De la o intransigenţă la patrat la o indulgenţă de rahat

Indulgenţa cu care Elena Udrea îl iartă pe Mircia Gutău de păcatele-i de corupt condamnat este invers proporţională cu intransigenţa la patrat cu care aceeaşi doamnă (pe care unii o şi vedeau pe post de Domnă de Fier, c-un anumit premier, păi cum naiba) a tratat-o pe Mona Muscă, atunci când aceasta a vrut să revină în politică după scandalul de la CNSAS, când organu’ de deconspirat observase dintrodat’ că MM a colaborat cu Securitatea (ca şi cum asta era o mare noutate pentru băieţii verificatori, n-aşa?, şi ca şi cum ciurpriza n-ar fi avut nimic de a face cu faptul că gracioasa Mona era în topul politicienilor momentului, pe punctul de a-l doborî chiar pe nenea, sau ca şi cum nu tot ea  iniţiase legea aia cu lustraţia, ce supălase foc cupola tovilor şi băieţilor dup-aciia, n-aşa…?) Iar când te-ntinzi şi te extinzi de la o intransigenţă la patrat la o indulgenţă ceva de speriat, asta înseamnă că eşti “politcian adevărat” doar în mintea altor politicieni sau analişti de kkt de pe nat, fiindcă în realitate rezultă că eşti doar o păpuşă de cauciuc premiat.

Vă daţi seama cam ce-ar deveni legea şi justiţia dacă EU – dar nu Europa Unită, alou – ar ajunge pe post de aborigen Kill Bill, aşa cum îi prevestea altă drăcuţă ursitoare făcând un pas uşor ca de cadril – şi bătând şaua ca să priceapă maalaua subtil -, când noua “justiţiară” ar fi ca o bombă cu supertrotil pentru rivalii săi de clan sau de listă, dar pentru băieţii răi şi gutăi ar fi ca zâna zorilor de blândă & jemanfişistă, astfel că săracu’ Obama (care tocmai îi şopti grijuliului Băse – ce-l întrebase ce poate să facă ţara noastră pentru biata USA, în afară de a o lua de nevastă sau de a o invita la o canastă, acuma, când America e într-o pasă proastă, în timp ce Românica zburdă ca iada veselă pe-a Mării Negre coastă… – că unicul dar pe care-l aşteptă Ame de la îngrijoratu-i aliat planetar e să-şi facă singur un pic de Justiţie acasă,  măcar), presupunând c-ar mai fi contimporan de mandat cu indulgenta / intransigenta cea mumoasă, killbilloasă, lăptoasă, miloasă şi cu toate fondurile ioropene pe-a băieţilor dăştepţi masă, dar taaare capricioasă, care una vorbeşte când e să scape de-o rivală periculoasă ori faţă de lumea occidentală serioasă, şi cu totul alta când vrea să se pună bine cu corupţii dovediţi de acasă, ar ajunge să-şi dea palme (bietul president Obama, adică) ori s-ar îmbolnăvi naiba de oftică, mai ales când ar auzi că Kill Bill a noastră seamănă cu-a lui nevestică la plăcerea nebună de a fi luxoasă ca regina din Sabba antică pe vreme de Criză calică… oops.

Garda de corp virtual a Monicăi Macovei, de altfel unul dintre pretinii mei feisbuccieni, de la care am aflat pentru prima oară chestiuţa pe care tocmai v-o spusei, recte Mihai Politeanu, îi recomandă – imparţial ca tot romanu –, însă doar lui Mircia Gutău, să facă precum felinaru’ de gaz când i se retrage fitilu la baz : recte să stingă lampa şi stea naiba la domițil ca un simplu cetăţean stass, chit că i-ar fi tare nacaz, văzând că şi alţi zmecheroşi ori lupi moralişti şi mieroşi – după caz, naz şi praz – o fac pe angerii radioşi şi curaţi faţă de cetăţenii turmentaţi din Carpaţi. Întrebarea e de ce dracu’ incoruptibilu’  Poliţeanu – consilierul celei la care unii aleargă ca la pomu lăudat, cu sacu – nu i-o fi recomandat şi Elenei Udrea să avanseze ca racu’… ? :roll:  

 

Reclame

126 răspunsuri to “De la o intransigenţă la patrat la o indulgenţă de rahat”

 1. skorpion Says:

  elena udrea nu se va ridica niciodata la nivelul Monicai Macovei sau al Monei Musca.
  punct.

  iarasi elena udrea?
  🙂
  😆

 2. AVP Says:

  In caz ca n-ai observat, Elena Udrea este un subiect de cel mai mare interes public, hic et nunc (si mai ales in viitoru cel mai proxim). Io nu m-as ocupa de o chestiutza de 3 lulele sau de cine stie ce lele.

 3. skorpion Says:

  AVP,

  sincer?
  chiar nu am observat, dar recunosc ca latrine tv, irealitate tv nu exista pentru mine, tvr exista doar pentru filme…

  asa ca nu stiu unde este eudrea subiect mare interes public.

  eu nu cred…
  🙂

 4. AVP Says:

  Asta e altă poveste, dear Skorpi. Faptul că primejdia dispare brusc din faţa ochilor intelighentului struţ ce-şi bagă capu în nisip, nu înseamnă că realitatea însăşi a dispărut şi ea într-o clip’ 🙂

 5. skorpion Says:

  eudrea nu este o primejdie,
  nu ma compara cu un strut, faci o nedreptate

  altele sint primejdiile reale, my dear friend, chiar altele…
  nu blonda
  🙂

 6. AVP Says:

  Cu alte cuvinte, vrei să spui că tu nu te-ai prins nici până în acest moment că EU concurează cu MM pentru postu de Doamnă de Fier loco sau că e vizată pt postu de Albă ca Zăpada în poveştirile zmecherosului L. ? 🙄

  Din păcate tre să ma retrag ca să-mi oblojesc rănile, dacă voi găsi leac, dreaq. Rănile de poesel sărac, în primu rând. Paa

 7. skorpion Says:

  raspunsul este categoric NU !

  nu ca nu m-am prins, dar eudrea nu va ajunge mai departe decit este acum!

  pa!
  si spor la treaba
  🙂

 8. Stely Says:

  Da,dupa citirea topicului si dupa ce am luat cunostinta de „indulgenta” Elenei Udrea fată de primarul Mircea Gutău ,dovedit corupt ,am realizat cîta nedreptate i s-a făcut Monei Muscă . Ar fi fost bine dacă atunci ,cînd s-a pronuntat cu intransigentă fată de Mona Muscă ,dar si acum ,EU ,să fi dat dovadă de minimă decentă si să nu se fi pronuntat.
  P.S. Nu stiu care este cauza ,dar pe zi ce trece am alte sentimente (nu bune) fată de Elena Udrea ,iar acum realizez că ar fi cazul ca Mona Muscă sa fie readusă in viaţa politică.

 9. Stely Says:

  In ce priveste „Alba ca zapada” ,iata ce-i spuneam ieri lui @Hantzy :

  „Am pomenit însa de ea (.nb :gafa lui bleen ),în ideea că Sebastian Lăzăroiu si l-a ales consilier pe “bleen” cu un anume scop :acela de a-l pregăti pentru “Alba ca Zăpada” . Ideea nu-i rea ,dar după parerea mea ,chestiutza asta va atîrna destul de greu în caz că va fi să fie.”
  Iar acum ,iata ce avem aici:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10136223-miscarea-populara-debuteaza-internet-asociatia-blogary-teodor-baconschi-lanseaza-paltforme-line-care-promoveaza-principiile-centru-dreapta.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

  Asa ca ,Elena Udrea ,a iesit din carti … ramane „portocalie „. Parerea mea ..
  p.s. Spune si tu Hantzy ,nu-i asa ? Dar tu ,AVP ? 🙄

 10. Stely Says:

  p.s. Dar tu,Skorpion ? Ce mai spui cu privire la justitie (Cristi Danilet ?)

 11. Hantzy Says:

  elena udrea nu se va ridica niciodata la nivelul Monicai Macovei sau al Monei Musca.

  Da, dar poate sa coboare.
  Udrea ramane in carti oricum. La cati primarei are-n poala, nu-si poate nimeni pune mintea cu dansa. Insa Udrea ramane pedelea si responsabila cu nucleul dur si pungile moi. Miscatorii vor sa-i atraga pe deceptionati. Astfel se pot imparti ceva mai legal si sponsorizarile electorale. Abia dupa alegeri se reunesc popularii cu populistii. Inca nu-mi dau seama ce vor face unepereii, dar se descurca ei: neam de neam!

 12. AVP Says:

  Mdea… Desi trage cu ochiul pe blogul meu, el sau vreunul dintre consilieri – ca si atunci cand cu Apelu ala proTB -, nea Base se face ca n-a auzit de mine. Chestia cu „si totusi, va trebui sa inghitim aceasta pastila daca vrem ca Europa sa fie viabila in fata procesului de globalizare.” am spus-o prima data io, aloo… Si-am demonstrat necesitatea SUE nu ca shue-paparude, prin vorbulitze marunte, ci prin argumentatii in cuie pe vecie batute.

  Parca vad ca maine-poimaine vine un alt mbow si-mi fura si Planeta-Ou…oops Si e normal sa se-ntample asa, daca boboru ro ma trateaza cu-al sau popou, iar @Dl Goe – al sau herou now – ma considera un pigmeu.

  In acest timp Adrian Merfu – care stie cine sunt de fapt eu – chiuleste de-aci din greu 🙂

 13. AVP Says:

  A, sa nu uit, drea, pana nu mi se taie mustiucu p-acilisa… Pe maine, mey, rumâne.

 14. Adrian Merfu Says:

  Asa este, aveti dreptate cu privire la chiul. Sunt putin obosit psihic si chiar mi-a fost greu sa comentez politica. As fi preferat ceva mai pe sufletul meu si ma gandesc la chestiuni filozofice. In mod normal politica are legatura cu filozofia insa in Romania lucrurile stau diferit. Ca sa comentez pe subiect, eu cred ca, daca privim din afara, Udrea nu are nici o sansa in fata lui Macovei. Chestiunea este ca acest lucru nu mai e deloc asa daca privim din interiorul partidului. Sa nu uitam ca Macovei a fost marginalizata dupa bravada-i guvernamentala. Udrea, intr-un fel, mimeaza modelul ascensiunii si atitudinii politice al lui Basescu. Tot ce putem spera este sa fie sau sa devina macar egal modelului insa si aceasta fericita viziune iti lasa un gust amar. Intr-un mediu politic atat de toxic este destul de greu sa faci predictii sau sa fi optimist. Pentru acesti oameni politica nu are nimic de-a face cu bunul simt, moralitate, justitie sau adevar si consecventa. Pentru ei politica este un fel de rol liber intr-o piesa de teatru in care actorul trebuie sa faca orice pentru a pacali si in acelasi timp satisface placerile spectatorilor in orice moment de timp dat. Ori asta nu este politica ci este oarecum similar cu ceea ce face un clovn la circ. Acesta trebuie sa aiba enormul talent ca in orice moment al spectacolului sa faca publicul sa rada. Exista in acest sens o legenda despre Pitagora in care spune ca intr-una din zile unul din discipolii lui il intreaba: „De cata feluri sunt oamenii in lume invatatorule?” Pitagora ii raspunde ca de trei feluri. Ii spune discipolului: „Imagineaza-ti ca lumea e ca un targ sau balci unde toti acesti oameni vin sa participe la eveniment. Prima categorie de oameni, si cea mai numeroasa, sunt reprezentati de cei ce incearca sa-ti vanda ceva sau sa presteze vreun serviciu stand de o parte si de alta a drumului ce duce la targ. O a doua categorie o reprezinta cei ce sunt sufletul targului si sunt mult mai putin la numar. Acestia sunt cei care poseda anumite talente sau calitati (actori, clovni, saltimbanci, sau oratori) ce satisfac in diferite feluri audienta. A treia categorie de oameni sunt sau se nasc foarte rar si acestia sunt cei ce vin la targ doar sa contemple acest magnific spectacol.

 15. skorpion Says:

  e.u. mimeaza modelul ascensiunii si atitudinii politice al lui Basescu
  corect!

  si nu este singura,
  au mai incercat si inca mai incearca si altii, dar fara rezultatul scontat.

  mimarea ramine mimare. daca joci teatru si nu pui suflet si convingere, teatru prost ramine si nu convingi auditoriul…

  SUE,
  unii oameni cred in SUE, altii nu….cu timpul vor fi convinsi tot mai multi ca sue sint unica solutie pentru Europa

 16. skorpion Says:

  „Marea problema este daca avem in momentul de fata, la nivel european, liderii politici care sa convinga popoarele ca asta este solutia. Raspunsul meu este indoielnic din punct de vedere al acestei convingeri. Nu am convingerea ca oamenii politici de astazi au forta sa-si convinga popoarele ca realizarea Statelor Unite ale Europei nu le afecteaza cultura, traditiile, personalitatea fiecarui popor. Nu cred ca in momentul de fata aceasta generatie de oameni politici poate sa convinga popoarele”, a spus Basescu.

