Ce va face Anişoara Ghealdîr ?

Anişoara Ghealdîr e judecătoarea din Craiova care-mi tot amână de 6 ani, sub felurite pretexte, procesul de ieşire din indiviziune asupra unei moşteniri funciare din Dăbuleni şi care, când i-am comunicat în mod public că mi-am pierdut orice rest de răbdare şi-o voi reclama la CSM pentru faptul că încurajează tertipurile tergiversatoare ale celeilalte părţi, se uita la mine ca la un extraterestu, se pare… oops. Chiar sunt tare curios ce va face la următorul termen, de săptămâna viitoare, în vederea căruia partea adversă, care cică n-a avut bani să-şi achite onorariul de expert, dar în schimb a fost în stare să-şi plătească advocata cu-o sumă mult mai mare, a demarat alte şi alte procesuţe colatarale, care chipurile o-ndrituiesc să-i ceară d-nei jude o nouă amânare sau chiar o altă suspendare, deşi până şi-un copil tâmp şi-ar da seama că astea nu sunt decât noi tertipuri de a trage de timp, din moment ce titlul de proprietate aflat în discuţie este definitiv şi irevocabil, judecat şi răsjudecat, în cei 6 anişori de când d-na Anişoara ne-a tot amânat. Ce să mai vorbim de dl expert, pe care l-am plătit tot noi în contul „săracei” cică – părţi adverse  (întrucât judecătoarea ne-a ameninţat că va suspanda iar procesul, dacă nu se achită onorariul deîndat’ – ceea ce „săraca” parte adversă abia aştepta, n-aşa…?) şi care ne promisese că ne va trimite o copie de pe expertiză când va fi gata, ca să nu mai amânăm procesul ca rata, dar care după ce l-am sunat în mai multe rânduri spre a-i reaminti de promisiune, ne-a spus, în fine, că mdea, a depus expertiza in extremis, păi cum altcumva, dar că nu mai are nicio copie după ea, helas,  întrucât – ce bizară minune – tocmai i s-a spart maşina şi i s-au furat toate actele expertizei, anume… 😯 Bine, bine, i-am zis pierit, dar presupun c-aţi compus expertiza la calculator şi deci aveţi originalul sevuit (de la save…), de aceea cred că nu e nicio problemă să-mi trimiteţi expertiza prin e-mail, am ghicit…??  Ce mel, dle, ori eşti cam sărit niţel, io îmi bat expertizele la maşină de scris din oţel, ca orice expert agricol de fel, aşa că cam atâta am avut de vorbit, ca să fii cât mai lămurit : cereţi un nou termen pentru studierea exemplarului depus la instanţă, sperând că nu va dispărea şi ăla, shiiit… oops.

Acuma, ce naiba să fac, bre…?? 🙄 Să mă plâng la CSM sau la Corpu Experţilor Judiciari, in spe…  ? N-ar fi ca şi cum m-aş plânge la obiwan din Absurdistan, aşa cum am păţit-o încă de-acum un an cu nesimţita ANRP (unde colegii secretarului ăla de stat arestat pentru că l-au prins la şpăguito-şpagat continuă să-şi pape liniştiţi salariile şi altele, ca şi ăla altădat, deşi mie sau altor petenţi nu le vor răspunde niciodat’…) sau la CJP-ul despre care mă plângeam mai alaltărea chiar ministrissimului Lăzăroiu şi să rămân astfel – iar şi iar – cu oloiu, ca la Românica romancierului Ţoiu…? 🙄 Asta e situaţia, naţia & justiţia, mey, rumâne: ca-n jungla din Papua – dacă o mai exista şi asta – sau mai egzact ca-n Românica de ieri, azi şi de mâine…!  👿 Restu’ – adicătelea tromboanele penibile despre „statul de drept” ale lu Băse, Ponta, Voiculescu sau Antonescu, ultissimii demagogi ai naţiei rumâne – e gargară pe pâine ! 👿

Anunțuri

16 răspunsuri to “Ce va face Anişoara Ghealdîr ?”

