Un nou apel al lui Sorin Ilieşiu către primul-ministru Emil Boc

Domnule Prim-Ministru,

Guvernul nu ar trebui să taie drepturile revoluţionarilor autentici. În schimb, Guvernul trebuie să pună imediat în aplicare decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului în Dosarul Revoluţiei. Ca urmare a acestui act de justiţie, Guvernul va putea tăia drepturile falşilor revoluţionari care vor răspunde penal pentru infracţiunea de a beneficia ilegal de drepturi.

Pe de altă parte, după ce comunismul a fost condamnat ca ilegitim şi criminal, nu e moral să tai drepturile revoluţionarilor anticomunişti plătind în continuare pensii uriaşe responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste. Majoritatea acestora au pensii cuprinse între 30 şi 70 milioane de lei vechi, în condiţiile în care bugetarii au salarii mult diminuate, un profesor debutant având un salariu lunar net de circa 7 milioane de lei vechi.

Cu excepţia României şi a Rusiei, în toate fostele ţări comuniste pensiile responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste au fost reduse la nivel mediu sau la nivel minim.

Prin refuzul dvs sistematic de a adopta măsurile decomunizării propuse în Raportul final pentru condamnarea comunismului, proiectaţi în derizoriu acest act şi batjocoriţi poporul român care a îndurat cel mai sever regim comunist european postbelic.

În acest context, revin pentru a cincia oară cu apelul de mai jos:

În numele celor mai elementare principii morale, vă cer să adoptaţi în regim de urgenţă Hotărârea de Guvern pentru reducerea la minimum a pensiilor responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste: foşti activişti comunişti din nomenclatura PCR, foşti conducători şi torţionari ai Securităţii, foşti conducători ai Miliţiei, ai Ministerului de Interne şi ai „Justiţiei” comuniste.

Subliniez că prezenta solicitare a fost formulată în punctul 4.9 al Proclamaţiei pentru decomunizarea României din 23 August 2008, care a cerut adoptarea, cât mai curând posibil, a „legii reducerii la minimum a pensiilor responsabililor pentru crimele comuniste: foşti activişti comunişti din nomenclatura PCR, foşti conducători şi torţionari ai Securităţii, foşti conducători ai Miliţiei, ai Ministerului de Interne şi ai „Justiţiei” comuniste”.

Într-o formulare similară, acest lucru a fost cerut şi în concluziile Raportului final pentru condamnarea comunismului asumat de şeful statului în 18 Decembrie 2006: „Toate nedreptăţile şi nelegiuirile făcute de regimul comunist trebuie reparate prin legi. De exemplu: foştii activişti comunişti de frunte, foştii conducători ai Securităţii, ai Miliţiei, şi ai Ministerului de Interne, ai „Justiţiei” comuniste, foştii torţionari să nu poată beneficia de pensii peste nivelul minim al populaţiei”.

Demersuri în acest sens au fost exprimate şi de Grupul pentru Dialog Social (2007), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (2008) şi Societatea de Studii Istorice din România (ianuarie 2010), ultimul dintre dintre acestea fiind semnat de sute de personalităţi din elita intelectuală a Românei. Dar fără nici un rezultat!

Poporul român nu mai trebuie să fie obligat să trăiască în decăderea morală din ultimii 21 de ani în care statul postcomunist i-a „răsplătit” cu pensii uriaşe pe responsabilii pentru crime şi fărădelegi comuniste, în loc să-i trimită după gratii.

Cei implicaţi în crime comuniste sunt la fel de vinovaţi precum cei implicaţi în crime naziste. Joachim von Ribbentrop, Hermann Goering, Rudolf Hess, Martin Bormann, Alfred Jodl şi alţi activişti totalitari nu au fost „pedepsiţi” cu pensii uriaşe de către statul german postnazist, ci au fost condamnaţi la moarte sau la închisoare pe viaţă în cadrul procesului de denazificare de la Nuremberg.

Decomunizarea este la fel de importantă ca denazificarea!

Reducerea la minimum a pensiilor responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste va determina uriaşe economii bugetare.

