Doo vbe pt @eunuke

eunuke ***, tu ai vrea probabil să fii şi-n căruţă, şi-n teleguţă, să ai – de-un paregzamplu – dreptul să călătoreşti fără viză ori să munceşti în toată Europa, dar când Ioropa vrea să vină şi-n bătătura ta de la Românica, nu de alta, dar pentru ca  să vadă cum trăieşti tu acasă la mămicuţa ta, de eşti atât de prost crescut şi-i faci atâtea probleme acolo la ea, la Ioropa, pe unde călătoreşti şi cică munceşti, când nu te ocupi doar de şmenuri şi de furtişaguri curat rumâneşti, fireşte, iar la o adică să te cheme chiar şi la oaste, aloo, pentru Ioropa, nu doar pentru Românica şi să se pună cu legea, ordinea şi bunele maniere europene pe tine, ca să nu mai puţi dreq când te duci la Londra, la Paris ori la Berlin, ei bine, atuncea tu zici că nu-ţi mai convine să fii ioropean, a ? Uite că nu e aşa, iar construcţia Statelor Unite ale Europei merge înainte, cu voia sau fără de voia ta, şi ori vei deveni european sadea, dacă vrei să te mai socoteşti în Europa, ori rămâi naiba definitiv la vatra rumânească a ta şi stai acolo câte zile oi mai avea, cu căţei, purcei şi păduchii laţi grămadă pe tine şi pe ei. Chiar, de ce oi crede tu că s-a făcut aderarea la UE şi s-a demarat procesul de integrare europeană, cu cheltuieli atât de mari pentru ţările europene puternice, doar pentru ca tu să hălăduieşti de capu’ tău prin Ioropa, ori să te duci să faci avere pe-acolo, indiferent prin ce mijloace ? De ce până acum n-ai suflat nicio vorbuliţă contra Ioropei ? În loc să zici merci că Europa ne acceptă în nobila-i casă, aşa “socialistă” cum este, mai faci şi nazuri, tu, care până mai ieri trăiai în bordei de chirpici, când nu locuiai direct în barăcile “de beton şi sticlă” ale Lagărului Socialist ? Ia vezi, că nemulţumitului i se ia daru’, @eunuke !

______________________

***@eunuke e un forumist de pe my blog care, dăştept nevoie mare, mi-a scris : “Civilizația euro e pe ducă, lagărul socialist este iarăși în funcțiune, și ne băgăm și noi ca milogii la spartu’ târgului și târâtu’ coșciugului pe ultimu drum. mare bucurie. să vezi ce învățătură de civilitate își trag de’acuma pruncii de valahi aflători în treabă studioasă la londra…și cum s’or întoarce dumnealor să așeze țara pe făgașu’ progresului, curat ieuropean. Io de’abea i’aștept s’apară cu năravu’ nou, îmi țin flinta pregătită, pe prispă, că doar nu mi’oi lăsa de izbeliște parabolica neaoșă și plasma strămoșească”.

Anunțuri

48 răspunsuri to “Doo vbe pt @eunuke”

 1. Stely Says:

  Cred ca stiu cine este @eunuke .Cumva @antikgb ? Cam seamana la stil si continut .Astept de la el un raspuns cu argumente mai consistente -pe masura curajului , dragostei de tara si neam ,libertate si credinta stramoseasca, de care spune ca au dat dovada bunicu si unchiul sau,iar el vrea- iata -sa le continue traditia . As vrea sa explice de exemplu, ce a vrut sa spuna aici ?
  „Civilizatia euro e pe duca, lagarul socialist este iarasi in functiune…”

 2. AVP Says:

  Bună, Stely. Ai terminat cu zugravii ?

 3. Stely Says:

  Buna ,
  Sunt aproape gata . Abia acum a plecat zugravul . Dupa cum am vazut ,pe facebook , tu ai terminat . Ti-am vazut toate interventiile … Mi-au placut in special cele cu @Crystal C ,dar n-am putut sa „likeluiesc” ,intrucit am scos-o din lista . Ai avut rabdare si umor cit cuprinde .Cred ca ea si @Riddick au nevoie de o mica cura de „dezintoxicare”,iar tu te dovedesti a fi un leac taman bun . E grav ce se petrece cu ei .Euroscepticismul le cam tulbura mintile . 👿 Cit despre chestia cu „rochitza „lui EU 🙂 am impresia ca ai un scop bine definit . Altfel nu te-ai folosi de orice prilej ca s-o aduci in actualitate . Dar,din cit imi dau seama nu prea ai sustinatori. Sunt multi portocalii prin zone. Pot sa-ti spun ca am primit observatii pe
  tema asta de la un sustinator al ei din lista mea de prieteni . 😉 Asta dupa ce a citit topicul cu pricina si a vazut postarile mele ,intrucit nu se astepta sa scriu ceva impotriva . 😦

 4. AVP Says:

  Da, Stely, mi-am terminat şi io muncile agricole de pe ziua de azi, ca orice gânditor în ţara sa… Acum sunt frânt, dar mă dixtrez ca drea… Postare noua.

