Ce ţi-e Anglia îngrozită de nişte copii zurlii, ce ţi-e Românica de zi cu zi…

În Anglia nu se-ntâmplă în zilele astea de fior și fum nimic din ceea ce n-ar trebui să se-ntâmple într-o societate în care legea e slabă, aloo. Cine-şi face iluzia că homo sapiens sapiens, chiar şi nedus la biserică sau la şcoală, în copilăria-i şi adolescenţa-i fractală, deci chiar şi atunci când nu-i mai e frică nici baremi de popa ghijoi, care-l sparie cu leghiunile de moroi şi cu judecata de apoi, şi nici de profii ce-i pot da numai doi, după care babacii amândoi l-ar lua la urecheală, plus că l-ar lăsa şi fără dixtracţie or haleală, totuşi el – omul nost – ar fi cică înclinat să se comporte mai degrabă ca un anger minunat, decât ca o fiară, se află-n eroare fatală… oops. Omul civilizat se deosebeşte de animalul turbat doar prin Legea care l-a creat, şi nu altcumva l-a creat, aloo, ci pur şi simplu fiindcă l-a speriat pe maimuţoiu’ care altfel şi-ar face de cap în sufletul omului cel mai luminat, despre care n-ai crede c-ar fi în stare să omoare nici o muscă, darmite să pună mâna pe bâtă, pe piatră, pe cuţit or pe-o puşcă, asta, bineînţeles, când nu muşcă direct, ca bestia cea mai ordinară din cuşcă. Iată ce scriam altcândva:

„Omul s-a despărțit de predecesorul său direct, Bestia, prin Lege ; de ex. prin Decalogul lui Moise sau prin Legea celor XII Table a strămoșilor noștri romani. Astăzi, deosebirea între ceea ce numim lumea civilizată și lumea înapoiată, kktă pe ea și deboshată, este dată EXCLUSIV de poziția față de lege: în lumea civilizată legea nu se calcă precum o simplă piatră sau balegă uscată (ori cel puțin este vădit respectată), pe când în lumea înapoiată e tratată ca o cârpă sau ca un tampon cu vată, cu care te ștergi când ți-e iapa nepișată, pe urma îl arunci la coșul de gunoi, iată. Eroii civilizatori ai acestei lumi nelegiuite nu vor fi ăia care se vor bate cu dușmanii ca să biruie cei ce nu respectă legea cu anii, precum niște vite, ci vor fi ăia care vor face ca legea să fie strict aplicată, tată, indiferent că pentru asta va trebui să piară milițianii, securiștii, bashtanii, elitiștii, pesediștii, pedaliștii, liberalii, bogătanii, țiganii și chiar și romanii, care-i problema, aloo…? Dacă lege nu e, nimic nu e…!” (comment pe Ev.Zilei, 16.08.2008).

Bine, şi-atunci ce se-ntâmplă în Anglia, leagănul lumii moderne, cum ar veni…? :roll: Păi nu se-ntâmplă decât ceea ce la noi se petrece de ani de zile aproape-n fiecare zi, numai că la noi nu mai e vorba de nişte copii care fură şi ei oareşce jucării, sparg geamurile unei măcelării or băcănii şi îşi înghesuie în sân ori în bizunări celulare mai acătării sau de-ale mâncării, ci e vorba de haite întregi de interlopi şi de bandiţi la drumu mare, organizaţi în căprării infracţionale, mulţi dintre ei poliţişti tale quale, aloo, vameşi, judecători, procurori, deputaţi or senatori şi chiar miniştri ori şefi de stat uneori, care fură ramuri întregi ale economiei naţionale, fac diversiuni armate cică “revoluţionare” or organizează mineriade “salvatoare”, devalizeză bănci cu capital rumânesc, nemţesc, papuăşesc, grecesc şi jecmănesc sute de mii de cetăţeni la fni, safi, caritas şi alte scheme financiare de tras în piept şi-n foale, or, asta pentru noi e o splendidă normalitate, se pare… oops.

