Evanghelia dupa mine (varianta primara)

Aceasta e dactilograma variantei primare a „Evangheliei dupa mine” (text inclus, într-o formă mai stilizată,  în „Poemul de oţel”, a cărei ediţie a 2-a va apărea în curând la Editura Dacia XXI), culeasă de mine în 1983-1984 la maşinuţa-mi de scris Flying Fish (vezi modelul din foto) pe care abia o cumpărasem, transcriind o variantă datând din 76-77 (pe care mi se pare că am reprodus-o deja pe my blog, în manuscris). Maşinuţa de scris mi-a fost cumpărată de la Bucureşti chiar de vecinu-turnător, care desigur că se va fi prezentat cu ea mai nainte la legăturile sale de la Secu, spre a o „înregistra”… oops. După cum v-am mai spus, biata maşinuţă şi-a încetat existenţa în augut 1991, în momentul în care am auzit de puciul contra lui Gorbaciov şi când, nebunit de ideea că ne vom întoarce de unde am plecat, am trântit cu „Flying Fish”-ul de pământ de s-a făcut zob… oops

Reclame

25 răspunsuri to “Evanghelia dupa mine (varianta primara)”

 1. Stely Says:

  Retin textul din manuscris . L-am cautat (dar putin) si nu l-am gasit. Asa cum (cred) am spus si atunci, se vad „muncile ” pe care le-ai facut pina la „stillizare ” (finisare ) .

 2. AVP Says:

  Cand o sa am mai mult timp disponibil, o sa reintroduc „Cuprinsul” si atunci o sa-ti fie mai usor sa cauti ceea ce te intereseaza. Mai vbim.

 3. Stely Says:

  AVP ,
  Mi-as dori sa stiu parerea doamnei Carmen Maria Mecu , despre aceasta varianta primara a” Evangheliei dupa mine „,scrisa iata sub forma unui ” mic dictionar cosmogonic „. Eu am parerea mea ,poate deja formata ,intrucit am citit mai intai manuscrisul ,acum aceasta dactilograma ,apoi forma finala inclusa in Poemul de Otel. Recunosc ca ,atunci cind am citit prima data forma finala (stilizata) fara a le citi pe acestea, n-am sesizat cu exactitate intreg mesajul si toata esenta lui ,asa cum nu poti observa de la inceput detaliile unei bijuterii filigranate.
  Acum recitesc toate formele, nu insa cu ochii si cu mintea mea ,ci cu a celor care le-ar citi prima data :bunaoara ai doamnei CMM sau a celor pe care dinsa ii invoca aici :

  „Am intuiţia că misticii din toate punctele cardinale şi din toate timpurile ar înţelege. …….stiu că şi logicienii de o anume teapă ar înţelege. ”

  Spun asta, intrucit (eu) nefind nici mistica si nici logician ,am inteles .
  Am inteles acum si ce te-a „determinat ” pe tine sa concepi o „lucrare ” atit de grea ;ce resort te-a impins catre „hypermisticism „,apoi sa -l canalizezi ,sa-l „traduci” intr-o opera (epopee ,daca ma gindesc si la „Planeta Ou” ) si sa-l imbini atit de bine cu tot ceea ce s-a scris si descoperit pina acum. Iata deci ce spune CMM aici :

  ” Cercetări moderne de neuroştiinţe cognitive vorbesc despre softuri miraculoase la purtător: preocuparea de a înţelege astfel de probleme, ca şi meditaţia ori rugăciunea fac creierelul să se dezvolte ori să se vindece. aşadar, cugetătorii de aici nu sunt candidaţi la Alzheimer!”

  Asadar astept cu nerabdare parerea doamnei CMM . 🙂

 4. AVP Says:

  Stely, las-o pe CMM in pace, caci ea nu e pensionara sau somera ca noi, ci este o persoana inca ocupata 🙂

  Uite, ca sa nu te pleectisesti si pana nu apare animalutu rau la gaura din gard (are 37 de aparitii acolo, in ultimele 24 de ore), iti pun o postare noua, dar veche 🙂 N-o cauta pe bara din dreapta (caci nu e un „recent post”), ci pe prima pagina.