 5. Goldmund Says:

  Bun gasit, dragi prieteni si sper ca v-am gasit sanatosi pe insula AVP

  Parafrazandu-l pe un emigrant, nu pot lasa ce mi-a fost odat’ drag, chiar si daca ceilalti m-au uitat sau totul s-a indepartat, timpul m-a aplecat, nevoile sau grijile au coborat din creier pana-n stomac.si lumina s-a mai intunecat.
  Citind ce a scris @eunuke mi-am adus aminte ca suntem in UE si chiar daca n-am fi, tot noi am ramane, asa cum suntem de doua mii de ani- vorba cantarii patriotice-sic!.
  Crede el(sau ea) ca am fi mai curati si mai spalati si mai cumpatati daca, daca am fi un fel de Jugoslavia anilor ’70, facand parte din ‘grupul nealiniatilor’, cochetand in ‘mini-jupe’ cu oricine care ne face cu ochiul pe la colturile lumii?
  Sau ii e frica de putintica culturica din partea Vestica si am uita pentru o clipa sa blestemam ce nu avem?
  Cu toate ca, daca asta-i toata postarea fericitului liber sa adulmece dulceata libertatii depline prin lume, nu inteleg mare lucru din filozofia ‘supalatului’ si totusi recunosc in el un neadaptat la sistem, pentru ca Europa suntem de cand ne-am nascut. Punct si pe curand!

 6. AVP Says:

  Bine ai revenit, dear Goldmund. Am fost un pic ingrijorat pt tine. Acum stiu ca e bine si ca va fi. Doamne Ajuta !

 7. Stely Says:

  Goldmund,sigur ca nu te-am uitat . Te-am asteptat sa ne spui vesti bune despre tine si familia ta .Ma bucur ca nici tu nu ne-ai uitat si ca ai lasat un pic grijile deoparte ca sa ne saluti .

 8. euNuke Says:

  Ce onoare! Mulţam de împricinare prin titularizare.
  şi, nu că ar avea vreo importanţă -totuşi, nu-s forumist d-al mătăluţă şi nici nu-mi pasă ce mestecă fitecine doar pentru a închipui şi vîna ghirlande de eurosceptici cu vînă băştinoasă- dar totuşi, e prea de tot să las in neştiinţă autorele cu merite şi realizări notorii: europeismul nu se confundă cu eurofilia, de pildă nomenklatura de la bruxelles, cea nealeasă ca şi cea a sovietelor, este europeistă, şi majoritar socialistă din concepţie, in timp ce alde euNucu carpatin este eurofil, chiar dacă nu se bate cu cărămida albastră-n pept, aşijderea, federatismul nu are nici in clin nici în mînecă cu unionismul şi centralismul autoritar şi bîlbîit practicat de un băsescu întîrziat la mesele dreptei, de pildă conu Sarkozy, mai imperialist din fire, e liderul închipuit al curentului sau al dampfului unionist ce vis/zează un guvern economic paneuropoid centralizat, fără ca temeiul legal pentru acest guvern să fi fost născut sau măcar mîzgălit de vreun stat european sau de către principalul organ centralist – Comisia. Ce frumos şi lesne e să te dai europeist de bine şi unionist mărinimos şi salutar ca albul la balamuc cînd nu te opreşte nici bunul simţ şi nici vreo lege europeană. Şi uite că prinde gargara cu iz de federalizare mare. Iar dacă un neica-nimeni ca eunucul vine şi obiectează că o adevărată federaţie presupune un document cu valenţe constitutive agreat de toţi membri săi, adicătelea o nouă constituţie ori, pre limba ieuropeană, Tratat confederativ, precum şi o politică externă şi de apărare comune înscrise in acel docoment, precum şi un guvern federal, cu atribuţii in toate sferele politichioase şi nu numai economic, musai să fie luat in şuturi de euro[tu]peişti, de fidelii slujitori ai idealurilor sfinte ale progresului european şi planetar.

 9. Adrian Merfu Says:

  @euNuke
  Puteti totusi raspunde la intrebarea pusa de Stely, totusi? Este evident ca Stely a observat corect problema opiniei dumneavoastra postata aici de AVP. Numai dupa ce avem o explicatie in acest sens putem avea o discutie pe tema unificarii. Comentariul dumneavoastra ultim este suficient de arogant sa intre in aceeasi categorie cu „trendul” romanesc ce caracterizeaza orice raspuns la o critica decenta. Va rog, schimbati-mi parerea sau opinia in ceea ce va priveste raspunzand la intrebarea pusa de Stely! …si haideti sa incercam un dialog adevarat despre acest topic!