Şi deci iată ce se-ntâmplă în Anglia (redau ştirea apărută pe fluxul agenţiilor de news) :

“Iată câteva dintre declarațiile făcute de vandali:

* sistemul de justiție nu este suficient de amenințător pentru a-i împiedica pe tineri: “Inchisoriile sunt supra-populate? Ce îmi vor face? Imi vor da un ordin de restricție (ASBO)? Pot să trăiesc cu asta”.

o parte din motivația lor e aceea că guvernul nu mai controlează lucrurile: “deoarece dacă s-ar fi aflat, nu am mai fi putut să facem asta, nu-i așa?”

* numărul mic de arestări este o motivație: “Guvernul a eșuat, nu? Câți oameni au arestat cu adevărat? Zece. Nu mă deranjează. Voi continua să fac asta în fiecare zi până când voi fi prins”.

* motivația de a face bani rapid: “fur pentru că nu vreau să ratez șansa de a face rost de lucruri gratis care valoreaza o grămadă de bani”.

* o altă motivație sunt familiile lor care nu au putere să-i potolească: “Am vorbit cu cineva din familie. Mi-a spus să mă duc acasă, că am probleme. I-am spus nu și pur și simplu am închis telefonul. Familia nu poate să ajungă în oraș, nu poate să mă prindă și, atunci când voi ajunge acasă, nu mi se va întâmpla nimic, nu voi fi pedepsit sau certat. Poate că voi fi certat dar asta va fi totul, voi trăi cu asta și voi continua să o fac.

Ei bine, n-aşa că recunoaşteţi în raţionamentele şturlubaticilor ăstora din Anglia motivaţiile tuturor infractorilor de Românica ? Unde LEGE nu e (sau omul legii e doar o păpuşă din petice) e JUNGLĂ, bre, – ce atâta filosofie ?

Reclame

22 răspunsuri to “Ce ţi-e Anglia îngrozită de nişte copii zurlii, ce ţi-e Românica de zi cu zi…”

 1. skorpion Says:

  da, bre, este jungla,
  numai ca Ro niciodata nu a fost la nivelul atins cindva de Anglia…..

  iar ce se intimpla acum este si o consecinta a importului masiv de imigranti …….
  🙂

 2. AVP Says:

  Nu e vba de imigranti ca rasa de oameni deosebita fata de rasa englezilor (daca asta ai vrut sa insinuezi prin zambariciu ala), caci toti oamenii sunt riguros identici din punct de vedere biologic, de orice rasa si culoare ar fi, ci e vorba de politica statului englez fata de imigranti. Cand primesti in tara ta imigranti provenind dintr-o zona unde legea n-a avut secole la dispozitie, spre a forma in cetatenii carora li s-a aplicat reflexele omului legiferat si deci civilizat, e musai sa fii mult mai strict in aplicarea legii fata de acesti cetateni noi, in interesul civilizarii lor mai rapide, de altfel. Caci daca englezii, americanii sau nemtii get-beget respecta legea pentru ca atitudinea aceasta a intrat in traditia tarii lor, dupa ce eroii civilizatori ori parintii fondatori ai vechilor si nobilelor natiuni au invins „Far Westul”, noii cetateni proveniti dintre imigranti au tendinta de a crede, potrivit mentalitatilor mostenite din tarile lor de origine (cel mai adesea niste „tropice triste” sau tari bananiere, din lumea a 3-a), ca legea e un petic de hartie cu care poti sa te stergi la coor…oops. Or, de dragul de a nu-i discrimina pe acesti oameni si a nu-i face sa se simta cetateni de rangul doi, doamene fereste, societatile deschise si multiculturale din Vestul Civilizat, aflat deja in postmodernitate, in vreme ce imigrantii provin, unii dintre ei, direct din comuna primitiva, din contra, i-au discriminat pozitiv pe musafirii lor, in loc sa le aplice o lege mult mai stricta, iar rezultatul a fost ca dispretul fata de lege, pe care cetatenii in ansamblu o percep a fi din ce in ce mai slaba, vai, s-a extins de la imigrantii semibarbari la aborigenii civilizati, asa cum s-a intamplat si-n Carpati, iar consecintele se vad: parca ne-am afla intr-o lume de sonati, n-asa…? 🙄

