Aha, deci d-aia nu i-a placut Tinei Borg topicu despre islamisti… oops

D-aia nu mi-a likelit Tina topicu despre victoria islamistilor in Eghipet, fiindca o crediteaza pe frantuzoaica asta ce se bate cu pumnisorii in chept cum ca ea stie mai bine decat oricine ca Islamu e din vrej extremisto-inept, fiind imposibil a exista un Islam mai modern sau mai dastept. Si totusi, e o realitate ca exista un islamism moderat si unul conservator pietrificat, dupa cum exista un rau mai mic si cat de cat parfumat si un rau mai mare, curat de kkt, n-asa…? De-un paregzamaplu, noi – astia – ce rau sustinem la ora si la hora asta de pe aborigenele ponoare, dear surioare ? 🙄 Pai, mey, noi nu putem sa-i dezbaram de naravurile lor pe niste amorali tovi si baieti, care conform adn-ului structurilor s-ar vinde si islamistilor, si mozaicilor, si buddistilor, si crestinilor, si dracilor, si lacilor, si sfintilor, si chiar si porcilor sau extraterestrilor, numai sa ramana cu agoniseala pungilor si conturilor, deci cu ce-au furat si fura cu spor de la boboru muncitor, de la fondurile ioropenilor sau de la FMI-ul capitalistilor, subt obladuirea partidelor si cupolelor lor, dar in schimb le cerem islamistilor, care abia acum ies din subt mahrama khomeinilor,  sa se postmodernizeze preste noapte la mama lor si sa fie mai catolici si ca papa, fratilor… ? Hai naiba sa fim realisti si sa recunoastem ca niste islamisti twitteristi sunt tontusi mai buni decat niste talibani fundamentalisti, n-asa…? Asta e politica (a dialoga), iar aia – ce-ati vrea voi – e infruntarea… 😳 Hai pa, ce naiba

Reclame

33 răspunsuri to “Aha, deci d-aia nu i-a placut Tinei Borg topicu despre islamisti… oops”

 1. Stely Says:

  AVP ,
  Pot sa confirm cu un singur exemplu ,ca ceea ce spui aici este adevarat ;
  „Hai naiba sa fim realisti si sa recunoastem ca niste islamisti twitteristi sunt tontusi mai buni decat niste talibani fundamentalisti, n-asa…? Asta e politica (a dialoga), iar aia – ce-ati vrea voi – e infruntarea… Hai pa, ce naiba..”

  Acela este prietenul meu de pe facebook -Yazan Yusuf – care nici macar nu mi-a spus ce l-a determinat sa-mi ceara prietenia . Mi-a likelit multe linkuri cu teme de politica interna si internationala , cu fotografii si alte interventii ale mele la diverse topicuri. El pune pe „peretele „sau mai mult videoclipuri ,multe arabesti ,dar si mai multe in limba engleza. Locuieste in Spania ,dar este sirian . Din cind in cind scrie in limba araba si are referiri si la islam .Cred ca este unul din islamistii ” twitteristi ” moderati . Uite ,chiar acum merg sa -i distribui topicurile alegerile din Egipt si partidele islamice.
  P.S. Eu chiar te-as ruga sa-i ceri prietenia ,pentru ca mi-a likelit multe linkuri de pe blogul tau. Zau .

 2. Stely Says:

  Am gresit . E din Iordania . Dar nu pot pune linkurile pe „peretele „lui.