  P.S. Consider ca ultima postare nu explica sau nu da raspuns satisfacator intrebarii pusa de Stely.

 10. Adrian Merfu Says:

  Habar nu am cum am folosit deranjant de doua ori „totusi” in prima fraza. Imi cer scuze!

 11. AVP Says:

  Adrian, e clar ca ne pierdem vremea cu @eunuke. El vorbeste de tratatele de constituire a SUE de parca ne-ar mai fi vorbit despre respectivele tratate (iar noi n-am fi priceput nemic), sau ca si cum din ceea ce spuseseram noi pana a ne fi luminat el despre SUE se subintelegea c-am ignora cu totul faptul ca entitatea politica SUE va trebui fondata prin asemenea tratate de drept international public, negociate la sange. Cu alte cuvinte, @eunuke al nost a redescoperit roaba si, dupa ce-a umplut-o cu castraveti, vine sa-i vanda la gradinari 🙂

 12. AVP Says:

  PS. Dupa cum vedeti, am hotarat sa mut la gunoi topicul despre d-na U si s-o las in plata Domnului… N-ai cu cine, mey, rumâne… 😦 Să revenim la SUE & eunuke al nost.

 13. Stely Says:

  Sa revenim ,dar crezi ca @euNuke” al nost” mai vine ?Dar sa speram ca va dovedi curaj si va veni sa raspunda punctual la intrebari . Poate spre miezul noptii cind va fi pe „fir” si @Adrian Merfu .Se pare ca sunt pe acelasi meridian.
  Ma bucur ca ai sters topicul cu madam U ,intrucit chiar n-ai cu cine ,iar asta merita dezbatut in continuare .Mai ales ca ,iata @Adrian Merfu este dispus sa -si aduca aportul pentru deslusirea unui proiect atit de ambitios ,care va constitui o etapa importnta in evolutia politico- istorico -sociala „Planetei Ou ” Caci daca nu aici unde ? Pe (b)Arca lui Goe ,unde este un mare
  plictis ,sau pe Madam Blogary unde vad ca @Bleen ,mai
  bine zis consilierul ministrului muncii ,Mirel Axinte , a clacat lamentabil intr-o chestiune cu care s-a confruntat si pe care a tratat-o intr-un mod grobian si cu o totala lipsa maturitate intelegere fata de suferintele oamenilor.M-am raliat celor care i-au cerut demisia.
  p. s Am cautat linkul cu pricina ,pe facebook ,dar nu l-am mai gasit. Merg insa pe blogul lor si il aduc de acolo..

 14. Stely Says:

  „cu o totala lipsa de maturitate si de intelegere „-asa trebuie citit .

 15. AVP Says:

  Asa il vom citi… Da, e clar ca Bleen a dat cu bata-n balta, confundand coada vacii cu stampila primariei, deci limbaju de bloggarist zmecheros cu limbaju oficial sau macar oficios. Pacat de voinic, vba aia.

 16. AVP Says:

  Off topic 🙂

  Daca nici Drakula n-a fost un brand capabil sa absoarba milioane de turisti in Drakula-land, e clar ca nici diabolizatu Ceausescu nu va fi un asemenea brand, decat, poate, dupa ce mitu-i de Diktator Rau se va fezanda muult mai mult. Problema e: cat de mult ? Responsabilii turismului rusesc de ce nu investesc in si mai diabolizatu Stalin ? Cand toti copiii lumii vor invata la scoala despre Ceausescu, asa cum invata despre Auschwitz, atunci poate ca turistii vor avea in vedere si un asemenea traseu, cu conditia sa fie absolut siguri ca pe drum nu vor da in gropi sau nu vor fi atacati de talhari de drumu mare (ori shmenuiti in vreo parcare). Turism de acest gen nu se poate face decat intr-o tara civilizata si relaxata, alou... Daca d-na ministru chiar are bani si vrea sa genereze un superclou now, atunci sa sponsorizeze "Planeta-Ou" si-o sa vada cum se va inghesui tot mapamondu ca sa-l pipaie pe auctoru herou in satu or statu sau Acum, de altfel, e si mai ieftin, caci dupa ce va mierli va trebui sa-i ridicati si ditamai Mausoleu, mai stii... ? :) Dixi et salvavi, cum ar veni...

 17. Stely Says:

  De acord cu „off topicu ” 🙂 Dar uite ce comentariu pregatisem inainte de a o zbughi in oras dupa alte treburi ,care s-au iscat pe parcurs. 😦
  N-am găsit linkul de pe Hotnews ,nici pe M.Blogary .In schimb am citit unele reactii ale comentatorilor blogului ,fată de articolul de pe Hotnews. Despre el vorbeam si despre comentarilie la el ,care îi sunt aproape in totalitate împotriva .Din cîte am înteles a căzut ca musca’n lapte ,întrucit întîmplarea a fost preluataă de Antena3 ,iar el a făcut prostia sa intre in direct si… 👿
  Sunt curioasă ,dacă acest tînar se va dovedi a fi altfel decît unii politicieni, care în asemenea situatii nu-si asumă responsabilitatea si nu
  întrevăd consecintele afectării imaginii lui ,a ministrului si a guvernului pe care îi reprezintă .