 17. monyf Says:

  dle Merfu,
  din sfere mult mai joase ale gandirii filosofice,ca io uite, nu reusesc din lipsa de timp sa-l citesc nici pe Platon,nici pe Socrate gandeam ieri ca si dvs,ca MODELUL e mama intelepciunii politice,ca si la filosofi de altfel. Eu am un barbat mult mai destept ca mine,care lipsit de frustrari intelectuale,atunci cand si-a scris teza de doctorat (nu si-a mai sustinut-o din lipsa de carnet pcr),iar eu eram f mandra de el mi-a spus ,printre altele ca n-ar trebui sa ma incred atata pt ca tezele ,ca si cartile,din carti se scriu. Sunt rare geniile care de la prima litera si pana la ultima produc unicaturi sau cum s-or numi ele.Scria AVP pe undeva (prin planeta Ou desigur) ca nu sunt mai multi de 60 astfel de oameni, din miliarde si miliarde de muritori ,incluzandu-i in acest nr. bineinteles si pe cei 12 .Asa ca sa avem pretentia sa se fi nascut vreun geniu al retoricii,moralei si stiintei de a filosofa in politica ro cand nici macar intelectualii rasati nu reusesc este prea mult spus.Va situati ,daca bine inteleg printre contemplatorii acestui spectacol al odioseniei circului romanesc,dar in acelasi timp va plangeti de o oboseala psihica dupa niste examene.Scuzati-mi obraznicia de a va intreba . Nu cumva sunteti obosit de ai dvs care sunt mult mai destepti decat ai nostri.In tara in care dvs invatati sau traiti politicienii sunt mai morali ,mai filosofi sau mai oratori desavarsiti decat plevustile astea dambovitene ?
  DPMDV Dna Udrea este o politiciana la inceput de cariera care ,ca si ceilalti,nu prea are habar de filosofia la nivel de doctrina,pt ca la Plescoiul ei , nu cred ca se auzise de asa ceva. Dar,spre deosebire de altii,care stau prin politica la varf de vreo 21 de ani invata repede si iata, ca scuipata sau adulata ea isi face treaba. A invatat de la Basescu,dupa cum bine ati observat LECTIA de filosofie politica romaneasca,dupa nas ,caz sau praz. La fel si dna Macovei,la fel chiar si dna Musca care au avut cat de cat stiinta de a se descurca pe o scena de saltimbaci politici sau de marionete ,dupa cum s-a constatat la una din ele.Vorbeste AVP ca vezi doamne dna Musca a fost eliminata de pe scena pt ca dorea sa faca un salt mortal. Ha,ha,ha ! Dupa ce, ce?Ea,care si cu o floare la ureche chiar,fusese atinsa de baietii cu ochi albastri? Nu Dle ,sunt paliere si piste pt fiecare dintre cei care vor acolo sus,pe scena.Singuri si le aleg,singuri alearga sau fac ghidusii. Mai morale sau mai putin morale.Pana una alta printre stelutele de pe rochia-i de milioane de lire Dna Udrea este recunoscuta pe plan mondial la nivel de turism si peste putin timp vom auzi lucruri f importante despre ce a mai realizat.O respect nu ca are rochii si pantofi pe care mi i-as dori si eu,nu ca e amanta presedintelui, nu ca e blonda ,iar eu mai mult cheala din cauza cancerului care m-a bantuit in ultimii 24 de ani,nu ca sunt taliban portokaky,ci pt ca ea chiar a facut ceva pt guvernul ro,aducand macar turismul si dezv regionala mai sus cu 10%.S-a auzit de Romania ,dle Merfu,chiar s-a auzit de BINE ! S-a miscat ,BINE,blonda de la drept ! La fel ca si Dna Macovei care ,alergand pe pista si palierul sau a facut pt tara si Europa o lege la care mme Merkel,de ex, nu s-ar fi gandit! Ca n-or fi coruptii ,furacioosii si incompetentii cantonati numai in Romania,iar contemplatorii spectacolului de targ la Germania sau in celelalte tari dezvoltate. Dar ce sa te faci cu misoginii si acritii !?!

 18. monyf Says:

  @,Stely,formularea ta de la inceputul prezentarii link-ului mi se pare ca nu e chiar potrivita. Cand ai curaj sa-ti anunti conationalii ca li se taie mustiucu cu procente bune din ratia zilnica de papa si dixtractzie,sa discuti o opinie personala despre ce s-a cacait sa faca Europa asta infumurata timp de 15 ani,mi se pare o floricica ,o margareta de-aia din care rupeam noi petalele norocului,cand n-aveam ce face : ma iubeste,nu ma iubeste… !!!!! SUE se va face,pt ca sansele Batranei Europe ,de a scapa neasimilata de noile boboare migratoare sunt ca ale mele de a deveni domnisoara! Punctissimo 🙂

 19. Stely Says:

  Neata,
  monyf,dacă citesti titlul articolului (linkului) vei vedea ca „formularea „îi apartine însusi presedintelui Traian Băsescu .Eu l-am citat . El spune aşa :Traian Basescu: Nu ma jenez sa reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei ..
  Mă bucur însa că eşti optimistă ,ca şi mine de altfel .
  p.s. off topic : mă uit la un film haios pe „pro tv ” . Este vorba de un scriitor 😉 care vîind nevrînd a trebuit sa meargă cu fiul lui , cu alţi taţi şi copii lor într-o excursie cu corturile … El săracu nu fusese niciodata într-o
  excursie si mai ales in corturi ,dar a trebuit să se conformeze …Daca vreti uitati-vă … 🙂

 20. monyf Says:

  @Stely,eu ma refeream la” prinde curaj”,o sintagma care nu-i este specifica marinarului.Pai cine sa se mai jeneze, cand curajul il are in maini – timona cred ca se numeste colacul ala de la bampor,nu 😛 ?

 21. Stely Says:

  A,da ,la formularea asta te-ai referit ? Ea a venit in urma perceptiei ,dupa ce am citit articolul si dupa prima interventie ,pe care a avut-o si pe care si noi am dezbatut-o in doua rinduri aici :
  https://viorelpadina.wordpress.com/2011/08/27/suveranitate-aborigena-contra-civilizatie-europeana-mai-stam-pe-ganduri/
  si aici :
  https://viorelpadina.wordpress.com/2011/08/31/necesara-sue/
  Prima data am perceput-o ca fiind mai mult o idee (buna) lansata in dezbatere ,dar pe care nici el nu o crede realizabila (deci sceptic ,fara curaj prea mare ,dupa parerea mea).Acum am simtit ca „a prins curaj „,intrucit asa cum spune si AVP este posibil sa fi citit citeva topicuri de pe bloguri ,articole din ziare ,cit si comentariile ,care cu mici exceptii au fost bine primite de majoritatea celor care s-au pronuntat.
  Linkul cu pricina mi-a intarit perceptia ,intrucit „teza nevoii de a crea SUE ” a fost sustinuta si de omologul sau italian, ceea ce a insemnat dupa mine ca „a prins curaj ” .
  De fapt argumentul adus de tine – „Cand ai curaj sa-ti anunti conationalii ca li se taie mustiucu cu procente bune din ratia zilnica de papa si dixtractzie,sa discuti o opinie personala despre ce s-a cacait sa faca Europa asta infumurata timp de 15 ani,mi se pare o floricica ,o margareta de-aia din care rupeam noi petalele norocului,cand n-aveam ce face : ma iubeste,nu ma iubeste…”- nu este dupa parerea mea concludent .
  Anuntul in sine nu a fost un „act de curaj” ,ci doar o chestiune de asumare a masurilor de austeritate ,facut cu scopul de a impulsiona ( a incuraja ) guvernul sa le puna in practica.
  El (anuntul) a fost perceput de mai multi cam cinic ,necesar e adevarat , dureros pentru multi ,dar nu si pentru el ,deoarece nu cred ca a suferit in urma acestor masuri.

 22. AVP Says:

  M-asteptam ca macar unul dintre my friends sa faca o comparatie intre ce spun eu aici si aici si ce spune nash Base in stirea pe care o comentam. In loc de asta, mi s-a spus ca e normal ca Basescu sau consilierii lui sa se inspire de pe bloguri (ca si cum toate blogurile au spus ce-am spus si eu in spe, sau ca si cum toate blogurile sunt obligate sa-l consilieze ori sa-l apeleze pe Base, fara ca marinaru sa le zica macar mersi, bre, fraiere). Asta e situatia si natia.

  Ce sa mai vbesc de @Mony, care desi n-a priceput chiar nimic din stiricica asta de mai jos, tot ea se da mare si bate apropouri la misoghinii si acritii de pe ponoare :

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-9457654-diagnostic-dur-bancii-mondiale-ministerul-dezvoltarii-dubleaza-proiectele-finantate-proiecte-mai-putin-riguroase-transparente-platite-din-bugetul-stat.htm

  Of, of…Si punctum, vba aia.

 23. AVP Says:

  Cu alte cuvinte, din stirea de pe Hotnews se poate deduce ca doamnei Udrea i s-au dat 4 miliarde de la buget pe mana nu ca sa faca treaba, cum crede naiva, insa aroganta – in cazul de fatza – Mony, ci doar ca sa ia ochii celor care cred ca madam face treaba de nu mai poate (cu sali de sport, cu cazinouri, cu shtranduri, cu telegondole si cu alte alea care iau ochii pollimii, dar care ar putea fi facute foarte bine si cu fondurile nerambursabile de la UE, nu de la EU, alou; ce sa mai vbim ca fondurile de la EU – recte de la MDRT al lu d-na Udrea – nu sunt distribuite atat de transparent si de riguros pe cat se distribuie fondurile UE, ci mai mult pe ochi si pe sprancene, asa cum se plang si onestii controlori ai FMI, de altfel. Capisci, bre, Mony ? 🙄

 24. Stely Says:

  AVP,
  N-am spus ca este”normal ca Base sau consilierii sa se inspire de pe bloguri „,ci ca „a prins curaj ” (s-a inspirat ,daca vrei ) cind a citit pe bloguri . Si am dat spre exemplificare linkurile de pe blogul tau ,care asa cum am spus inca de atunci ,abunda in argumente si chiar indemnuri:”mai stam pe ginduri ?”
  Cind am citit (aseara ) ce ai spus aici :”Chestia cu “si totusi, va trebui sa inghitim aceasta pastila daca vrem ca Europa sa fie viabila in fata procesului de globalizare” ,m-am si dus sa caut ,nu numai la topice ,dar si in comentariile tale – raspunsuri date lui Adrian Merfu si lui@eunuke . Am gasit desigur ,destule exemple (comparatii) ,dar am lasat pentru azi . M-am grabit insa ,sa-i dau raspuns @ monicai f ,limitindu-ma la linkuri si la a argumenta cam de unde am vazut eu ca i-a venit curajul lui Base. Stiu ca simti un gust amar ,chiar ca pe o nedreptate ,referitor la faptul ca nu este prima data cind l-ai „prins ” pe Base sau pe consilierii lui ca urmaresc blogul tau si ca el stie de existenta ta si a actiunilor tale de sustinere. Am avut si eu de multe ori aceeasi nemultumire ,dar mai mult nu am cum sa-I fac sa vada cine -i sunt adevaratii sustinatori. Ma nemultumeste pina la enervare. 👿 Tot asa cum ma enerveaza cind vad ca sunt unii care te catalogheaza „misogin ” in ceea ce-o priveste pe EU ,fara sa se vada ca tu ti-ai spus de mult ,inca din timpul primului mandat ,parerea la fel de intransigenta (nu misogina) fata de implicarea ei in toate chestiunile generatoare de scandal , ce au dat apa la moara opozitiei, care a speculat prejudecatile si misoginismul altora. Tu trebuie sa te obisnuiesti cu faptul ca esti un radical din nastere si ca nu poti sa te pliezi dupa cum le-ar placea sa spui sau sa gindesti despre ei.
  Si ei trebuie sa vada ca tu nu pui etichete sau nu dai vardicte ,fara a aduce sute de argumente in urma unor analize complexe fata de cineva sau ceva care este de interes pentru toti (general )

  p.s. hmm ! desi nu sunt multumita de modul cum mi-am argumentat opiniile , totusi dau drumul la comentariu. Sunt momente cind nu ma pot concentra cit sa fiu bine inteleasa . Dimineata am comentat in timp ce ma uitam la un film , acum cind ma uit la tenis de cimp (cupa Devis ) ,iar aseara cind ma uitam la cele doua meciuri din liga campionilor ..
  Asa ca ,scuze de incoerenta ,in caz ca veti observa asa ceva..