 1. Stely Says:

  AVP,
  E posibil sa se amine .Cred ca este o intelegere intre ei . Dar ,ce te astepti sa faca judecatoarea ? Sa va puna sa consultati expertiza depusa la dosarul cauzei ?In fond ,daca tu esti avocatul ,ai dreptul sa consulti expertiza in original ,inainte de inceperea procesului. Cred ca expertul va fi acolo ,nu ?
  Stiu cum e .Am avut si noi un proces de iesire din indiviziune cu o casa . A durat ceva … Acum ,daca ai ajuns pina in faza asta , inseamna ca nu mai dureaza mult ,chiar daca se va amina. Vezi cum faci .Roaga-te si tu „mumos” de judecatoare ,sa nu te mai amine … 🙂

 2. AVP Says:

  Stely, povestea asta curat rumânească imi mananca toti nervii si multa energie… Zau, nu cu astfel de mizerii trebuia sa se ocupe descoperitorul Planetei Ou si-al Apelului catre Europa herou, dar din pacate ăsta e boboru meu… Sunt f.obosit & sictirit şi mai c-aş vrea să mă retrag în mit.

  Pe maine.

  PS. Apropo de intrebarea ta, tristetea si de fapt tragedia e ca judecatoarea poate face absolut ce vrea, fara sa-i fie frica or rusine de nimerea, caci doar suntem in tara lu Papura Voda, nici macar in Papua… De aceea, totul este impredictibil si nu depinde in niciun fel de mine. „Hoc volo, sic iubeo, sit pro ratione voluntas”, asta-i deviza.

 3. Stely Says:

  „Sunt f.obosit & sictirit şi mai c-aş vrea să mă retrag în mit.”
  Ei , mai bine tragi un somn zdravan si poate maine vei avea o alta stare … Si eu pic de somn si de oboseala .Am muncit azi non stop . 😦
  Hai ,noapte buna !
  p.s Cind e procesu „? … ca sa-ti tin pumnii .

 4. AVP Says:

  O sa te tin la curent. Hai pa

 5. Adrian Merfu Says:

  S-ar putea sa sune putin paranoic dar eu inclin sa cred ca „facatoarea” de care vorbiti sa faca asta intentionat la ordin. Va aduc aminte ce spunea cu ceva timp in urma Monica Lovinescu despre telefoanele de amenintare ce inca le mai primea dupa ’90. Asa cum goe, rh si alti ipochimeni va ataca necontenit fara un motiv de bun simt asa si individa in cauza face parte din acelasi pluton sau companie.

 6. Adrian Merfu Says:

  Am scris cam repede. Imi scuzati formularile gresite de mai sus.

 7. skorpion Says:

  Da. sunt convins ca daca si partea adversa ar scrie pe blog, ar avea o parere cu totul opusa. De aceea e de apreciat judecatorul care, iata, in interesele contrare ce sunt intr-un proces trebuie sa gaseasca calea catre dreptate respectand legea.

  citeste punctele 7 & 8

  oricum iti vine sa-l trimiti la origine

  http://cristidanilet.wordpress.com/2011/08/31/jurnal-usa-11-us-ohio-district-court/

 8. AVP Says:

  Adrian, într-o lume lipsită de orice busolă morală, totul e posibil.

  Skorpi, dar nu era Danileţ noul jude în care vă puseserăţi toate speranţele, voi, pedaliştii cei mai înfocaţi ? Cred că our friend Filadel îl are şi acum în blogroll…

  Postare nouă.

 9. skorpion Says:

  m-am lamurit de cristi danilet cu mult inaintea altora…mult, mult, cind se plingea (inainte de a ajunge mare csm-ist) ca 4000 lei pe luna ca salariu sint cam putini, ca trebuie cu acesti bani sa-si sustina familia, inclusiv parintii etc…

  apoi cind l-am vazut in spatele femeii pizniceru pivniceru la o altercatie intre basescu si madama pizniceru pivniceru

 10. skorpion Says:

