Germania ne-arată că se poate : SUE vor deveni – mai curând decât ne aşteptam – o realitate

Actuala criză a datoriilor suverane a statelor din zona euro demonstrează indubitabil că va fi complet iluzoriu să se vorbească de o uniune monetară, economică sau de orice altă natură a Europei, atât timp cât Uniunea Europeană nu va avea ea însăşi propria-i suveranitate  şi nu va dispune de mijloacele juridice şi politice care să-i permită nu doar să ia decizii suverane, înfrângând suveranităţile naţionale şi bâzdâkurile ori cutumele naţionaliste sau locale şi stabilind, pentru început, o  politică fiscală comună, să zicem, dar şi să beneficieze de instrumentele de coerciţie necesare spre a-şi pune în practică deciziile europene. Pană nu se vor face Statele Unite ale Europei, iar actualele naţiuni europene astfel unite nu vor ceda o mare parte din suveranitatea lor către forul conducator al SUE, asa cum se-ntâmplă în orice comunitate care vrea să trăiască împreună si să facă faţă împreună provocărilor tot mai teribile ale globalizării şi ale diminuării resurselor tradiţionale de hrană, energie şi de mediu, ţările Europei o vor duce din criză-n criză, până când vor observa îngrozite că UE a lor va ajunge uite-o, nu e, iar fiecare dintre componentele acesteia va fi absorbită, mai devreme sau mai târziu, de alte maelestromuri cu anvergură planetară.

Euroscepticii care profeţeau că Germania e deja c-un picior în afara nu doar a proiectatei SUE, dar şi a actualei UE, au de-acum dovada că nu este aşa. Deşi e cea mai puternica naţiune europeană şi s-ar putea descurca multă vreme de una singură in lumeea din ce în ce mai grea, Germania a înţeles – iată – ca doar unirea Europei într-un singur pumn e soluţia contra viiturii globale… Bravo, Germania ! Plaudite, cives…

PS:  Se pare că Statele Unite ale Europei se vor face chiar mai devreme decat prevazusem io ( aici sau aici), aloo… oops.

Reclame
Publicat în AVP comment. 4 Comments »

4 răspunsuri to “Germania ne-arată că se poate : SUE vor deveni – mai curând decât ne aşteptam – o realitate”

 1. skorpion Says:

  SUE – probabil, ne place, nu ne place, asta-i viitorul!

  vad ca SUA in persoana lui Obama ataca in draci Europa……deci SUE este solutia
  🙂

 2. AVP Says:

  Eu inca n-am habar cum o ataca Obama pe Ioropa… oops

 3. cc Says:

  malheureusement…..toujour l’ IDIOT…ou les idiots du village !!!!!! (,,L’idiot de Dostoïevski”….bon!….aller !!!….pour???!!!!&…arrêtez!!!!SVP!!!!arrêtez!!!!SVP!!!!arrêtez!!!!SVP!!!!arrêtez!!!!SVP!!!!arrêtez!!!!SVP!!!!arrêtez!!!!SVP!!!!)

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s