu trebuie sa uitam ca aceasta industrie, in ani 80, a platit intreaga datorie externa a Romaniei, intradevar cu mari sacrificii din partea poporului.

  Dar acum este mult mai rau, tocmai datorita faptului ca majoritatea intreprinderilor au fost taiate, daramate si vandute la fier vechi.

  In toti ani urmatori celebrei afirmatii, intreaga industrie romaneasca care nu a fost, taiata, daramata si vanduta la fier vechi, a fost FURATA, sau oferita GRATIS, de mai mari vremi, primului venit cu un comision substantial.

  Astfel Salariati de odinioara au ingrosat randurile somerilor, fara a mai avea sansa unui loc de munca, chiar pe salariul minim pe economie, care eu personal il consider un salariu al sclavagismului instaurat in Romania postdecembrista.

  De toate cele prezentate mai sus, este vinovata intreaga clasa politica postdecembrista si institutiile abilitate ale statului, prin proasta gestionare a situatiei, in general prin necondamnarea Ilegalitatilor, de catre justitie.

  Incepand cu declansarea crizei mondiale din 2009, saracia in romania a ajuns de nesuportat, in timp ce clasa politica a continuat sa gestioneze total defectuos situatia, deoarece nu a stopat frauda si hotia, si au continuat sa sprijine sub diferite pretexte, Mafia, asazisilor oameni de afaceri, care nu au vrut sa renunte la sifonarea a milioane si milioane de $, din avutia Statuli Roman.

  Atunci era momentul ca jaful si hotia in aceasta tara sa inceteze.

  Dar nu a fost asa, lacomia unora nu poate fi stavilita.

  Eu fiind presedinte al Sindicatului Solidaritatea Alro, va pot arata un exemplu recent, facand abstractie de mediatizata privatizare FRAUDULOASA a S.C. ALRO S.A., dosar care potrivit procedurilor, a fost închis ca urmare a decesului inculpatului Ovidiu Musetescu, in 18 octombrie 2009.
  Cert este ca in septembrie 2009, Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu,( casa de avocatura, Zamfirescu Racoti Predoiu, reprezinta interesele Alro din 2001) o cerere privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a fostului ministru al A.P.A. P. S. , Ovidiu Muşetescu.
  Iata recentele aparitii media ale presedintelui Traian Basescu, incepand cu 19.12.2011 la
  Gala Afaceriştilor Român (http://www.tvr.ro/articol.php?id=116954), in care face referire la energia pentru Alro.
  La scurta vreme 09.01.2012, apar liderilor de sindicat din Alro Slatina, care anunta faptul ca Combinatul Alro Slatina are pierderi şi s-ar putea închide în cel mult două luni.
  Sindicaliştii spun că au fost avertizaţi de către administraţie că se înregistrează pierderi, motivul fiind lipsa energiei ieftine de la Hidroelectrica, de unde Rusi de la Alro Slatina sifoneaza anual aproximativ 20 mil.$ de la Hidroelectrica, http://www.tvr.ro/articol.php?id=118117,

  Minciuna gogonata, profitul net Alro pe 2011 este de 76,1 mil.$, iar pe ultrimile 3 luni din 2011, in care datorita seceti, nu a primit decat 30-40% din energia Hidro, restul fiind achizitonata de pe piata libera, a inregistrat un profit de aproximativ 8-10 mil.$

  Din toate publicatiile doar Ziarul Financiar a facut o ancheta, prin care prezenta adevaratele interese ale S.C. ALRO S.A., http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/de-ce-ar-inchide-rusii-alro-dupa-ce-au-facut-profituri-de-2-mld-lei-in-zece-ani-9141677.

  Pentru a fi siguri de reusita, acesti lideri de sindicat au semnat o adresa comuna, confectionata de Conducerea Alro, care au inaintato Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Guvernului si Prefecturii Olt, prin care lasau sa se inteleaga ca alro se va inchide, daca nu va primi in continuare energie ieftina de la Hidro.

