O replica pt Mioc

Întrucât îl văd pe cunoscutul Marius Mioc cum se îmbăţoşează pe un blog unde-am zis că eu nu mai calc (fiindcă mişună pe-acolo câţiva inşi ce par scăpaţi direct din stabilimentele de boli nervoase sau cărora le lipsesc nu 7 ani de acasă, ci 666, indivizi ce insultă non-stop boscorodind ca posedaţii şi ameninţând forumiştii ca sonaţii, asta-n timp ce găzdoiu’ blogului stă cu ochii pe semnele paranormalo-munteneşti şi pe cometele cereşti, ca să ne-anunţe noi şi noi apocalipse pământeşti, prefăcându-se că nu vede ce fac favoriţii din noru-i de etichete blogăreşti, ba mai şi mulţumindu-le din când în când, cică pentru contribuţia lor la creşterea păcii duhovniceşti… :shock:), voi aduce în prima pagină o replică pe care i-am dat-o ad-hoc, pe my blog,  îndărătnicului, dar simpaticului nostru Mioc, din care văd că omu’ n-a tras învăţăminte deloc… Sper că maestrul Devis Grebu nu se va supala pentru faptul că-i reproduc aciia, cu ocazia asta, unul din măiestrele sale desemne, n-aşa… ? oops

+++++++++++++++++++++

Bey Mioc,

Dacă tu ești incapabil să faci diferența între singularul inițiator și redactor al “Apelului către Europa” din 1980 – când nici dreaqu nu se gândea că Ceașcă sau Lagărul Socialist vor cădea, cel puțin în famelia ta luptatoare anticomunistă de la pașopt, n-așa ? – și-un revoluționar din mulțimile lui decembrie 1989, când nici draq nu mai credea (după ce căzuse și Polonia, și Cehoslovacia, și RDGermania, și Bulgaria, și până și Albania, și după cum o spui chiar tu colea) că nea Ceașcă va mai apuca ziua de naștere ce-i va urma, înseamnă că n-ai simțul realității, pricepi mata ?

Zici că v-ați adunat mai mulți lângă biserica lu Tokes, dar știi tu cine l-o fi pus pe Tokes ista, despre care unii zic că se pricepe și la kazaciok, să v-atragă atenția asupra sa, mey, Mioc ?

Știi tu cine v-a adunat acoloșa, ad-hoc ?

Stii tu cine a-nceput să strige “Jos Ceaușescu”, risipindu-vă brusc frica și băgându-vă-n joc ?

Stii tu cine a spart (sau “vandalizat”, cum spuneau ziarele lui Ceașcă) vitrinele magazinelor din centrul Timișoarei, și care vandali nu păreau a acționa nicidecum fără plan sau cu simplu amoc ?

Stii tu cine a mobilizat marile platforme industriale, încolonând muncitorimea și aducând-o în centru, “întâi în Timișoara și apoi în toată țara”, cum se striga atunci cu speranță – curat mobilizatoare ;) – și foc ?

Chiar ești atât de zavaidoc, dear Mioc, încât să crezi că o mulțime cu lideri ioc sau fără un staff secretoso-supercojonoc se poate organiza măcar atât cât să stea baremi un minut fix pe loc, darmite să facă față unei primejdii mortale, când frica, hysteriia sau de-a dreptul nebunia ar face ravagii ca un Golem scăpat din iad direct într-un pastoral iarmarok or ca vindicta din mulțimea de pe vremea lu Moțoc ?

Tu nu realizezi, bey, că vbești ca un copchil neînțărcat al fefelegei, ca un simplu pion din gramăda de pioni a Tablei, care-și imaginează că e o nemica toată să fii ofițer, cal șmecher, tură matură, rege inflexibil sau regină dură ? Păi, după mintea pe care mi-o exibi p-aciia, tu n-ai phootea fi nici codobatură-majură, fugi dreaq  :) Chiar sunt curios: ai făcut armata, bey, spuleak… ? :roll: Io n-am facut-o, dacă vrei să știi, mey, dar io nici nu pretind c-aș fi altceva decât un e.t. al poesiei și-al fabulei, iar nu un ditamai mareșal al veroluției, bey, ista al Miocii, hey… oops

ps. Zici tu, p-aci, că Sorin Iliesiu minte când spune ca “nimeni n-a fost trimis în judecată pentru masacrul din decembrie 1989″. Or, pe blogu-ti, tu chiar asta ne spui, bey, căscățelule, aloo :