23 Iulie 2010

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului

http://http://www.gds.ong.ro/apel.htm

http://www.revista22.ro/raport-pentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-c-2567.html
http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

Anunțuri

19 răspunsuri to “Un nou apel al lui Sorin Ilieşiu către primul-ministru Emil Boc”

 1. Hantzy Says:

  De putine ori am fost de acord cu apelurile domnului Iliesiu. Acesta este unul dintre ele. asa cum spunea dumnealui in cel in care, intr-o logica defectuoasa, solicita demisia sefului ales democratic al statului roman, ar trebui sustinut de toti intelectualii romanesti! Nu se va intampla insa, pentru ca desuetudinea in care s-a afundat dumnealui, prin seria de apeluri pierdute in neant, e mai notorie decat obisnuinta notorietatii sale.

  Cu fraza de mai jos o fi vrut oare sa-i cointereseze pe guvernanti?!
  Reducerea la minimum a pensiilor responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste va determina uriaşe economii bugetare.

 2. Stely Says:

  Nimic de zis, privind justetea acestui Apel ,dar si a necesitatii lui. Este just prin expunerea corecta si echilibrata a tuturor faptelor si urmarilor „revolutiei” ,dar si a celor care au condus la ea ,care nesolutionate de nici un guvern au mentinut o stare cit se poate de frustranta in rindul populatiei.
  Este necesar ,intrucit trebuia sa existe Ceva (Apelul) sau Cineva(Sorin Iliesiu ) care sa atraga atentie guvernului ca acum se grabeste sa ia masuri pompieristice fara o pregatire prealabila si anume, corelarea corecta a tuturor faptelor ,dar si a solutiilor (rapoarte ,legi ,decizii etc) care ii sunt la indemina si care odata realizate ar inchide gura tuturor impostorilor revolutiei ,cit si a celor care au acum pensii uriase datorita ” serviciilor „lor bine platite , care au facut ca sistemul comunist sa devina unul greu de suportat.
  Guvernul si-a propus sa reduca cit se poate de drastic ajutoarele materiale (bani si alte drepturi ) pentru revolutionari ,multi la numar . Marturisesc ca am fost si sunt inca de acord cu aceasta masura ,intrucit exista in mod cert multi impostori cu certificate de revolutionar ,unii dintre ei fiind chiar cei care au tras „in noi pe 21-22″. Am fost uimita sa constat ca nimeni pina acum nu a pus piciorul in prag sa opreasca neregulile si pina la urma risipa de bani care s-a facut fara discernamint.
  Acest Apel este bun ,intrucit ofera guvernului solutii ,adica :

  1.”Guvernul trebuie să pună imediat în aplicare decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului în Dosarul Revoluţiei. Ca urmare a acestui act de justiţie, Guvernul va putea tăia drepturile falşilor revoluţionari care vor răspunde penal pentru infracţiunea de a beneficia ilegal de drepturi.”

  2. „…să adoptaţi în regim de urgenţă Hotărârea de Guvern pentru reducerea la minimum a pensiilor responsabililor pentru crime şi fărădelegi comuniste: foşti activişti comunişti din nomenclatura PCR, foşti conducători şi torţionari ai Securităţii, foşti conducători ai Miliţiei, ai Ministerului de Interne şi ai „Justiţiei” comuniste.”

  Iata aici cit se poate de clar :

  „Într-o formulare similară, acest lucru a fost cerut şi în concluziile Raportului final pentru condamnarea comunismului asumat de şeful statului în 18 Decembrie 2006: „Toate nedreptăţile şi nelegiuirile făcute de regimul comunist trebuie reparate prin legi. De exemplu: foştii activişti comunişti de frunte, foştii conducători ai Securităţii, ai Miliţiei, şi ai Ministerului de Interne, ai „Justiţiei” comuniste, foştii torţionari să nu poată beneficia de pensii peste nivelul minim al populaţiei”

  Sunt deci doua solutii care ,daca ar fi puse in practica concomitent , ar avea efecte benefice, atit moral cit si material.
  Efectele benefice s-ar rasfringe si asupra guvernului actual cit si asupra presedintelui ,care ar bifa una din masurile care au decurs din Raportul de condamnare a comunismului , precum si faptul ca s-ar face ordine in chestiunea beneficiarilor (unii impostori ) ai revolutiei.