  Adresa insotita de semnaturile Tradatorilor, este prezentata pe blogul d-lui Vadim Tudor, http://corneliuvadimtudor.blogspot.com/2012/01/dramatica-situatie-la-alro-slatina.html

  Ceace nu spun acesti lideri de paie, controlati de omul de afaceri Rus care detine Alro Slatina Vitali M., este faptul ca Rusi de la Alro sifoneaza anual aproximativ 20 mil.$,de la Hidroelectrica, suma ce depaseste cu mult fondul de salarii al Alro, cu taxele la stat platite.

  Tot aceiasi lideri de sindicat, in ciuda rezultatelor foarte bune, obtinute de Alro in anul 2011, 76,1 mil.$, cu 19% mai mari in urma negocierilor, semneaza C.C.M. – 2012, cu 0%, cresteri salariale, pentru angajati Alro.

  In concluzie in baza unui contract pagubos cu Alro Slatina, Hidroelectrica, plateste salariile muncitorilor de la Alro Slatina, iar Alro face profit net de 76,1 milioane $, suma care in proportie de 87%, merge la omul de afaceri rus Vitaliy Machitski acţionarul majoritar al grupului Vimetco, înregistrat în Olanda, care deţine circa 87% din acţiunile Alro Slatina.

  Precizez ca sant singura persoana din Alro care a luat atitudine, inca din data de 22.12.2011 (am transmis adrese de informare la Presedentie si Guvern, am dat informatii la T.V.R. si Hidroelectrica si am postat masaje in media) chiar daca pentru scandalul cu energia ieftina de la Alro Slatina, de la sfarsitul anului 2006 si inceputul anului 2007, am fost dat afara abuziv de la Alro si s-a incercat linsarea mea, dar Dumnezeu le-a dejucat planurile.
  Stiu ca nu este de glumit. Operatiunea VOSTOK printre randuri o spune, http://www.jurnalul.ro/special/halucinant-operatiunea-vostok-13335.htm , sau pe cine protejeaza Gazprom , http://www.gazpromstock.com/2006/10/30/gazprom-isi-protejeaza-prietenii-din-romania/
  Eu sant prea mic sa pot face ceva, dar un popor intreg, poate fi stapan in tara sa.
  Dar REFUZ sa accept Hotia, Minciuna si sint scarbit, de multe lucruri mizerabile, care se intampla zi de zi, in Romania si in lume si detest acest tip de ,,INVESTITORII STRATEGICI”, afacesisti onorabili, care nu fura niciodata.
  Da, ,,Ei” nu fura niciodata ,,Ei” Legalizeaza Hotia, prin reduceri de taxe si impozite si alte facilitati, doar de ei stiute, maximizand profitul, FURAND si mai mult aceast popor.

  ,, Ei” sant protejati ai mafiei din politica si justitie, de fapt pentru ca FRATIA sa fie si mai puternica, chiar fac afaceri impreuna. Nu este strigator la cer?

  Iata de ce nu face nimeni nimic in aceasta tara:

  Justitia nu exista pentru cei de la Alro Slatina, deoarece Alro este protejata de doua case de avocatura de prim rang.
  1. STOICA & Asociaţii, condusa de Valeriu Stoica, Profesor universitar in drept si fost Ministru al Justitiei.
  2. Zamfirescu Racoti Predoiu., unde ministrul justiţiei, Cătălin Marian Predoiu este ginerele (afin de gradul 1) al lui Calin Andrei Zamfirescu,firma de avocatura de unde a plecat în funcţia de ministru al Justitiei.

  Potectia fata de Alro Slatina in afara Justitiei, o exercita si Institutia Prezidentiala, direct sau prin interpusi gen Teodor Stolojuan, sau mai nou Elena Udrea?

  Binenteles, un sprijin deosebit a fost primit de la Adrian Nastase, in ce priveste privatizarea pe mizerabila suma de 11,5 milioane $, cu ajutorul lui Ovidiu Musetescu, dar si din partea unor persoane din P.N.L.
  Rusine Tradatorilor.
  Toate acestea se produc deoarece Romanii au stat sub ocupatie straina pana in 1990, ca si comunismul era de fapt ocupatie ruseasca, si sunt sigur ca nu ne-am „eliberat” dupa 1990, (Phoenyx: In umbra marelui urs), muzica pe care si scriu aceste randuri, culmea ironiei, este melodia mea preferata si lucrez la Alro Slatina.