 3. skorpion Says:

  neata, AVP,

  1. toti oamenii sint egali la nastere,

  2. paradoxul este altul: generatia anilor 60-70 care a emigrat spre tarile Europei de Vest (arabii in Franta, spania etc, turcii in Germania) a fost prima generatie, da?
  ei, aceasta prima generatie s-a integrat foarte bine in tara gazda, muncind, fiind corecta, adunind bani.

  aceasta prima generatie a facut copii in tarile gazda, care au crescut, au copilarit acolo..
  aici este insa problema:; acesti copii nu se simt nici germani, nici turci, nici arabi, nici francezi..

  desi au trait in tarile gazda si in buletinele lor apare locul de nastere acea tara gazda spre deosebire de parintii lor nascuti in turcia etc,

  acesti copii sint mult mai neintegrati in societatea occidentala decit parintii lor…

  interesant, nu??

  cum de parintii lor au respectat legea ca imigranti?
  iar copiii acestora ca nascuti in tarile occidentale Nu respecta legea???

  aici trebuie vazut ce s-a intimplat……
  i-au neglijat parintii imigranti?
  i-a neglijat societatea?
  s-au neglijat ei insisi?

 4. AVP Says:

  Problema e mult mai complexa, desigur.

  E vorba pur si simplu de integrare si asimilare, Skorpi. Atata timp cat parintii imigrantilor s-au comportat ca niste sclavi moderni, neridicand niciun fel de probleme aborigenilor civilizati, ci din contra: flatandu-le orgoliul de „stapani” si fiind de acord sa le faca serviciile cele mai umile, pe bani putini, totul a fost Ok. Cand insa fiii lor, ai imigrantilor, nascuti in noua tara, care a devenit astfel si tara lor, ai carei cetateni cu drepturi in principiu egale s-au nascut, au vrut sa-si revendice toate drepturile si sa comunice-interrelationeze cu ceilalti cetateni, au constatat ca ei sunt oarecum respinsi de aborigenii tarii adoptive a parintilor lor, si nu de altceva sunt respinsi, ci pentru ca au un nivel de civilizatie vadit inferior, tradus printr-o agresivitate, indolenta si impolitete mult crescute fata de media sociabila, consecinta a faptului ca ei au crescut in familii cu mentalitati mostenite dintr-o alta lume si care la randul lor au trait tot timpul, de la momentul imigrarii lor, in majoritate, in enclave etnicizate, in ghetouri, unde si-au facut legea singure (cel mai adesea, pe stil mafiot, in orice caz interlop). Si aici, revenim la rolul statului gazda, care a crezut ca daca-i ghetoizează pe imigranti rezolva problema, cand de fapt solutia era alta: ori ii integrezi deplin in societatea ta hiigenizata si legiferata, asimilandu-i urgent si total, ori ii tii in ghetouri, ok, insa acolo le faci tu legea – legea ta, a natiunii gazda -, iar nu ei…

  Parerea mea, mey…

 5. AVP Says:

  Am vrut sa spun: le faci si le aplici legea – legea ta, a natiunii gazda, oriunde s-ar afla: in mijlocul vechilor cetateni, sau in ghetouri…

  Asta daca gandesti pe termen lung si ca un adevarat om de stat, pai cum dreaq…

 6. skorpion Says:

  da, problema este foarte complexa,
  nu am vrut s-o abordez pe mai multe planuri…

  ai dreptate, dar in acelasi timp sa nu uitam sprijinul de care se bucura generatia tinara de non-integrati dinspre tarile lor de bastina..

  in urma cu citeva decenii nu ai fi auzit tupeuri iraniene sau libiene cum ne-a fost dat sa auzim zilele astea,
  auzi, sa demisioneze guvernul Cameron, tupeu iranian…

  si mai este un aspect:

  parintii imigranti au muncit (ca sclavi dar si ca nesclavi, vezi medici, IT-sti, arhitecti, ingineri iranieni, pakistanezi & alte natii cu salarii babane) pentru ” binele ” copiilor lor, sa aiba tot ce lor (parintii) le-a lipsit in tara de bastina…

  si au facut greseli mari de educatie,

  (lucru perfect valabil si pentru parintii get begeti ai tarilor occidentale…)

  aceasta tinara generatie (cu parinti imigranti sau ne-imigranti) vrea totul pe loc: FARA MUNCA!

  sa vedem cit de sifonat iese Occidentul din aceasta imensa criza morala!