 3. AVP Says:

  În ce mă priveşte rămân la părerea pe care mi-am expus-o încă de acum 4 ani (conturată de fapt chiar în momentu venirii lu Băse & comp la Cotroceni) :

  „Asa cum am spus aici, io nu-mi mai fac iluzia ca vreo sfortza curata, imaculata, ori vreun arici pogonici dintre telectualii nostri cica mai voinici, breslasi calici de cariere mici, dar cu fashionabil sclipici, si nici chiar senioru ala dac-ar invia si-ar fi inconjurat de-aceiasi comilitoni famelici, ca sa nu mai pomenesc de nea Goma, cu obsesiile-i doldora de fantasmatici priculici antisemitici, deci nimenea, aloo, n-ar mai phootea sa faca cine stie ce rahat – in sensu bun, n-asa ? – p-acilisha, decat tot a s t i a, care-au slujit Raul candva, chit ca unii fara sa vrea, si care astazi, vazand c-au scapat ca prin urechile acului dintr-o cumpana istorica pentru ei f. grea, ar trebui sa stea dreq in banca lor, reshpektive sa se retraga ale pleshitza si cupola tovilor si baietilor, ilicilor, butimanilor, bomboneilor, geonelilor, felicsilor, sovilor, hrebenciucilor, paturicilor in rezervatia umbroasa a Manastirii Secu-lilor, aia manoasa, si sa-si consume pana la sfarsitu zilelor (intr-o fericire cam rusinoasa, dar asta e situatia, n-asa ?) pomana destinului cea puturoasa, insa crezi ca tovii si baietii facura asa, bey…? Din contra, cei mai multi dintre ei nici de-ai ciumii nu se lasa, ci-ncorajati de faptu ca inca nu le-a reintrat nea Nicu-n casa, fiindc-au avut grija sa-l rataceasca pe la Ghencea-civil subt iarba grasa, isi inchipuie ca abia acum a sosit era lor ticaloasa, crezand ca dupa ce-au hapait emolumentu SSMD (sau a Matusii mostenire pacatoasa, cum ar veni…), tot ei vor suge si tzitza lu tante Ioropa cea laptoasa, fara sa bage de seama – caci asa e cand iti ia Dzeu mintile, nainte de a te pierde – ca barbatu lu tante Ioropa asta, ascuns intr-un Tufish inca verde, doar se preface ca nu-i vede si le pregateste scatoalca pe-ndelete, dar implacabil, n-asa…? In loc sa stea cu ochii pe palma grea ce se-apropie deloc furioasa, dar inflexibila ca razbunarea unui pasha de tagma lor de moroi cu rinza groasa si sa-l ajute sa-i extraga mai repede – chiar pe ei, aloo…- din iepocalu Shit pe cel ce vrea sa curatze cat de cat “sistemu ticalosit” (si nu pentru c-ar avea de gand sa moara cu el de gat ori pentru ca odata n-a fost si el subt vremi, ca stravechiu’ cronicar, ci fiindca e mai lucid si mai putin avar decat cinu-i deja f. reactionar, n-asa…? si vrea sa-l conduca la limanu pensionar, macar, mai sacrificand azi un nemernic lorar, maine un scarbos sforar, poimaine un turnator mai mult or mai putin ordinar si tot asa pana trece ceasu rau, iar libertarienii desfiinteaza – precum pedeapsa aia capitala abrogata de criptoteroristi la potou – si orisice bulau…), asadeci astia, ex-tovii si baietii in dement chor si orbi ca imparatu cartitzelor, pe insusi Salvatoru lor il fluiera, il scuipa si-l abhor…

  Exempli gratia, l-ati auzit voi pe Base cel afurisit, ins ager ca un shish la fierariile din Toledo otzelit, pe care tembelii, hapsanii si nebunii astia mai obraznici si ca un sacal lihnit nu l-ar fi meritat nici dac-ar fi fost mai nevinovati ca un Miel ranit, l-ati auzit sa zica macar o vorbulita atunci cand in Raportu Tismaneanu, dupa ce s-a conchis asupra faptului de netagaduit ca Lagaru Iepocal a fost in integrum criminal, normal, si s-a propus ca penziile si alte privilegii ale criminalei kakistocratii, cum ar veni, sa fie nu taiate din ale statului visterii, ci aduse baremi la nivelu penziei mijlocii (penzie mai mare, aloo, de vreo 3-4 ori ca leafa-mi de hero antico… ), ei bine, l-ati auzit sa-si aminteasca de chestia asta, priatelo…?