  Ca urmare, personalitatea romanului a fost si este afectata, secolele de ocupatie straina dezvoltandu-i trasaturi si comportamente de sluga, condus usor prin frica si minciuna, dar cea mai grava trasatura este indiferenta generala, fata de stramosi nostri Dacii, care erau, plin de calitati, vestit in intreaga lume, unde erau cunoscuti ca NEMURITORI.

  Frati romani, ziua dezrobiri a sosit.

  Ati demonstrat prin manifestarile, din ultimela zile, pentru care va respect, ca Nemurirea Dacilor nu este doar un mit, inca avem sange de NEMURITORI, mostenit de la STRABUNI nostri.

  SA GESTIONAM CU MATURITATE ACEASTA SITUATIE CREATA PRIN IESIREA IN STRADA A POPORULUI SI SA URMARIM SA OBTINEM INTERESUL POPORULUI ROMAN SARACIT SI OBIDIT, DE CLASA POLITICA POSTDECEMBRIDTA.

  DE ACEIA CONSIDER CA ACEASTA MICA LISTA DE REVENDICARI, AR AVEA CA SCOP REDRESAREA ECONOMICA A TARI, DE ACEIA PRIMUL LUCRU CARE TRBUIE FACUT, ESTE SA :

  1. Cerem incetarea IMEDIAT a perioadei de coruptie, lacomie, ura, dusmanie, dezordine, de Anarhie a Democratiei in general si Instaurarea principiilor Democratiei autentice, a moralei crestine bazata pe dragostea si impacarea dintre semeni.
  2. Cerem respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale al omului in statul national si unitar roman, fara discriminari de orice fel.
  3. Analizarea creari unui nou partid, chiar de participanti la manifestatii,

  Nu dorim ca aceste lucruri sa se intample prin fapte de agresiune, sau dusmasinie, ci prin aplicarea principiilor democratice a statului constitutional de drept, prin revenirea la traiului si obiceiurile, traditionale.

  4. Cerem justitiei sa faca justitie.
  5. Cerem stoparea intrventiilor nelegitime in justitie si institutiile statului si pedepsirea celor vinovati, indiferent de functie.
  6. Cerem restituirea societatilor comerciale privatizate fraudulos, confiscarea averilor dobandite fraudulos si pedepsirea celor vinovati.
  7. Cerem DEMISIA Presedentelui, Guvernului si Parlamentului Romaniei pentru ca nu si-au respectat obligatia constitutionala sa serveasca intereselor Poporului Roman si constituirea unui Guvern Provizoriu APOLITIC si declansarea Alegerilor Anticipate.

  Pentru ca romania sa porneasca pe un drum nou, in care toti oameni sa fie respectati si egali, este necesar infiintarea unui nou partid, chiar de oameni din strada, iar la functiile de conducere din noul partid sa fie oameni noi, competenti, care nu au mai facut politica in cadrul vreunui partid pana in prezent.

  Principalul obiectiv este reforma in Justitiei si in Institutiile Statului, in sensul de a fi eficiente in asanarea evaziuni fiscale, corupriei, traficului de influenta si alte fardelegi.

  Prin Statutul noului partid, cei care nu-si aduc aportul la, aplicarea principiilor democratice a statului constitutional de drept, prin revenirea la traiului si obiceiurile, traditionale, a moralei crestine bazata pe dragostea si impacarea dintre semeni, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale al omului in statul national si unitar roman, fara discriminari de orice fel, sa fie exclusi in urma analizari situatiei de o comisie de disciplina (un fel de sfat al batranilor).

  Sa nu uitam niciodata ca daca gandurile noastre nu sant sincere, Dumnezeu ne va pedepsi pentru viclenia noastra, dar cu credinta sincera in Dumnezeu, nimic nu este imposibil, caci in el este Puterea, Adevarul, Libertatea si Viata.
  Transmiteti mesaje de sustinere la E-mail – solidaritateaalro_ioan@yahoo.com

  Cu stima,

  Conducerea Sindicatului Solidaritatea Alro

  Presedinte

  Ioan Ion

 43. Ioan Ion Says:

  NU avem voe sa gresim.
  Daca si de aceasta data Poporul Roman va fi inselat, Vom fi pierduti, ca identitate nationala.
  Este obligatia noastra morala, sa nu lasam sa sa se intample aceasta.