 3. Dl.Goe Says:

  Stely & AVP: \”Hai naiba sa fim realisti si sa recunoastem ca niste islamisti twitteristi sunt tontusi mai buni decat niste talibani fundamentalisti\” – Ne aflam adanc in plina confuzie mica. E si de mirare atata putere de a plonja asa de adânc intr-o problema asa de subtire. Inca nu v-a trecut euforia utilizarii calculatorului? De vi se pare ca oricine foloseste mijloace moderne de comunicare e inger doar din cauza asta… Impulsul (interior) de a fi si a face rau nu depind de instrumentarul tehnic din dotare, iar abilitatea (exterioara) de a produce raul este amplifica de mijloacele tehnice. Se vede ca n-ati iesit niciodata din gaoacea planetei satesti de la voi de acasa, de pe planeta ou de câtzå, daca va inchipuiti ca un islamist twitterist e mai putin islamist decat unul fara. Talibanii fundamentalisti nu resping utilizarea mijloace tehnice pentru a-si atinge telurile. Doar aia tampiti (fundamentalisti sau nu) care nu-s in stare sa invete sa foloseasca tehnica moderna resping (eventual invocand Coranul) calculatoarele, internetul si blogurile (ptiu drace), inclusiv blogul avocatului lor de la Corabia (cu dreptul la ff). Ori dintre doi oameni dispusi sa faca rau ar trebui sa ne ferim mai abitir de cel inteligent nu de cel tâmpit (care-si face rau mai mult lui insusi).

 4. Stely Says:

  Da ,ai dreptate … Esti exemplu cel mai clar ca, si tu , ai acele ” impulsuri ( interioare )” si „abilitati (exterioare ) de a face rau ,cu” instrumentele tale din dotare ” -vorbele in vint provocatoare si manipulatoare – caci ai limbrici si te mainca in fund . De aceea nu te poti abtine :
  „Se vede ca n-ati iesit niciodata din gaoacea planetei satesti de la voi de acasa, de pe planeta ou de câtzå, daca va inchipuiti ca un islamist twitterist e mai putin islamist decat unul fara”…
  P.S . Hai ,recunoaste ca o cauti cu luminarea . 👿

 5. Dl.Goe Says:

  @Nu Stely draga, nu… To o cauti cu lumanarea… cauti cu lumanarea nodul in papura. Ceea ce pot eu sa recunosc este faptul ca nodul in papura exista (n-am gasit niciun motiv serios sa ma abtin de a plati politele scadente, ca nu degeaba ii zice lui Dl.Goe)… Dar, ignorand pentru o clipa, nodurile scoase pana la urma la lumina cu lumanarea pentru a scapa turma, recunoaste si tu sincer ca afirmatia lui AVP pe care ai vrut s-o lauzi pentru adanca-i intelepciune e o mica prostioara. Despre asta era vorba in principal (cu argumente) restul erau asezonari specifice locului. Bun pretext pentru tine de a te da in scârci si de a ocoli problema…

 6. Stely Says:

  Bine ca ai recunoscut ca ai cautat gilceava cu lumanarea , cit sa platesti niste polite scadente.
  Nu ,nu recunosc nimic ,pentru ca am fost de acord cu argumentul lui AVP. Si nu l-am laudat ci l-am aprobat ,aducind argumentul meu .Te asigur ca ,daca nu l-as fi avut ca exemplu pe prietenul meu de pe facebook ,un tanar dragut si f.rspectuos , nici n-as fi intervenit on topic. Pot sa-ti aduc aici multe aprobari pozitive de la el ,la tot felul de teme scrise in romaneste .Chiar ma mir cum le intelege . Nu am nici un semn ca ar avea niste „impulsuri ” de-ale sinucigase , teroriste . Cred ca este dornic de prietenie si de comunicare ,cu persoane din toate tarile . M-am mirat ,zau ,de ce m-a ales tocmai pe mine.
  Eu cred ca si el i-ar da dreptate lui AVP la ceea ce spune aici :
  „Asta e politica (a dialoga), iar aia – ce-ati vrea voi – e infruntarea…Hai pa, ce naiba”.