 18. skorpion Says:

  salve,
  o zi frumoasa va doresc,
  🙂

 19. AVP Says:

  Salut si tie. Inteleg ca esti in trecere, spre zari mai calde… Oi fi randunica, te pomenesti… 🙂

 20. Stely Says:

  Hmm! Incepe să se „miste „intelectualitatea ,cu articole in reviste de elita ,- consacrate proiectului în dezbatere : necesitatea constituirii SUE …
  http://www.revista22.ro/statele-unite-ale-europei-11233.html
  …cît si pe unele bloguri 😉 care aveau pîna mai ieri cu totul alte preocupări :
  http://arcaluigoe.wordpress.com/category/arcaluigoeologie/
  Dar ,desi sunt bine argumente si împănate cu elemente de reflectie (care să incite ) ,nu sunt de loc atragătoare ,ba sunt chiar plictisitoare … Dar poate vorbesc cupăcat ,întrucît nu prea sunt în formă ,fiind cam obosită si
  chiar adormită 😦 cu toate ca am băut o cafea destule de tare …
  p.s. Astept cu interes comentariile vizitatorilor …

 21. AVP Says:

  Stely, au trecut vremurile cand AVP comenta subt picerele te miri carei vedete a clipei ; cei care se pricep cat de cat, stiu deja ca aici, pe acest blog, e cloul intelighenkiei Ro de azi, unde se spune adevarul si numai adevarul, chiar daca nu suntem decat cativa insi si chiar daca acest lucru ne costa scump… Cine vrea sa afle parerea mea intr-o chestie sau alta (de la Alfa la Omega, chiar asa), e musafirul meu drag si-mi poate pune orice fel de intrebari, incercand sa ma combata dupa cum il duce mintea. Iar cine e foodul, dusmanos or pizmas, nici nu stie ce pierde, aloo… 🙂

 22. Dl.Goe Says:

  Cu tot respectul cuvenit unui artist de geniu trebuie sa-ti spun ca tu esti cel dusmanos, pizmas, zavistnic, titirca inima rea (râvnind aiurea la rochiile Elenei Udrea si la soarta Elenei din Troia) si mai ales fricos ca iepurele cel iute de picior care cum se sperie cum inchide usa la tinda cu zavorul. De pierdut tot tu pierzi pentru ca inchizand usa minciunii lasi afara si adevarul. Ce-ti ramane inauntru sunt simple snoave naive si si alea perisabile ca maioneza, daca nu s-o fi taiat deja. Dar macar ai umor. Ce-i al tau e al tau si e pus deoaprte. I-auzi una: „e cloul intelighenkiei Ro de azi, unde se spune adevarul si numai adevarul”. Tu cu Stely si cu Merfu? Fugi draq ca n-oi vorbi serios.

  P.S. Sa-mi dai cumva de stire daca aceasta replica cenzurata aci (in aceasta suburbie ne luminata de lampe gazoase) vrei sa ramana secretul nostru sau ai prefera s-o preiau pe (b)Arca la rubrica de mesaje cenzurate abuziv. Ca eu chiar sunt receptiv la critica. Asa sa stii.

 23. Goldmund Says:

  Am crezut ca s-a inchis usa la acest subiect ‘european’ si de aceea am cautat pe alta plaja intelepciunea AVP, cand colo, naufragiez din nou pe o mare tulbure: marea domnului @euNuke, ape agitate si pline de alge…(‘limpede’ e altceva!)
  Parerea majoritatii europene despre SUE este transanta: nu in acest secol!. Atunci despre ce pericol vorbim?
  E adevarat, UE este ‘socialista’ in sensul dezvoltarii Statelor sociale(asemanarea fonetica poate duce in eroare!)si mai este adevarat ca ‘generatia ’68’ a ajuns de mult la putere in majoritatea statelor din UE(v. si cazul Barroso, un politician talentat, mai intai un maoist, apoi un socialist ca azi sa reprezinte PP din UE!)dar mai ales aceasta generatie controleaza(in mod democratic ; intre UE si URSS nu exista si nu poate exista nici o asemanare, dar niciuna!)televiziunile, editurile si presa scrisa din UE.
  Bun, pentru gustul meu usor de centru-dreapta, acestia imi produc cateodata usoare dureri de cap, in nici un caz nu-mi pericliteaza libertatile, aspiratiile mele si nici identitatea mea- atunci ce?! Ei bine,pentru acesta generatie occidentala ‘socialismul’ ramane o optiune, comunismul chinez(din RP China) sau cel cubanez este privit intr-un fel ‘romantic’, iar ‘republicanii’ americani sunt creionati drept caricaturi, ca si dreapta europeana. In rest?! Doar nu am spus ca am mari dureri de cap(pe care le-am avut sub ‘ai nostri’ comunisti si stalinisti romani!)ci ‘usoare dureri de cap’…Dar fiind un om banal, iau lumea precum este si caut insulele unde ma simt bine si in siguranta:
  familia, credinta, prietenii, hobby-uri, toate daca avem sanatate…
  Yoy!