 25. Adrian Merfu Says:

  @monyf
  Vedeti doamna, astfel de interpretari gresite ma obosesc psihic. Imi puteti spune de unde reiese in postarea mea ca as face parte din acea foarte putin numeroasa categorie de contemplatori? In care din postarile mele pe acest blog am aratat superioritate sau elitism daca vreti? Daca este ceva ce nu puteti intelege din postarea mea pentru ca nu am fost prea clar va rog sa ma intrebati inainte de a va manifesta ironia gratuita fata de mine.

 26. Adrian Merfu Says:

  @AVP si tuturor celor prezenti aici
  Intentia mea a fost sa discutam putin politicianul roman din perspectiva alegoriei Pitagoreice. Pasul urmator ar fi fost sa discutam in ce masura politicianul in general si politicianul roman contemporan asculta sau trage cu ochiul la ce spune filozoful sau poetul in cazul de fata. Aceasta reprezinta o problema fundamentala in societate: tensiunea dintre politic si filozofie/poezie.

 27. monyf Says:

  Eheiiii, AVP,aroganta da? si naiva, pe deasupra ! De ce? Ca nu il injur pe Base ,Elena Udrea et all ? Nu pot fi decat bine crescuta spre deosebire de dta !Ma doreai pocaita p-acilea ca sa-mi pocnesti cu resentiment un cap in gura ? Hai ,pa ,cum spui mata si sa-ti traiasca desteptii,bre !

 28. skorpion Says:

  COMUNICAT DE PRESĂ

  privind apelul de proiecte destinat operaţiunii

  „Sprijin financiar cu valoarea cuprinsă între 1.065.000 şi 6.375.000 lei pentru investiţii în
  întreprinderile mici şi mijlocii.”

  Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Organismul Intermediar
  pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea
  Competitivităţii Economice”, a derulat în perioada 23.05.2011 – 23.08.2011 cel de-al treilea apel de
  proiecte destinat operaţiunii 1.1.1.A – Sprijin financiar cu valoarea cuprinsă între 1.065.000 şi
  6.375.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii.
  Bugetul acestui apel este de 425 milioane lei, stabilit în cadrul Comitetului de Monitorizare al
  POS CCE din octombrie 2010.

  În cadrul acestui apel, au fost depuse un număr de 718 de cereri de finanţare. Valoarea totală a
  proiectelor depuse este de 6.178.387.252,42 lei, valoarea totală eligibilă a proiectelor este de
  4.869.125.512,85 lei, valoarea finanţării nerambursabile totale solicitate fiind de 3.155.421.729 lei

  (depăşind de circa 7,4 ori bugetul alocat).

  ORGANISMUL INTERMEDIAR PENTRU IMM
  01 septembrie 2011

 29. Adrian Merfu Says:

  Si-a luat mingea si a plecat acasa. Mai ia de fa dialog in conditiile astea.

 30. Hantzy Says:

  Intre Udrea si Macovei nu incape comparatie! Nu pentru ca n-ai putea compara mere cu pere, ci pentru ca e absolut imposibil sa compari ciorba de potroace cu cireasa de pe tort.
  Ciorba de potroace te curata, cireasa te ameteste. Ciorba iti ofera sansa sa infuleci cireasa, iar cireasa cere neaparat ciorba de dupa. Cireasa are rol privilegiat, ciorba e insa fundamentul pe care se pot ridica muntii de frisca, moi si matasosi, care sustin ciresile din ciresata. Ciorba e acra, cireasa e dulce! Niciodata cireasa nu va inlocui ciorba, dar orice ciorba poate deveni cireasa. E de ajuns ca bucatarul s-o insiropeze, sa-i dea coloare, si sa o cocoate pe plateau. Mai trebuie doar sa faca rost de alta ciorba …

 31. monyf Says:

  @Stely,
  Ca o talibana portokakie ce sunt,cazuta-n freza din cauza manipularii la care-am fost supusa de catre baietii cu ochi albastri am constatat din contra, ca Basescu a vorbit cu mult curaj despre dorinte ce nu-i pot fi implinite unei Europe invechite si sfaramitzate ,care vrea sa bata Libia fara sa aiba o armata,o economie si o strategie europeana clara . Le-a zis-o scolpionul fala flica,de la Bucuresti,tuturor paunilor ,numarand petalele de margarete:ma iubeste,nu ma iubeste 🙄 inaintea oricui,Restul de state EU o scaldaaaa!!!!!!!.Nu i-ai auzit pe cehi sau poonezi spunandu-le rusilor, de la obraz cum le-a zis-o Base in plenul CE ca RO nu a fost intrebata daca ar dori sa fie calcata de rusi si statuta 45 de ani sub cizma lor,Inclusiv poanta de acu cu fmi,berd si alte organisme eu care au stiut de jafu american de la autostrazile ro. Sa ai o pozitie asa transanta impotriva rusilor si impaunatilor gen Sarkozi et all care ne trateaza pe noi, ca natiune,ca si cand am fi trecut acu Mediterana in pirogi, este un act de curaj. La asta m-am referit si cred ca intoarcerea hainelor pe dos pt a parea ca sunt mai curate si mai uscate, nu-i o solutie de argumentare serioasa .Sa nu cadem in ridicol cu uitatul pe gaura cheii ! Il crezi atat de prost incat la asa o constructie planetara gandita si infaptuita de i-a lasat pe toti bujbe,inclusiv pe rusi sa se uite la desenul animat ” ratusca cea urata” pe gaura cheii ?Mi-o parea toata viata de-aci inainte rau ca mi-am lasat garda jos ,in fata voastra 👿

 32. skorpion Says:

  monyf

  foarte bine punctat, ai dreptate ….tot ce ai spus..
  🙂

 33. Hantzy Says:

  @Adrian Merfu 16 septembrie 2011 la 06:16

  Probelam cea mai mare, pe care Pitagora n-a lamurit-o discipolului sau e ca, desi cei mai multi oameni fac parte din prima categorie, cei mai multi se considera a apartine cel putin celei de-a doua.

 34. monyf Says:

  A Merfu,
  va rog sa va vedeti de joaca dvs de-a filosofeala ! M-ati lamutit ,de mult. Eu nu am fugit ,nu mai vin .SI punct !

 35. Hantzy Says:

  Imi amintesc si de o interventie a lui Nastase, cand inca nu eram in CE. I-a spus lui Chiraq ceva despre copii care sufera cand se cearta parintii.
  Iar cand i-a invitat pe amerecani la Kogalniceanu, desi rusii faceau spume, tot act de curaj se cheama ca este.
  Avem mai multi curajosi, decat credem dar ne e mai greu sa-i descoperim.

 36. monyf Says:

  A Merfu,
  va rog sa va vedeti de joaca dvs de-a filosofeala ! M-ati lamurit ,de mult Eu nu am fugit ,nu mai vin .SI punct !

 37. Hantzy Says:

  Monyf nu de frica migratorilor va fi Europa europa! Europa aia unita are nevoie de migratori ca de aer. Nu pentru ca ar reprezenta forta de munca ieftina, ci mai ales forta de consum. Tot migratoru’ in sufletul sau de nomad vrea sa se aseze, sa-si faca culcus cald, sa-si cumpere caruta iarna si saniuta vara, sa-si dea odraslele la carte, sa plateasca asigurare, sa aibe pensie mare si famelie mica, sa imbatraneasca luuuuuuung si sa-si incalzeasca turloaiele la gura sobii si sa se certe cu avp …

  PS. Ideea nu e noua! nu-i apartine nici lui base, nini lui AVP, mai degraba lu’ Marshall!

 38. AVP Says:

  Adrian, reactia lui Mony – temperamentala si macedoneanca mandra cum o stim (dupa nume si tu pari a fi machidon, stiai…? 🙄 ) – e nemic pe langa balmajelile unui domn (vba vine) de pe alt blog, care scrie ca eu o critic pe madam U fiindca, din contra, sunt indragostit in secret de ea si pentru ca nu pot s-o am altfel… oops. Asta e situatia si natia.

  Nimeni nu pare sa creada ca pe mine nu ma intereseaza madam Udrea sau dl Base, ci adevarul. „Amicus Plato sed magis amica amicitia” e o vorba in vant pentru cei mai multi.

  Dupa cum cei mai multi ignora intr-o veselie ca aproape nimic din ce a facut Base nu s-a spus mai nainte pe acest blog, aloo… Iar io nu zic ca Marinaru (despre care e cert ca are prostu obicei de a trage cu urechea) a tras cu ochiu pe gaura cheii la ratusca cea urata, insa precis ca unii consilieri au tras si trag, insa au prins ce spun io pe-aci doar dupa ureche, din pacate. Caci daca ar fi fost mai atenti la ce spune „cel mai just analist din ultimii 30 de ani” (apud Sorin Iliesiu) ar fi avut mult mai multe – si mai bune – de invatat. Pe de-a moca, de altfel.

  ps. De dragu lu madam U, Skorpi ignora realitatea comunicatului FMI (care nu e deloc roza si care ar cam trebui sa-i spuna totul despre vrajeala la care asistam).

  Sa trecem, in fine.

  @Hantzy – ideea ii apartine de fapt lui Napoleon. Eu nu i-am dat decat o noua argumentatie, atata tot.

 39. Emil Says:

  Cat de limitati sunt unii cand isi inchipuie ca au facut ceva nou! Si cu cata tarie se lupta pentru asta. Din pacate pentru ei, unele lucruri pur si simplu plutesc in aer. Si daca intamplator ei au aratat cu degetu, au impresia ca au creeat. Pana si in stiintele exacte sunt argumente pentru chestia cu plutit in aer. Intrebarea este:
  Cu noi sau PESTE noi?
  Restu’?
  Gargara cu mai mult (altii) sau mai putin (eu) talent.

 40. Stely Says:

  monyf ,
  Cred ca te superi degeaba . Cind spui asta despre cineva ,chiar daca nu ai facut referire la AVP ,desi nu vad la cine altcineva ?! :”Dar ce sa te faci cu misoginii si acritii !?!”
  La ce raspuns te-ai fi asteptat din partea lui AVP ,cit sa-si arate „buna crestere” spre deosebire de a ta ,care, unde e ?
  Plus de asta nu cred ca ti-a cerut cineva sa-i” injuri „pe cei doi (pe TB si EU) . Era de ajuns sa-ti spui pdv ,dar sa te feresti sa pui etichete ,daca nu vrei sa ai vreo riposta neplacuta . Aici a fost vorba de simple neintelegeri ,pe care iata si Adrian Merfu le-a resimtit ca pe niste arogante . Eu cred ca tu nu ai dorit nici sa-l jignesti pe AVP ,facindu-l” misogin si acrit” si nici pe Adrian Merfu ,sa se simta ironizat de tine. Eu asta as fi facut in locul tau . As fi cautat sa -i fac sa inteleaga ,atit pe AVP cit si pe Adrian Merfu ,ca n-ai urmarit sa-i jignesti sau sa-i ironizezi . Sau asta ai urmarit ? In cazul asta eu sunt „naiva „cea mai mare ,ca de obicei ,a ? 🙄
  p.s. Hmm ! monyf ,te consumi degeaba sa aduci argumente in favoarea lui Base …Nimeni de aici nu l-a criticat pe Base si nu a spus ca actiunile lui nu sunt bine punctate si curajoase . Altceva s-a vrut ,dar tu esti orbita de un orgoliu nejustificat si
  crezi ca jignind si apostrofind pe cineva poti sa culegi aplauze .
  Apropo,cine este” ratusca cea urita „? Macar asta poti sa spui ?

 41. AVP Says:

  @Emil – Pai si ideea lui Einstein – a carei originalitate si maretie nimeni nu e dispus sa i le conteste, pai cum dreaq – plutea in aer, atunci, spre 1905. Dar nimeni nu s-a gandit sa-l socoteasca besteleasca pe Einstein ca pe micul omulet din Ulm, cu ale sale rezultate scolare la limita repetentiilor succesive. N-asa ? ps. Sper ca v-ati prins cine e dom Emil 😉

 42. Hantzy Says:

  Bun, asa putem spune ca-i apartine si lui Ghinghiz-Khan!

 43. AVP Says:

  De ce nu ? Eu insa n-am vorbit de frumosul ideal al SUE, ci – de-acum – de necesitatea istorica a SUE. E o mica mare diferenta.

 44. Emil Says:

  🙂
  DA
  Apreciezi faptul ca vrei sa rezolvi problema (paternitatii) in timp util.
  Altii se pare ca nu au avut grija. Inclusiv la cel citat, UNII mai au alte pareri.
  Da’ Ideea SUE este un pic mai veche! Doar daca nu esti Matusalem:-)
  E pacat, ca alte lucruri le spui frumos.
  Emil
  PS Autocitarea nu suna prea biine. In limba romana exista sintagma
  „ti-au murit laudatorii”?

 45. AVP Says:

  „Frumosul ideal al Stelelor Unite ale Europei” de care vorbea si presedintele italian aseara. Insa repet: Traian Basescu (iar mai inaintea lui io, ista, aloo…) vorbeste despre necesitatea SUE, ca singura sansa de salvare a Europei in fata problemelor tot mai complexe ale globalizarii (chestiune pe care eu am punctat-o cu aldine in articolele pe care le-am scris).