  Insa una preste alta si-n lipsa orishicarei alternative cat de cat reale p-acilisha (deci nu ca aia pe care ne-o propuse Varu Jan candva, iar azi pricepem ca doar turcu stia ce drakkula fu si cu alternativa asta, n-asa…?), io va spun ca n-avem alta solutie decat a-l astepta pe ist Papai ca sa dea naiba un pic cu matura prin grajdurile lu Augias C. Neculai, bagand gunoiu – macar de dragu next generation de didiloi – subt covoru unde timpurile noi ne-au gasit cu creacii goi, reshpektive alde noi pe post de amarati, dar rezistenti pitzigoi, normal, iar preste noi calu troian iepocal, cu madularu-i fatal…”

  Evident că ne-am făcut iluzii degeaba, iar chestia cu condamnarea comunismului a fost o diversiune menită să ia ochii pifanilor civici şi străinilor. Mai c-aş crede ce spun unii cum că totul – inclusiv istericalele lui Vadim – a fost o înscenare regizată de un anumit gen de secu, eminenţa cenuşie a serviciilor secrete actuale, în faţa căruia Băse joacă pe sârmă. Cu astfel de oameni cu duble, triple sau multiple standarde totul este posibil, din păcate.

  Asta e situaţia, naţia & generaţia… Uitaţi-vă la comportamentul subt orice critică al lui DT, pe care mulţi căscălăi sfertodocţi încă îl mai consideră o cariatidă morală a Rumânicăi, dar care nu pare cu nimic mai breaz decât detracatul dovedit @radu humor, ruşinea forumurilor rumâneşti, cu care s-a înhăitat pe blogu-i cică „curat”, spre a realiza cam ce calitate morală au ăştilalţi, tovii şi băieţii aflaţi la putere de 60-70 de ani neîntrerupt şi care nici măcar nu pretind c-ar fi altceva decât sunt… 👿

 4. Stely Says:

  Da, si mie mi se pare ca nu exista nici acum , din partea lui Traian Basescu cit si a guvernului, vointa politica ca sa faca odata si-odata dreptate. Imi pare rau ca acestia s-au concentrat numai pe masuri economico-financiare de stopare a crizei si au pierdut din vedere reforma morala a societatii . S-au izolat de societatea civila ignorind-o ,nevrind sa-i faca parteneri .
  Consider ca nu d-l Sorin Iliesiu este vinovat pentru faptul ca ,asa cum zice @Hantzy ,a cazut in „desuetudine „din cauza apelurilor „nebagate „in seama ,ci ei ,guvernatii . Ei ar fi trebuit sa fie ,da ,cointeresati ,nu numai material ci si politic prin „bagarea in seama” a apelurilor si prin punerea in practica a masurilor care au decurs din diverse rapoarte,analize sau hotariri ale CEDO.
  Sorin Iliesiu nu este desuet ci este responsabil ,intrucit se foloseste de orice argument care sa-i faca sa adopte masurile care ar fi trebuit sa fie de mult adoptate ,fara a-i prilejui lui ,iata , lansarea unui al cincilea Apel . Pina la urma ,faptul ca va avea si acesta aceeasi soarta ca si celelate patru ,asa cum spune Hantzy ,nu pe d-l Sorin Iliesiu il va afecta ,ci pe ei ,pe guvernati ,care sunt gata sa ia niste masuri ce vor crea tensiuni ,daca nu vor tine cont de chestiunile (hotaririle ) legale care ii sunt ,iata oferite in acest Apel.

 5. Riddick Says:

  Ca să se umble la pensii e mai greu. Ar trebui una bucată proces pt. fiecare caz, ca să se poată stabili juridic cine e vinovat (nu că nu i-am şti…). Până la verdict, mor ăia de bătrâneţe.

  Revoluţionarii autentici, dacă nu au fost răniţi, nu au rămas cu vreun handicap în urma rănilor ori nu sunt decedaţi cu urmaşi, cred că nu au nevoie de „drepturi”.