 44. Goldmund Says:

  Sorin Cucerai scrie:
  „PS Obiectiile pe care astazi i le-ati aduce fiului dumneavoastra daca ar participa la demonstratii sunt exact obiectiile pe care mama mea mi le aducea cind participam la Golaniada. Nimic nou sub soare…”
  Pot exemplifica cu ceva detalii despre ce semnificatie au pentru istoria Romaniei demonstratiile anticomuniste din aprilie-iunie 1990:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Manifesta%C8%9Biile_din_Pia%C8%9Ba_Universit%C4%83%C8%9Bii

  si o analiza ‘de ultima ora’ care merita toata lauda(chapeau Bogdan C. Enache!):
  http://civitaspoliticsblog.wordpress.com/2012/01/15/despre-dubla-simbolistica-politica-a-protestului-in-piata-universitatii-din-bucuresti/

  Cautarea unei asemanari intre demonstratiile din 1990 cu cele din aceste zile ar fi zadarnica, din moment ce
  intre ‘golan’ si demonstrantul din aceste zile exista lumi si galaxii…:
  „Pe fatada Universitatii au fost postate portrete ale lui Mihai Eminescu si afise, printre care unul cu punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Pe zidurile Facultatii de Arhitectura a fost intinsa o pancarta imensa: „Facultate de golani”. Manifestantii scandau: „Nu suntem partide!” si „Suntem golani!”. Cuiva i-a venit ideea de a scrie „golan” pe un cartonas pe care l-a prins pe piept, ca pe o insigna. A fost suficient ca gestul sa fie copiat de toti cei din jur. Mii de oameni si-au creat astfel de insigne. Insulta adresata manifestantilor de Ion Iliescu a devenit simbolul luptatorului anticomunist, al militantului pentru democratie, intrand astfel in legenda. S-au format chiar „categorii” de golani: „golan de bine”, „golan de buna-credinta”, „golan titrat”, „golan elev”, „mini-golan”, „golan muncitor”, „golan arestat”, „golan alergic la rosu”, „golan cu doua doctorate”, „golan meditator de fesenisti”, „golan cu opinii”, „mama de golan” etc.”
  (tot articolul:http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/studentii-si-piata-universitatii-25117.html)

 45. Stely Says:

  CMM ,
  Ma bucur ca v-au placut „cadoul „, precum si celelalte evocari privindu-l pe „omul plural ” M.Eminescu . Cred si eu ca astazi este o zi careia este normal sa-i acordam atentia cuvenita.
  In ceea ce priveste momentul zilei de azi despre care spuneti ca aveti o senzatie de deja vu iata ce in raspund si eu domnului Sorin Cucerai :
  @Sorin Cucerai,
  Am spus de la inceput ca intrevad in atitudinea dumneavoastra o anume nostalgie ,din moment ce faceti similitudini intre cele doua evenimente .
  Eu nu vad nici o asemanare si am o multime de argumente ,pe care nici nu vreau sa le insir pentru ca sunt convinsa ca si dumneavoastra le cunoasteti. Acolo ,atunci ,au fost zeci de mii de oameni ,zile si saptamini in sir .Au fost cu preponderenta pasnici si numai pe ici pe colo au existat manifestari huliganice,ce au fost speculate de puterea de atunci cit sa discrediteze intreg fenomenul . Marea majoritate a fost insa bineintentionata si constienta de pericolul pe care il reprezenta FSN-ul lui Iliescu pentru democratie . Ea a fost tinuta sub control de o societate civila culta si responsabila
  care a inspirat respect prin discursuri clare si mobilizatoare, pliate pe ideea de libertate ,drepturi cetatenesti si pe sloganuri anticomuniste. Acolo se simtea solidaritatea in idealuri comune . Pai sa fi fost de o nesimtire crasa si tot nu aveai cum sa treci napasator ,si sa nu te opresti in loc o ora -doua ( cel putin) ca sa-i asculti macar cintecele lui Cristi Paturca .
  Ori acum ce este/a fost ? Ce idealuri majore sunt ? Unde a fost/este acea societate civila culta care sa le inspire respectul si care sa dea tonul unei minime decente in compotament ? Nu as avea nimic de obiectat privind sloganurile grobiene si manifestarile huliganice ale unora ,dar daca marea majoritate ar fi avut un altfel de comportament ar fi fost altceva ;sau daca ar fi fost acolo citiva din societatea civila , aceea culta de atunci pentru a le fi un sprijin moral , ca de curaj nu duc lipsa dupa cum se vede,ar fi fost altceva . Dar nu ,”acea societate civila ” nu este/a fost acolo .A preferat si prefera sa stea pe bloguri , pe facebook , pe rtv si antene si doar sa „simpatizeze „.