 7. AVP Says:

  Dupa parerea mea, nu exista decat doo solutii: 1. pe termen scurt, reinstituirea domniei legii, mergand pana la radicalizare, daca e nevoie ; 2.pe termen lung, regandirea procesului de integrare multiculturala.

 8. skorpion Says:

  AVP,
  ai dreptate.

  +

  subscriu insa pozitiei premierului Australiei:

  Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

  Citat:
  „IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
  „IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

  Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.

  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.

  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”
  Prime Minister Kevin Rudd – Australia

  daca nu sunt fericiti………….sa plece……….
  dar mai greu este pentru cei care nu simt o anumita identitate etnica,
  nici, nici

 9. AVP Says:

  Pai, Skorpi, cam tot asa ziceam si io, aproape cu acelesi cuvinte uneori, no…? Il lasi sa stea la tine, si chiar si-n ghetou, insa ii faci legea ta, pe care ai consolidat-o in sute de ani de sacrificii… ; daca nu, n-are decat sa se intoarca de unde a venit si sa traiasca asa cum ii place… D-aia am zis ca trebuie regandit si multiculturalismul…

  In orice caz, problemele noastre, aici la Romanica, sunt mult mau grave, hic et nunc : aici n-ar avea nici cine sa instituie domnia legii, nici cine sa o aplice. Caci insusi statul este capusat de interlopi care se sterg cu legea la cur: de la magistratii ordinari si pana la magistratii si functionarii cica superiori, la Romanica e o fosgaiala de urdori…

  Singura sansa e sa ne legifereze si sa ne recivilizeze NATO sau UE ; si de aceea e vitala pastrarea noastra subt umbrela civilizatiei nord-atlantice, iar nu reintrarea subt umbrela unor sfortze brute, insa delegiferate si chiar degenerate, vai…

 10. skorpion Says:

  dupa 1989 si mai ales dupa 2007 din Romania au plecat milioane (se estimeaza la cifra 2,5-3) mincind pamintul spre zari occidentale..

  intrebare:
  a doua generatie a acestor fosti cetateni romani aka odraslele lor va/vor deveni la fel precum copiii zurlii din Tottenham?

  chestia este valabila nu numai pentru romani, ci pentru toate etniile provenind din fosta Europa de Est, cea comunista….se vor integra oare?

 11. skorpion Says:

  AVP,
  perfect nimerit,
  felicitarile mele
  🙂

 12. AVP Says:

  Merci mumos… oops.

 13. skorpion Says:

  ai spus-o vorba ta „mumos”

  si daca ai sti ce nu-mi place cuvintul mumos, la fel romanika si altele..

  🙂

 14. skorpion Says:

  AVP,

  noi sa fim sanatosi, ca belele curg..

  iar in privinta bancii, nu te mai enerva, maninca si ei o piine (babana) si se fac ca muncesc, stressindu-si clientii…
  ei maninca bine gratie si tie…asa ca fa-te ca ploua
  🙂
  si platesti cind ii vine rindul platii.

  scena intr-o banca in Bucuresti:
  O doamna „senioare” se apropie de biroul unui angajat al bancii.
  un tinar de nici 28 de ani.

  Doamna: buna ziua,
  Angajatul bancii din virful buzelor: buuna

  Doamna: poftiiiim??? accentuind puternic pe a doua silaba si privindu-l glacial pe tinarul angajat…

  Angajatul bancii (speriat): buna ziua!!! cu va pot fi de folos?
  :

  adevarul este ca si in banci au intrat tot felu de pulifrici si putzifrici, fii si fiice ai elitei analfabete din Ro dar plina de bani…