 7. Dl.Goe Says:

  Stely – Imi atribui vorbe pe care nu le-am spus. N-aveam cum sa recunosc faptul ca as cauta galceava cu lumanarea. Faptul de a da curs unei gâlcevi startate deja nu poate insemna ca o caut ci doar ca nu ma ferec de ea si de continuare. Felul total inelegant in care denaturezi spusele pentru a-ti atrage spuzele pe turta ta, chiar aplicat cu consecventa nu poate da rezultate. Si asta nu ti-e cel mai grav pacat. La fel ca si amicul tau AVP, ai mania, in special atunci cand nu te avantajeaza un text anume, de a ignora textul si de a te lansa in tot felul de speculatii despre motivatiile pe care le-ar putea avea autorul pentru a scrie acele texte. La naiba, Stely. Ca ghicesti sau ca nu ghicesti ce-ar putea sa-i mane in lupta pe unul sau pe altul (intre noi fie vorba habar nu ai), intelege ca important este de stabilit daca enuntul este sau nu adevarat, cat, cum, unde. Nu te poti eschiva la nesfarsit doar decretand ca autorul a avut intentii marsave, scriind acel adevar. P.S. Nu vad ce relevanta ar putea avea faptul ca ai prieteni arabi (un arab). O colega pe care o chema Aneta fiind prietena cu niste arabi a fost inspirat poreclita Alahneta. Te-ar aranja… Apropo, i-ai vorbit prietenului tau musulman despre Planeta Ou?

 8. Stely Says:

  Ei ,aia cu gilceava este o „asezonare specifica ” ,dar ce este important s-a retinut : ai recunoscut faptul ca ai cautat „noduri in papura ” numai cu scopul de a-ti plati politele.
  Acum ,fiindca nu ti s-a dat prilejul sa ti le platesti si ai ramas cu buza umflata (dator ),ce urmeaza ? Nu iti este somn ? Eu zic s-o lasi balta ca n-o sa-ti iasa . Socoteala de-acasa nu se potriveste cu a din tirg .
  Hai ,noapte buna ,Lake !

 9. Stely Says:

  Un link interesant care contine „reflectii ” cit se poate de „on topic ” scrise de muzicologul George Balan la rugamintea domnului Vladimir Tismaneanu.
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10878532-dumnezeu-diavolul-totalitarismul-strigatul-unui-umanism-ranit.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29
  Redau aici eseul cu reflectiile respective ,care vine sa confirme (si ) reflectiile exprimate in „n ” topice si comentarii de catre AVP ,pe care si eu i le-am impartasit ,privitor la habotnicia,fundamentalismul religios al acelora care si-au creat „idoli ai mintii”, „oaspeti insalatori” (Dumnezeu si Diavolul „)care …
  Dar cititi mai bine aici :
  IDOLA MENTIS

  de George Balan

  Adică idolii minţii: aşa îi numea Francis Bacon pe acei oaspeţi înşelători care, instalându-se neinvitaţi în spiritul omenesc, nu numai că-i limitează libertatea dar îi determină înţelegerea vieţii. In fruntea lor stau Dumnezeu şi Diavolul, personaje pe care omul le-a creat din frică, dar mai ales pentru că – aşa cum spunea Kant- “nu îndrăzneşte să facă uz de propria-i gândire”.

  Că atrocităţile totalitarismului vin de la Diavolul (cu majusculă deoarece, în general, acesta e privit ca persoană) este o reprezentare provenitoare din incapacitatea noastră de a răspunde pentru ceea ce noi înşine concepem şi comitem. Istoria omenirii debordează de grozăvii care depăşesc tragediile de la Katyn sau Auschwitz. Oare hecatombele celor două războaie mondiale au o cauză mai putin malignă sau sunt mai justificabile în faţa oricărei adevărate conştiinte decât asasinatele comunist-sovietice sau nazist-germane ? Imi amintesc un film american despre un reporter care participa la luptele din WW2 numai ca să înţeleagă de ce se măcelăresc oamenii. După tot felul de experienţe ajungea la concluzia dezolantă că în om e sădită voluptatea de a ucide, voluptate care iese la suprafaţă când i se oferă un politic sau religios de care să se agaţe. Nu Diavolul (imaginat în chip infantil de minţile superficiale şi superstiţioase) a inventat totalitarismul ci omul însuşi, ahtiat după putere şi părăsit de orice omenie în nebuneasca-i aventurare spre ţeluri paranoiace.