  @Emil – Unora nu le vine sa creada ca auctorul Planetei Ou ar putea fi cel mai calificat sa se pronunte intr-o problema actuala sau alta… oops. Nicio problema: s-a mai intamplat chestia asta dixtractiva de multe ori in istorie, iar in era noastra incepand cu anno domini 33.

 46. Emil Says:

  8.8 Who Invented Relativity?

  All beginnings are obscure.
  H. Weyl

  There have been many theories of relativity throughout history, from the astronomical speculations of Heraclides to the geometry of Euclid to the classical theory of space, time, and dynamics developed by Galileo, Newton and others. Each of these was based on one or more principle of relativity. However, when we refer to the “theory of relativity” today, we usually mean one particular theory of relativity, namely, the body of ideas developed near the beginning of the 20th century and closely identified with the work of Albert Einstein. These ideas are distinguished from previous theories not by relativity itself, but by the way in which relativistically equivalent coordinate systems are related to each other.

  One of the interesting historical aspects of the modern relativity theory is that, although often regarded as the highly original and even revolutionary contribution of a single individual, almost every idea and formula of the theory had been anticipated by others. For example, Lorentz covariance and the inertia of energy were both (arguably) implicit in Maxwell’s equations. Also, Voigt formally derived the Lorentz transformations in 1887 based on general considerations of the wave equation. In the context of electro-dynamics, Fitzgerald, Larmor, and Lorentz had all, by the 1890s, arrived at the Lorentz transformations, including all the peculiar „time dilation” and „length contraction” effects (with respect to the transformed coordinates) associated with Einstein’s special relativity. By 1905, Poincare had clearly articulated the principle of relativity and many of its consequences, had pointed out the lack of empirical basis for absolute simultaneity, had challenged the ontological significance of the ether, and had even demonstrated that the Lorentz transformations constitute a group in the same sense as do Galilean transformations. In addition, the crucial formal synthesis of space and time into spacetime was arguably the contribution of Minkowski in 1907, and the dynamics of special relativity were first given in modern form by Lewis and Tolman in 1909. Likewise, the Riemann curvature and Ricci tensors for n-dimensional manifolds, the tensor formalism itself, and even the crucial Bianchi identities, were all known prior to Einstein’s development of general relativity in 1915. In view of this, is it correct to regard Einstein as the sole originator of modern relativity?
  http://www.mathpages.com/rr/s8-08/8-08.htm

  Mie imi place mult chestia aia cu DUBITO
  Emil
  PS Imi cer scuze de insistenta,da’ mai era in mesajul meu (ma autocitez! E tentant, nu?) o afirmatie:
  CU noi sau PESTE noi.
  Parerea mea este ca e preferabil cu noi. Am sa aduc (daca voi avea timp si ghicesc interes) argumente. Inclusiv din „viata de zi cu zi”.
  Tot eu.

 47. Emil Says:

  Legenda zice ca Einstein a spus ca, dupa ce a trecut prin matematica lui Minkovski, i-a fost foarte greu sa isi teoria relativitat. Legende.
  Gata pe tema asta.

 48. Emil Says:

  isi teoria relativitat= sa isi recunoasca teoria relativitatii. Unii zic „inteleaga”.
  Cat despre notele proaste se pare ca e doar un mit.
  Acum chiar gata (pe tema asta).
  Iertare de intrerupere.

 49. AVP Says:

  @Emil, asa ziceam si io. Ideea einsteiana plutea in aer, ca si a mea mai incoace, de altfel ; insa nimeni n-a mai scris-o ca mine, pai cum drea, si n-a mai tras concluzia cea mai cea : Planeta Ou este – pana acuma – singura Planeta Vie si este chiar Sageata Albastra a Kosmosului, voila.

  Mi-a parut bine de convorbire. Oricand, cu placere.

 50. Adrian Merfu Says:

  @AVP
  Numele meu vine de la un sat din Gorj ce se numeste Merfulesti si care apartinea de comuna Bratuia. Din cate stiu de la tatal meu, etimologia numelui este legata de cuvantul marfa pentru ca locuitorii asezarii foarte sarace se ocupau cu transportul marfurilor intre Tg. Jiu si Tg. Carbunesti. De aceea erau cunoscuti ca marfulestii intr-o oarecare perioada de timp. Numele a metamorfozat in Merfulesti dintr-un motiv sau ratiune pe care eu nu o cunosc..

 51. AVP Says:

  Stely, e cert deja, Sulfina il inlocuieste. Lazaroiu s-a jucat prea mult de-a Alba ca Zapada, ca sa nu riste s-o ia la popou de la maturii care nu prea stiu de balta cu papura…

  Adrian, multumesc pt explicatii.

 52. Adrian Merfu Says:

  Eu vad trasul cu ochiul pe acest blog ca un lucru bun din partea Cotroceniului. A sti unde sa te uiti si a prelua de acolo idei de calitate arata totusi ca cel putin pentru moment cucuveaua si-a mutat cuibul de la Cotroceni. Bineinteles, ar fi frumos sa recunoasca acest lucru insa eu cred ca cerem prea mult din partea lor in aceasta directie.Absolut necesar ar fi pentru Cotroceni, mai ales in asemenea timpuri, sa inceteze a trage cu ochiul pe blog si sa bata la usa consultandu-va direct in astfel de viziuni politice.

 53. Adrian Merfu Says:

  Cheia oricarei campanii electorale sta in aceste viziuni politice ce nu le gasesti pe toate drumurile; vorbesc de cele de calitate bineinteles. Cine e lipsit de ele vine cu promisiuni populare si bombastice gen marim salariile, pensiile, dam examenul de bacalaureat la toata lumea, bagam la puscarie toata guvernarea actuala sau facem ca iarna sa fie ca vara.

 54. Stely Says:

  Da,dar chiar m-a surprins … Cred ca abia acum se poate „juca” in liniste de -a Alba ca Zapada. Tare teama imi este insa ca va ramine o simpla joaca de-a „Alba -Neagra”.
  Apropos , ce parere ai de faptul ca a fost lansata deja prin T.Baconski si M.Blogary . Eu cred ca revocarea a fost cu „skepsis” pentru a se face jonctiunea . Este posibil sa-l atraga si pe Dinu Patriciu de partea lor ?

 55. AVP Says:

  @Adrian, nu-i cunosti pe foodulii astia… oops. Mony e mic copchil pe langa ei 🙂 (apropo, sunt sigur ca-i va trece supalarea). Pai cum sa consulte ei un poesel ca vai de el si care se-mbraca la second hand ca un tembel, chit ca caraghiozu e auctoru Apelului catre Europa, al samizdatului NU! si-al singurului proces prin care un scriitor roman a dat Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste in judecata (unicate ro, aloo), dupa cum e si auctorul legendarului – dupa unii – Poem de otzel, al unui Epistolar cam la fel, al unei publicistici politice si-al unor tablete din hyperspatz care l-a facut pe Sorin Iliesiu sa spuna ce-a zis si el, si-n fine, al Planetei Ou pe stil nou, o chestie la care nu se putea gandi chiar orice mbow, asta ca sa nu mai pomenesc now si de Aesopus altfel spus si sa zica dl Mus ca ma cred chiar mult prea sus 🙂 Si-atunci ramane cum am stabilit: ei trag cu ochiu pe-aci, facandu-se ca de mine nici n-au auzit, iar io fac foamea, desi sunt destul de renumit, shiiit 👿

  Stely, tot ce e posibil, dar pe mine nu prea ma intereseaza. Despre Alba ca Zapada nu e suficient sa vbesti, trebuie sa o si gasesti. Doar nu crezi ca Elena Udrea sau chiar si Monica Macovei ar putea fi Alba ca… ? Sau poate Baconschi? ps. Sau Lorena Lupu a lu Bleen?

 56. Adrian Merfu Says:

  Pai eu cred ca sunt destul de pragmatici sa-si calce pe fudulii si sa va ceara parerea.

 57. Adrian Merfu Says:

  Nu inteleg ce e cu atata Lorena Lupu pe aici. Lasati-o in plata domnului cu vocabularul si comportamentul ei de prostituata pe care le crede originale si sa ne vedem de ale noastre.

  ++++++++++++++++
  avp reply : Pai Lorena e pretina la catarama cu Bleen, omu lu Lazaroiu, as-ul lu Madam Blogary, de care tocmai vbea Stely… Platforma de pe care Lazaroiu vrea sa o lanseze pe Alba ca Zapada, adica.

 58. AVP Says:

  @Adrian, niciodata. De cand ii stiu, tovii si baietii imi aplica tactica pe care le-a recomandat-o tov gen Aron Bordea: se feresc sa ma bage-n seama, pentru ca nici Skorpi, Mony or Crystal Clear (ce sa mai vbim de ale Dl Goe sau rh), la randul lor, sa nu-mi acorde nici ei cine stie ce importanta. Imagineaza-ti ce-ar fi ca Base sau alt monstru sacru al românului statistic sa se scape la un moment dat ca citeste blogu lu AVP (asa cum a spus ca-l citeste pe Cartarescu, e.g.) ; in acest caz, a doua zi voi n-ati mai posta pe-aci, caci se vor inghesui la picerele mele alti mii si mii. Nu stii ca romanu nu se simte bine decat unde e gramada mai mare ? 🙂

 59. Stely Says:

  N-am prejudecati ,dar de cind am vazut cum T.Baconski s-a gudurat pe linga EU ,mi-am schimbat radical parerea despre el .Mi se pare cam imatur si deci nepregatit pentru un „razboi atit de mare „.
  P.S. la fel de infantile ,dar si amuzante mi s-au parut si „balmajelile acelui „domn” de pe un blog „. Ma gindesc ca el s-a autodemascat ,altfel n-ar fi sarit ca „ars”la tine cu etichete fel de fel … Si a mai reusit ceva :sa fie sursa de inspiratie pentru altcineva. 😉

 60. Adrian Merfu Says:

  Ar fi interesant daca vreun reporter l-ar intreba la o conferinta de presa daca a luat ideea de pe acest blog sau daca stia ca dumneavoastra ati spus-o inaintea lui.

 61. skorpion Says:

  eu nu vin aici nici ca blogul este citit si nici ca este necitit de Basescu sau alt monstru sacru….bla,bla,bla

  nu stiu cine este aron bordea
  🙂

  importantza o realizezi tu, AVP, nimeni nu imi spune ce si cum…

  altele sint motivele slabei prezente….pe acest blog si am convingerea ca stii si de ce!

  ++++++++++++++++
  avp reply – Skorpi – Aron Bordea e un general de securitate, sef al Directiei I a DSS pe vremea Apelului catre Europa.

  Si da, stiu de ce e slaba prezentza pe acest blog : io nu-mi lingusesc cititorii 😦

 62. AVP Says:

  @Adrian – Pai ziaristii care ajung langa el la conferinte de presa nu pot fi decat gradati & frati.

  @ Stely – cine e persoana misterioasa, bre ? 🙄

 63. skorpion Says:

  stely,

  legat de baconschi (elena udrea) ai perfecta dreptate…a fost de de-a dreptul penibil,

  nu stiu cine este alt domn

 64. Adrian Merfu Says:

  Am citit o strire potrivit careia Romania se va abtine de la vot in privinta recunoasterii statului Palestinian. Abtinera sa fie cauzata de relatia cu Rusia si China? Mie mi se pare ca iar umblam cu jumatati de masura cand e sa ne dam cu parerea in chestiuni internationale.

 65. skorpion Says:

  AVP,

  nu este vorba de lingusirea cititorilor si pe asta o stii prea bine…
  🙂

 66. Adrian Merfu Says:

  Pai chiar ca sunt ignorant. Cine e domnule Bleen? Cum il cheama? Dar Madam Blogary?

 67. Stely Says:

  La cine te referi ? La „domnul ..de pe blog ” sau la „persoana” pe care a inspirat-o ? Daca este vorba de „persoana „e simplu ,numai daca vezi cine a mai folosit cuvintul „misogin ” .

 68. skorpion Says:

  @Adrian Merfu,

  chiar nu ai pierdut nimic..
  nici eu nu sint pasionat de alde bleen, blogary etc…

 69. skorpion Says:

  stely,
  ma intereseaza ambele si domnul si persoana

 70. AVP Says:

  @Skorpi, poate vom detalia cu alta ocazie.

  @Stely, hai sa trecem preste chestiutza asta.