 24. AVP Says:

  Vbesc extrem de serios, Dle Goe. Aici e aici. Orice om cu scaun la cap şi cu suflet curat îşi dă seama din prima de chestia asta, chiar dacă nu-i (prea) convine. Şi de fapt, care-i problema ta ?

 25. AVP Says:

  Scuze, Gold, ai apucat fără să vrei într-un maelestrom de orgolii balcanice 🙂

 26. AVP Says:

  Gold, „socialismul” UE este-n perfectă regulă atâta timp cât rămâne viabil din punct de vedere economic şi nu produce formele aberante de masificare, de aplatizare, alienare şi dezumanizare, pe care le-a generat socialismul real. Unii intelectuali stângişti numesc acest sistem „a treia cale”. Or, eu mă tem că aşa cum nici socialismul cu faţă umană nu e practic posibil, tot aşa, nici capitalismul cu faţă umană nu e viabil, deşi ar fi dezirabil, poate. Părerea mea. ps. Din păcate am un semnal de Net slab şi nu pot fi totdeauna pe fază.

 27. Dl.Goe Says:

  Problema e ca n-am inteles de unde ai inteles c-as avea eu (vre)o problema. Blogul tau nu este in niciun caz „cloul intelighenkiei Ro de azi” indiferent ce semnificatii atasezi termenului de „clou”, iar de spus se spun aci vrute si nevrute, unele adevaruri, unele minciuni, unele prostii, unele poetice, unele prozaice, toata gama. Stilul e intr-adevar unic, dar asta nu-i nici pe departe vreo garantie a vreunei calificari in arta, politca, filosofie, morala etc. Iti garantez ca Elena Udrea este categoric mai competenta decat tine in orice sector managerial sau politic am lua in discutie. Talentele pe care le ai tu si ea nu, desi nu sunt de neglijat, nu te califica in niciun fel pentru vreo recompesa sau recunoastere speciala, iar Lucian Bute este categoric mai potrivit ca emblema publicitara a turismului romanesc ori a imaginii Romaniei decat ar putea fi AVP chiar si de-ar fi lustruit si re/amenajat cu fonduri europene. Chiar si discutarea acestei alternative este o enormitate in sine. Asta e problema, ca in loc sa fii ceea ce esti te pierzi in ceea ce devi: un batarnel amarat si ranchiunos, suparat pe viata. Da? Parere mea este ca ai putea avea satisfactii mult mai mari de pe blog daca ai renunta efectiv la idea ca prin intretinerea acestui blog poti forta obtinerea de avantaje, recunoastere, bani, recompense ori ca te-ar putea ajuta in vreun fel in legatura cu problemele tate din viata reala trecuta, prezenta si viitoare. Fii artist ce dracu. Poet.

 28. AVP Says:

  Chiar si daca acest blog n-ar fi decat debuseul pentru un artist c-un stil rumanesc unic, si-ar fi de ajuns ca sa fie declarat monument istoric, Dle Goe. Ia mai gandeste-te. Un stil unic inseamna henorm intr-o cultura nascuta si intretinuta 99,99% prin imitatie mai mult or mai putin sincronica. Si mai e si „Planeta Ou”, pe care daca tu nu o percepi, nu inseamna ca nu exista si ca nu-mi cere eforturi supraomenesti spre a o contura, pas cu pas. Ce stii tu, Dle Goe ? 🙂 ps. Inceteaza cu insinuari humoresti si cu comportamentul excesiv de familiar, caci ne-ntoarcem de unde am plecat.