 15. AVP Says:

  Skorpi, e usor a zice „fa-te ca ploua :)si platesti cind ii vine rindul platii”, fiindca daca nu stai de vorba cu teroristii astia ori de cate ori au chef sau ordin sa te „lamureasca” (si chiar daca tu le-ai spus clar, si nu numai o data, ca vei plati la o anumita data, cand vei avea posibilitati banesti), atunci ei te suna si de 30 de ori pe zi, inclusiv duminica si aproape la orice ora, pana cand vei ceda nervos si vei achiesa sa le asculti iar si iar predicile si sfaturile de a te imprumuta la vecini, ca sa platesti, plus alte formule de stressare, bine invatate la scolile de teroristi-recuperatori… Iar daca nu le raspunzi pe telefonul tau, te suna pe telefonul fix, apoi pe al sotiei, vecinilor etc, desi nimeni nu le da dreptul sa faca asta, atata timp cat sanctiunea contractuala pentru intarzierea la plata consta in penalitati de intarziere (pe care oricum le platesti), iar in ultima instanta in rezilierea contractului, cu plata de daune-interese. Problema e ca n-ai cui sa te plangi contra acestor veritabili teroristi (cum e de altfel si trolul „radu humor”), din moment ce, iata, nu doar rumânu de elita DT nu intelege despre ce-i vba, dar nici tu, my friend, vad ca nu prea intelegi ce-nseamna sa fii AVP si sa-si bata joc de tine / sa te terorizeze chiar patria aia care ar trebui sa-ti cam fie recunoascatoare, bre… oops.

 16. AVP Says:

  Păi problema era dacă românii ex-comunişti mai sunt europeni get-beget, atâta timp cât nu s-a produs decomunizarea lor completă ; căci comunizmul e clar că nu era o chestie europeană, în sensul Europei clasice, n-aşa…? Şi de fapt ce înseamnă a fi anti-român, in spe… ? Înseamnă a fi împotriva Babei Dochii sau a României protocronice a lui Pârvan, de-un paregzamplu…? Nu crezi c-ar trebui să-ţi defineşti termenii ?

  Din păcate tre să ma retrag din discuţie, chemat de treburi reale. Poate o va prelua altcineva. Hai pa

 17. AVP Says:

  Dacă ar fi cum zici, înseamnă că istoria n-ar avea nicio importanţă, căci ai putea face şi din kkt bici, în viitor. În realitate, istoria e catastiful faptelor, după care se face judecata de apoi a unui individ, dar şi a unei naţiuni. Când judecata de apoi e-n genere pozitivă (sau când nu e abrupt-negativă, mai exact spus), generaţia aflată la rondu-i creator are alt elan decât atunci când e nevoită să plătească „păcatele a 7 spiţe” ; acelaşi lucru şi c-un individ oarecare. Grecii, de-o pildă, trăiesc de generaţii şi generaţii din gloria strabunilor lor, ca şi italienii sau evreii ; doar de pe urma turismului istoric italienii – e.g.- obţin o cifră echivalentă cu-o parte însemnată din pib-ul României.

 18. AVP Says:

  Şi totuşi, există o istorie obiectivă, nu… ? Cu cât o naţiune îşi obiectivizează mai mult istoria, tinzând asimptotic catre adevarul istoric asa cum a fost, cu atat se maturizeaza mai repede ; altfel, va rămâne neînţărcată, iar la un moment dat va claca iremediabil, fiind integrată de naţiunile cu o civilizaţie superioară şi cu o viziune matură – căci pe cât posibil obiectivă – asupra lumii.

 19. AVP Says:

  Mda… Aşa s-au văzut lucrurile până acum… Practica socială pare însă să-şi spună cuvântul, iar lumea ca Turn Babel al culturilor are un viitor din ce în ce mai incert ; mai degrabă se pare că vom avea o lume a unei culturi integratoare a tuturor celorlalte, şi-n primul rând, pe termen cât de cât predictibil, vom avea o religie integratoare… Altfel nici n-ar fi posibil, decât dacă admitem că una dintre civilizaţiile existente sau una dintre religii le va anihila pe toate celelalte… Fereasca sfantu !

  In cealalata chestiune, am spus deja ca obiectivitatea istorica tinde doar asimptotic catre adevar… Asa ca aici nu suntem in contradictie.

 20. rebeliunea minerală Says:

  Cum democraţia sclavagistă funcţiona doar pentru stăpânii de sclavi şi cea capitalistă numai pentru deţinîtorii de capital – nici egalitatea, nici demnitatea nefiind posibile pentru cei care n-au – multiculturalitatea vrea să fie democraţia celor care deţin informaţia. Şi puterea ei.

 21. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s