  @Adrian, @Bleen este un forumist faimos, pe care Lazaroiu l-a ales spre a-i face lui Base – prin el – intrefatza din Blogosfera, la ultimile alegeri. Bine, eu cred ca Bleen era deja pregatit de baieti pt rolul ista (caci prea se suise in toate blogrollurile fashionabile, preste noapte), dar asta e alta poveste. Mai nou, Bleen si gashka – care activeaza pe „Madam Blogary” – sunt preparati de Lazaroiu (eminenta cenusie a actiunii Alba ca Zapada) si baietii pentru ofensiva portokakie pe Internet, in vederea alegerilor decisive ce vor urma (iar Lorena asta e incurcata si ea printre picioarele baietilor, colac preste pupaza) Chestii-socoteli… 😎

  In fine, e mult de povestit, insa semnalu meu de net e de shit… 😦 Cred ca voi fi nevoit sa ma retrag.

 71. Adrian Merfu Says:

  Am priceput. Multumesc pentru lamuriri.

 72. Adrian Merfu Says:

  S-a trezit asta micu si mai trebuie s-o iau si pe cea mare de la scoala. Intru mai pe seara.

 73. Stely Says:

  Skorpion ,
  Am citit . Cred ca este o miscare riscanta din doua puncte de vedere. Nimeni nu va crede ca „Miscarea „asta s-a nascut dintr-un suflu revolutionar ,din necesitatea de a lansa o noua ideologie ,mai de dreapta fata de PD-L. Pai o noua Conventie cu Victor Ciorbea ,care sigur va vrea sa fie „mot” in frunte, mi se pare o caricatura ,zau. Dar ,hai sa nu ma dau mare vizionara si sa astept. Parerea mea ca se va crea o deruta si in rindul simpatizantilor PD-L ,care vor crede ca „opera”este lansata cu concursul lui Traian Basescu ,devreme ce este in schema si Ioana Basescu. Nu mi se pare de bun augur ca ,iata ,doi ministri din guvern au fost antrenati in constructia asta.

 74. dora Says:

  Bona sera,dragi avepisti!
  Incerc sa fiu scurta potrivit cu puterile mele si acumularile de impresii de-a-lungul timpului. 😆
  @Pentru mine,poate sunt naiva,dar Mona Musca a fost si ramane un reper in politica romaneasca,adica de inalta clasa.Recunosc,am fost derutata la aflarea vestii ca a fost turnatoare la securitate.Numai ca,turnatoria ei s-a dovedit a fi o sarcina de servici de care adevaratii raspunzatori erau sefii ei,mergand pana la decan si rector.Declaratiile ei au fost simple caracterizari pozitive referitoare la doua colege,ceea ce au facut toti sefii de institutii….gresesc,unele erau chiar distrugatoare.Sunt tot mai convinsa ca,MM nici n-a realizat de repercursiuni va avea descoperirea acelei declaratii si nu s-a simtit vinovata din moment ce,a militat cu putere pentru adoptarea legii lustratiei in Parlament.Indrazneala ei i-a adus pierirea.
  @Cealalta Monica-Macovei – este intruchiparea corectitudinii si moralitatii fara nici un rabat,desi multi i-ar putea reprosa trecutul ei de procuroare in slujba regimului comunist.Este acel punct nevralgic din trecutul multora ,care au avut nerusinarea sa apartina unei generatii blamate in totalitatea ei.
  @Cu Elena Udrea se complica aprecierile, ingloband puncte pozitive si negative.Ma tem insa ca,cele incriminatorii se datoreaza sustinerii domniei sale din partea primului om politic care este seful statului.Poate nu sunt la curent cu toate datele,dar pana acum nu l-am auzit pe Base sa-i reproseze ceva consistent ce tine de functiile detinute.Este o femeie ambitioasa ce si-a cladit cariera in momente nu prea prielnice(fiind catalogata doar metresa sefului de la Cotroceni).Pana in acest moment am vazut-o o adepta si continuatoare a directiei politice imprimata de Base.Pe mine nu ma impresioneaza can-canurile tesute in jurul ei,poate sa aiba si pete negre,dar realizarile ei „turistice” constat ca dau roade.Numai in Clujul meu si-a dovedit activa ei implicare,sprijinind mari proiecte de infrastructura-in domeniul sanatatii(univrisate),amenajarii parcurilor(cu fonduri europene),transportului urban,soselelor nationale. 🙂
  @Lazaroiu ,dupa parerea, mea ramane in carti cu toate ca a fost remaniat din proaspatul post.Nefiind membru pedelist ar putea avea un rol important in miscarea populara pe care aprevazut-o si initiat-o.Credeti-ma,tin la aceasta idee pentru viitor.
  Am obosit a naibii!Va las,va cites reactiile maine. 😆

  ps.stely,Bakonschi este o piesa tot mai grea in angrenajul puterii in devenire,nu minimaliza acest aspect. 😆

 75. Stely Says:

  @Dora ,
  Analiza ta este de mare bun simt .Ti-ai argumentat ideile ,optiunile si chiar preferintele fara incriminari si etichetari de tot felul la adresa altora.
  Sa dea Domnul sa le reuseasca punerea in scena a „povestii „,daca ea pleca de la o evidenta ,si anume, pericolul pierderii alegerilor de catre PD-L si cistigarea lor (nemeritata) de USL. Dar ,daca il vor atrage si pe Dan Diaconescu „albit” si curatat de pete ,se naruie totul .

 76. monyf Says:

  AVP-20:03
  @Stely, hai sa trecem preste chestiutza asta.

  Pai eu propun sa nu trecem asa usor peste ”chestiutze”, pt ca prea usor turnati cu zoaie in capul celor cu care intrati in contact.Cand am scris despre ”misogini si acriti” m-am referit la ziaristii care au transformat-o pe EU inca de la biletelul roz in coada toporului cu care este macelarit zilnic Presedintele.I s-a atribuit intentionat denumirea de Doamna de Fier a pdl-ilor pt ca sa fie anihilata mediatic M Macovei,adevarata Margaret T a Romaniei Nici o zi fara E U este deviza tuturor celor care vand ,orice,chiar si pe facatoarele lor.
  Eu nu merg niciodata pe Blogary: 1 pt ca si-au batut joc de Devis Grebu ,2 pt ca nu-l suport pe Lazaroiu
  Baconschi este candidatul meu la Presedintie !

 77. Stely Says:

  AVP,
  Off topic : Unde este rubrica „Cuprins ” ? Vreau sa caut pamfletul cu M.Badea sa i-l servesc unui prieten „feisbuccian” care este ‘nebunit dupa emisiunea lui :”In gura presei „.Zice ca MB are un umor ” ultra -inteligent ” si ca …dar mai bine , iata un mic fragment dintr-un raspuns al lui .
  „Sper, într-adevăr că va veni şi o vreme a răsplăţii pentru nemernicii care au distrus ţara şi viitorul câtorva milioane de cetăţeni ai acestei ţări, dar, sunt realist, şi cred că tot noi, oamenii de rând o să „plătim” cota cea mai importantă pentru greşelile netrebnicilor. Oricum, deocamdată, mă „răzbun” urmărindu-l pe Mircea Badea. Fiecare nerv întins pe faţa preşedintelui şi ale acoliţilor lui de glumele lui Mircea Badea nu poate decât să fie un prilej de bucurie pentru mine! De aceea, încă o dată, LA MULŢI ANI, „În gura presei”!!! >:) 🙂

 78. monyf Says:

  http://www.fijet.net/ De maine puteti sa va delectati cu ce-a pregatit EU !

 79. Stely Says:

  monyf,
  De ce ai ignorat ceea ce am scris aici ?

  „Aici a fost vorba de simple neintelegeri ,pe care iata si Adrian Merfu le-a resimtit ca pe niste arogante . Eu cred ca tu nu ai dorit nici sa-l jignesti pe AVP ,facindu-l” misogin si acrit” si nici pe Adrian Merfu ,sa se simta ironizat de tine. Eu asta as fi facut in locul tau . As fi cautat sa -i fac sa inteleaga ,atit pe AVP cit si pe Adrian Merfu ,ca n-ai urmarit sa-i jignesti sau sa-i ironizezi ”
  De ce tocmai acum cind te-am provocat ,dar cu buna intentie ,ca sa -ti dau prilejul sa clarifici ?. Dar era nevoie de asta ?
  ” Pai eu propun sa nu trecem asa usor peste ”chestiutze”, pt ca prea usor turnati cu zoaie in capul celor cu care intrati in contact.”

 80. Adrian Merfu Says:

  @Stely
  Nu este nevoie, cel putin in ceea ce ma priveste, ca Monyf sa ma faca sa inteleg ca n-a urmarit ironia pentru ca este evident ca asta a fost intentia. Chestiunea este ca in loc sa discutam pe subiect pierdem enorm de mult timp cu nimicuri din astea.Asa ca o rog pe Monyf sa comenteze ce e de comentat si sa lase chestiunile astea deoparte. Eu unul nu i-am „turnat zoaie in cap” niciodata.

 81. monyf Says:

  @AVP says:14:32
  Ce sa mai vbesc de @Mony, care desi n-a priceput chiar nimic din stiricica asta de mai jos, tot ea se da mare si bate apropouri la misoghinii si acritii de pe ponoare :
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-9457654-diagnostic-dur-bancii-mondiale-ministerul-dezvoltarii-dubleaza-proiectele-finantate-proiecte-mai-putin-riguroase-transparente-platite-din-bugetul-stat.htm
  Nu ma dau mare,nu am facut-o niciodata ! Citesc informatia cat si parerea unora si altora pana ce pricep si eu,cu mintea mea putina despre ce e vorba in subiect.
  „ Nu cred ca acest sistem este „marca” Udrea. In primul rand ca sa pui in practica acest sistem trebuie sa-l bugetezi adica sa prevezi bani in buget. In al doilea rand BM face analize post (adica dupa) proiect. Cum un proiect de investitii are obligatoriu niste etape birocratice (studiu de fezabilitate si impact, etc) oricat s-ar chinui unii pe acest forum nu se poate discuta de proiectele din ultimii doi ani. Acestea vor intra la evalurare dupa 2014 . Scazand cei doi ani si ceva ajungem in 2008 unde tot modelul a fost proiectat de PNL si PSD. Mai exact a fost o solutie de back-up: daca UE nu accepta finantarea atunci il facem cu bani de la buget (model Dragnea PSD tipic). Uderea evident ca a mostenit modelul si acum castanele sunt scoase de ea. Ce ar trebui sa faca acum Udrea? Pai sa le lase acelasi mort in casa USL-ului ca in evalauarea viit a BM sa iasa la fel de prost. Lumea uita ca acest minister nu a inceput cu Udrea. A fost timp de 4 ani in mainile PNL+PSD si acum se vad roadele. Un lucru este cert: banii europeni sunt bani „toxici” pentru toata clasa politica. Ei daca nu primesc ciubuc nu dau drumul la proiecte deci costuri neacceptate de UE. Punct!”
  Comentariul nu-mi apartine E luat din sectiunea de comentarii a articolului dat de @AVP,ca sa-mi bata mie obrazu c-as fi ”Of,of…si punctum vba aia”
  Dupa acest comentariu ,probabil al unui om priceput in economie, pe acel site s-a lasat tacerea !!!!!!!
  Sper ca este ”pe subiect” comentariul si ca nimeni nu se mai simte ironizat sau jignit

  @AVP Says:
  16 septembrie 2011 la 19:34
  …………………………
  Eu am inteles AVP, ca esti macedonean mandru si temperamental,ceea ce nu ti-am spus niciodata ca si eu as fi :roll:,d ar sa ma faci pe mine sluga unora care m-ar ghidona din umbra sa ma asezi pe acelasi rand cu toti cei care ti-au facut zile fripte in toata aceasta perioada este cea mai mare jignire pe care mi-ai adus-o din dec 2009 si pana ieri seara.Si pt ca voi ”lucrati” numai cu link-uri drept dovezi am sa dau si eu un link cu care dovedesc din plin loialitatea fata de dta si mai ales fata de opera pe care ai creat-o. http://www.acin1602.blogspot.com 1 an acest site ti-a fost inchinat asa cum m-am priceput io,fara sa-mi fie frica de altcineva, decat de gura dtale! Ca sta si-acum ,in pofida dorintei mele, in blogrollul dtale,jenandu-ma de fiecare data de existenta lui in vecinatatea unor bloguri , care chiar au ceva de zis, a fost dorinta dtale,nu ti-am cerut-o niciodata.” Nu stii ca romanu nu se simte bine decat unde e gramada mai mare ” il luminezi pe proaspatul dtale ”fanutz”,uitand ca au fost zile intregi in care nu eram decat noi doi pe for,ironizati si besteliti in cel mai ordinar mod ! Nu plangacesc la poarta dtale pt ca va fi ultima mea postare pe acilica(capissci,bre ? ) ,dar vreau sa te fac sa intelegi,cu cuvintele mele putine si neinteligibile,ironice,arogante dar naive ce provoaca astenii, ca nu sunt de ”halit” (ti-as fi pus expresia exacta pe care ai dat-o in explicarea aceptarii cuplului anagramat intr-o varianta originala @Moly – mony+stely – pe for, daca n-ai fi ascuns ”cuprinsul” ) in desavarsirea op dumitale. Adica”mi-ai luat ochii” dar nu si mintea .