  de pe blogul aceluiasi mare om obiectiv

  scrie @alex

  D-le judecator,
  As vrea sa stiu ,care-i motivul pentru care ati raspuns cu profesionalism si obiectivitate tuturor comentariilor ,iar celui dat de @skorpion in linkul de mai sus nu?Faptul ca cel care scrie “pe blog” face publica problema sa cu justitia, este pentru dvs un motiv sa tratati problema atit de superficial si discriminatoriu ? Oare cum de nu ati observat ca bloggerul este jurist de profesie si ca a fost si este avocatul uneia din ” parti” ,in acelasi timp reprezentantul ei prin procura (sot?).Eu asa am inteles ,desi nu sunt specialista in domeniu. Nici faptul ca procesul dureaza de 6 ani si ca judecatoarea pare a nu tine cont nici acum, cind este in vigoarea legea “micii reforme “,de teroarea la care este supus de 6 ani acest om (si ca el mii) pentru a-si afla dreptatea in justitie ? Daca ati fi citit mai cu atentie si nu v-ati fi grabit sa dati un raspuns ironic si partinitor ,ati fi vazut ca procesul in sine a dat cistig de cauza “partii” ,iar acum este un simplu proces de iesire din indiviziune, aminat din motive care par a fi contrare “partii” ?
  Eu cred ca dvoastra v-ati antepromuntat,ca judecator al CSM, in acest caz. Ati devenit “lupul (blogger)moralist “.
  Daca ati fi tratat cazul cu responsabilitatea unui judecator al CSM ,la care cel in cauza avea de gind sa apeleze, exasperat de teroarea la care este supus de 6 ani de judecatoarea respectiva ,pentru ca asta este menirea CSM ,ati fi raspuns cu maxima atentie si impartialitate .
  Prin urmare judecatoarea respectiva (care, sigur, va fi multumita )isi va continua netulburata opera de tracasare a acestui justitiabil (si ca el mii) aparata fiind de insusi judecatorul care ar fi trebuit s-o controleze .

  raspunde danilet

  Nu ma intereseaza linkurile date la mine pe blog fara intrebari sau comentarii si in niciun caz nu amestec competenta. Cazurile le tratez dupa ce ajung in fata mea, nu pe blog. Asta, apropo de profesionalism. Dar cum toti ne dam profesionisti si judecam judecatorii, permiteti-mi sa fiu unul dintre cei circumspecti, pana am cazul cu toate datele in fata.

 11. AVP Says:

  Doar simplul fapt ca procesul dureaza de 6 ani, iar nu de doi-trei, ar fi trebuit sa-i ridice magistratului Danilet, membru al CSM, un mare semn de intrebare, inainte de orice alte consideratii… Iar daca ar avea curiozitatea sa vada dosarul pricinii ar observa ca era foarte simplu ca judecatoarea sa faca iesirea din indiviziune asupra unui titlu de proprietate funciara despre care si un copil si-ar fi dat seama ca este definitiv si irevocabil (intrucat nu fusese contestat de nimeni in termenele imperative prevazute de legea speciala), insa judecatoarea a preferat sa suspende procesul ani la randul, la cererea partii adverse, pentru ca paratul s-a trezit sa conteste, cand nu se mai putea contesta in niciun fel, titlul de proprietate cu pricina, care intrase in circuitul civil si pe care pana atunci paratul il recunoscuse fara nicio discutie (adica, il recunoscuse atata timp cat el a avut tot terenul in folosinta quasiexclusiva, vreme de 15 anisori…). Si chiar si dupa ce toate plangerile si cererile de constatare a nulitatii titlului au fost respinse de Tribunal si de Curtea de Apel, atat in recurs, cat si in contestatie in anulare si-n revizuire, chiar si dupa asta d-na judecatoare A.G. tot a mai amanat procesul, sub te miri ce pretexte, inca un an, si tare ma tem ca-l va mai amana or chiar suspenda chiar si de-acum incolo, sau va da o hotararie intentionat neaplicabila or usor contestabila, pentru ca procesul sa mai dureze inca 4 ani si astfel sa se faca o cifra rotunda, ce dreq, de macar 10 anisori, caci doar ne aflam in tzeara lu Papura Voda, doamnelor si domnilor judecatori, n-asa…?

  Asta e situatia si natia.

 12. stely Says:

  Buna ziua ,
  Întrucit bănuiesc că ,AVP („bloggerul justitiabil)”,dar si justitiar, zic eu ,se află la Craiova pentru procesul de iesire din indiviziune ,care iată l-a adus in pragul disperării din cauza nesolutionării lui de peste 6 ani , m-am gîndit ca si @skorpion ,să aduc aici pentru încurajare? alte comentarii ale lui@Alex, scrise de el pe blogul judecătorului Cristi Danilet ,membru al CSM ,precum si răspunsurile acestuia .Am spus” încurajare?”,întrucit desi asa le percep si chiar imi doresc ,nu stiu dacă rezultatul va fi pe măsura.