 29. Stely Says:

  Da, in ceea ce ma priveste ii dau dreptate lui @Goe . Nu fac parte nici pe departe din „cloul intelighentei Ro de azi „.Dar asta nu ma impiedica sa sustin ca pentru cine s-a obisnuit cu scrisul lui – stilul „poeticesc” – cu franchetea ,care, dupa „caz naz si praz ” , supara sau bucura -topicele si comentariile sale sunt o incintare. Cred ca asta este cauza pentru care le gasesc pe celelalte cam plictisitoare,desi iata , trateaza aceleasi chestiuni importante (arzatoare).
  Cred ca , daca si-ar fi mentinut sustinerea totala pentru Traian Basescu , ca in campania electorala,nu punctuala ca acum , ar fi fost ( la „post” )aceiasi comentatori ca la inceput. Paradoxul este ca a reusit sa supere in egala masura pe toti : si pe sustinatorii presedintelui ,ca nu le-a mai fost alaturi in toate ,dar si pe inamicii lui ,ca nu a fost cu ei de la inceput . Cum o dai tot rau se vede. Am si eu (citeodata) o anume oftica pe el :ca nu a fost /este mai diplomat . Ar fi fost in interesul lui (particular ) sau al unuia mai general. Zau ,ca ar fi avut nevoie din cind in cind de un/o consilier/a. 🙂 Bunaoara asa cum ii reprosez lui Traian Basescu , ca n-a gestionat mai bine relatia cu Tariceanu si Alianta DA ,lasindu-se atras in lupte de gherila cu toti (amici si inamici politici ).
  De aceea i-as vrea pe amindoi mai relaxati si mai diplomati ,pentru binele lor in particcular si pentru al tuturor, sustinatori sau nesustinatori , in general.

 30. Dl.Goe Says:

  AVP – N-am facut decat sa accept stilul propus de tine. De vreme ce l-ai respins pe cel propus de mine n-am avut de ales. De intors n-am putea sa ne intoarcem de unde am plecat pentru ca n-am plecat nicaieri. Din cand in cand (unii dintre noi) ne intoarcem cu spatele catre directia in care ar fi trebuit (eventual) sa pornim.

  P.S. Sa-ti vand un sectret: Am inteles planeta ou mai bine decat ai putea-o intelege tu, creatorul ei. (Poate o sa-ti explic odata cum devine treaba asta). Ti-am zis de la inceput ca nu e rea. Ceea ce incerc in cerc sa spun este ca felul in care incerci sa acreditezi ca-i mai mult decat e nu-i face bine nici ei nici tie. Presupun ca intre noi doi, ca barbati cu blog, n-ar trebui sa mai subliniez ca „asta-i partea mea”. Ca n-o fi a ta. Sau a lui „La plopul cu pere”.

  P.P.S. Daca stilul excesiv de familiar, insinuant si epitetco-humoristic te deranjeaza tin sa te informez ca:

  a) Pe mine nu ma deranjeaza;
  b) nu ma avantajeaza;
  c) nu tin sa-l schimbam,
  d) nu tin sa-l pastram.
  e) sunt extrem de versatil.

  Arata-mi (cu o minima consecventa) stilul de adresare si discutie care te avantajeaza (daca exista vreunul) si vei putea consatata ca in scurta vreme il voi adopta fara probleme. Stii, presupun, ca nici intoarcerea in punctul de plecare, prin rasucire pe loc, nu ma poate deranja ori incomoda in vreun fel. Dinspre mine nu exista restrictii, constrangeri ori cereri de a fi altfel decat felul celor cu pe care esti dispus sa-i accepti ca interlocutor.

 31. Stely Says:

  p.s. Cred ca va dati seama ca este vorba de AVP . Am vrut sa fiu cit mai pragmatica 😳

 32. AVP Says:

  @Stely, daca as fi altfel, n-as mai fi io… Nu oricine se poate bucura de privilegiul de a spune adevărul, ci numai aceia care-l şi percep naintea altora – sau în mod mai ascuţit -, dar au şi curajul, talentul or nesăbuinţa de a-l spune, cu orice preţ…oops. Problema e ca ghebosu care-i spune adevărul chiar şi Regelui Soare, să-şi găsească Regele, prietenul sau un mecena pe măsură, care să înţeleagă cât de necesar este un astfel de bufon şi că fără el totul s-ar împuţi, dreq…

  @Dl Goe, nu vreau decât să ne spui cine eşti, dle, atâta tot 🙂 După aia, ţi-aş permite să fii familiar cât pofteşti.

 33. Mirel Says:

  Merfu e o desfatare. Sper sa nu se defecteze niciodata.
  Se mai dau? Imi doresc si eu unul, mult de tot.

 34. Stely Says:

  AVP,
  Asta e .. pentru mine ramai acelasi ,orice s-ar intimpla.
  As vrea totusi sa-i dai un ragaz lui @Goe sa spuna ,asa in stilul lui unic 😉 ce are de spus despre Planeta Ou .Cred ca are specialitate si autoritate in domeniu literar, dar si stiintific.
  p,s Nu cred ca va spune cine e ,chiar daca va fi sa inghete iadul . Doar @Polichinelle stie, si poate Dorin Tudoran .Nu ne ramine decit sa asteptam data de 7 noiembrie . O fi si el un scorpion ?

 35. Dl.Goe Says:

  M-am dezumflat ca o gogoasa rasuflata. Cum adica sa spui cine sunt? Cum, nu stii? Nici măcar nu vă dă-n gând?

  a) Sunt un june tanar si nefericit care sufera peste poate si iubeste la nebunie (merge?)
  b) Nu trebuie sa spui cum ma cheama conitza. Ma cunoaste conu Zaharia 😉 de la unspce februarie.