 82. Hantzy Says:

  Mona Musca e o visatoare. O idealista incurabila, care a incurcat borcanele: mult prea devreme si mult prea virulent a sustinut dumneaei lustratia, pentru gusturile noii puteri. Inca neinstalata, inca fara un control suficient al institutiilor guvernamentale, pentru noii potentati, cu camioane de dosare, sacrificarea Monei Musca devenea astfel inevitabila.
  Mie mi-a parut rau pentru dumneaei, dar m-am bucurat pentru atitudinea de stat de drept pe care voiam si speram s-o intrevad in „demascarea” respectiva. M-am bucurat prea devreme! Si pentru Mona Musca si pentru mine, desfasurarea ulterioara a evenimentelor mi-a aratat ca in politica nu tot ce zboara e si comenstibil.

  Intrasigenta Monicai Macovei e de poveste. Aducerea lui Morar la carma refinisatei structuri a DNA, si inca trecand peste toate piedicile ci i s-au pus, a umplut de mandrie sufletul meu de provincial care-si amintea inca prea des cum era blamat pe coloarele ministeriale sau ale aeroportului Otopeni, cand ma aflam cu trebi prin capitala. Din pacate, aveam sa constat mai tarziu ca intransigenta si incapatanarea doamnei Macovei era singurele sale calitati. Sub paravanul noii structuri departamentale, ministrul justitiei a incercat (si in parte a reusit) formarea unui organism de presiune, o noua politie politica, fidelizata exclusiv noii puteri. Nici dublul standard nu-i era strain doamnei Macovei, iar reminiscentele de fost procuror comunist inca existau. Incercarea dumneaei de a transforma procurorul intr-o personalitate cu puteri sporite, tipic stalinista, s-a lovit de opozitia parlamentara, pe care n-a ezitat din acest motiv s-o numeasca, extrapoland nepermis, corupta. De altfel acea mentalitate prin care procurorul de caz da deja verdictul asupra vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane, judecatorul fiind redus la ciocanelul care sa-i oficializeze decizia, s-a remarcat si in interiorul PD-L unde pretentiile dumneaei deveneau jenante si pentru cei implicati.
  E necesara curatirea locului unde urmeaza a se deschide un santier si pentru acest lucru e nevoie de un excavator. Dar pentrru a inalta constructia, excavatorul e, definitiv, o unealta nefolositoare.

  Imi amintesc de campionatul de fotbal 1987. Dupa ce Dinamo a pierdut in fata Stelei, singura alinare a vanitatii o mai putea reprezenta un trofeu european. Asa ca Dinamo a incasat ulterior doar infrangeri, insa cu scoruri de maidan: 5-6, 4-5, etc. Singurul marcator al dinamovistilor era Camataru, care astfel i-a suflat austriacului Polster „Gheata de Aur”. Atunci Dinamovistii au sacrificat tot, a atacat cu fundasii, i-a pasat incontinuu, au obstructionat si faultat adversarii, au cazut in careu, i-au facut culoar de sut, l-au lasat sa stea la pleasca, doar pentru a inscrie in 6 etape aproape cat a inscris in toate celelalte si a-l propulsa varful in fruncea iuropii fotbalistice.
  De un tratament asemanator are parte in politica doamna Udrea. Cu singura diferenta ca fraierii doamnei Udrea nu sunt europenii, ci romanii. Evident, interesata de imaginea sa, rapace, egocentrista, cu cultura castigului obligatoriu, indiferent de compromisuri, lipsita de grijile unei familii, cu spatele asigurat de mentalitatea romaneasca a vipului si un purcoi de bani pe mana, dumneaei are cele mai mari sanse sa inscrie. Pentru ca atributiile sale se aplica unui domeniu in care afacerile private reprezinta regula, iar tam-tamul aferent fiecarui km de drum comunal finantat de ditamai ministerul, intr-o tara care nu are fonduri sa repare budele din curtea scolilor de la sate, activitatea dumneaei pare, la o superficiala observatie, a fi de succes. Mai ales pentru cei care obisnuiesc sa-i caraterizeze pe politicienii romanesti, folosind etalonul Basescu.
  Dar daca e sa ne intrebam de ce „geniul” respectiv al dumisale nu e folosit intr-un domeniu unde Romania ar avea mai mare nevoie, de exemplu in Justitie(ca sa-i dam cezarului pe masura pregatirii) sau la Economie (ca tot se pricepe sa invarta banii) atingem punctul critic: dumneaei se pricepe doar la cheltuit! Nu cred ca exista cineva dintre fanii domniei sale care s-o vada in locul lui Vladescu sau Videanu, tinand fraiele fiscului. Si nici ca Ionut Popescu sau Lucian Croitoru n-ar fi stiut sa imparta meleardele. La asta se pricep mai toti, poate cu o exceptie: Macovei.

 83. AVP Says:

  Et voilà comment s’écrit l’histoire… 🙂 De unde până mai ieri (ce să mai vbim de până mai an) figuram în blogrollu lu Mony cu doo-trei bloguri, acu’ nu mai figurez cu niceunu… oops. In plus, saracu Adrian Merfu s-a ales c-un pamfleuţ, iar io cu nişte tuşe acino-acide, deocamdată. Când fosta mea făniţă Mony se va răci şi mai mult, pe măsură ce se va depărta de fostu-i astru central şi se va apropia de alte strelle, tuşele acine se vor transforma în clasicele lături rumâne, vezi bine 🙂

  Asta e situaţia, naţia & trataţia.

  ps. Io sper că totuşi Mony mă va ierta, în caz că i-am greşitără cu ceva. Paa

 84. Hantzy Says:

  Desi nu vreau sa adancesc fisurile, ba tocmai sperand ca inca mai pot fi sudate, intervin si spun ca monyf are dreptate. Cu toate ca virulenta ei ar putea fi considerata exagerata, cred ca bunavointa de a reveni trebuia tratata altfel. Lipsa linguselii fata de cititor nu trebuie inteleasa ca un imperativ al dispretului. Mai ales bazat pe faptul ca „nu s-a supalat”.
  Daca nu exista decat griuri, nu inseamna ca poate cineva, oricine ar fi el/ea, sa faca din noapte zi si din zi noapte.

  „_Sire, ce va doriti! Credinciosi sau doar supusi?! Cavaleri sau doar saltimbanci?!”

 85. monica Says:

  DA,
  ar trebui sa te iert ! de fiecare data, cand ma asemeni altora(si tocmai cui),ceea ce nu suport, mai ales de la un poet care a creat „planeta OU” si care are sensibilitati vizionare 🙄

  Caracterul si educatia mea,ca sa vorbim numai de acestea ,pt ca nobletea, nu mi-ai luat-o in seama, nikakda, te asigura (si stii asta f bine), ca niciodata nu-mi voi ridica poalele, sau nu ma voi bate folosindu-mi „copiii” drept arme,in sperantza ca voi face altii mai albi, dar tot rromani .

  Asta e consideratiunea mea after tratatiunea ta !

 86. Stely Says:

  Da,tocmai ce pregatisem si eu un comentariu in care ca si @Hantzy ii acordam @monicai incredere si circumstante ,dar ii aduceam si o vina :lipsa de clarificari a exceselor si acceselor de vorbe aluzive , ironice si chiar acuzatoare .
  Dupa ce insa am citit ultimul ei comentariu ,nu-l mai pun pe al meu. Si altceva : „nobletea” o obliga (nu eu) sa faca acum si aici clarificari la ceea ce tocmai a scris : „Caracterul si educatia mea,ca sa vorbim numai de acestea ,pt ca nobletea, nu mi-ai luat-o in seama, nikakda, te asigura (si stii asta f bine), ca niciodata nu-mi voi ridica poalele, sau nu ma voi bate folosindu-mi “copiii” drept arme,in sperantza ca voi face altii mai albi, dar tot rromani .”
  Adica sa aduca dovezi ,si pentru unele „laude de sine” si pentru aluziile acuzatoare. Punct

 87. Stely Says:

  Hantzy ,
  De la o vreme imi plac din ce in ce mai mult comentariile tale . Sunt clare,obiective si „on topic”. Dovada o reprezinta comentariul de la 9 :52 . Il gasesc fara fisuri (bine inchegat si argumentat ) .Ma bucur .

 88. Stely Says:

  Acesta este un mic test ca sa vad daca imi mai apare „eroare la server”…

 89. Hantzy Says:

  Stely,
  ceea ce am spus acum, am spus sub o forma mai plastica si mai concisa ieri. De obicei aleg prima varianta …

 90. Stely Says:

  Hantzy,
  Da, este inclus si acesta ,la .. „de la o vreme” 🙂
  Acum pot sa te intreb ,caci sunt convinsa ca vei fi obiectiv . Ce crezi despre revocarea din functie a lui Sebastian Lazaroiu ,corelata cu intrarea in scena a Miscarii Populare alias „Alba ca Zapada „? Mie imi face impresia unui scenariu pus la punct de mult timp . De cind s-a lansat” conceptul” . Crezi ca cei care urmeaza a-l „implementa” sunt credibili ?

 91. Stely Says:

  Desi nu sunt sigura ca @Filadel mai este vizitatorul acestui blog (pentru ca din „comentarii ” nu ved 😦 ) ii urez si aici ,intrucit am facut-o si pe facebook ,”La Multi Ani „!

 92. Stely Says:

  nu „văd,”adica ,in loc de „ved” …

 93. monica Says:

  @Stely
  ceea ce am avut de discutat on topic cu tine am lamurit-o cred ( eu) inca de ieri de pe la ora 16:52 .In rest, postarile mele privesc subiectul, asa cum sunt eu in stare sa-l privesc .
  Relatia dintre mine si @avp ,nu cred (parerea mea) sa mai intereseze si pe altcineva ,astfel incat, acel cineva,fie el chiar tu sa ma interogheze ce si cum. Speram sa intelegi acest lucru, fara sa mai aduc dovezile .
  Ca sa te lamuresc, insa ,”copiii” mei sunt tocmai postarile dupa „my blog” ,pe care le stii f bine ; „acino -acide” sunt, in marea majoritate,dar nu „laturi rumane ” adica murdare. Iar io ,in prostia mea credeam ca avp sa fi avut timpul de partea lui, astfel incat sa-si fi dat seama de caracterul ,nobletea si educatia mea , incat nici macar sa aminteasca ca s-ar putea intampla asa ceva. M-am simtit din nou jignita ,asta e ! Asa ca, linistita, poti sa pui pe blog comentariul pe care-l pregatisei in apararea mea 🙂 pt ca nu e o lauda de sine atunci cand ai caracter,e un lucru normal ,numai ca normalitatea este astazi data la cosul cu gunoi. Eu numai am luat normalitatea de la cos ,ca sa arat ca poate o mai trebui la ceva ! Acuzatii nu am gasit pe-acolo si nici aluzii ….. numai iluzii, pe care le-am lasat dreaq acolo,ca nu sunt bune la nimic 😉

  Vorba lui, „capissci”?

 94. Stely Says:

  monica,
  Iti multumesc pentru clarificarile facute in felul tau, „acino-acide” (recunoaste ca-i misto sintagma) 🙂 Zau ,ca m-am speriat . 😦 pentru ca nici nu mi-a trecut prin cap la cine/ce te-ai referit cind ai spus de „copiii”tai. Acum ca ai explicat iti dau perfecta dreptate. Dovezile bunei tale credinte sunt mai peste tot aici pe blogul lui 😉 De fapt asta o spusesem in comentariul acela pe care-l pregatisem si pe care din pacate l-am pierdut … Iata ce am salvat peste el :
  Hantzy ,
  De la o vreme imi plac din ce in ce mai mult comentariile tale . Sunt clare,obiective si „on topic”. Dovada o reprezinta comentariul de la 9 :52 . Il gasesc fara fisuri (bine inchegat si argumentat ) .Ma bucur .
  Asa ca va trebui sa ma crezi pe cuvint , fara dovezi.

