Căutându-l pe tata

Deşi fusese preparată s-apară în „Amfiteatru” nr.3/1974, piesa pe care o reproduc mai jos n-a mai apărut niciodată, şi asta pentru că şeful secţiei de proză a celebrei reviste studenţeşti nu era altul decât mtatulici, despre care e suficent să-l vedeţi astăzi în postura-i de great shorici pe la mogulici mari şi mici ca să vă daţi seama c-ar rămâne incompatibil cu mandea chiar dac-ar mai face umbră pământului încă un milion de anişori pe-aici (brrr…oops).

Reclame

7 răspunsuri to “Căutându-l pe tata”

 1. Stely Says:

  Buna ziua,
  Desi am citit -o inca de aseara ,m-am abtinut sa scriu primele impresii ( „la cald”), intrucit am vrut s-o mai citesc odata ,cu atentie si la lumina zilei. Si asa am facut . Am citit-o incet , fara sa tin cont de stersaturi ,intrucit eram convinsa ca merita a fi citite ,gindind ca pot afla mai lesne explicatia ( dezlegarea enigmei): disparitia tatalui.
  Cred si acum, ca si la prima citire ,ca povestea pleaca de la un fapt real , o disparitie misterioasa ,careia localnicii (vinatorii si pescarii) i-au atribuit -o unor legende sau superstitii ,care circulau din generatie in generatie 😮 stihie a baltilor sau ceturilor ,asa cum si acum inca mai circula prin unele zone din Oltenia, despre existenta strigoilor(moroilor)
  Scriitorul (VP)insa i-a dat o alta interpretare . Nu stiu sigur ce ,dar incerc sa aflu ca in fond o poveste de genul asta tocmai asta urmareste :sa-l provoace pe cititor sa gaseasca interpretarea cea mai buna . Sa incerce sa afle raspunsuri . Ce s-a intimplat de fapt cu „Tata „,cu „Bunicul „, cu „Mihai ” (Radu) ,cu ceilalti ,dar in special cu „Orica”?
  Hmm .. Eu cred acum ,dupa ce am citit aproape tot ceea ce a scris „auctorul”,ca si in aceasta lectura scrisa atunci (1974) exista ca o predestinare – „samintza -” care a” incoltit ” si care a prins viata in fiecare din creatiile sale ,la inceput in forma unor mici texte (lecturi,”prozute ) sau a unor „filoane”(poeme,poezii ),pe care insa aparent le-a abandonat ,dar din care a dezvoltat un singur Concept ca si Fiinta :de la mic la mare,de la inferior la superior ,de la vechi la nou ,da la simplu la complex ,de la Unul la mai multi ,apoi din nou la Unul/Una .
  A fost ,cred, o altfel de Calatorie …

 2. AVP Says:

  S-ar putea sa ai dreptate si de data asta… oops. N-ar fi exclus ca tata (taticu) sa fie de fapt Tata.

  Postare noua.

 3. Stely Says:

  Da, dar poate trebuia sa mai spun ca „piesa”aceasta mi-a placut f.mult. Cred ca cel mai mult dintre cele pe care le-ai scris la virsta aceea . Ma refer la texte („prozutze)”.De la inceput si pina la sfirsit. Nu stiu de ce nu a fost publicata de”mtatuluici”. Oare s-a speriat de Necunoscut ? 😉
  p.s. Daca ar fi sa fac o ierarhie a lor (a celor citite pina acum ,sub forma de manuscrise )aceasta este pe primul loc ,urmind apoi „Nae cel vestit”,”Poeti la 15 ani ” ,”Ancheta ” .

 4. AVP Says:

  Alta postare noua.

 5. Stely Says:

  A disparut si postarea ? Sunt cumva la originea disparitiei ? 🙄

 6. AVP Says:

  Da, am arhivat postarea aceea. Ai dreptate: cu prostii nu tre sa te pui, fiindca au mintea odihnita…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s