  Cu Dumnezeu lucrurile nu stau altfel. Numele lui e rostit cu o uşurinţă care trădează o gândire oloagă. Deja Kant atrăsese atenţia, în secolul XVIII, că mintea omenească nu este capacitată să afle sau să formuleze ceva depre ceea ce se află dincolo de lumea în care trăim şi ne mişcăm. Reprezentări despre Divin sunt posibile doar prin credinţă, preciza Kant.

 10. Stely Says:

  Iata o alta chestiune ,care da frisoane altor” talibani ” -nationalistii -care vad intr-o actiune ferma si necesara ,o anume tradare de tara ,iar pe cei care o fac in limita prerogativelor constitutionale ,ii numesc tradatori.

  http://www.realitatea.net/criza-ue-orban-romania-vrea-modificarea-limitata-a-tratatului-este-o-partajare-a-suveranitatii_893212.html

 11. Stely Says:

  Nimeni ,dar nimeni nu se incumeta sa discute asemenea subiecte” tari” si importante ,atit pentru viitorul apropiat al tarii (Consiliul european de vineri ) ,dar si pentru un alt viitor ,desi indepartat ,dar la fel de important pentru evolutia planetara (globala ) a omenirii ?
  A, da ,uitsem ce scrie cineva (nu spun cine )aici :

  ” Adevaru e ca-i doare-n lula pe rumanii nostri (….. )de adevar, asa cum este el sau asa um rezulta din faptele asa cum au fost, atata timp cat ei nu par a fi interesati decat de becisnicul lor adevar relativ si de mangaierea egoului lor, perceptibila intr-un fel sau altul …

  Pai ,da ,ar trebui sa vina @Riddick si Despina sa preia ei discutia privindu-i pe” tradatorii „care vor modificarea tratatului UE care este pentru intarirea disciplinii fiscale prin controlul bugetelor nationale si a sanctionarii statelor care dau dovada de imprudenta fiscala.Ei spun cu guri de „foc ” ca este o nenorocire ,intrucit se pierde suveranitatea nationala.

 12. Stely Says:

  erata : ” care prevede intarirea disciplinei fiscale …” ,in loc de „care este pentru …

 13. Stely Says:

  Ca sa nu credeti ca va mint iata :

  Crystal Clear: N-a spus nimic despre cedarea de suveranitate, o va face pîs,pîs ,fara s-o puna pe tapet si va minimaliza consecintele
  acum 49 minute ·

  Riddick Prioritate de Dreapta : Poate cade cu avionul, ori poate are cancer, cum spune CVT. Mă îmbăt dacă crapă înainte de 2014.
  acum 46 minute ·

  Crystal Clear: Si eu i-am urat azi , in timp ce-l ascultam, sa crape de cancer…..Oricum arata mult mai batran decat varsta pe care o are .Si este incrancenat .
  p.s. Este vorba despre declaratia de presa a presedintelui Traian Basescu, inainte de plecare la summitul european de vineri .

 14. AVP Says:

  Ce naiba vrei sa spun mai mult decat am spus deja, Stely ? 🙄 Cand io am scris ca realizarea Statelor Unite ale Europei e o chestie ce se va implini mult mai repede credeau chiar si cei mai optimisti filoeuropeni, si asta din cauza globalizarii din ce in ce mai galopante (care impune ca la probleme globale sa nu se poata raspunda decat cu solutii globale sau cel putin eurororegionale), nu doar poeselu Cartarescu sau our friend Merfu (apropo, m-a intristat modul in care a disparut de aci… 😳 ) nu gandeau asa, dar nici macar liderii europeni nu prea o bungheau in felu acesta. Restul – inclusiv reactia isterico-nationalista a lui Despina (ce deceptie ! 😦 ) sau my friend Riddick – sunt niste amanunte asupra carora n-am timp sa ma opresc momentan. Dupa cum – ca sa fiu sincer – nici modul in care iti cam place tie sa intri la tzacaneala pe fundu terenului cu prostovanu foodul goe (un homuletz tot atat de stricat si de footil ca si detracatul rh), nu ma incanta deloc…