 5. Stely Says:

  Bine ,dar poate va da pe aci si va binevoi …
  p.s. Zau ca ma minunez. Nu-mi vine sa cred ca @goe nu se resemneaza .
  Imi este mila .. 😦 Ce putem face noi pentru el ? Sa-l lasam sa-si descatuseze energiile ? Chiar sunt curioasa sa vad ce scrie. „Daca ai timp”…. poti sa trimiti un mail ?

 6. AVP Says:

  O sa-mi fac timp sa-ti trimit un mail, dar s-ar phootea ca dupa aia sa nu-ti mai fie mila (iar si iar) de ipochimenu caruia nu-i este mila de nimeni. Mai curios e ca zmecherosu (care are un IP din Los Angeles, abia acum am observat, aloo, si deci banuiala noastra privind identitatea agresorului ramane in aer…oops) sustine ca el insusi a fost banat pe Harca lu Goe – caci altfel si-ar fi publicat singur nebunele-i productii acolo -, ceea ce inseama ca actiunea Occupy Wall Street s-a extins si asupra blocului lu Neagoe din Los Angelos, vba lu d.rongo… Ce tragedie, n-asa ? 🙄 Tinem legatura.

 7. Stely Says:

  AVP,
  Cum ,adica ,abia acum ai observat ? Pai nu i-ai pus tu odata toate IP-urile si erau tot din LA,dar ai spus ca sunt de imprumut (false) ? Vrei sa-ti demonstrez ca se poate ? Una la mana . A doua :cum sa fie banat pe Harca lui Goe ? Asta insemnind ca cel din LA este o clona ? Si schimba problema cu ceva ? Pai cine administreaza „Harca”? Cine ne-a balacarit in acelasi stil ,acolo pe bArca) ? Si RH ? In orice caz ,daca ai ajuns la concluzia ca nu e cel banuit ,ma bucur mult. Doamne Ajuta !Fie cine o fi acum ,nu-mi mai pasa. Pentru mine ,asta din LA nu este decit un moroi . :evill: Dar tot vreau sa vad ce scrie ,macar sa vad cu ochii mei diferenta.

 8. AVP Says:

  Nici io nu stiu ce sa mai cred, Stely, si de altfel nici n-am timp acuma sa ma ocup de ipochimen. Vezi ca ti-am trimis e-mailul. Daca mai vrea si altcineva la particoler productiile spurcaciunii sa-mi spuna 🙂

 9. CMM Says:

  Sunt o pensionara care munceste. Am vrut si am putut sa fiu propriul meu stapân. Asta pe scurt.
  Impresiv si impulsiv mi-a venit sa zic:”anything goes”! Textul merită însă o cugetare mai profundă şi o analiză pentru care nu prea e loc aici şi acum. Personal prefer o teologie apofatică. Mai cred că Dumnezeu e mai degrabă de trăit, cu un barbarism: „de experienţiat”.
  PS. Fundaţia John Templeton a iniţiat un program de dialog ştiinţă-religie. Noi l-am compromis un pic în stil dâmboviţean. S-a tradus insă de curând o carte frumoasă a doi americani, un neurolog şi un psiholog, A.Newberg şi M.R.Waldman:”Cum ne schimbă Dumnezeu (mai degrabă credinţa în El ori preocuparea de El – n. n.) creierul”. Cognitivişti experimentând efecte ale meditţiei – la bază – budiste

  etc.

