Nae cel vestit

O proză de la 22-23 de anişori, stilistic surioară cu „Puiu la cenaclu„, „Ancheta”, „Vreme albastră”, „Poeţii la 15 ani” şi altele pe care încă nu vi le-am arătat. Scuze că vă ofer tot un scan, însă  deocamdată n-am chef de altceva, şi mai ales de politică (un vodevil grotesc, în care 99% din naiva populaţie e dusă cu preşu în mod grosier de o mână de saltimbaci şi irozi. Televiziunile – iar de la o vreme şi forumurile din hyperspatz – nu folosesc la altceva decât eminamente la tembelizarea non-stop a boborului de cetăţeni veşnic turmentaţi. Asta e situaţia şi naţia 😦  )

Anunțuri

8 răspunsuri to “Nae cel vestit”

 1. Dl.Goe Says:

  Atasamentul neconditionat al fiecaruia dintre noi pentru trecutul nostru inca neglorios denota duiosie. Dar si recunoasterea tacita a unei absente notabile. Absenta increderii ca personajul ar mai avea vreun prezent care sa-l indreptateasca la aspiratii spre vreun succes viitor. Toate sperantele se indreapta deoadata spre trecut, spre recuperarea meritelor noastre trecute. Singura speranta ne sta in ideea ca re-evaluarea la cursul zilei a fostelor fapte marete va proba faptul ca acele merite n-au fost recompensate suficient, plenar, astfel incat sa putem spera temerar in recunoasterea dreptului la „recuperari” in cuantumul unei modeste rente viagere in numerar sau macar in recunoastere si recunostiinta. Repet artistii si eroii adevarati nu fac gesturi cu acest gen de substrat. Senzatia suparatoare este ca AVP, in calitatea sa de actual pastrator, arhivar modest, al unor manuscrise ce au apartinut candva unui poet disparut, incearca sa le valorifice in interes personal, acreditand (in mod gresit) ideea (falsa) ca poetul nu a primit tot ceea ce se cuvenea la vremea respectiva. Poetul Padina a primit. Anonimul AVP a uitat. De aceea (printre multe altele) il prefer pe Emil Brumaru, hobbytul.

  P.S. Cum ar fi daca AVP ar accepta sa se desprinda de un trecut incert, sa-l depaseasca, sa-l reconsidere si sa spuna despre fostele sale creatii ca repreznta doar niste incercari minore care n-au avut decat rolul de a pregati ceea ce artistul din el este pe cale sa ofere lumii? Ar fi un miracol in sine. Doar ca AVP nu (mai) crede in miracole.

 2. AVP Says:

  Toate chestiile pe care le public eu pe-aci, unele create acum 7-8 lucşi, de către un tinerel de 20-30 de anişori (care pentru că trăia izolat subt clopotul Lagărului era chiar mai copilandru, mental şi sufleteşte vorbind) sunt perfect lizibile şi azi, fără niciun pic de rugină pe ele. Tu ai curajul să scoţi la iveală lucruri – strict autentice – pe care le-ai scris acum 30-40 de ani ? Sau măcar le mai păstrezi, mey ? 💡 That is the questia

  Orice om intelighent ar fi interesat în cel mai înalt grad de atelierul unui creator de op-uri unice. Şi de fapt, chiar şi tu eşti interesat, căci altfel n-ai mai da târcoale pe-aci, numai că nu ai nobleţea de a o recunoaşte, fiindcă eşti – caracterial – un titircă inimă rea.

 3. Dl.Goe Says:

  🙂 – Dragute incercari.

  Nichita nu-si mai amintea poeziile pe care le scrisese in trecut, ba chiar afirma ca odata ce le-a dat drumul in lume nu-i mai apartin. Al tale, ce-i drept, inca-ti apartin integral. Cat despre tarcoale nu stiu care da mai multe cui. Eu Corabiei sau tu (b)Arcei. S-ar putea sa aflam ca ma consideri in mare secret un creator de op-uri unice dupa cu insistenta cu care vizitezi si te enervezi pentru a striga „La politiune, mizerabile…”. Deh, al batranetzii valuri.

 4. AVP Says:

  Vorbe de om profund neserios. Atata tot.

 5. AVP Says:

  Si apropo, bey, spuley : dacă Nichita ar fi avut şi el comoara pe care o pastraz eu, ar fi fost mandru s-o arate, celor care au ochi de vazut, evident ; celorlalti li se aplica formula clasica: „Margaritas ante porcos”.

 6. AVP Says:

  Prin 74-75 m-apucasem sa scriu o monografie Nichita Stanescu, asa ca stiu eu ce poesii a publicat Nichita incepand cu 1957, data debutului. De aceea, te asigur ca a avut tot interesul sa le uite 🙂

 7. Dl.Goe Says:

  Problema este ca eu nu m-as apuca sa scriu nicio monografie Viorel Padina, dar ma tenteaza sa scriu o schita intitulata „Dl.AVP”.

 8. AVP Says:

  Goe, tu eşti exemplul cel mai la îndemână spre a se demonstra că talentul şi inteligenţa oricât de strălucite sunt apă de ploaie în lipsa caracterului. Îmi pari atât de neserios, încât în afară de referirile directe la adresa mea şi care mă fac curios, vezi bine, nu simt nevoia să citesc nemic altceva din ceea ce scrii. Mi se pare c-ar fi o pierdere de vreme.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s