  9.
  D-le judecator,
  Aici imi raspundeti mie asa :

  “Nu ma intereseaza linkurile date la mine pe blog fara intrebari sau comentarii ”

  Totusi lui @skorpion i-ati raspuns asa :

  “Da. sunt convins ca daca si partea adversa ar scrie pe blog, ar avea o parere cu totul opusa. ”

  De unde eu am inteles ca ati citit linkul cu pricina ,ceea ce m-a determinat sa va consider partinitor cu judecatoarea respectiva ,in timp ce pe justitiabilul blogger l-ati privit cu neincredere ,fapt ce m-a condus la ideea ca in cazul in care acesta va dori s-o reclame la CSM pentru nerezolvarea de 6 ani a unui proces de iesire din indiviziune,nu va avea cistig de cauza ,intrucit v-ati antepronuntat ;

  “De aceea e de apreciat judecatorul care, iata, in interesele contrare ce sunt intr-un proces trebuie sa gaseasca calea catre dreptate respectand legea”.

  Prin urmare va mai indrazni el-bloggerul justitibail- sa se adreseze CSM-ului ,stiind ca ,pe deoparte ,pe el l-ati tratat cu “circumspectie”,iar pe judecatoare ,dimpotriva ,ati “äpreciat-o”?

  Comentariu prin Alex — 05/09/2011 @ 1:58 PM | Răspunde

  Vad ca insistati, iar eu va raspund din nou: la mine pe blog se scriu multe, si vrute si nevrute, si la obiect si fara. Dar mi se pare sa ai tupeu nemarginit si sa imi ceri practic sa incalc legea daca ma intrebi pe mine, membru CSM, ce parere am despre ce scrie un jurnalist rau despre un judecator, stiind ca este posibil la o adica ca acel caz sa ajunga odata pe masa CSM intr-o procedura disciplinara.
  Ca urmare, asa cum am cerut de la inceput sa nu imi dau cu parerea despre cazuri, tot asa fac si acum: tratez cu mare rezerva orice situatie mi se semnaleaza pe blog. Acest blog nu este al CSM, nici al Inspectiei si nu reprezinta pozitia oficiala a unei institutii. Acest blog este al unei persoane publice care incearca sa contribuie la educatia juridica a cetateanului obisnuit si informarea colegilor magistrati. Atata tot.
  Asa ca ar fi bine sa nu ma considerati nici particnitor, nici subiectiv. Nu am nicio intentie sa apar judecatorii incorecti, ci numai pe cei profesionisti. Nu am de gand sa apreciez articolele din media care nu respecta regulile deontologice care includ prezentarea pozitiei celeilalte parti. In general sustin presa independenta care pare a fi pe cale de disparitie in Romania, si asta nu ma impiedica sa am pretentia nu la can-can-isme care otravesc cititorii, ci la adevarate articole prin care ni se prezinta anchete jurnalistice autentice.
  Dar, daca vreodata acest caz despre care s-a dat un link la mine pe blog fara niciun comentariu, ca si cum aici s-ar face revista presei, va ajunge pe masa CSM, voi ridica colegilor problema abtinerii mele fata de un comentariu rapid si superficial facut pe blog.

  Comentariu prin Cristi — 06/09/2011 @ 4:14 AM | Răspunde

  10.
  Aha,d-l judecator mi-a sters -iute de mana si prin nebagare de seama- raspunsul prin care tocmai ii demonstram cu “marfa clientului”(citate din propriile comentarii)cum sta domnia sa cu “circumspectia” fata de justitiabil si cu “aprecierea “(antepronuntarea )fata de doamna judecatoare. Prin urmare slabe sperante ca justitia sa se reformeze ,devreme ce tocmai cel care are rolul sa impulsioneze , sa coordoneze si sa controleze actul de justitie nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

  p.s. Banuiesc ca imi veti sterge din nou comentariul ,dar in cazul acesta eu voi gasi alta cale sa-mi fac cunoscuta parerea ,si zau ,nu stiu cine va fi cel care va iesi mai rau din povestea asta.

  Comentariu prin Alex — 05/09/2011 @ 3:42 PM | Răspunde

  Nu l-am sters, dupa cum bine vedeti. Insa in general cand sunt la munca, nu intru pe blog. Iar la amenintari sa stiti ca inca rezist bine, indiferent daca eu voi fi cel care va iesi rau din asta sau nu.