 15. Dl.Goe Says:

  Vezi ma Stely, ma, ca nu poti sa fii \”ninja\” vara! Sa fi imunizat (pana la nesimtire) fata de replicile venite din eter nu inseamna sa faci ce faci tu, nesimtindu-ti rusinea, ramanand pe baricada la nesfarsit cu replici fara legatura gen \”Zic s-o lasi balata\”, \”Nu-ti iese socoteala\”, \”Ce-am spus eu e mai destept\”… etc. Asta aminteste de antiaeriana albanezilor care bat obrazul spre cer zicand \”Sunteti milogi bå, dati cu bombe.\”. Acuma ca tu te-ai imunizat si nu-ti mai simti rusinea cand filosofezi, aci pe blogul tau personal, cu cine se nimereste sa te bage in seama, nu-i destul, ca uite se rusineaza altii de rusinea ta, recte inteligentul sleampat, marele hom, ispravit si de folos la fel ca si perechea sa raduhu, aka AVP. Sa-ti fie rusine Stely.

 16. Stely Says:

  AVP,
  Si eu cred ca realizarea SUE seva face mai curind decit si-ar fi inchipuit multi politicieni si lideri europeni .Cit despre ziaristii ,poeseii 😉 si alti prieteni ai nostri , nu mai spun de ceilalti (neprietenii) au fost si sunt inca depasiti de evenimente.
  Abia acum s-au trezit ( unii din ei )sa acorde atentie marita summitului european de maine si poimaine ,pe care iata il cred acum „iepocal” pentru viitorul UE . „Cine cistiga ” privind „marea confruntare ” , dintre cei doi lideri europeni (Merkel &Sarkozy ) si restul tarilor UE ? Eu cred ca ultimatul lansat de cei doi lideri este dur ,dar necesar. Traian Basescu merge in echipa cu ei si consider ca e bine .Merge la summit cu o propunere clara si punctuala ,imbratisata de multe tari din UE.

 17. Stely Says:

  Vezi, AVP,ai pomenit de”tzacaneala ” si a si venit .. tzacanitul 🙂
  P.S. Nu ti-am spus ? Am fost vicecampioana judeteana la tenis de masa .Asa ca n-am putut sa ma abtin . 🙂

 18. AVP Says:

  Hai ca asta n-o stiam 🙂

 19. Stely Says:

  Nu ?! Cum de am omis sa ma laud de chestiunea asta ?
  Am cistigat doua concursuri judetene la viata mea .Unul individual (de tenis) si unul cu echipa (de cultura generala ) . Pai cum crezi ca m-am remarcat ? 🙂
  P.S. Si nici ca am fost organizatoare de „expeditii „in muntii Bucegi ? Ehei ,am vazut Omul (virful) „mai clar „(de aproape )de doua trei ori cu elevii (utecistii ) 🙂

 20. Dl.Goe Says:

  Ah! Ping-pong geo-politic cu experti pe linia Crabia-Calarasi-Ciucea. Bai aveti un haz. Varianta hilara a hazului. Ce-i al vostru e al vostru si e pus deoaparte. Cum drac au ratat aia sa va invite la summit.

 21. Dl.Goe Says:

  Bravo Stely. Ai cultura generala in grup. Pacat ca ai schimbat grupul.