 95. Hantzy Says:

  stely,
  mazilirea lui Lazaroiu o banuiesc ca fiind comandata.
  Pozitia ex-ministrului care, dupa propriile declaratii, va vasli in aceeasi barca cu carmaciul nu este de neglijat. Usoarele dezamagiri exprimate de presedinte la adresa coalitiei guvernamentale au rolul de a atrage atentia asupra unei posibile noi miscari politice, despre care se speculeaza intens.
  Votantii traditionali ai democratilor, intrunesc 15-16%. Pe acestia presedintele ii considera stabili, de nepierdut. Este necesar insa sa-i (re)castige per sceptici, pe indecisi, pe nevotantii care mai sunt interesati de politica. Trebuie sa le atraga atentia cu ceva. Convingerea lor ca toate partidele ar fi o apa si un pamant nu trebuie combatuta, ci folosita intr-o directie anume.
  Fac o paranteza, cat sa constatam ca eminentei cenusii ii plac dramulettele, bazandu-se pe puterea lor de retinere a atentiei publice: lacrimile si „draga Stolo”, biletelul roz, independenta EBa-ei, chiar incidentul cu telefonul si pumnul cu pixeli, i-au folosit.
  De ce atunci sa renunte la atractia magica aunor astfel de intamplari si sa nu regizeze propria dramuletta?! De o finete subtila, din care se pot obtine avantaje, practic fara nici un risc. Pentru a indeparta orice suspiciune ca noua miscare ar fi un portocaliu deghizat, sunt necesare astfel de „divorturi” bruste, inexplicabile. Astfel cei deceptionati de PD-L se trezesc cu o alternativa ce pare tot mai veridica. Fie concept, fie realitate, Miscarea Populara poate capta atentia radicalilor care mai spera. Insa nu acesta e scopul principal. Ar fi prea la vedere! Un scop mult mai important e faptul ca-i face pe uslasi uitati. Se va vorbi tot mai mult intre alternativele PD-L sau MP, in caz de nevoie urmand alte demisii. Se va induce astfel convingerea in electorat ca MP este adevaratul concurent al PDL si de aici posibilitatea demna de a alege este intre cele doua partide. Iar daca alegatorii aleg pe unii ori pe altii nu prea mai conteaza, daca voturile se duc, pe nestiute, in acelasi cos.

  p.s. apetenta presedintelui pentru regii s-a putut constata si in cazul recentei vizite in Biroul Oval. Sa asteptam insa promisa conferinta de presa!

 96. Hantzy Says:

  a propos de lazaroiu, mi-a ramas in minte declaratia sa ca nu se inscrie in PDL pentru ca, desi va castiga in 2012, va pierde in 2014 (!!!!!). Cert e ca in 2014 nu sunt programate legislative, insa astfel dumnealui da glas convingerii ca in Romania nu conteaza alegerile parlamentare, decat dpdv al palmaresului propriu al privilegiatilor. castigarea prezidentialelor poate rasturna, asa cum de altfel s-a vazut, majoritatile parlamentare.

 97. monica Says:

  @Hantzy
  Vreau sa te anunt pe aceasta cale-iconoclast pamfletara – ca T Basescu ma citeste si citeaza, zi de zi , iar cand mi-a vazut postarile pe FB in care, de la extaz pana la agonie,a fost numai un pas i s-a facut mila de mine si l-a ras ! Eram mai mult ca sigura ca dl Lazarescu o sa moara pre limba mamei Omida si mi-a intarit convingerea, ca niciodata consilierea lazareasca, nu-i era necesara presedintelui, decat pt luarea pulsului ochilor albastri de pe interfete virtuale,unde stii ca se da o lupta acerba,muuuult mai acerba decat la moguliene.De unde si remarca premierului „doream un ministru prezent”, nu unul care umbla cu capul prin hypernori.Pai, daca era altfel,adica in carti, cum zice @Dora,pe care o salut si o felicit pt ultima ei analiza,mai putin asta, n-ar fi transpirat putin si madama ,care sta cu privirea pe L ,ca marca pe scrisoare ,ca altfel ar muri ,astfel incat sa ia si ea macar startul,daca nu si cursa ? Sa declari tu pe baza „stiintific” sociologica, la cateva zile de la instalare ca 70 % dintre asistati sunt USL si apoi , nu stii cand esti intrebat numarul lor concret, denota un mare diletantism din partea unui …intelectual care nu este consiliat ,nu-i asa? In rest,scenariul tau e copiat dupa al Lazarescului ;),ma ierti ! Nu pune Base baza pe Alba ca…. lazareaua ,nici cat negru sub unghie …..

 98. Hantzy Says:

  Deh, daca eu n-am timp de feisboaca, monico.

  L-a ras, l-a ras! Da’ tot iel cu manuta lui. Ca numai el e unul, si omicron si omega laolalta.

 99. Stely Says:

  Da, cind am citit comentariul lui @Hantzy ,am fost inclinata sa zic :Yess!! ,admirativ ,bineinteles. 🙂
  Dar cind l-am citit pe -al@ monicai ,am inceput sa am deja niste dileme . Daca nu are dreptate @Hantzy ,ci @monica ,intrucit si observatiile ei sunt pertinente ? Oricum , scenariul regizat de cine zice Hantzy ,are mai multi sorti de izbinda, din perspectiva alegerilor din 2014.PD-L va trebui sa mearga pe drumul lui ,cu oamenii lui ca sa-i recupereze pe cei pierduti. In contextul asta ministrul Lazaroiu trebuia sa plece ,dind senzatia ca este un intransigent de dreapta. Daca reusesc sa-l atraga de partea lor pe Dinu Patriciu si odata cu el pe @Hantzy ,@neamtu tziganu @sorin cucerai etc..vor fi magistrali.

 100. Adrian Merfu Says:

  @monica sau monyf
  Vorbiti de nobletea si educatia dumneavoastra. Eu nu observ nici un fel de noblete in ceea ce ati postat. Puteti totusi sa-mi spuneti ce v-am facut sau zis eu de v-am enervat atat. In ceea ce priveste educatia si scoala mea inainte de a va da cu parerea ganditi-va ce este nobletea de care tot pomeniti. Si nu sunt tanar si nici filozif. Asta este numai in mintea dumneavoastra, un fenomen comun pe bloguri unde postacii nu interpreteaza pe text alte comentarii ci sar direct si scriu numai ce este in imaginatia lor ce, de cele mai multe ori, nu are nici o legatura cu realitatea.
  In ceea ce priveste comentariul plin de noblete referitor la faptul ca nu am citit tot poemul si imi dau cu parerea arata ca dumneavoastra nu l-ati citit si ca nici nu aveti exercitiu in analiza de text. Poemul este complex si poti sa-l inveti pe dinafara daca vrei dar asta nu ajuta la nimic. In acest sens va recomand sa cititi dialogul lui Platon Phaidros (Phaedrus in engleza). Eu sunt cat se poate de sincer si recunosc cand gresesc sau sunt ignorant, o atitudine ce rar intalnesti la romanii nostri postaci. Acestia, ca si dumneavoastra ce sunteti nobila asa cum sustineti, sar imediat la gatul tau atunci cand esti sincer si incep sa trateze sinceritatea ca prostie sau lipsa de experienta in cel mai bun caz. In acelasi timp, aceeasi indivizi, se bat cu pumnul in piept precum King Kong ca vor adevarul si numai adevarul si ca s-au saturat de minciuna si ipocrizie. Nu este haios?

 101. Stely Says:

  @Adrian Merfu ,
  Trebuie sa-mi cer scuze pentru faptul ca abia acum am realizat ca monica v-a jignit cu buna stiinta ,fara motiv si cu o impardonabila obraznicie ,pe care de altfel si-o recunoaste. Ma mir si eu ce fapte nobile a realizat in viata ca sa-si permita sa puna la indoiala faptele si stiinta altora ?!Aveti tot dreptul sa -i cereti lamuriri ,asa cum am facut si eu ,dar din pacate m-am lasat condusa de niste amintiri nostalgice si m-am multumit cu putin ,desi amsesizat aceiasi aroganta si „lauda de sine”, care nu au nimic a face cu „nobletea si buna crestere ” ,pe care si-o tot aroga,dar n-o dovedeste.Prin urmare ma simt nevoita sa-mi retrag spusele privitoare la buna ei credinta. Stia foarte bine ca AVP va respecta si va apreciaza pentru ceea ce sunteti si in acelasi timp a si inteles ca sunteti extrem de ocupat ,atit cu studiile si examenele ,cit si cu viata de familie .Peste ele mai vine si diferenta de fus orar,care nu este favorabila unor raspunsuri in timp util.
  Nu este deajuns sa pomenim de doctoratele celor apriopiati ,ca sa demonstram ce „bagatele” sunt ele .
  Prin urmare @monica ,pe linga ca trebuie sa va dea explicatii , trebuie sa-si ceara si scuze.
  p.s. Nu citisem „pamfletul” acela. Dupa ce v-am citit comentariul ,m-am intors la postarea ei si am dat click pe linkul respectiv. Initial am trecut peste el gindind ca stiu la ce face referire. Nici macar dupa comentariul lui AVP ,cel in care spune de pamflet ,n-am fost curioasa sa-l deschid,gindind ca de fapt „pamfletul” este postarea respectiva…
  pps. AVP , imi pare rau ca nu pot sa stau deoparte si sa-l las pe Adrian Merfu -singur- sa ceara niste explicatii care nu vor veni ,iar daca vor veni cu siguranta vor fi la fel de arogante.

 102. Adrian Merfu Says:

  Nu am nevoie de scuzele dansei. Tot ce am cerut a fost sa-mi explice ce i-am facut eu de-a putut scoate un text atat de ignobil la adresa mea; un text ignobil ce afirma nobilitatea autorului.

 103. dora Says:

  Bona sera!
  Ma incumet sa replic la cateva comentarii….in fuga bineinteles,dupa potenta ! .
  @stely,ma cunosti doar!Nu ma abat de la conduita mea si imi expun sincer crezul meu fie ca se dovedeste valid,or,ba.

  @Hantzy,m-a surprins luciditatea analizei tale.Niciodata nu te-am invinovatit de rea-credinta,poate uneori prea extravagant si autoritar in a da verdicte.Bunaoara nu cred ca Mona musca este o visatoare,o romantica ce imprastie vise colorate pt.alti visatori de categoria ei.Nu repet cele declarate in postarea mea principala de ieri pe subiect. Nici cealalta Monica,nu cred ca poarta cu ea ,emtalitatea procurorului de formatie comunista.Ceea ce sustine ea in batalia cu coruptia generalizata este cat se poate de corecta.N-am sustinut-o niciodata ca lider politic,pt.ca realmente nu are calitatile necesare,nu are viziune de ansamblu si un program care sa atace mai multe domenii de interes national,cu toate acestea in domeniul ei ramane o personalitate,fara egal.

  @monica,draga mea,nu te contrazic,s-ar putea sa ai tu dreptate in privinta miscarii populare si a nasului care este Lazaroiu.Eu mi-am format o parere si nu cred ca ,intre Lazaroiu si Base s-a produs o ruptura de natura tensionata,si nici promovarea lui -si cu atat mai putin mazilirea – au fost niste gafe de culise accidentale.Contorizand reactiile din partea pedelistilor,imi vine greu sa cred ca,”talibanii partidului” n-ar fi avut un cuvant de spus in investirea sa.Or,in spatiul public n-a transpirat nici o retinere sau respingere.
  Ar mai fi o explicatie:nefiind omul partidului,”greii -reminiscentele din perioada fesenista,cu un Olteanu in frunte) s-au revoltat la vazul Legii privind asistenta sociala.Si totusi,Lazaroiu a fost destul de discret in scurta perioada de ministeriat,de parca astepta momentul mazilirii ,ca sa-si vada de proiectul sau principal. 😆

 104. dora Says:

  Hantzy, 🙂
  nu cred ca ai dreptate in privinta alegerilor parlamentare pe care Lazaroiu le minimalizeaza in favoarea celor prezidentiale din 2014.Ca sociolog -si inca bun -a estimat victoria pedelista la parlamentare si locale,dar isi pune semne de intrebare celor prezidentiale.Daca stam si judecam drept,nu a fost lansat, pana acum ,nici un prezidentiabil forte,capabil sa mobilizeze votantii.Este o realitate si nu e bine sa-i rastalmacim vorbele.

 105. AVP Says:

  Un semnal de net suspect de anemic ma tine in continuare pe tusa. Mi-e imposibil s-astept minute in sir ca sa mi se incarce o pagina. Asta e situatia.

 106. Stely Says:

  Adrian Merfu ,
  Sa asteptam, asadar,ca monyf sa vina sa explice . Mai ales ca va putea avea ca punct de plecare ceea ce a scris aici:
  ” Si pt ca voi ”lucrati” numai cu link-uri drept dovezi am sa dau si eu un link cu care dovedesc din plin loialitatea fata de dta si mai ales fata de opera pe care ai creat-o. http://www.acin1602.blogspot.com 1 an acest site ti-a fost inchinat asa cum m-am priceput io,fara sa-mi fie frica de altcineva, decat de gura dtale!”

  Asta este nedumerirea mea. 🙄 Care sunt „dovezile” de loialitate fata de AVP ,pe care ni le ofera @monica in linkul dat!? Eu nu vad nici loialitate si nici imnuri” inchinate operei create” de AVP. Vad in schimb un text rautacios la adresa cuiva pe care nu-l cunoaste si care nu i-a adresat niciodata un cuvint ,nici de bine si nici de rau.
  Hai monyf ,trebuie sa ai o explicatie! Eu am ,dar le astept pe ale tale.