  Comentariu prin Cristi — 06/09/2011 @ 4:16 AM | Răspunde

  11.
  Ei,asa da…Indiferent daca raspunsul d-voastra ma multumeste sau nu ,apreciez faptul ca mi-ati readus comentariul banat si ca mi-ati raspuns la el. Nu am avut de gind sa va amenint ,dar ,pesemne ca am avut un sentiment de frustrare ce m-a determinat sa reactionez impulsiv. Prin urmare imi pare rau .Acum pot sa spun ca mi-a venit “ïnima la loc” (speranta) ca, CSM-ul va fi cu ajutorul d-voastra ,ceea ce trebuie sa fie :un organism capabil sa cordoneze reforma “mïca”,apoi “mare”(cind vor intra in vigoare codurile)in justitie. Revenind la problema bloggerului respectiv, banuiesc ca aceasta ar trebui sa-si ceara dreptatea la CSM ,daca respectiva judecatoare va continua sa-i tot amine procesul,cu speranta ca va fi tratat cu respect si grija pentru cetateanul ajuns cu problemele sale in fata justitiei .In fond el si-a expus cazul pe blogul personal ,exasperat fiind de tergiversarea procesului sau ,dar si din dorinta de a-si aduce aportul la reformarea justitiei din postura dubla de justitiabil ,precum si a celui care intr-un mod sau altul lucreaza in sistem. Cred ca asemenea “semnale”despre modul cum este perceput actul de justitie sunt demne de luat in consideratie ,intrucit ele vin din viata reala .De fapt si blogul d-voastra are menirea de a veni in sprijinul, atit al colegilor d-voastra (judecatorii) cit si al celor in slujba caruia sunteti cu totii :cetateanul justitiabil.Multumesc pentru intelegere.
  Comentariu prin Alex — 06/09/2011 @ 11:20 AM | Răspunde
  p.s. Doamne Ajuta sa fie bine ,dar daca nu (doamne fereste) cred ca AVP va trebui sa mearga la CSM. Va fi un test al moduli cum CSM-ul urmareste aplicarea „micii reforme”.

 13. AVP Says:

  Stely, nu, inca n-am ajuns la stravechiul meu proces de la Craiova. Si nu, nu ma voi adresa CSM-ului (eventual il voi lasa sa se autosesizeze, de ce nu?), fiindca, daca ar fi sa judecam fie numai si dupa raspunsurile pe care i le-a dat dl magistrat superior @Cristi lui @Alex, ar fi doar pierdere de timp si de nervi : corb la corb nu-si scoate ochii, aloo…

  Niciun sistem nu poate fi reformat din interiorul sau, – iata o vorba inteleapta pe care a spus-o recent si Monica Macovei, dar care nu este descoperirea ei, mey : se stie de cand lumea.

  Orcum, iti multumesc mult pt interes, draga prietena. O sa va tin la curent, pai cum drea 🙂

 14. AVP Says:

  A, si sa nu uit. Daca din intamplare il cunosti pe @Alex, roaga-l te rog sa-i recomande dlui Cristi urmatorul link :

  http://www.globusz.com/ebooks/Caragiale/00000036.htm

  Morala de acolo i se potriveste manusa 🙂

 15. stely Says:

  A,deci esti acasa ? Eram convinsa ca esti la proces. De fapt ai observat(cred) ca nici eu nu sunt acasa . Momentan sunt la unul din copii 😉 apoi la celalat(a) ,dupa care vineri seara ma voi duce la Potl.pentru parastasul de 40 de zile.Acum mi-am luat o mica pauza de la calcat …
  Da,linkul i se potriveste ,d-lui judecator ,dar chiar daca l-as cunoaste pe @Alex nu cred ca va putea sa-i recomande linkul ,intrucit vad ca nici ultima postare nu mai este .
  p.s. Mie mi-a placut @Alex .Vad ca si lui skorpion. Si crezi ca onor CSM-ul se va autosesiza ? Eu nu cred… Asa ca macar de dragul lui va trebui s-o faci tu si pe-asta. Ar fi a doua incercare de infunta sistemul ,si s-ar merita macar pentru un remember (dupa 40 de ani?).De data asta fara epistola catre N.Manolescu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s