 46. sorin cucerai Says:

  Stely, ati vazut cum au loc protestele de strada in Statele Unite, in Franta, in Marea Britanie, in Italia, in Spania sau in Grecia (toate tari democratice, la fel ca si Romania de azi)? Prin comparatie, fanteziile verbale ale protestatarilor din Romania si cele 2-3 caramizi sunt expresii de extrema politete…:)

  Si ca sa va raspund la intrebare („Ce idealuri majore sunt ?”): idealul major in protestele de zilele astea e respectul fata de cetatean. Cind cetatenii ajung sa se simta umiliti de Putere (indiferent de culoarea politica a acestei Puteri) – ies in strada. Asa s-a intimplat dintotdeauna si asa se va intimpla mereu. De-asta spun ca protestele de genul asta sunt extrem de sanatoase pentru democratie si pentru (re)descoperirea valorilor civice (prin opozitie cu valorile politice).

  Daca peste 15 ani, sa zicem, ar avea loc in Bucuresti proteste de strada impotriva unei Puteri pe care eu as sustine-o, mi-as invita fiica sa participe la proteste. Pentru ca dincolo de diferentele ideologice (in exemplul meu eu sustineam Puterea, iar fiica mea nu), fiica mea ar invata o lectie fundamentala: ca Puterea poate fi contestata si ca este vital pentru supravietuirea oricarei democratii ca toti cetatenii sa stie ca Puterea (oricare ar fi ea) poate fi contestata. Participarea la un protest de strada este o lectie fundamentala de educatie civica. Invatind exercitiul contestarii Puterii, cetateni invata sa convietuiasca intr-o democratie si dau viata ideii ca ei, cetatenii, sunt sursa suveranitatii. Nu politicienii, indiferent de functiile lor in stat si indiferent de culoarea lor politica.

 47. sorin cucerai Says:

  PS Legat de societatea civila si sprijinul moral, redau o postare de pe Facebook a lui Alexandru Petria:

  „Am primit> Sandule eu sunt la Universitate si e nasol de tot. E marsavie ce e la televizor. Sunt aici cu jumatate din colegii mei de la arte si vin aproape 400 stransi din regie. Jandarmeria da in stanga si in dreapta. Am vazut cum au fost lovite fete si cateva persoane mai in varsta. Eu nu am vazut prea multi suporteri ci doar oameni suparati. Scrie un post daca vrei si indeamna oamenii sa nu creada nimic de la tv… Sunt numai prostii si minciuni. Pe base l-au ajuns relele din urma si acum are impresia ca daca baga jandarmii in noi o sa ne intimideze. Acum se fuge in draci dar o sa faca o boacana jandarmii astia si o sa inceapa alergatul inspre ei…”