 6. AVP Says:

  În celelalte ţări foste comuniste, cu excepţia Rusiei, cum s-a putut…? Iar dacă la noi nu se poate, asta nu înseamnă că la putere (legislativă şi executivă) se găsesc în majoritate absolută foşti tovi şi băieţi, ca şi-n Rusia…? That is the question…

 7. Stely Says:

  Nici mie nu mi se pare greu sa se „umble la pensii „.Si nici nu trebuie „proces ” pentru fiecare pensionar in parte. Uite de ce :
  1. Cei care sunt vizati (fostii activisti platiti , cu salarii mult mai mari decit cele pe care le -au avut cind au fost promovati ) sunt acum la pensie si se pot gasi in arhivele la CJP ,dar si in arhivele CC ,CJ al PCR ,UTC, cit si in arhivele altor organisme satelit ale acestora (uniuni ,organizatii ,sindicate ,securitate ) si in alte organisme unde au lucrat ca politruci .f.bine platiti. Odata ce comunismul a fost condamnat prin Raportul final , nu trebuie decit ca cei care au contribuit la perpetuarea si consolidarea lui , sa fie depistati dupa criterii stabilite de lege ,adica pina la ce nivel sa se ajunga . Din ce am inteles un proiect de lege exista in sertarele Camerei Deputatilor de pe vremea lui Bogdan Olteanu, pe care l-am banuit de oarece interese (bunica G.Vas) si pe care n-a luat-o spre dezbatere ca sa fie votata .Dar acum ce-o impiedica pe Roberta Anastase, sa repuna proiectul pe masa parlamentului ? Dar pe Emil Boc ,cine-l opreste sa dea o ordonanta sau hotarire de guvern in sensul asta ?
  2. Cei care au fost activisti si nomenclaturisti au trecute in cartile de munca perioada in care au fost „lucratori cu munca politica” ,precum si salariul respectiv. La fel ,au trecut si salariul pe care il aveau in momentul promovarii . Prin urmare nu este greu deloc. Lor nu li se ia pensia ,ci li se reduce ,calculindu-li-se dupa lege (nr.de puncte anual ) pe durata cit au lucrat (1,2,3,4,5… . ani )
  Ex:: un activist cu fctie la CJ -UTC ,promovat din invatamint (studii universitare)a plecat prin promovare, de la 1500 lei a ajuns la 4000 lei.
  Aceasta diferenta este si mai mare atunci cind salariul de plecare a fost mai mic ,intrucit cei mai multi plecau din productie (muncitori calificati) .
  Nu cred ca ar avea vreunul curaj sa dea statul in judecata ,intrucit li s-ar da cuRaportul de condamnare in cap si li s-ar baga legea de aplicare a hotaririi din raport pe git. 🙂 Este adevarat ca pensia li se va diminua ,unora cu mai mult ,altora cu mai putin, in fctie de citi ani au lucrat si pe ce pozitii au stat. Eu cred ca ar fi cit se poate de corecta, legea ,intrucit tot asa s-a facut ordine si-n pensiile militarilor ,dar iata cum se preconizeaza in cazul revolutionarilor

 8. AVP Says:

  E absolut remarcabil ceea ce spui tu, Stely. Ce păcat că români cu judecată logică, fermă şi-n acelaşi timp dreaptă au fost ţinuţi departe de forurile puterii de azi, în timp ce tot felul de incompetenţi, impostori, meschini, debili mental, negrii-n ceru gurii, lacomi, perverşi , gargaragii or pur şi simplu secături sau nebuni s-au perindat prin forurile de legiferare or de decizie în toţi aceşti ani, neavând alt merit decât că s-au agăţat de pulpana tovilor şi băieţilor „revoluţionari”, care prin diabolice diversiuni şi manipulări de-ţi stă mintea-n loc au reuşit să păcălească bietul popor român aşa cum spânul din poveste l-a păcalit pe Verde-Împărat cum că el îi este nepotul şi moştenitorul aşteptat… Din păcate, sunt şi azi oameni altfel nu proşti şi curaţi la suflet care încă mai cred minciunile incubusului activisto-securistic ce ne tromboneşte în continuare, cu un tupeu infernal. Or, atâta timp cât niciuna dintre măsurile de decomunizare reală n-a fost pusă în aplicare (în afară de privatizarea fostului sector economic de stat, care s-a sifonat în buzunarele & burdihanele foştilor tovi şi băieţi, păi cum dreaq…), ar trebui să fie la mintea cocoşului că toate sloganele cu care ne-au trombonit zmecherosii ăştia începând din decembrie 1989 şi până-n prezent n-au fost decât nişte minciuni diversioniste.