 22. Dl.Goe Says:

  Stely, nu invarti asa cutitul in rana. Adica ca nu se face sa te lauzi asa sans facon, ca ai vazut varful Omului asa in direct (wow), in fata cuiva care n-a vazut nici macar Babele de aproape.

 23. Stely Says:

  „Ah! Ping-pong geo-politic cu experti pe linia Crabia-Calarasi-Ciucea.”
  Ah,da .vad ca ai intrat in joc . Tu esti al treilea, care sta pe margine si chibitzeaza …
  p.s. Nu te mai da mare ,ca nici tu nu le-ai vazut . Fac pariu.

 24. Dl.Goe Says:

  Ba le-am vazut, insa doar cu coada ochiului pentru ca altminteri nici n-as putea sa ma uit la ele. Ca sunt si nevricos si ma sperie gandul sa vad la babe cu pretentii care-si arata nurii intelectuali si se dau copchile. N-am estetica uratului la baza (asa cum o ai tu draga Stely). De chibitat insa e haios sa chibitam, mai ales aici. Desigur nu pe teme geo-politice ci despre stiri serioase: Asistena (medicala?) a geo-strategului AVP i s-a laudat acestuia ca a vazut varful Omului de aproape (cat de de aproape? 🙄 ) de trei ori. Cu copiii de fata. :shock:. Cum drac sa nu chibitzezi.

 25. tatonulaa Says:

  Bătrâne poesel,
  De data asta ai dat-o rău în bară. Teoretizezi cu o detaşare ridicolă o realitate tragică a vieţii pe care sunt FORŢAŢI s-o ducă (într-un fel sau altul!!) cca 1 miliard de oameni. Nici nu ar trebui să ne axăm numai pe imaginea femeii-sclav.
  Poate-mi permiteţi:

  „Ridicule , vraiment ridicule. cela me fait penser à l’histoire du chat à qui on demande qui est ton témoin pour justifier ton acte ? Et le chat , naivement répondra : ma queue !!!
  C’est la même chose pour Mme Boughrab. Comment diantre demander à Jeannette d’objecter sur le problème des Musulmans ? J’ai horreur du mot Islamiste puisque ce mot est invention récente de la part des xénophobes et des racistes.
  Non seulement Boughrab est fille de harki et, ce qui est sûr c’est qu’elle ne connait l’Islam que de nom. C’est comme si on me demandat de parler de la planète Mars ou Jupiter.
  Je n’ai aucun reproche à lui faire mais , par respect envers la religion pratiquée par 5 milliards d’adeptes , le mieux aurait été de poser la question à un Imam ( non pas Imam de service ) mais un Imam au vrai sens du mot.
  Sans rancune”

  Iată un comentariu la cele afirmate de d.na ministru de origine arabă. Vă plac „argumentele”?
  Oare limbajul nu aduce cu …..? Ce părere aveţi?

  O concluzie tatonească: peste tot în lume se găseşte câte un filozofel!

  laplopulcuportocale

 26. Stely Says:

  Chibiteaza Goe ,nu-ti dau eu voie ? Pai ce altceva poti face daca esti in pana de inspiratie ? Nu vezi ca ai alunecat incet ,incet in derizoriu cu poante rasuflate si nesarate ? Acum am inteles de ce i-ai dat drumul lui r as de la izolare .Sa te inspire . Si uite, a reusit . Trebuie sa-i dai drumul mai des, ca sa-ti incarci bateriile . Mai ales ca ti-a descifrat si mesajul acela a lui @rongo 😉 Asa se explica de ce ai fost nevricos si speriat. Si in pana de inspiratie si lipsa de emotii si de … ?! Acum vad ca ti-ai revenit .”Cum drac sa nu chibitezi „? Spor si drum bun !