 48. Stely Says:

  Da , sunt de acord . Vor sa se implice ,cinste lor. Dar nu inteleg despre ce mirsevie vorbeste domnul Alexandru Petria.
  Nici rtv si Antena 3 nu relateaza obiectiv ? Si cum adica „vin aproape 400 strinsi din regie „? Ii stringe cineva ? Nu ies singuri , impinsi de dorinta de a-l da jos pe Traian Basescu si pe Emil Boc ? Credeti ca strinsi protestatari cu ghiotora se poate da jos un guvern ? Sa inteleg ca revendicarile numai sunt antireforma in sanatate ci numai politice ?
  Da,e adevarat ca ceea ce se intimpla acum la noi ,s-a intimplat si in alte tari .Dar tot adevarat este ca prin actiunile de protest din Grecia ,Italia ,SUA etc nu s-a obtinut nimic din cite imi amintesc .Chiar daca au cazut guverne (nu presedinti de stat ,aloo …) masurile de austeritate au fost si mai dure si cu toate astea criza economico- finaciara ,generata de datoriile imense facute de guvernele socialiste ,continua . Ori la noi ( se pare) masurile de austeritate luate la timp au avut unele efecte pozitive . Acum chiar nu le voi enumera ,intrucit a facut-o @Goldmund nitel mai sus si nici nu vreau sa ma aventurez deoarece nu retin exact cifrele de crestere economica ,de deficit de balanta ,PIB ,datorie publica etc. Stiu doar ca inflatia a fost asa cum s-a prognozat de catre BNR (ba chiar nitel mai mica ) si ca pe trimestrul trei 2011 a fost o crestere economica peste asteptari (4 %parca ). Intr-un cuvint avem o mica crestere economica ,iar noi nu o ducem prea rau. Sunt convinsa ca nu a depins totul numai de guvern ci si de contextul general .
  Singurul lucru pe care il reprosez lui Traian Basescu este excesul de zel privind implicarea sa directa in demararea reformelor in toate domeniile. De fapt ii reprosez nu ca s-a implicat ci ca a fost cam prea zgomotos. A intins coarda prin iesirile dese prin care anunta masurile de austeritate precum si un anume cinism care enerva populatia,careia nu-i da
  prea mmulte sperante de mai bine .Eu i-am acceptat implicarea ,intrucit am vazut ca acolo unde sefii de stat au lasat totul pe seama guvernelor nu s-a facut nimic . Politicienii au fost/sunt interesati numai de raminerea la putere si nu au avut curaj sa ia masurile dure . Ori el a simtit ca trebuie sa se implice ,sa se solidarizeze cu guvernul si sa-i dea impuls si curaj.Cred si acum ca daca n-ar fi fost el ,eram in situatia Greciei , a Ungariei etc..

 49. Stely Says:

  Scuze ,pentru cele citeva dezacorduri : ex.aici :impinsi de dorinta de „a-i da jos ” pe Traian Basescu si Emil Boc …

 50. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  1. Masurile de austeritate luate in Romania au fost printre cele mai dure din lume. Veniturile reale au scazut cu 40-60% si uneori si mai mult. Ginditi-va la urmatorul exemplu: o persoana avea un salariu lunar de 1000 de lei, si cu diferite alte sporuri ajungea la un venit lunar total de 2000 de lei. Sporurile au disparut, iar salariul a fost redus cu 25%. In consecinta, persoana respectiva s-a trezit ca din 2000 de lei pe luna acum are 750. Diferenta e dramatica. In plus, TXA-ul a crescut la 25%, pretul utilitatilor si al alimentelor a crescut si el – deci veniturile au scazut dramatic iar cheltuielile nu ca au ramas la fel, ci mai rau, au crescut.

  2. Pe linga faptul ca masurile au fost draconice, Puterea a avut in permanenta un discurs jignitor. N-a fost suficient ca cetatenii au trebuit sa suporte scaderi dramatice ale veniturilor si cresteri ale cheltuielilor, s-au mai trezit si obiectul de batjocura al Guvernului si al Presedintelui. Adica – imi cer scuze anticipat, dar asa e vorba – „si futut, si cu banii luati”.

  3. Sunt de acord ca, citite cu prudenta, datele macroeconomice par incurajatoare. Pe hirtie, dam bine. Dar o intrebare tot trebuie sa ne punem: merita pretul? E moral sa cerem cetatenilor sa plateasca un astfel de pret?

  4. Partea cumplita e ca aceste masuri – pe care niciun guvern european cu exceptia celui roman n-a avut curajul (ori sadismul) sa le ia – nu erau neaparat si singurele care puteau fi luate in actualele conditii. Cred ca va aduceti aminte ce criza cumplita a lovit Islanda in 2008-2009. Ei bine, pe linga masuri de ajustare absolut necesare si care au fost luate cu grija de a lovi cit mai putin in cetateni, guvernul islandez a adoptat o politica de devalorizare a monedei nationale. Si atit. Per total, coroana islandeza a fost devalorizata cu 60%, iar astazi Islanda nu mai are niciun fel de probleme.