  P.S. Acuma intre noi fie vorba, ce cerere mai e si asta d-le Padina? E chiar mai tare decat aia facuta de d-na Stely catre domnia voastra. Zau asa. 🙄

  P.P.S. Si-apoi demascarea mea este deja programata pentru data de 7 Noiembrie (a.c). Pe blogul Certocratia. Cu pastrama si cu vin. Uite asa ne chinuim. Daca va esua, ceea ce este foarte (putin) probabil se va reprograma pentru o data ulterioara ce va fi comunicata in timp util celor interesata. Daca nu, nu. Ce atata graba?

  P.P.P.S. Pentru doamna Stely: Topicul curent de pe (b)Arca lui Goe nu se refera (in primul, al doilea si al treilea rând) la integrarea europeana. Plictiseala exista, da, si si apatia in fata confuziei create, dar nu din vina mea ci multumita mie. E o diferenta.

 36. AVP Says:

  Apropo, Dle Goe… Dacă „Planeta Ou” ar fi doar ceea ce crezi tu că e, ne mai socotind ceea ce cred eu că e, sau ceea ce crede Adrian Merfu (pe Stely n-o mai punem la socoteală, deşi ea a fost unul dintre primii fani şi egzperţi în Planetă 🙂 ), chiar şi aşa ar fi o mirune a cugetării rumâneşti, şi-atunci vezi cât de meschin eşti, bre, dle Goe, când de un an de zilişoare tu nu doar că nu încerci să mă sprijineşti, ci mă hărţuieşti dimpreună cu zmucitu „radu humor” cât doo leghiuni diavoleşti, de-ai ajuns, la un moment dat, chiar şi tu să te otrăveşti şi-ai simţit nevoia să-l închizi pe dement în beciurile-ţi goeşti… oops. Evident că nu-mi fac iluzia că hic et nunc o să mă sponsorizeze madam Udrea – căci altfel aş fi linguşitor cu ea, cum îmi sugerează Steliana…-, o să bage un milion de euroi în Planeta mea şi-o să fâlfâie prin lumea largă cu ea, dar nici să spuport ca un câne ca tu – care te lauzi că chiar percepi neşte rune din singularitatea mea – să mă muşti ca un doberman sadea, în timp ce io poate n-am mâine nici ce mânca, dac-ar bătea grindina or n-aş mai putea mânui, ca şi cum altă trea n-aş avea, n-aşa?, sapa şi lopata… Pricepi mata…? 🙄

  Hai, jos masca, Dle Goe… Io unu’ m-am cam pleectisit… Dar recunosc că scrii bine, deşi judeci rău, chiar cumplit de rău uneori, neică… 👿

 37. Stely Says:

  AVP,
  Ehee ,m-as sacrifica si m-as autodezavua ca „egzperta in Planeta ” ,numai sa-i vad odata si-o data( „dreak”),parerea cea
  adevarata a lui Goe ,cine o fi el in real, despre poemul tau. Daca sa va intimpla asta si inca una ,aceea sa vad „Ipoteza Kosmosului Germinativ ” tradusa de cine ti-a promis , apoi m-as retrage si le–as lasa locul binemeritat la „pupat „.

  @D-l Goe ,
  Da ? Atunci astept sa vad ce-o sa iasa … Chiar as fi vrut sa-l rog pe AVP ,sa-mi spuna ce ai vrut sa spui in topicul tau ,pentru ca el poate descifra orice text, oricit de hermeneutic ar fi . Cred ca-l intelege chiar si mai bine decit tine …

 38. Stely Says:

  Si @euNuke nu mai vine… sa ne raspunda … 🙄

 39. AVP Says:

  @Mirel, Stely nu cumperi ? 🙂 Dar nu pe money, fugi naiba, şi nici măcar pe talent, bey, cum ai şi tu, ci pe ingeniu, frati-miu… Dacă ştii că ai aşa-ceva, atunci bagă-te, iar dacă nu, vezi să nu-ţi strici freza… 🙂 Apropo, când îşi dă omologu tău demisia… ? 🙄 Pe bune, ar fi singura soluţie rezonabilă, care i-ar păstra nişte şanse pt mai târziu (dar nici măcar io nu ştiu cât de târziu, asta e).

 40. Stely Says:

  AVP ,
  Hai ca nu pricep nimic … Ce sa cumpar ? Functii ? Te referi la patania lui @Mirel (Axinte ?) ,dar ce legatura are cu mine ? Sau are cu @D-l Goe si cele trei texte puse in dezbatere. Cred ca incep sa pricep ideea… Dar mai astept niste comentarii.

 41. AVP Says:

  Stely, vezi c-a aparut mai sus (abia l-am scos din dintii catelusii Akismet, care-l oprise la usa, necunoscandu-l, fireste) un @Mirel cam obraznicel, cum il stim deja… Lui i-am raspuns 🙂

 42. Stely Says:

  Da,acum am vazut . Este @mirel(bleen )sau o clona ?