 9. Hantzy Says:

  Stely,
  Intrebi ce o opreste pe Roberta Anastase?!
  Nu stiu cat de adevarat este, dar s-ar putea ca legatura dumneaei cu trecutul tovarasesc sa fie inca mai recenta decat a lui Olteanu. Se vorbeste despre un anume Cornel Anastase, cum ca ar fi fost cel care a dispus sudarea portilor uzinei 1 Mai din ploiesti cand muncitorii voiau sa iasa in strada in decembrie 89. Pana si in ultmul ceas … cu credinta pentru partid! Acest Cornel Anastase este tatal Robertei Anastase.

  Si apoi cum ar trebui sa arate legea aia a guvernului? Pe cine sa-i amendeze? Pe cei care s-au folosit de partid, ca de o boala a vremurilor, ca sa traiasca mai bine? Sau pe cei care chiar au crezut ca fac un bine? Sau si pe unii si pe altii? Doar pe cei care au apucat s-o faca sau si pe cei care se pregateau s-o faca?! Boc era, de exemplu, unul dintre ultimii … doar ca fapt divers o amintesc, biensûr! Dar de ce unii sunt mai vinovati decat sistemul care i-a creat si incurajat sa fie cum au fost, iar altora li se accepta pocainta, doar pentru ca niste eroi le-au oferit aceasta sansa … nu! … acest privilegiu in 1989?!

 10. Stely Says:

  Hantzy ,
  Am mai auzit chestiunea cu tatal Robertei Anastase ,dar nu stiu sa se fi fost confimata cu dovezi sau infirmata, deasemenea, cu dovezi. In lipsa acestora nu pot s-o consider pe Anastase ca avind oarece interese.Chiar vreau sa cunosc adevarul in privinta asta ,intrucit daca este adevarat ca tatal ei a fost politruc platit si nu directorul uzinei ,atunci putem sa consideram ca si Roberta Anastase are vreun intere
  .In ceea ce priveste intrebarea ta -pe cine sa „amendeze ” legea -tocmai ti-am spus :pe toti fostii activisti ,nomenclaturisti ,securisti, platiti la timpul acela cu salarii mari pentru munca lor politica si datorita carora au pensii mult mai mari decit le-ar fi avut in cazul in care ar fi lucrat in continuare pe meseria ,profesia de baza ,ca de altfel atitia altii. Nu stiu la cine anume te referi cind spui de cei care s-au folosit de partid (PCR) ca de o” boala a vremurilor”. Daca au fost simpli membri PCR ,nu trebuie „amendati” ,pentru ca ei n-au fost platiti pentru asta si cred ca cei mai multi n-au avut de cistigat. Poate unii care au vrut sa acceada la functii si nu puteau decit sa fie membri de partid. Asta era un fel de criteriu ,pe care oricine trebuia sa-l indeplineasca pentru a ajunge intr-o functie administrativa ,deci nu poate fi „amendat”. Nici pe cei multi care au crezut ca „fac bine „, devenind simpli membri de partid nu-i putem” amenda „,intrucit si ei au muncit in continuare in meseria lor de baza. In ce -i priveste pe cei care se „pregateau” s-o faca , E.Boc de ex ,aici chiar exagerezi ,zau 🙂 Pai ,ii facem proces de intentie ? Eu cred ca asta chiar ar duce in derizoriu justetea unei asemenea legi . Este ca un fel de ,”sa moara si capra vecinului ” .
  AVP,
  Ma bucur ca mi-ai inteles demersul, 😉 Cred ca a fost necesar ,intrucit iata @Riddick nu crede ca este posibila o asemenea lege ,gasind-o complicata ,iar @Hantzy nu pricepe ca legea face referire numai la fostii activisi ,nomenclaturisti care au fost platiti pentru munca lor si care au contribut cu rivna la CSSMD si pentru care au acum pensii mari.
  D-l Sorin Iliesiu are dreptate .Nu trebuie sa se faca diminuarea sau sistarea indemnizatiei de revolutionar ,pina nu se face mai intai legea diminuarii pensiilor politrucilor, impotriva carora au luptat ei,si-au pus viata in pericol ,etc.. Odata facuta aceasta (legea ) se vor vedea si cine sunt impostorii sau profitorii revolutiei.