  5. Va inselati cind spuneti despre criza datoriilor suverane ca a fost cauzata de iresponsabilitatea guvernelor socialiste. Aceasta criza – specifica in primul rind statelor din zona euro – a fost cauzata de o politica monetara a monedei euro pe care Germania a sustinut-o inflexibil desi era clar ca ea (politica asta monetara) e avantajoasa doar pentru Germania, nu si pentru celelalte state. Franta si Italia au incercat in mai multe rinduri sa convinga Germania sa sprijine o alta politica monetara pentru euro, dar fara rezultat.

  Trebuie sa aflati ca o treime din PIB-ul Germaniei nu se datoreaza „harniciei” germane, cum se lauda ei, ci exclusiv faptului ca exista euro si aceasta politica monetara cu privire la euro. Prin tipul asta de politica monetara, competitivitatea economiei germane (o economie care traieste din exporturi) a fost crescuta artificial, iar competitivitatea celorlalte state din zona euro (si mai ales a celor care aveau o alta structura a economiei decit Germania) a fost scazuta in mod artificial. Rezultatul: pentru a putea supravietui, aceste state au trebuit sa se indatoreze din ce in ce mai mult, pina cind nivelul datoriei a ajuns „nesustenabil”. Asta e povestea adevarata a asa-zisului faliment al Greciei. Ideea ca actuala criza este generata de iresponsabilitatea guvernelor – idee care circula masiv prin presa si care e preluata pe nemestecate de aproape toata lumea – este pur si simplu o minciuna de PR.

  6. Eu unul ii reprosez lui Basescu ca a luat masurile pe care le-a luat nu din ratiuni economice, ci pentru a alinia Romania la pretentiile Germaniei – deci ca produce cu buna stiinta saracie si suferinta in Romania doar pentru a obtine avantaje politice discutabile din partea Germaniei. Nu stiu daca ati observat, dar celebra axa Bucuresti-Londra-Washington a disparut de mult. De cel putin un an, Basescu sustine fara rezerve orice initiativa a lui Merkel: s-a aliat cu Germania cind Franta a cerut implicarea UE si a NATO in Libia, acum sustine cu patos proiectul german de „rezolvare” a crizei euro si isi ia angajamente trecind peste capul Parlamentului – samd. Pe scurt, Basescu si-a gasit un nou licurici si, dupa cum ii e felul, scuipa pe vechii lui aliati.

  7. In fine, ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici. Si asa textul meu e prea lung…

 51. AVP Says:

  Postare noua.

 52. AVP Says:

  Sorine, nici nu apucasem sa vad ce-ai postat tu ; si oricum, poti sa reiei mesaju pe celalalt fir si sa continui discutia acolo.

 53. Ioan Ion Says:

  Omului îi poate fi luat totul, dar nu şi ultima dintre libertăţile omeneşti: aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul fel de a fi.
  Viktor Frankl
  Urmatorul pas
  PROIECT

  Proclamatia de la Bucuresti

  21 ianuarie 2012

  Protestatari din Piata Universitati din Bucuresti, prezenti din aproape toate zonele tari, adusi la pragul cel mai de jos al saracie si obiditi de clasa politica, care prin tradare, lipsa de atitudine si chiar implicare, a incurajat evaziunea fiscala, coruptia, traficul de influenta, si alte fardelegi, iar in complicitate cu Banca Mondiala si F. M. I., ne-au prescris si pus in aplicare tot felul de retete, in materie de industrie, agricultura, banci, sistem energetic, etc, rezultand o industrie demolata, si vanduta la fier vechi, lipsita de locuri de munca, promovand doar consumul, deci un popor fara speranta.

  Asadar, traim un mod de anarhie a democratiei, care predomina atat in tara noastra cat si pe plan mondial, diplomatia si prefacatoria celor ce ne conduc, tind sa defineasca normele noastre de viata, iar pe dependenta economica si subjugare a cetatenilor si popoarelor, puterile care lucreaza din umbra vor sa ne faca prada usoara, iar noi refuzam sa o acceptam in continuare.