 10. CMM Says:

  PS. Iad, Dumnezeu…Unii dintre supravieţuitorii de la Piteşti au trăit iadul şi apoi asta i-a propulsat spre D-zeu ori i-a îndumnezeit.
  Magistrul Jung a trăit nonsensul, un fel de iad psihologic asumat şi l-a integrat cu sensul, un fel de rai, spre a ajunge la suprasens, sine, un fel de om nou şi Dumnezeu nou simultan. Confraţii îl cred şi azi nebun, mai corect unii dintre ei.
  Mistici ori ba, la ce bun să vă pese de un ipochimen rau şi nefericit? Sub răutate e multă durere uneori… Zic asta cu riscul de a fi old fashion …

 11. CMM Says:

  ERATA: MEDITAŢIEI în loc de meditţiei … ale oboselii valuri…

 12. Stely Says:

  CMM ,
  Multumesc pentru bunavointa dvs.de a-mi raspunde .Ma bucur ca suntem cam de aceeasi virsta , Dar nu avem aceeasi specialitate si din pacate eu nu ma pot lauda ca sunt capabila de trairi mistice si chiar sufar ca nu am acest privilegiu . Si nici nu ma multumesc cu o supunere oarba fata de dogma, pe care o vad ca pe o constringere ,un autoritarism impus de biserica .Cred ca biserica trebuie sa se reformeze . Sa accepte ca pot exista alte viziuni despre existenta lui Dumnezeu. Altfel spus, am cautat sa-mi adaptez un alt mod de intelegere a divinitatii .De aceea m-am bucurat cind ati spus aici:
  ” Am intuiţia că misticii din toate punctele cardinale şi din toate timpurile ar înţelege. …….stiu că şi logicienii de o anume teapă ar înţelege.”
  Daca si ei (misticii ) ,dar si logicienii de o anume teapa ar intelege ceea ce am inteles eu din textele lui AVP (in afara de placerea (deliciul ) poeziei , stilul „gingirliu ” 🙂 inseamna ca e f.bine ,nu ?

 13. CMM Says:

  Poate „faceţi proză” fără să ştiţi…Eu cred că Doamne-Doamne are nevoie de toate formele de înţelegere posibile şi se construieşte, se actualizează, prin ele toate. Fundamentalismul îl ucide puţin câte puţin. Poate fi şi acesta un mesaj al textului lui AVP. Ce e bine şi ce e rău? Eu cred că e bine ceea ce nu vă distruge pe dvs. şi nici pe alţii, ci dimpotrivă, vă construieşte, vă afirmă şi îi lasă şi pe ei să fie. Făcui filosofie de dimineaţă. Mulţumesc pentru atenţie, cu drag, mă opresc aici.

 14. Stely Says:

  Vă mulţumesc din nou . Am înteles perfect si de aceea mi-a mers la suflet ceea ce aţi scris. Astăzi este o zi tristă pentru mine ,dar pe de altă parte este şi una bucuroasă. Prin urmare cu un ochi plîng si cu altul rîd.
  Este primul an cind nu -i mai pot zice „La multi ani”, deSfintul Ion ,tatalui meu . 😦 Doamne ,ai grijă de el acolo unde e !
  Totodată, astăzi ,7 ianuarie ,este ziua de nastere a primului meu nepoţel ,Dragoş ,căruia i-am zis deja ” La Mulţi Ani „! 🙂 Poate că Dumnezeu a vrut aşa .De fapt ,după cum mulţi au observat, seamană(pina acum ) si cu el ,dar si cu mine si in cele din urma cu fiica mea. 🙂

 15. AVP Says:

  Duioase amintiri, draga Stely… La Multi Ani cu sanatate si de toate, pentru nepotel, pe de alta parte ! Sa va traiasca ! El va trai – de fapt – in locul lungului sir de stramosi, in viitoru ce i s-a dat.

  Mai vbim, dupa ce trebaluim.

 16. Stely Says:

  Multumesc ,AVP !

 17. CMM Says:

  Stely,

  La mulţi ani pentru Dragoş şi lumină pentru tatăl tău, acolo unde se află!
  Cu mult drag pentru ei şi pentru tine, numai gânduri bune..