 107. Adrian Merfu Says:

  Mihail Neamtu pleaca de la institut din motive personale asa cum anunta Profesorul Tismaneanu pe blog. Insa iata ce zice domnul Neamtu „Stând deoparte nu vom face nimic. Un nou partid nu e un capriciu, nici o iluzie: e o necesitate.” Sa fie motivele personale infiintarea si inscrierea intr-un partid nou ce se tot anunta de ceva timp incoace?
  Nu mi-a raspuns nimeni la chestiunea cu abtinerea pe care Romania o va adopta la ONU pentru recunoasterea statului Palestinian. Am spus ca Romania umbla din nou cu jumatati de masura eu unul fiind impotriva unui vot pozitiv.
  @Stely
  Eu zic sa ne vedem in continuare de comentarii si sa lasam balta chestia asta care ne consuma timpul total aiurea.

 108. Adrian Merfu Says:

  @AVP
  Pai daca i-ati suparat pe baietii cu ochi albastri! Incercati si telefonul atunci cand nu e ocupat cu aia de la banca ce suna incontinuu la dumneavoastra. Ori te pomenesti ca baietii nu mai au loc de aia de la banca asa ca au atacat internetu.

 109. Stely Says:

  Da,mai mult ca sigur ca Mihail Neamtu va fi unul din liderii noului partid (Miscarea populara ) .Am inteles ca a pus pe facebook un fel de Apel (chemare) .Mai mult ca sigur ca asta-i motivul pentru care „pleaca „de la IICCMR . Hmm !O fi ceva ,de bine .. Sa le uram succes ! Daca ati fi fost in tara , v-ati fi alaturat ? Eu cred ca ,dupa interesul si responsabilitatea pe care le aveti pentru problemele din tara ,dar si dupa afinitatile politice ,ati fi f.bun. Apropo,aveti de gind sa va intoarceti in Romania dupa ce veti termina cu doctoratul ?
  P.S. Nu cunosc prea multe despre ce impact va avea abtinerea Romaniei privind recunoasterea ca stat a Palestinei. Dar ,nici mass-media nu a deschis discutia.Ceva parca am auzit ,precum ca este vorba de relatia Romaniei cu Israelul .De fapt nu i-ar fi prea greu lui Traian Basescu ,intrucit are precedentul privind Kosovo.

 110. Adrian Merfu Says:

  @Stely
  Eu doar am intrebat daca Mihail Neamtu se alatura unui nou partid. Vroiam sa va stiu parerea pentru ca eu nu l-am urmarit indeaproape sa-mi fac o idee desi i-am citit articolele.
  In ceea ce priveste intoarcerea in Romania eu nu am aplombul domnului Neamtu si nu din lipsa de spirit de lupta ci din cauza copiilor. A fost suficient prin ce am trecut eu si nu vreau sa aiba parte de acelasi lucru si copiii mei. In alta ordine de idei, mediul academic romanesc este atat de infectat sau infestat incat este nu numai greu de patruns dar imposibil de rezistat in interior. Mai mult, eu nu sunt un politician bun pentru ca nu fac concesii aproape deloc si lucrul acesta ma descalifica automat de-a avea o cariera academica in tara.
  Chestiunea cu Palestina am zis-o ca o parere personala pentru ca eu consider ca palestinienii si in special Hamas nu vor si nici nu vor vrea incetarea focului pana cand Israelul nu dispare ca stat indiferent de declaratiile pe care le dau cand si cand. De aceea nu vad de ce Romania nu voteaza contra si se abtine. O explicatie ar fi relatiile cu Rusia si China insa nu stiu cat cantareste gestul nostru in ochii acestor doua tari care oricum ne considera vasali de drept.

 111. Hantzy Says:

  Dora, multumesc pentru randurile adresate. Le citesc, ca de obicei, cu placere.
  Discutia online are, intr-adevar, neajunsul ca vorbele pot fi interpretate „rastit”, iar afirmatiile suna ca niste verdicte. Daca avantajul este posibilitatea inlantuirii ideilor, fara a fi intrerupt, obligatia interlocutorului de a „asculta” pana la capat ii creazaaceasta impresie, a autoritarismului celuilalt. In trecut, am constatat acelasi lucru si in cazul meu, citindu-ti replicile.

  Revenind la subiect, mai nimic din ce am scris eu nu contrazice cele afirmate de tine. Calitatea de idealista a Monei Musca, ce presupune tinuta morala „de inalta clasa” are si neajunsul unei naivitati visatoare.
  La fel cum intransigenta, desi necesara si corecta, este insuficienta pentru o schimbare atat de dorita, si de mine si de tine. Eu n-am acuzat-o pe Macovei ca ar apartine unei generatii maculate prin circumstatialiarea sa temporala, nici macar atunci cand multi bloggeri aplicau dublul standard, gratuland-o pe Nicolai cu acest defect. Insa intentia dumneaei de a conferi procurorilor de caz dreptul de a retine banuitii n-a existat decat in lagarul stalinist. La asta se adauga si un truc, neconform statului drept, dar pe care dumneaei, in pofida corectitudinii dumisale, l-a acceptat: cand la DNA au fost adusi procurori de grade inferioare, iar legile in vigoare presupuneau ca de inaltii demnitari sa se ocupe doar cei de grad superior, li s-a promis marirea gradului fara examenul aferent.

  Privitor la alagerile din 2014: daca PD-L ar fi sa le castige pe cele din 2012 si ar reuni in jurul sau coalitia guvernamentala, atunci 2014 nu poate schimba nimic. In afirmatiile sale anterioare, acelasi Lazaroiu afirma ca USL va lua 40%, iar PD-L cu tot cu gerry mandering si scosele Udrei nu va trece de 30%. Insa sunt metode destule de a crea, chiar si asa, o majoritate parlamentara.
  Daca aceasta majoritate parlamentara este stabila, atunci presedintele, oricine ar fi cel din 2014, nu o mai poate rupe: tara are deja un guvern, care, cel putin teoretic, va administra pana in 2016. In realitate, schimbarea presedintelui e perceputa in Romania ca decisiva. Intotdeauna vor exista nemultumiti, chiar si in interiorul colaitiei castigatoare. Acest rau, absolut necesar pentru asigurarea entropiei ideologice, singura marime ce stimuleza progresul legislativ si, implicit, pe cel economic este insa pervertit de clasa noastra politica pentru maximizarea sau chiar modificarea rezultatului de la urne.
  Astfel, nu vad pentru afirmatia ca in 2014 PD-L va pierde alta explicatie, decat ca si Lazaroiu se bazeaza pentru 2012 pe o presiune prezidentiala pentru obtinerea majoritatii in parlament. Care are insa riscul crearii unui precedent, ca ar putea fi folosit de adversari in 2014, desi nu sunt alegeri legislative. Iar in conditiile unui parlament redus, in care accesul este ingreunat de numarul de mandate, concurentii pentru fotolii var fi inca mai dependenti de hachitele potentatilor partidelor, de trendul crescator sau descrescator al formatiunii, de posibilitatea aparitiei vreunui dosar, etc.

 112. Hantzy Says:

  Completare:
  faptul ca PD-L n-a lansat inca un candidat pentru prezidentiale, are o explicatie. NU doar ca la umbra nucului batran nu cresc vlastarele tinere, dar orice candidat acum, la nici jumatatea mandatului, ar stirbi din reprezentativitatea celui ce trebuie sa dertifice victoria pedeleului in 2012.
  Insa imediat dupa acel moment, vom vedea cine e candidatul. Dar cred ca strategia pedele se bazeaza mai ales pe erodarea liderilor opozitiei, prea frustrati pentru a emite o opinie articulata. Mentinerea lor intr-un con de penumbra, incurajandu-i chiar a-si reversa impotenta prin media compromisa (nu cred ca Base va mai repeta greseala de a-i chema la consultari, in fata camerelor).

 113. monica Says:

  Ca sa nu credeti c-as fi vreo lasa, sau fricoasa,in fata furiilor instabilitatilor voastre ,resentimentare adeseori,aduc aici( nu v-ati miscat macar sa cautati,dar dati cu piatra) un post care nu se vrea imn ci un apel de suflet cu subiect si predicat .Daca nu va e suficient,va mai dau .O rog pe @Stely sa-i explice dlui @A M cine este @mg si cat a reprezentat ea pt @AVP ,ca interlocutor virtual,. sau sa-i dea un link. Trebuie sa remarc ca de cand stiu de existenta lui AVP dna @mg a venit pe for decat o singura data, ca o boare de dimineata, a lasat un mic fragment dintr-un poem,care ne-a trimis: 1.sa cautam ce si cum e cu poemul 2.sa meditam asupra lui. 3. s-o asteptam pe @mg (cel putin eu,din toata inima ) pana azi,cand uite ,un om deosebit poate sa lase urme adanci,din cuvinte putine, dar pline de intelepciune .

  http://acin1602.blogspot.com/2011/01/doamna-mg.html

  Il asigur pe dl M ca intentia mea initiala n-avea legatura cu jignitul,iar daca dlui gaseste vreun afront in ce am scris la avp ,ma inclin.Dupa,pt ca a fost un dupa,sa ma scuze!Mi-am spus pasaul,la mine acasa ,unde nu prea calca lume multa . Este a doua oara de cand salasluieste dl M la avp si ma trimite,fara a-i fi facut ceva eu, in lumea platoniana ,ca si cand nu ar putea sta de vorba decat de la acel nivel in sus ! Il anunt ca mi-am facut temele ,dar exercitiul dialogului nu si l-a insusit dlui . Va doresc sa aveti o duminica cu DIALOGURI BUNE !

 114. Adrian Merfu Says:

  There we go again!

 115. monica Says:

  Completare pt dl AM

  Fraza dvs” As fi preferat ceva mai pe sufletul meu si ma gandesc la chestiuni filozofice. ” de la inceputul comentariului v-a trimis ,in mintea mea,automat in categoria „alesilor”, contemplatorilor,asa ca, nu numai putinta unei”analize pe text” este o virtute ,ci chiar textul in sine trebuie sa aibe cum ii zic eu „verb” astfel incat sa necesite si o atentie sporita, ca sa nu-ti scape nuantele.

 116. Adrian Merfu Says:

  Ma vad nevoit sa va ignor si sa nu mai raspund la postarile dumneavoastra.

 117. monica Says:

  qed 🙂

 118. dora Says:

  Hantzy, 😆

  am citit cu mare atentie ultimul tau comentariu.Mi-a placut eleganta cu care iti sustii opiniile si grija de a nu ma contrazice. sau jigniE bine sa stai,sa meditezi la fiecare raspuns si sa nu dai impresia ca, in rastimpul asteptarii replicii interlocutorul ti-a pregatit cine stie ce atacuri directe sau doar aluzive.
  Ti-am mai spus cred ca,nu-mi place uniformitatea in expunerea ideilor si nici „consensul” sablonard numai de dragul de a face placere cuiva sau a ricana pe altcineva.Exista momente ,desigur,de fuziune ideatica si acest lucru tine mai mult de coarda sensibila ,de sentimente reciproce.. in fata unui „idol”comun( ce poate fi si o piatra sculptata sau un peisaj,o piesa muzicala) Eu, or cum, sunt adepta diversitatii ,fara kitchuri, ca intr-o polifonie unde se suprapun linii armonioase fare pierderea originalitatii si individualitatii.
  Am facut o poliloghie,poate fara rost,dar asta mi-a venit in minte ,pe moment.De politica m-am cam saturat,desi nu pot renunta definitiv la ea;de fapt noi nu facem politica ,ne dam doar cu parerea la ce fac -bine sau rau- politicienii de profesie.
  Nu resping aparitia miscarii populare,mai ales ca am aflat ca-si propune sa dezbata si sa fructifice idei neoconservatoare,care suna a ceva nou in politica noastra.E practicata in UK.Astept sa se coaguleze…apoi ma pronunt. 🙂

 119. Stely Says:

  Dora,
  „Nu resping aparitia miscarii populare,mai ales ca am aflat ca-si propune sa dezbata si sa fructifice idei neoconservatoare,care suna a ceva nou in politica noastra.E practicata in UK.Astept sa se coaguleze…apoi ma pronunt”
  Hai , nu-mi tii tovarasie la „Postarea noua” ? 🙂

 120. Ponta vs intelighentzia | Viorel Padina Says:

  […] însă nu prea au cu cine, mey, rumâne, dacă n-au ascultat de mine, iar cu Musca le-a fost ruşine, cică, şi-atunci au de ales între E.U. (dar nu European Union, shiit) şi […]

 121. Marginalia non turpia Says:

  Bună ar mai fi fost Lustrația aia.
  Acu, stăm și ne uităm cu binoclurile după trenurile pierdute.

  Bun era și procesul ăla al comunismului. Am fi știut exact ponderea delictelor Monei Muscă, comparativ cu cele ale altor reprezentanți ai nației, rămași să ne reprezinte.

  În lipsă de, NOAPTE BUNĂ, națiune. Azi e 9 mai.

 122. AVP Says:

  Vbesti cu natiunea din septembrie 2011, sau cu cea din mai 2014? Sau poate cu eterna si fascinanta Romanie ? 🙂

 123. Marginalia non turpia Says:

  Eterna. In aeternum.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s