  Suntem in continuare hotarati sa luptam cu orice pret, impotriva actualei clase politice, in frunte cu Presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc, pana la victoria deplina, si solicitam urmatoarele:

  1. Cerem imperativ demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului Boc, numirea de către parlament a unui guvern nepolitic care să organizeze cât mai curând posibil alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale.
  2. Anularea legilor, promulgate de Guvernul BOC prin asumarea raspunderi, care aduc deservicii Poporului Roman si revenirea imediat la legislatia initiala, pe motiv ca nu au fost respectate principiile Democratice si Constitutionale, ale Dialogului Social.
  3. Condamnarea imediata a celor care se fac vinovati de atentat contra unei colectivitati, subminarea puterii de stat, actele de diversiune, complot si subminarea Economiei Nationale dupa Decembrie 1989, ca alti sa ia exemplu si sa nu mai faca.
  4. Adoptarea legi Lustratiei, (Punctul 8 de Timisoara), prin includerea in lege si a politicienilor care si-au incalcat mandatul, sau vor fi gasiti vinovati de Subminarea Economiei Nationale, dupa Decembrie 1989.
  5. Excluderea din actuala legislatie a dispozitiilor care nu permite statului sa participe la majorarile de capital, ale societatilor comerciale cu capital majoritar privat.
  6. Toate bogatiile solului ( metale pretioase, uraniu, petrol gaze, etc.), sa treaca in propietatea statului Roman si sa fie exploatate cu mare responsabilitate de stat.
  7. Rreformarea Justitiei si responsabilizarea judecatorilor, pentru a fi mai eficienti in asanarea evaziuni fiscale, corupriei, traficului de influenta si alte fardelegi, prin inasprirea textelor de lege care le condamna si responsabilizarea judecatorilor;
  8. Reformarea si depolitizarea institutiilor publice, prin destituirea celor numiti politic, scoaterea la concurs a principalelor posturi de conducere si promovarea competentei si responsabilitati, care sa devina obligatii ale locului de munca nu un moft.
  9. Cerem o legislatie fiscala simplificata, dar care pe de o parte sa reduca unele taxe si impozite( ex. functie de cifra de afaceri) si marirea altora, privitoare la averi multiple si obiecte de lux.
  10. Modificarea Constitutiei si stabilirea prin referendum, inainte de alegeri daca forma de guvernamant in Romania va fi Republica, sau Monarhie.
  11. Includerea in legislatia nationala, a unor texte de lege care sa sanctioneze politicieni compromisi, care nu-si aduc aportul la, bunastarea poporului roman, aplicarea principiilor democratice, acestia sa fie exclusi de drept din partidul din care fac parte si din viata publica.
  12. Reformarea actualelor partide politce, prin promovarea de oameni noi, competenti si excluderea celor compromisi.
  Pentru a avea garantia ca victoria deplina este a noastra a oamenilor simpli, s-a Hotarat declansarea unei actiuni la nivel national, pentru infiintarea unui nou partid numit ,,PARTIDUL SARACILOR DIN ROMANIA”, (ca sa nu uitam de unde am plecat) initiatori fiind chiar de oameni din strada, partid care sa fie pentru cetateni Romaniei, o alternativa politica.
  Din functiile de conducere ale noul partid sa faca parte oameni noi, competenti, care nu au mai facut politica, in cadrul vreunui partid pana in prezent.
  Cotizatia lunara sa fie de 1 leu pentru ca cetateni responsabili sa poata deveni membrii si sa participe la luarea hotararilor in mod democratic,
  Bunul Dumnezeu sa ne ajute! Cu credinta sincera in Dumnezeu, nimic nu este imposibil, caci in el este Puterea, Adevarul, Libertatea si Viata.

  Statutul va avea texte de lege care vor sanctiona cu excluderea, politicieni compromisi, care nu-si aduc aportul la, bunastarea poporului roman, si nu se vor ocupa permanent pentru aplicarea principiilor democratice.

  Bunul Dumnezeu sa ne ajute! Cu credinta sincera in Dumnezeu, nimic nu este imposibil, caci in el este Puterea, Adevarul, Libertatea si Viata.

  Pentru ca : ”Dragostea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.” – Pr. Arsenie Boca

  Protestatari din Piata Universitati din Bucuresti

  21 ianuarie 2012

 54. AVP Says:

  Dle lider sindical, programul dvs pluteste in plina generalitate, chiar utopie. In felul acesta nu se poate construi nimic. Imi pare rau daca va dezamagesc, dar asta e situatia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s