 27. tatonulaa Says:

  PRO,
  Daca-i fi trăit măcar o săptămână, într-o zonă profundă a unei ţări arabe de genul Lybiei, considerată „laică”, ţi-ai fi dat cu siguranţă seama de acest adevărat opiu cu care se îmbată marea majoritate a respectivilor locuitori,BĂRBAŢI, bărbaţi ADEVĂRSAŢI. Vrând, nevrând, femeile şi copiii din preajma lor, îi urmează. Acelaşi lucru îl fac şi bărbaţii indecişi, cu familiile lor. Totul se rezumă la un PATRIARHAT din epoci de mult apuse, de la începuturile civilizaţiei.

  Din experienţa proprie, expusă de mai multe ori, în comentarii pe diferite bloguri, începând cu 2004:

  Toamna1982. Un camp al petroliştilor români, la marginei oazei Awbari, aflată în mijlocul Saharei Lybiene la 900 km de Mediterana.
  În seara „răcoroasă”, trecerea unui curios grup de personaje , la mică distanţă de firavul hotar dintre „pistă” şi camp, întrerupe meciul de volei ce avea o tradiţie zilnică printre noi, românii, indiferent de vîrstă sau funcţie.
  În faţă, gesticulând şi bolborosind, un amestec de turban, barbă stufoasă şi mai mulţi metri de material subţire, de culoare nedefinită La câţiva metri în spate, trei, patru femei învăluite în negru, se luptau (datorită volumului, nu a greutaţii!!) cu nişte uriaşe legături de crengi ţepoase, purtate în spate. În urmă, mai mulţi puradei de vârste diferite, se căzneau să ţină pasul cu cei din faţă, încărcaţi cu aceleaşi baloturi înţepătoare.
  O faţetă a islamului, transpus în realitate.

  PS. În toată perioada „friguroasă” asemenea echipe se puteau vedea robotind pe lângă lângă puţinele pâlcuri de boscheţi-copăcei-mărăcini răspândite ici colo, rar, în întreaga Sahară, sau plecând spre casă cu camionetele pline pe sfert, după o zi de luptă cu NATURA. Trebuie să menţionez că operaţiunea de „culegere” a unor rămurele din această vegetaţie, era extrem de anevoioasă. Toate părţile plantelor, înţepau, tăiau, răneau pe cei ce atentau la ele, cu excepţia cămilelor care reuşeau să se hrănească cu ele. Cei ce n-au văzut acei boscheţi nu-şi pot imagina cât sunt de inabordabili. Cu mâna goală nu se poate rupe nici cea mai mică bucăţică! Frunze nu prea sunt, decât spre fundul acelui iad! Probabil că au fost mâncate! Bărbaţi de regulă stăteau tolăniţi la umbra maşinilor, toată munca fiind lăsată pe seama femeilor şi copiilor.

  laplopulcuportocale

 28. Stely Says:

  tatonul aa,
  Nu am nici un motiv sa cred ca ce ati povestiti acum nu este adevarat . Sunt convinsa ca,desi au trecut ani multi de cind ati fost in Libia (banuiesc ca in zone locuite de cea mai saraca populatie ) nu s-a shimbat prea multe lucruri . Prejudecatile , mentalitatile ,obiceiurile oamenilor sunt greu de schimbat . Dar asta nu inseamna ca revolutiile din tarile afro-asiatice s-au produs numai pentru schimbarea unei dictaturi cu alta. Eu asa inteleg .Ca atit dvs,cit si @goe sau alti citiva de pe facebook , considerati ca ele (revolutiile) nu au pornit din interior ,din dorinta de schimbare a unui stem ticalosit ,ci din exterior(occident) pentru scopul meschin de a le fura petrolul. Banuiesc ,desigur ,ca s-au folosit si la ei ca si la noi, in campania electorala, lozinca binecunoscuta ,”Nu ne vindem tara „, sau la ei ,”femeile noastre nu sunt curve ” sau ” voi sunteti pagani imputiti ” etc… Da, schimbarea se va produce greu ,ca si la noi iata ,dar referindu-ne numai la Egipt ,ea are toate premisele sa se intimple mai repede ,intrucit din ce am inteles alegerile de pina acum au fost libere ,cu mai multe partide chiar daca unele sunt islamice .Da au obtinut majoritatea voturilor ,dar la ce v-ati fi asteptat ? Cite voturi au obtinut FSN -ul si Iliescu la noi ,imediat dupa revolutie ? Si nu inteleg de ce exista o respingere a ideii ca nu trebuie ca ocidentul sa se implice ? Ba sa se implice ,ca si la noi s-a implicat si nu cred ca ne-a daunat . Este rau ca ne-au primit in NATO si in UE ?