1) pe de o parte, referindu-te la inculpații pentru evenimentele dinainte de 22 decembrie 1989, demonstrezi chiar cu mânuța ta că deși au fost cercetați cât frunza și iarba, în cei 20 de anișori ce-au trecut de-atuncea, aproape nimeni n-a facut pușcărie, fiind achitați or grațiați pe veresie, mey, badie;

2) iar în privința inculpaților de după 22 decembrie, când a avut loc adevăratul masacru (diferența de la 162 de morți la peste o mie), ești și mai ritos, olelie lie :

“Pentru diversiunea cu “teroriştii” de după 22 decembrie, care a pricinuit cea mai mare parte a victimelor, cunosc doar două cazuri ajunse în instanţă: Otopeni şi cazul mărunt Ilie Andreoiu de la Timişoara.

Si-atunci ? Ce dreq tot încurci lumea p-aciia, a…?

Reclame

8 răspunsuri to “O replica pt Mioc”

 1. Stely Says:

  AVP,

  „..unde-am zis că eu nu mai calc (fiindcă mişună pe-acolo câţiva inşi ce par scăpaţi direct din stabilimentele de boli nervoase sau cărora le lipsesc nu 7 ani de acasă, ci 666, indivizi ce insultă non-stop boscorodind ca posedaţii şi ameninţând forumiştii ca sonaţii, asta-n timp ce găzdoiu’ blogului stă cu ochii pe semnele paranormalo-munteneşti şi pe cometele cereşti, ca să ne-anunţe noi şi noi apocalipse pământeşti, prefăcându-se că nu vede ce fac favoriţii din noru-i de etichete blogăreşti, ba mai şi mulţumindu-le din când în când, cică pentru contribuţia lor la creşterea păcii duhovniceşti”

  Ha, eu am mai „calcat ” pe blogul acela ,dar ca sa ma „dixtrez” . :)))
  Am ris cu lacrimi . De toti . Si de tine nitel ,dar de cu totul altceva si nu de rau ,ci de bine 😉
  Dar cel mai mult m-a amuzat un @Ardei humor alias@ Andrei sau @Ciuciu etc … 🙂 . Pe moment l-a oprit din delir pe @mo . Nu stiu ,dar parca as cunoaste stilul ? 😉 .
  Cit despre @marius mioc ,n-am ce zice .Este laudabila lupta sa indirjita pentru a salva onoarea revolutiei . Nu mai pot ,zau,sa urmaresc nici o dezvaluire ,oricit ar fi ea de bine documentata . Vad ca el este „nomber one ” in ale revolutiei timisorene ,iar Grigore Cartianu „in ale revolutiei bucurestene .Sunt un fel de guru aI revolutiei . Ei bine ,am sa-i spun d-lui Cartianu ca tot i-a scapat ceva in primul minut al aterizarii elicopterului la Boteni (Salcuta ). Prima masina care a fost
  oprita ,inaintea celui care i-a luat pe Ceausesti ,a fost a cuiva f.cunoscut mie ,dar care nu le–a oferit ajutor .. Uite ,il intreb maine daca imi da voie sa spun (ar fi o exclusivitate ) cum a reusit sa o zbugheasca fara sa se implice.
  Sau poate securistul pazitor astepta pe altcineva ? 😯
  Acum ,am adus aici o postare cu niste mici intrebari puse la timpul discutiei lui @marius mioc ,care au ramas fara raspuns. Le mai pun inca odata ,poate s-a mai documentat intre timp :

  „L-as intreba si eu pe @mariusmioc ceva :A cercetat cumva cum au evoluat evenimentele si in alte orase din tara ,in afara de Timisoara si Bucuresti?
  Are o explicatie referitoare la simulatoare? Cine le-a montat pe linga tomberoanele de gunoi? Dar despre cei care anuntau din ora in ora ca apa este otravita ?Sau care este cauza ptru care ni se cerea sa camuflam geamurile in timpul noptii ?Cine a dat comanda de decolare a avioanelor ?
  Toate astea s-au petrecut in orasul meu si au fost traite de mine ,sotul si vecinii mei .. Te intreb deci :ele nu fost pregatite si coordonate de cineva?