 11. mariusmioc Says:

  Emil Boc, personal, e vinovat de 2 fapte concrete de favorizare a strecurării impostorilor printre revoluţionari:
  1. Prelungirea termenului pînă la care se puteau completa dosarele pentru preschimbarea certificatului. Asociaţiile de revoluţionari din Timişoara au atras atenţia public la vremea respectivă (iunie 2009): “prelungirea termenului dă posibilitatea pentru impostori de a “fabrica” probe la dosar, compromiţînd astfel Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi însăşi ideea de justiţie”.
  Lui Boc nu i-a păsat de asta, ideea de compromitere a revoluţiei române şi a însăşi ideii de justiţie nu pare să-l deranjeze.
  2. Numirea lui George Costin (cosemnatar al multor apeluri ale lui Ilieşiu) în fruntea SSPR. George Costin deschisese mii de procese împotriva SSPR ca să forţeze obţinerea titlurilor de revoluţionar pentru membrii asociaţiei sale, unele din aceste procese încă sînt pe rol. De altfel, pentru aceste procese el a pretins (prefect legal zice, cu contract şi chitanţă înregistrată în contabilitate) sume de mii de lei de la fiecare membru pe care-l ajuta să primească certificat. Cum va apăra George Costin interesele SSPR în procesele pe care el însuşi le-a deschis împotriva SSPR? (nu mai zic că e puţin dubios cînd cineva dă mii de lei pentru un certificat la care cică ar avea dreptul legal şi care la alte asociaţii de revoluţionari s-a obţinut gratis; cînd e nevoie de „consultanţă juridică” ca să obţii certificat de revoluţionar gurile rele spun că acea consultanţă înseamnă a fi învăţat ce să scrii în declaraţie ca să te încadrezi în prevederile legii; mda, există deontologia avocaţilor, cică le e interzis să-şi înveţe clienţii să mintă, dar eu n-am încredere în deontologia avocaţilor)
  Mai multe informaţii pentru înţelegerea fenomenului:
  – Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor http://mariusmioc.wordpress.com/2011/07/21/campania-impotriva-revolutionarilor-si-fatarnicia-politicienilor/

 12. AVP Says:

  Postare noua.

 13. mariusmioc Says:

  Şi un alt articol pentru Sorin Ilieşiu, Viorel Padina şi alţi habarnişti în problemele legate de revoluţie şi revoluţionari:
  – Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică http://wp.me/pjejF-2PO

 14. Stely Says:

  AVP,
  Am sa-ti spun doua vesti : una proasta si alta buna. Vestea proasta o gasesti pe blogul „certocrat „. :evill: ,iar pe cea buna pe B(arca) lui… Tony 😉

 15. AVP Says:

  Stely, lasa-i in plata Domnului.

 16. Hantzy Says:

  Stely: (…)confimata cu dovezi sau infirmata, deasemenea, cu dovezi.

  Las la o parte nonsensul, rezultat din prezumtia de nevinovatie, si intreb direct ce inseamna confirmare cu dovezi? Un proces juridic de dovedire? Cine sa fie acuzatorii si ce anume sa revendice? Sau unul de calomnie, intentat de C. Anastase? Despre Vantu, Voiculescu sau patriciu banuiesc ca nu te indoiesti ca ar fi escroci. Dar nici in cazul lor, cel putin deocamdata, nu s-a confirmat cu dovezi acest lucru. Informatiile despre tatal sefei camerei inferioare exista pe intreg netul romanesc, inclusiv pe site-urile RL, EVZ sau hotnews, cunoscute ca fiind pro-putere.
  Iar, ca fapt divers, cand Olteanu a ajuns maimare peste deputatime, bunica Ghizela tocmai plecase dupa pretena-i Elena, conflictul sau de interese fiind deci inexistent.

  Intrebarea mea nu e chiar atat nelalocul ei cum iti pare. Evident ca nu ma refeream la simplii membrii de partid. Dar chiar si intre activisti existau oameni si fiare. Existau unii care se zbateau sa ajunga mari in partid, doar de dragul unor privilegii personale, dar existau si unii care chiar credeau ca asta e calea dreapta. sa-i condamnam pentru convingerile lor? Asa cum au facut comunistii cu liberalii si taranistii?
  Iar daca ne gandim ca au existat si unii dintre acesti activisti, foarte putini e drept, care chiar faceau lucruri bune, din inaltimea functiilor lor. Cunosc astfel de cazuri si din acest motiv sunt impotriva pedepselor colective. Vrem sa traim intr-o lume care pune accent pe individualitate, nu?!
  Era un sistem care limita oportunitatile si bloca alternativele. Poate ca intr-o lume deschisa, concurentiala, nici Cornel Anastase n-ar fi sudat portile uzinei. Nu fac procese de intentie nimanui, insa toti politicienii care azi au peste 40 de ani, se gaseau la momentul 89 in trena comunistilor, mai toti dornici de parvenire politica. De aceea intrebam: De ce unii sunt mai vinovati decat sistemul, care i-a creat si incurajat sa fie cum au fost, (…)?