 18. Stely Says:

  CNM ,
  Multumesc din suflet ,Carmen – Maria ! Gindurile bune pe care le ai pentru mine si pentru cei dragi mie , sa ti se intoarca indoit ,ba chiar mai mult , si desigur cu acelasi drag . Toate cele bune tuturor celor dragi tie !

 19. CMM Says:

  Dacă nu sunteţi familiarizați cu lucrările minunate ale lui Nassim Haramein, pregătiţi-vă pentru o extraordinară odisee în hiperspaţiu şi dincolo de el. Încă din copilărie, de la vârsta de 9 ani, Nassim Haramein a pus bazele teoriei hiperdimensionale unificate a materiei şi energiei, pe care a denumit-o ulterior “Universul Holofractografic” (univers de holograme, având la bază fractali). Nassim și-a petrecut toată viața cercetând geometria fundamentală a hiperspațiului, studiind o varietate de domenii, de la fizica teoretică, cosmologie, mecanică cuantică, biologie și chimie, la antropologie şi civilizaţii antice.

  Combinând aceste cunoştinţe cu cele dobândite în urma observării comportamentului natură, a descoperit o aranjare geometrică ce s-a dovedit fundamentală pentru creație, și astfel s-a născut Teoria Unificată a Câmpului. Nassim Haramein vă va introduce într-o prelegere fascinantă, dirijată spre o înţelegere laică a naturii fundamentale a Universului şi a Creaţiei, ce include găuri negre, forţe gravitaţionale, dimensiuni multiple şi chiar structura spaţiului în sine – toate reprezentând părţile componente ale Teoriei Unificate a Câmpului.

  Prezentarea nu se termină doar cu introducerea în teoria sa, ci include descrierea drumului ce i-a determinat aceste perspective, ce se ţes între textele şi monumentele civilizaţiilor antice, biologie, chimie şi rolul primordial al Conştiinţei – toate contribuind la îmbogăţirea credibilităţii teoriei sale. Conferința este ţinută în vara anului 2004 la librăria de metafizică din Rogue Valley, Oregon, SUA.

  Vizionare online film Nassim Haramein – Teoria Unificată a Câmpului subtitrat

 20. AVP Says:

  Multumesc, CMM. O sa-mi fac timp sa citesc – nu stiu cand – viziunea acestui fascinant, la prima vedere, Nassim Haramein. Dupa aia o sa-mi spun cu sinceritate parerea (insa repet, nu stiu cand se va intampla asta, acum sunt prins de alte probleme mult mai urgente). Yours,

 21. CMM Says:

  Merită. E vorba despre un film. Ia ceva timp, dar merită.

  ++++++++++++++++++++++++++
  avp reply : chiar ma faci curios, CMM. Insa ma tem ca daca merg acolo si descopar cine stie ce minune, ma pun s-o devorez si uit de realitatea mea. Mai bine lipsa, deocamdata.

 22. AVP Says:

  Am retrimis topicul “sticky” la stratul sau temporal, de unde va fi readus in prima linie la nevoie 🙂

  Postare noua.

 23. Stely Says:

  Eheii ! Am reusit sa vad aproape prima parte . Mai am 30 ‘ .Mi-a luat mai mult timp decit trebuia .Cred ca bietul meu PC are „tulburari de memorie ” si are nevoie de tratament 😦 Specialistul casei este ocupat si prin urmare m-am cam chinuit cu el asa . Culmea ca se opreste in momentele esentiale . Filmul este extraordinar de convingator,dar trebuie sa -l vad pe tot . . N-am sa ma pronunt decit dupa ce voi vedea tot filmul ,si cursiv ,nu cu intreruperi ca acum. Cind se opreste ,spre ex.la minutul 22 ,nici de-al boalii n-o ia din locul ala, ci cu 2-3’ mai incolo si mor de ciuda .
  AVP , astept cu nerabdare sa-l vezi .

 24. petrut parvescu Says:

  Felicitari!
  La multi ani!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s