 2. mariusmioc Says:

  Domn’ poiet, o s-o iau metodic, deşi ştiu că la poieţi sînt mai apreciate metaforele decît gîndirea logică:
  1. „decembrie 1989, cand nici draq nu mai credea (dupa ce cazuse si Polonia, si Cehoslovacia, si RDGermania, si Bulgaria, si pana si Albania, si dupa cum o spui chiar tu colea) ca nea Ceasca va mai apuca ziua de nastere ce-i va urma”

  N-ai simţul realităţii. Erau şi din ăştia care nu credeau posibilă înlăturarea lui Ceauşescu. De pildă, fostul parlamentar şi deţinut politic Neculae Cerveni, spunea într-o emisiune televizată: „Nici un moment n-am crezut că revoluţia va învinge” http://wp.me/pjejF-1An
  Ca şi Cerveni erau mulţi din ăştia, care nu şi-au închipuit că este posibilă căderea lui Ceauşescu. Acum nu vor să recunoască, explică ce fleac a fost răsturnarea asta, că totul era deja hotărît dinainte. Poate şi Cerveni săracul, dacă ar mai trăi, ar zice acum aşa. Dar în 1989 tremurau de frică, se ascundeau pe sub paturi.
  Dacă cădea şi Fidel Castro în 1989, azi erau o mulţime care să explice ce fleac a fost asta şi cît de inevitabil a fost. Dar iată că agenturili se chinuie în Cuba de juma’ de veac cu zero rezultate.

  2. „Stii tu cine v-a adunat acolosa, ad-hoc… ?
  Stii tu cine a-nceput sa strige “Jos Ceausescu”, risipindu-va brusc frica si bagandu-va-n joc…?
  Stii tu cine a spart (sau “vandalizat”, cum spuneau ziarele lui Ceasca) vitrinele magazinelor din centrul Timisoarei, si care vandali nu pareau a actiona nicidecum fara plan sau cu simplu amoc…?
  Stii tu cine a mobilizat marile platforme industriale, incolonand muncitorimea si aducand-o in centru, “intai in Timisoara si apoi in toata tzara”, cum se striga atunci cu sperantza – curat mobilizatoare 😉 – si foc… ?”

  Eu am mai făcut îndemnul de a se pune mîna pe carte. Au apărut cărţi în care evenimentele de la Timişoara sînt prezentate pas cu pas. Spre exemplu, legat de spargerea vitrinelor, uite o înregistrare video unde un om de cultură povesteşte că s-a îndeletnicit cu treaba asta în decembrie 1989: http://wp.me/pjejF-344 (vezi de la minutul 9:30)

  3. „Chiar esti atat de zavaidoc, dear Mioc, incat sa crezi ca o multime cu lideri ioc sau fara un staff secretoso-supercojonoc se poate organiza macar atat cat sa stea baremi un minut fix pe loc”

  Aş face un îndemn la verificat cojonocul timişorean, dar are Adrian Năstase copyright pe el.

  4. „Chiar sunt curios: ai facut armata, bey, spuleak… ? 🙄 Io n-am facut-o, daca vrei sa stii, mey”

  Îţi dădui deja răspunsul la asta: https://viorelpadina.wordpress.com/2010/03/21/cine-se-teme-de-sorin-iliesiu-la-conducerea-tvr-si-de-ce/#comment-12107
  Maestre, ziceai că n-ai făcut armata. Eu am făcut-o, în 1987. Un excelent loc pentru a-ţi da seama de şubrezenia regimului Ceauşescu. Nu ştiu cît eşti de dispus să înveţi de la alţii, care au o experienţă de viaţă care îţi lipseşte. Cunoşti maestre starea de spirit care era în decembrie 1989 în unităţile militare din Timişoara? Cunoşti că atît militarii M.Ap.N. cît şi securiştii sau miliţienii locuiau, în majoritate, amestecaţi printre alţi oameni ai muncii? Îţi poţi închipui, maestre, efectul care l-ar fi avut asupra familiilor de securişti, miliţieni şi militari o eventuală continuare a represiunii după ce sute de mii de oameni ieşiseră în stradă? În februarie 1990 unii ofiţeri din Timişoara îşi mai aminteau de situaţia din perioada 17-19 decembrie 1989, cînd s-au vînat familii de cadre: http://wp.me/pjejF-1HO
  Maestre, ai studiat cîte arme de foc au ajuns în posesia revoluţionarilor la Timişoara? Ţi se pare că e o joacă expresia “mînia poporului”? Ţie da, dar securiştilor şi activiştilor timişoreni care au trăit decembrie 1989 îţi garantez că nu. Unii poate mai păstrează pantalonii de culoare căcănie. Revoluţia din Timişoara nu a fost poezie, maestre.