 43. AVP Says:

  Nu ştiu. Aş înclina să cred că da.

  Pe mâine.

 44. Adrian Merfu Says:

  Referitor la topic
  Dupa parerea mea problema statelor europene nu sta in securitatea frontierelor sau iminenta unui razboi. De aceea nu cred ca vom avea un stat federal al continentului asemanator Americii (trebuie sa tinem cont ca europenii cred inca cu tarie in definitia statului data de Max Weber). Economia este problema principala ce a adus in discutie unificarea si de aceea cred ca va fi vorba de o unificare economica. Aceasta unificare economica va obliga statele membre sa-si coordoneze politicile fiscale si bancare. Nu vad sub nici o forma o unificare administrativa sub un guvern federal european in conditiile in care sentimentul nationalist si civilizatiile vechi ce caracterizeaza statele europene sunt adanc inradacinate in memoria colectiva.
  Trebuie sa ne amintim ce dificultati a intampinat formarea Statelor Unite in contextul in care emigrantii plecasea cu gandul sa scape de saracie, conflicte si razboaie interminabile generate de credinte religioase si animozitati etnice. Cineva poate argumenta faptul ca asta s-a intamplat demult si ca europenii s-au mai schimbat si au invatat din greseli. Ma indoiesc ca omenirea, europenii in cazul nostru, „a progresat sau progreseaza” moral si spiritual. Dimpotriva, economicul primeaza si dicteaza „moralitatea” in societate reducand bunul simt (common sense) la eficienta economica…Deocamdata atat despre acest subiect.

 45. AVP Says:

  Când o să mă eliberez de nişte chestiuţe reale sine qua non, îţi voi da răspunsul într-un topic aparte, dragă Adrian. Mai vbim.

 46. AVP Says:

  Mai precis, voi încerca să arăt că SUE nu este doar o frumoasă posibilitate, ci o necesitate istorică. N-aşa că sună spectaculos ? 🙄 Stai pe baricade 🙂

 47. Goldmund Says:

  De la vis la realitate

  De cate ori nu m-a fascinat descoperirea rotii de catre generatiile mai tinere, fascinatie care la un moment dat devine rutina cenusie. Bineinteles ca anii de pe umeri nu reprezinta vreun garant al cunoasterii exhaustive – care in sine e o aberatie…(poate fi pomul cunoasterii la indemana si poate prin Intamplare ne ajuta ‘gena’, cert este ca neuronii joaca la voia hazardului shotronul pe un camp minat!)
  Dar m-am cam plictisit sa tot citesc idei colosale si in acelasi timp sa observ cum fie si o gripa banala sau o ploaie mai puternica naruie atatea vieti si bunuri materiale, dar mai ales atunci cand o ideologie distruge un popor intreg…
  Atunci ce conteaza?
  Daca germanii au reusit ceva pe aceasta planeta(in afara de ‘Drang-ul’ lor morbid din trecut spre razboi)este ca in general, majoritatea distinge intre ‘realitate’ si ‘dorinta’, intre obiectiv si subiectiv, folosindu-se de ‘legi bune’, respectand ordinea si disciplina.
  Or, daca majoritatea se comporta intr-un fel pozitiv pt. o dezvoltare sociala, culturala, economica, atunci este mai simplu pentru un individ realizarea lui in societate.
  Parca ar mai fi ceva, ce nu tine neaparat de ‘Constitutia Europei’ si poate mai mult de ‘societatea locala’, de ‘comunitate’:
  e vorba de anumite mentalitati care marcheaza geografic si istoric un popor, mentalitati care nu pot fi mimate, imitate, preluate sau invatate ca un rol pentru o piesa de teatru, in nici un caz intr-o perioada istorica scurta…
  Cazul ‘Grecia’ si zona Euro ne spune ca o Uniune Economica e posibila, una monetara ar fi posibila intre tari in care exista mentalitati asemanatoare, dar in nici un caz fortata intr-o perioada scurta de timp, insa un SUE, e greu de prevazut…
  Dupa cum bine stim din lectia ‘Criza Mondiala’, nici cei mai mari experti nu au prevazut momentul exploziei ei, cu toate ca si amatorii in economie stiu ca ‘nu daca ci cand vine urmatoarea mare criza’ – ramane intrebarea permanenta…
  Asadar, realitatea este una istorica, politica, economica si una care tine cont de mentalitati. Este indeajuns pentru a creiona viitorul? Desigur, nu! …Si nimeni nu mai crede in Oracolul din Delphi.
  Euro? In celebra revista americana Time Magazine a aparut de curand un titlu sfidator la adresa UE:
  Sfarsitul Europei….
  Speranta nu a disparut, cu toate ca Europa este ‘Batranul Continent’, sau poate de aceea…

 48. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s