 17. Stely Says:

  Hantzy,
  Cind am spus „confimata cu dovezi” ,m-am referit la ce functie pe linie de partid avea el.Daca a inchis portile cu lacat asa cum zici ca ai intilnit pe site-uri (eu am spus ca nu am vazut)din fctia de partid, este clar ca Roberta Anastase are o mica contributie la pastrarea legii in sertare. „Infirmarea cu dovezi” insemna pentru mine un raspuns al ei sau un interviu cu tatal ei in care sa spuna :nu a/ am fost activist de partid sau ofiter de securitate si nu a/ am inchis portile cu lacat . In cazul in care a fost director sau altceva cu fctie
  adminstrativa ,chiar daca ar fi facut-o nu are relevanta ,intrucit nu intra sub incidenta legii.
  Acum ,ceea ce spui tu ,ca nu esti de acord cu „condamnarea colectiva pentru convingeri”,
  este dreptul tau ,asa cum a fost si al lui Vadim cind a huiduit in parlament citirea „Raportului de condamnare a comunismului „, acolo unde de fapt se afla si propunerea cu recalcularea pensiilor celor care au contribuit alaturi de Ceausescu la perpetuarea sistemului comunist. Dar asa cum ai tu dreptul sa nu fii de acord ,asa si altii (mult mai multi)au dreptul sa ceara ,nu „condamnarea colectiva”, asa cum au facut-o comunistii cu taranistii si liberalii (in puscarii, la ani grei si confiscarea averilor ,lasindu-le copiii si sotiile muritori de foame )ci un act de dreptate .Eu asa vad .
  Doar li se diminueaza pensiile ,si nu cu mult . Banuiesc ca unui Emil Bobu ,i s-ar diminua pensia la jumatate ,dar in nici un caz nu va fi un muritor de foame. Si ,Hantzy ,sunt convinsa ca au fost destui care n-au facut fapte reprobabile .Eu am tot dreptul sa spun asta,dar atit (un an) cit am stat am fost bine platita ca sa indoctrinez tineretul utecist,care tineret de atunci ,iata ,il regreta acum pe Ceausescu si care l-a votat pe Iliescu si il huiduie pe T.Basescu 🙂
  Hantzy ,nu cumva … 🙄

 18. Hantzy Says:

  stely,
  din cate retin a fost director, deci nu intra sub incidenta legii. Altele trebuie deci sa fie motivele pentru care si BO si RA au amanat dezbaterile pentru legea respectiva.

  Mi se pare mie sau vrei sa fii rautacioasa? Inca din primul meu comment on topic am spus ca sunt de acord cu apelul. Rezulta ca n-am intentia de a-l huidui. Ceea ce ma face circumspect e doar filtrarea activistilor respectivi. Daca se va face asa cum s-a procedat cu legea lustratiei, atunci degeaba tevatura … nu intamplator il dadeam exemplu pe Boc. in primul rand este si dumnealui implicat in promovarea legii respective, iar in al doilea rand, o lege a lustratiei precum cea din Germania, l-ar fi declarat lustrabil. Ceea ce legea romanesca cosmetizata nu reuseste.

  Cat despre cei care l-au votat pe Iliescu, eu sunt aproape convins ca acestia sunt, in marea lor majoritate, aceeasi care l-au votat mai ieri pe Basescu. Trasatura comuna a celor doi in perceptia aceluiasi public e ca ambii erau considerati „ai nostri”:

 19. Stely Says:

  Hantzy ,
  N-am fost rautacioasa ,doar un pic malitioasa 😳
  Stiu ca tu esti un anticomunist convins,doar ai vrut ca aceste masuri sa le fi luat CPT in legislatura trecuta ,si nicidecum E.Boc , abia acum cind mai este putin timp pina la alegeri parlamentare. Pai ce-or sa mai „macine „alde Ponta&Crin in campania electorala ,in caz ca lui E.Boc ii va pica fisa ca povestea asta va fi unul din punctele forte in miza alegerilor? Asta ,si introducerea votului electronic pentru romanii din diaspora, le vor narui uselistilor toate sperantele de a accede la putere .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s