 29. Stely Says:

  „nu s-au schimbat multe „…

 30. Stely Says:

  Goe , caci ” dl ” nu mai e cazul sa-ti zic . Despre mine ,asa cum ma vezi tu , nu pot sa-ti interzic (n-am cum ) sa spui orice timpenii iti trec prin cap,intrucit nu ma afecteaza .Stiu cine sunt si sunt convinsa ca si cei care ma cunosc ma judeca ,nu dupa aberatiile pe care le debitezi tu aici ,ci dupa ceea ce sunt eu in viata reala ,deoarece nu am ascuns nimic din trecutul meu ,iar daca au vrut sa-mi impute ceva privitor la opiniile mele , exprimate -zic eu- cu claritate si sinceritate , nu le-am interzis niciodata .Le-am cerut doar argumente .Din cite se vede nici tie nu ti-am interzis ,ba dimpotriva, te-am invitat frumos sa-ti spui ,alaturi de@ tatonul aa ,parerea ta referitor la tema de fata.
  Insa AVP,cit si ceilalti pomeniti de tine in postarile tale fara noima , au tot dreptul sa fie suparati (nu pe tine ) ci pe mine.
  Prin urmare ma fac vinovata fata de ei , pentru faptul ca ti-am dat prilejul sa-i ridiculizezi folosindu-te de mine ,care cu iresponsabilitate am intrat intr-un joc demonstrativ cu tine. Imi asum vina si-mi cer scuze.
  p.s. Pe @Riddick ,ex -friendul meu de pe facebook ,care m-a scos din lista sa de prieteni , pentru ca am adus aici un mic fragment dintr-o conversatie cu @Despina ,vreau sa-l intreb : de ce l-a deranjat popularizarea discutiei ? Ii este rusine de cele scrise sau ii este teama ? Eu cred ca trebuie sa-i fie, si rusine si teama ,intrucit acea conversatie este aberanta ,lipsita de rationament .Este o conversatie idioata . Cit despre lichelismul meu ,ba padon …

 31. AVP Says:

  Din contra, Stely, io îţi cer scuze pt că din cauza mea şi pentru că susţii o cauză dreaptă suporţi toate aceste insulte inombile de la ai noştri concetăţeni anonimi, dar „curajoşi”. Asta e situaţia şi naţia.

 32. AVP Says:

  Postare noua.

 33. Stely Says:

  AVP ,
  Ma bucur ca mi-ai inteles adevaratele intentii – ca nu am avut de gind ( niciodata) sa-ti aduc prejudicii morale prin prezenta mea aici (si) mai mult sa te decredibilizez ca poet datorita indraznelii (caraghioase) de a spune cu cuvintele mele ceea ce am simtit cind ti- am citit scrierile .Ca ai inteles ca nu sunt o profesionista si ca ceea ce am spus a fost sincer si din inima . Trebuie sa stii ca insultele lor nu m-au afectat ,intrucit chiar daca in viata lor reala sunt mai buni decit mine ,aici ,in virtualitate , au dovedit contrariul.
  Prin urmare ,atita vreme cit tu nu te-ai suparat ,Goe si ceilalti ca el , n-au decit sa „hurle” la luna cit or vrea ,pina n-or mai avea glas si pina le-or iesi ochii din orbite . 👿


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s