  5. „Zici tu, p-aci, ca Sorin Iliesiu minte cand spune ca “nimeni n-a fost trimis în judecată pentru masacrul din decembrie 1989″
  Sorin Ilieşiu şi-a recunoscut imprecizia exprimării. Lincul pe care chiar tu îl dai e lămuritor. Scăparea de puşcărie pe motive medicale sau de graţiere nu înseamnă că persoanele respective nu au fost trimise în judecată.

 3. mariusmioc Says:

  Am pus un răspuns, poate din motiv de prea multe lincuri e oprit la spam. O adăugire: în decembrie 1989 în Albania comunismul era bine-mersi.

 4. AVP Says:

  Sincer, Marius Mioc : aş vrea să te cred, dar mi-e imposibil. Discuţiile noastre mai vechi, în această privinţă, rămân valabile. Din păcate n-am timp acum spre a relua discuţia în amănunt. Pe de altă parte, cred, da, că dl C-tin Dobre – dincolo de nervozitatea-i actuală şi de hypernaţionalismu-i cam găunos, dublat de un iz de antisemitism cam dubios (rezultate dintr-o cultură deficitară ori unilaterală, aşadar muncitorească, în esenţă), spune adevărul despre complotiştii anticeauşescu din 1985, care şi-au văzut încununată opera în decembrie 1989. În concluzie, eu cred că-n 89 a avut loc un complot anticeauşescu, mascat subt faldurile unei „revoluţii spontane”, după un scenariu scris la Moscova şi avizat şi de SUA, la întâlnirea de la Malta, complot menit nu atât să-l suprime fizic pe Ceauşescu (părăsit de toţi, el nu mai reprezenta niciun pericol), cât să-i transforme pe foştii activişti comunişti şi securişti în „revoluţionari” şi astfel să le spele vechile păcate şi să le creeze legitimitate în postcomunism.

  Pe de altă parte, eu chiar cred că dta, împreună cu mulţi alţi români, aţi fost revoluţionari autentici, fiind convinşi că piesa în care aţi jucat a reprezentat realitatea. Iar că aceasta era „o minciună mare cât secolul” dta n-aveai de unde s-o ştii, atunci, tot aşa cum tinerii din Piaţa Tahrir care au participat cu tot sufletul la „revoluţia iasomiei” habar n-aveau cine a fost inspiratorul din umbră al revoltei lor „spontane”. Iar exemplele de astfel de manipulări ori diversiuni pot continua.

  Poate mai vbim, deşi, îţi repet, am foarte multă treabă.

 5. AVP Says:

  Postare noua.

 6. mariusmioc Says:

  Stely, apropo de Cartianu, poate te interesează un articol făcut cu materialul clientului:
  Grogore Cartianu – mitoman sau criminal? Propriile sale mărturisiri din revoluţie
  http://mariusmioc.wordpress.com/2011/12/18/grigore-cartianu-mitoman-sau-criminal-propriile-sale-marturisiri-despre-revolutie/

 7. mariusmioc Says:

  Maestre, fiindcă discuţia noastră fu reanimată de blogul lui Liviu Ioan Stoiciu, dă-mi voie să-ţi semnalez un comentariu despre cele scrise de respectiva persoană: http://mariusmioc.wordpress.com/2012/01/03/declaratia-de-la-budapesta-din-1989-si-aberatiile-care-se-spun-in-legatura-cu-ea/
  E spre informare, pentru a înţelege reacţiile pe care le pot stîrni doritorii de polemică care se bagă în probleme pe care nu le cunosc.

 8. Stely Says:

  marius mioc ,
  Cum ,te-a primit Lviu Ion Stoiciu pe blogul lui ? Acum merg sa vad . Am citit linkul inca de aseara ,dar nu am citit inca replica ,acolo unde l-ai pus prima data. Dar ,da ,m-a amuzat cind am vazut in ce paienjenis s-a incurcat bietul poet.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s